gideceği üniversitede hazırlık sınıfı olanlar

deniz1992

♥ vefasızın sermayesi yalanmış.. ♥
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2009
1.663
135
373
Kızlar ben genelini ingilizce yazdım bazıları %30 ing dersler artı olarak hazırlık var ve genelinde hazırlıkta kalanlar
başka bi üninin türkçe programına yerleştirilecek.
bu durumda olanlar ingilizce çalışmaya başladınız mı 1 yıl kaybetmemek mesleğe daha erken başlamak için
yoksa 1 yıl hazırlık mı okuyacaksınız ?

canım bende merak ediyodum bunu demişsin ya başka bir üniversitenin türkçe programına yerleştirilecek diye o üniversite neye göre belirleniyo?

canım bende merak ediyodum bunu demişsin ya başka bir üniversitenin türkçe programına yerleştirilecek diye o üniversite neye göre belirleniyo?

kılavuzdaki maddeler şunlar canım

17:Bu programın hazırlık sınıfında başarısız olan öğrenciler, aynı adı
taşıyan Ve öğretim dili Türkçe olan programlara Yükseköğretim
Yürütme Kurulu'nun belirlediği kurallara göre ÖSYM'ce
yerleştirilebilirler.

21 "Bir yıl süreli zorunlu İngilizce Hazırlık Programı uygulanır, programın
sonunda İngilizce yeterlik sınavını başaranların doğrudan birinci
sınıfa kayıtları yapılır. İngilizce Hazırlık Sınıfı, öğretim süresi
sütununda gösterilen yıllara dahil değildir.
Üniversitece kabul edilen; a) Ulusal ve/veya Uluslararası yabancı
dil sınavlarının birinden yine üniversitece belirlenen düzeyde
başarılı olduğunu belgeleyen, b) Üniversitece öğretim yılı başında
yapılacak İngilizce yeterlik sınavında başarılı olanlar doğrudan
birinci sınıfa alınırlar (Ayrıntılı bilgi için üniversiteye başvurunuz.)."

aslında burda hepsi yazıyo canım .. kalırsan ösymce yerleştirileceksin başka bi üniye

Hazırlık sınıfı muafiyet sınavı oluyor. Sınavı geçenler hazırlık okumuyor.
Ben hazırlıktan muaf olmuştum. Hazırlık okuyan arkadaşların ingilizce seviyelerini görünce de iyiki muaf olmuşum diyorum.

Benim okuduğum fakülte de yüzde 30 ing. idi ama sadece 1 dersimizi ing aldık.
Hayata erken atılmayı tercih ettim ben. Kararımdan memnunum

aslında mantıklı olanı bu canım . benim arkadasım ortama arkadaşlarına üniye alışmak için hazırlık okumak istedi.
ben de 1 sene neden kaybedeyim diye düşündüm. şimdiden çalışmaya başlamak istiyorum çünkü 2 senedir ing görmüyorum
altyapım iyidir ama unuttum her ne kdar iyi olsa da baştan başlamak gerek ..

kızlar üniversiteden ne beklediğinize ve tabi ailenizin durumuna bağlı bu.
üniveristeye hemen meslek öğrenim hayata atılayım 2bin lira da olsa elime bir şey geçsin diye gidiyorsanız hazırlık okumak size işkence olabilir.
ama kültür edinmeyi, eğlenemeyi de amaçlıyorsanız hazırlık harika bir senedir.
ayrıca cvnizde de + olur.

Ben de bu sene bir vakif universitesine kayit yaptirdim. İnglzcem temel 0 hazirlikta nasil gecicem bilmiyorum devam zorunluluguda varmis..

devam zorunlululugu mutlaka var . dersler cok uzun ve agır sabahtan akşama kadardı bızım . eger dersı dınlersen mukkemel ıngılzcen olur yok dınlemezsen asla bı ılerleme olmaz bu arada okulun %80 nı kalır maksat yaz okulunda para alınsın die . cunku oldukca zordur sınavları ve gecme sartları

Yaz okulu hazirlik fiyat bu sen 2.500 tlymis sinf tekrari olunca gitcek 20.000 tl babamin lafindan korkmasam calisip yapacagma emin olurum

Ben de bu yıl tercih yaptım ve üniversiteye başlayacağım. Biraz geç te olsa.
Zaten yazdığım bölüm ingiliz dili ve edebiyatı. Benim ingilizceyi öğrenmem ve iyi kullanabilmem şart.
Her halukarda hazırlık okuyacağım yani.
Vakıfa gideceğim.

Hazırlık benim için çok iyi bir imkan olacak.

ben ara sıra ing. çalışıyordum ama çalışmasam mı acaba. artık olabildiğince uzatmaya çalışıcam üni hayatımı sınıfta kalarak falan değil tabii ama hazırlık okumaktan bişey olmaz bence ya hem ingilizcem de düzelir

e zaten o bölümde ing zorunlu benm yazdığım çoğu yerde o yüzden
ya o sınavı geçeceğim yada 1 sene okuyup geçeceğim yabni her halükarda cv de yer alacak dil yeterliliği

ben daha başlayacağım diyorum. başlamadım bile. şu tercihleri açıklasalar iç rahatlığıyla çalışacağım yani.

bölümüm %30 ingilizce geçen yıl hazırlık okudum. anadolu lisesinden mezunum ve orta halli bir ingilizcem vardı 2 hafta kadar tekrar yapıp muafiyete girdim ve geçemedim. zaten her bölümden 2 3 kişi geçiyor siz düşünün artık. kelime bilgim çok zayıftı şuan çok daha iyi bir durumdayım.

hazırlıktan sonra pratik yapmazsan tekrar yapmazsan her şey unutulur işte o zaman bir yıl kaybın olur ama arada bi bakarsan tekrarlarsan kesinlikle kazancın olur.

bana kalırsa muafiyete girin hazırlık okuyayım mı okumayayım mı o sınavdan sonra göreceksiniz zaten.

eğer hazırlık okursanız size tavsiyem ne hafife alın ne de çok büyütün kafanızda. hafife alanlar ya devamsızlıktan ya da notlardan kalıyor. kafasında çok büyüten de stresten yapamıyor. ilk dönem beni korkuttular yok yarısı kalıyo yok şöyle yok böyle. bi de bizim üniversitede yaz okulu da yok kaldın mı kalıyon direk. sonra kulaklarımı tıkadım sadece dersi dinleyip tekrarlarımı yaptım 2.dönem herkes notlarını düşürürken ben artırdım. o kalanlar da öğrenciliğini yapmayanlar.

tecrübelerimi taze taze paylaşmak istedim herkes için hayırlısı olsun başarılar arkadaşlar.

merhaba kızlar ben de kocaelini kazandım bölüümüm türkçe ama bölüm gereği dile çok ihtiyacım olucak and lisesi mezunuyum bu seneden itibaren hazırlıgı isteğe bağlı hale getirmişler çok kararsızım okusam mı okumasam mı diye ya :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…