Geyik Muhabbeti / Off-Topic

Canm ya hiç iyi olmamış şekerli ise zor çıkabilir ama bu akşam mutlaka sil bekletme sakın ..

işin kötüsü çarşamba günü mutfak halım ve oturma odamın halısı halı yıkamadan geldi. yani daha da yeni yıkatmıştım cumartesi akşam mahvoldu :25: bakalım bu akşam tekrar silmeyi deneyeceğim koslayı alıp umarım geçer yoksa tekrar yıkamaya gidecek :26:

Kızlarr yarın akşam müsafirim gelecek bir kişi erkek eşimin ve benim çok sevdiğimiz bir arkadaşımı yaş olarak bizden küçük
ne yapsam diye düşünüyorum ama

Mercimek çorbası
Fırında tavuk
Pilav
salata yeterli midir.. Başka bir şey eklememe gerek var mı?

Çayın yanında da kurabiyem var zaten kesin film izleriz çekirdek cips falan olur..

Canim ellerine sağlık, bence gayet hoş ve yeterli.
Eğer üşenmezsen, tavuğun yanına yakışır diye diyorum, bir de püre yap.. Miss...
Menü harika bence... :16:

[/COLOR]

O zaman mikemmel olmalı :23: Abiye Kuzu'nun dediği gibi mikemmmmel :9:

Mikemmel sayılmaz canım, ama onun alternatif olarak bulabileceği birşey yok.
Özellikle ölçülere istinaden, daha iyi bulunmaz, ben çok araştırdım...
Çeyiz konusundan anlayacağın gibi, birşey almadan önce enine boyuna araştırıyorum... :9: :9:

hoşbuldum bircan :3:
souvvenir hayırlı olsun örtülerin tatlım :31:
haftasonu arkadaşımın 1 yaşındaki çocuğu halıma çay döktü :25: bugün marketten venish kosla halı alıp silmeyi deneyeceğim :26:

Sağolasın canım, cumartesi temizlik sonrası serdik hemen.
Gayet rahat duruyorlar ve kaymıyorlar oturup kalkınca...

Vanish kullanma canım :19:, teyzem çok kötü olduğunu halıyı bir tuhaf hale getirdiğini söyledi.
Başka bir halı temizleme ürünü kullan, hatta bana sorarsan beyaz kalıp sabunu temiz nemli bir beze sür, o şekilde sil halını.
Yazık halın ziyan olmasın, vahish ürünlerini hiç iyi demiyorlar... :31:

:9: :9: Nasıl yani her şeyine kusur mu buldu? Hafta sonu geldiklerinde mi?

Evlendim evleneli mutfak eşyalarımdan, bütün eşyalarıma kadar mana-kusur bulur.
"Şunun şurası da şöyle olsaydı, ay bunun rengi acaba böle olsa daha mı iyi olurdu" gibi bir ton laf eder sağolsun.
Ben genelde "hı hı" deyip geçiyordum, bunlara mana bulsaydı "ben bulamadım iyisini sen getirde sereyim" diye lafım hazırdı. :27:
Ama demedi birşey... Şok oldum, "çok güzel olmuş, gayet iyi uyumlu olmuş" dedi... :53:

Sağolasın canım, cumartesi temizlik sonrası serdik hemen.
Gayet rahat duruyorlar ve kaymıyorlar oturup kalkınca...

Vanish kullanma canım :19:, teyzem çok kötü olduğunu halıyı bir tuhaf hale getirdiğini söyledi.
Başka bir halı temizleme ürünü kullan, hatta bana sorarsan beyaz kalıp sabunu temiz nemli bir beze sür, o şekilde sil halını.
Yazık halın ziyan olmasın, vahish ürünlerini hiç iyi demiyorlar... :31:

hadi ya :26: kk da araştırdım o iyi yazmışlardı o yüzden onu alayım demiştim :26: beyaz sabunla mı yap diyorsun tatlım, bi onu deneyeyim olmazsa :44:

Ben koltuklarım konusunda şanslıyım, geçen kuzenleri gelmişti eşimin, bir tanesi sakardır biraz.
Çay dökmüş koltuğuma, sildik hemen çıktı, taytüyü yaptırmıştık onları.
Keten felan yaptırsak zaten mahvolacaktı, kayınvalidem "keten olsaydı keşke" demişti de,
çay falan döküldükten sonra eşim beni daha iyi anladı, ne leke kaldı ne de iz.
İçine de çekmiyor zaten sıvıyı, ıslak mendille temizlendi...

aaa elif nerelerdesin sen yahu :29: iyiyim ben tatlım sen nasılsın :31:
buradayım tatlım iyiyim şükür işte:emir_bebek::emir_bebek:
Bende çok şaşırdım elifi görünce...
Ne zaman konsolumdaki bibloya baksam aklıma geliyor... Nerelerde bu kız diye...
Neyse ki bugün nur cemalini gördük (mecazen) :ssz: :29:

ayy gerçektenmi:29::29::29:bak ne güzel olmuş iiki şu yılbaşı işini yapmışız bende çok özledim belli başlı kişileri:29::29::29:

hadi ya :26: kk da araştırdım o iyi yazmışlardı o yüzden onu alayım demiştim :26: beyaz sabunla mı yap diyorsun tatlım, bi onu deneyeyim olmazsa :44:

