Yöresel Tarif Gezelim Görelim Yöresel Yemekleri Öğrenelim - Oylama Anketi

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kazen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yöresel Yemekler

En Başarılı Bulduğunuz Tarif?

• Ankete Katılan
    182
  • Anket Kapalı .
Butik pastalarda ganaj tercih ediliyor özellikle dış kaplama için şeker hamurunun altında ganaj oluyor..
Ganaj yapılınca dolaba konuyor kaplama yapılacaksa biraz kıvam alması bekleniyor ve öyle pasta üzerine sürülüyor tekrar dolaba konup dışının sertleşmesi bekleniyor sonra şeker hamuru ile kaplanıyor.Bu tür sos şeklinde kullanılacaksa daha fazla krema eklenmeli ya da daha az çikolata konabilir..Sos ılıyınca üzerine dökülüp dolaba konur katılaşması beklenir kalıptan çıkarmadan..Resimi inceliyorum tam olarak anlamak için sanki puding gibi de geliyor bana..Normalden biraz daha katı yapılıp dökülmüş de olabilir..
Canım seni yordum çok güzel bilgiler:KK60:Denemek lazımo_O

Canım seni yordum çok güzel bilgiler:KK60:Denemek lazımo_O
Rica ederim canım yormak ne demek...
Kesinlikle deneme yanılma ile en güzel sonuca ulaşırsın dediğim gibi asıl ganaj kuvertür ile yani ham çikolata ile yapılıyor marketlerdeki çikolatalar için ölçü vermem çok yanıltıcı olur..

Rica ederim canım yormak ne demek...
Kesinlikle deneme yanılma ile en güzel sonuca ulaşırsın dediğim gibi asıl ganaj kuvertür ile yani ham çikolata ile yapılıyor marketlerdeki çikolatalar için ölçü vermem çok yanıltıcı olur..
Tamam canım anladım:KK19:Kızların doğum günü yaklaşıyor birşeyler yapmam lazım:KK19:Ama şeker hamuru ile değil krema ile:KK45:

Ganaj da parlak olabiliyor canım..
Ganaj için krema ve bitter kuvertür ya da sütlü kuvertür tercih ediyorum..
Kuvertür marketlerde yok o yüzden kakao oranı yüksek çikolatalardan alınabilir.
Normalde pasta kaplamak için 1 e 1 yani 200 ml kremaya 200 gr çikolata koyuyorum ama bu resimdeki tarifte daha cıvık olması lazım sos gibi yapılmış bu anladığım kadarıyla..kremayı artırmak gerekiyor...çikolatayıda sütlü olanından kullanmak lazım..Tam ölçü veremem resime göre...Ganaj yaparken kremayı kısık ateşte ısıtıyoruz kaynamaya yakın alıyoruz ocaktan ve içine çikolatayı ekleyip kremanın ısısı ile karıştırarak eritiyoruz.Homojen olması için mikserle çırpılabilir.
Ya canım ben bu tarifi yapacağımda anladığım kadarıyla(200 ml krema hani şu marketlerde satılan alıyoruz kısık ateşte kaynayınca ocaktan alıp sütlü 200 gr çikolata koyuyorsun karıştırarak mikserle malzemenin üstüne döküyoruzz.

Butik pastalarda ganaj tercih ediliyor özellikle dış kaplama için şeker hamurunun altında ganaj oluyor..
Ganaj yapılınca dolaba konuyor kaplama yapılacaksa biraz kıvam alması bekleniyor ve öyle pasta üzerine sürülüyor tekrar dolaba konup dışının sertleşmesi bekleniyor sonra şeker hamuru ile kaplanıyor.Bu tür sos şeklinde kullanılacaksa daha fazla krema eklenmeli ya da daha az çikolata konabilir..Sos ılıyınca üzerine dökülüp dolaba konur katılaşması beklenir kalıptan çıkarmadan..Resimi inceliyorum tam olarak anlamak için sanki puding gibi de geliyor bana..Normalden biraz daha katı yapılıp dökülmüş de olabilir..
Hımm burda anladım olayı sağol

günaydınnn :KK30::KK30:

akşam yaptığım mısır gevrekli kurabiye , çok seviyorum tadını :kk77::kk77::kk77:

img1426146453712.webp

öfff beyaa en sonunda öğrendim (ganaj nasıl yapılırr).......

Malzemeler
400 gr çiğ süt kreması
400 gr bitter çikolata
Yapılışı;Kremayı küçük bir tencereye koyalım ve ocağı kısık ateşe getirelim.Diğer taraftan bitte çikolataları küçük parçalara ayıralım.
Kremanın kesinlikle kaynamaması gerek, krema ısınınca hemen ocağı kapatıp çikolataları kremanın üzerine ilave edelim.Çikolatayı eriyinceye kadar çırpma teliyle karıştıralım.İyice çikolatalarımız erimiş ise ganajımız hazırdır demek ki!!!
İste bir gece dolapta bekleyip ganajı sertleştirip pastayı sıvazlama da ,isterseniz dolaba koymadan sıvı haldeyken pasta üst süslemede kullanınız o sizin tercihinize bağlı..

Back
X