Canım sen beyaz kalıp sabunla dene en iyisi, yazık günah mahvolmasın yeni halıların.
Baktın çıkmıyor ondan sonra halı yıkama markalarına yönel ama vanish'ten uzak dur.
Tuhaf bir yapışlık mı desem, bi tuhaf birşey bırakıyormuş üzerinde.
Teyzem söyledi... Kesinlikle kullanmayın diyor.
Vardır bir bildiği...

Ama bence beyaz sabun mis gibi yapar onu... :34:
Hiç sıkma canını, zaten kayınvalidem pek bilir böyle temizlik durumlarını.
O bile halılarını sadece beyaz sabunla sildirtiyor, başka hiç birşey kullandırtmaz.. :34:

Ben koltuklarım konusunda şanslıyım, geçen kuzenleri gelmişti eşimin, bir tanesi sakardır biraz.
Çay dökmüş koltuğuma, sildik hemen çıktı, taytüyü yaptırmıştık onları.
Keten felan yaptırsak zaten mahvolacaktı, kayınvalidem "keten olsaydı keşke" demişti de,
çay falan döküldükten sonra eşim beni daha iyi anladı, ne leke kaldı ne de iz.
İçine de çekmiyor zaten sıvıyı, ıslak mendille temizlendi...

Biz Bellonadan aldık ne olarak geçiyor bilemiyordum da
Silinebilen kumaştan da yaparız deyip renklerini göstermişlerdi, çok komik renklerdi
Oldukça yoğun sarı, fıstık yeşili ve sanırım kahveydi bizde beğenmediğimizden orjinalinden olsun dedik ama öyle böyle değil silsen daha beter belli oluyor o yer :17:

Sovi kayınvalide de ilerleme var o zaman :9:

Canım ben hiç püre yapmadım anlatır mısın bana bir de bu akşamdan yapılır mı yarın için..

Biz Bellonadan aldık ne olarak geçiyor bilemiyordum da
Silinebilen kumaştan da yaparız deyip renklerini göstermişlerdi, çok komik renklerdi
Oldukça yoğun sarı, fıstık yeşili ve sanırım kahveydi bizde beğenmediğimizden orjinalinden olsun dedik ama öyle böyle değil silsen daha beter belli oluyor o yer :17:

Hmm kötü olmuş canım o zaman, üzüldüm...
Bazen mobilyacılar böyle üç kağıda kaçıyor malesef, siz diyecektiniz orada, mahsus mu bu renklerden gösteriyorsunuz? yok mu daha şöyle uyumlu renkler diye...
Biz kızıyorduk öyle mobilyacıya, çok bakındık, en sonunda doğtaştan aldık.
Şimdilik gayet memnunuz mobilyalardan...

Yıkama şirketini iyi araştırın canım, kullandıkları kimyasalları sorun.
Yani iyi yapıcaz derken, hani diyorsun ya silince daha beter oluyor diye, onlarda her tarafını bi tuhaf etmesinler.
Onlara da mutlaka bu bilgiyi verin, düzgün ürünle temizlesinler ki, her yeri eşit temizlensin.
Sonra başınız ağrımasın... :34:

Hmm kötü olmuş canım o zaman, üzüldüm...
Bazen mobilyacılar böyle üç kağıda kaçıyor malesef, siz diyecektiniz orada, mahsus mu bu renklerden gösteriyorsunuz? yok mu daha şöyle uyumlu renkler diye...
Biz kızıyorduk öyle mobilyacıya, çok bakındık, en sonunda doğtaştan aldık.
Şimdilik gayet memnunuz mobilyalardan...

Yıkama şirketini iyi araştırın canım, kullandıkları kimyasalları sorun.
Yani iyi yapıcaz derken, hani diyorsun ya silince daha beter oluyor diye, onlarda her tarafını bi tuhaf etmesinler.
Onlara da mutlaka bu bilgiyi verin, düzgün ürünle temizlesinler ki, her yeri eşit temizlensin.
Sonra başınız ağrımasın... :34:

Biz safız ya :9: Bunların rengini beğenmedik şundan olsun dedik çıktık
Zaten acelemiz vardı herşey ne arada oldu bitti bilmiyorum

Tamam söylediğin iyi oldu
Bi kez daha keklenmeyelim :1: Mart ayının sonu gibi yıkatalım diyoruz..

Sovi kayınvalide de ilerleme var o zaman :9:

Canım ben hiç püre yapmadım anlatır mısın bana bir de bu akşamdan yapılır mı yarın için..

Bu akşamdan yapılırda biraz zorlanırsın ısıtma konusunda.
En iyisi sen bu akşamdan tavuğunu falan hallet, püre yapmak çok basit.
Yarın pilavını yaparken bir yandan püreni yaparsın. 2dk'lık mevzu...

3 patates, güzelce soyacaksın ve onları istediğin büyüklükte keserek (şekli önemli değil) yıkadıktan sonra bir tencereye yerleştir.
Orta ateşte, ne harlı ne de kısık, kaynamaya bırak, 5 dk kadar kaynadıktan sonra (kaynamaya başladıktan sonraki süre) bir çatal batır, ufak bir parça at ağzına, baktın kum gibi dağılıyor hemen kapat altını süz.
Fakat sakın soğuk sudan geçirme, onların sıcak olmasına ihtiyacımız var.
Derin bir karıştırma kabına koy bunları.
Yarım çay bardağı süt, bir çay kaşığı tuz, 50 Gr oda sıcaklığında (katı yağların üzerinde 50-50-50 diye şerit halinde gösterir) yağ.

Bunların hepsini önce bir çatalla ez, sonra mikser yardımı ile hepsini karıştır.
Patateslerin sıcaklığı ile zaten yağ eriyecek, yağ eriyene kadar iyice karıştır.
Ve püren hazır, afiyet olsun... :34:

Malzemeler

1 kg patates

1 su bardağı süt

2 çorba kaşığı tereyağı

Tuz,

karabiber
Patates Püresi Tarifi:

Patatesi iyice yıkayın. Bir tencerede üzerini 1-2 parmak kadar geçecek kadar suda iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzün. El dayanacak kadar ılındığında kabuklarını soyun, patates ezeceği, çatal veya rende yardımıyla iyice ezin. Bir tencereye koyun. Süt ve tuz ekleyerek karıştırın. Tencereyi çok kısık ateşin üzerine oturtup tereyağını koyun. İyice karıştırarak yağın eriyip püreyle özleşmesini sağlayın. Üzerine karabiber serpip servis yapın.

Biz safız ya :9: Bunların rengini beğenmedik şundan olsun dedik çıktık
Zaten acelemiz vardı herşey ne arada oldu bitti bilmiyorum

Tamam söylediğin iyi oldu
Bi kez daha keklenmeyelim :1: Mart ayının sonu gibi yıkatalım diyoruz..

Valla canım dikkat edin böyle konularda, maliyetli şeyler bunlar.
Bir günde "ay olmadı başkasını alalım" diyemiyorsun ki...
Üzülürüm zaten kötü olmasına... İnşallah iyi bir şirket denk gelir şansınıza da, tertemiz olur koltukların... :34:

Malzemeler

1 kg patates

1 su bardağı süt

2 çorba kaşığı tereyağı

Tuz,

karabiber
Patates Püresi Tarifi:

Patatesi iyice yıkayın. Bir tencerede üzerini 1-2 parmak kadar geçecek kadar suda iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzün. El dayanacak kadar ılındığında kabuklarını soyun, patates ezeceği, çatal veya rende yardımıyla iyice ezin. Bir tencereye koyun. Süt ve tuz ekleyerek karıştırın. Tencereyi çok kısık ateşin üzerine oturtup tereyağını koyun. İyice karıştırarak yağın eriyip püreyle özleşmesini sağlayın. Üzerine karabiber serpip servis yapın.

Anam sen naptın, 1 kilo patatesi 3 kişi nasıl bitirsin... :9: :9:
Alemsin elifcim... :27:

Bu akşamdan yapılırda biraz zorlanırsın ısıtma konusunda.
En iyisi sen bu akşamdan tavuğunu falan hallet, püre yapmak çok basit.
Yarın pilavını yaparken bir yandan püreni yaparsın. 2dk'lık mevzu...

3 patates, güzelce soyacaksın ve onları istediğin büyüklükte keserek (şekli önemli değil) yıkadıktan sonra bir tencereye yerleştir.
Orta ateşte, ne harlı ne de kısık, kaynamaya bırak, 5 dk kadar kaynadıktan sonra (kaynamaya başladıktan sonraki süre) bir çatal batır, ufak bir parça at ağzına, baktın kum gibi dağılıyor hemen kapat altını süz.
Fakat sakın soğuk sudan geçirme, onların sıcak olmasına ihtiyacımız var.
Derin bir karıştırma kabına koy bunları.
Yarım çay bardağı süt, bir çay kaşığı tuz, 50 Gr oda sıcaklığında (katı yağların üzerinde 50-50-50 diye şerit halinde gösterir) yağ.

Bunların hepsini önce bir çatalla ez, sonra mikser yardımı ile hepsini karıştır.
Patateslerin sıcaklığı ile zaten yağ eriyecek, yağ eriyene kadar iyice karıştır.
Ve püren hazır, afiyet olsun... :34:

Hımmm süpermiiş ve basitmiş teşekkür ederim canım...:16:

Back
X