• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geyik Muhabbeti / Off-Topic

Hitap muhabbeti geçmişken
Siz eşleriniz ailesine ne şekilde hitap ediyorsunuz

Ben 'siz' den öteye gidemedim kayınvalidem ve kayınpederime karşı
Görümcem zaten benden 2 yaş küçük, ismi ile hitap ediyorum
O da bana bazen Kader der bazen yenge :1:

daha çok siz diyorum ama arada anne-baba demek zorunda kalıyorum
allahtan uzaktalar.

Ben anne derim gibime geliyo:44:
anneme de anne demem..

Şu meşhur kuzen vardı ya , herşeye karışıpta insan içine çıkmayan şahıs onun annesi işte..
Bu ikisi ailenin mikseri gibi

Gelin yok ortada
Biri abim evlenirse ben çok görümcelik yaparım diyo
Annesi de gelin şunu yapar, şunu etmeli diyo

Ben diyorum bunlara gelecek gelin yandı :1:

Allah dağına göre kar verir canım, onlara öyle bir gelin gelir ki (inşallah) feleğini şaşırırlar... :9: :9:

Teli açık unuttum sandım diyerek kıvırması bomba olmuş :) Sanki 2 telde sohbet etme özelliğine sahibiz.

Ya sorma, birde demez mi "sanki uzun konuştunuz, bir kaç seferdir arıyorum meşgul" demişti...
Anneme dedim bu lafını kadıncağız şok oldu, dedim sanki ona hesap vericem konuştuğum süreyi.
Ayrıca kaldı ki kendi annemle konuşuyorum, istersem sabaha kadar sohbet ederim... :19:

Ağzı olan konuşuyor işte laf olsun gündem de konu olsun. Evlilik bi sorumluluk zaten, birde hemen çocuk olunca hangisine alışacaksın ki
Tabi maddi boyutu var bide işin. Bizim zamanımız gbi değilki 2 yaşındaki çocuğun oyuncağı olmuş Ipad, laptop v.s.
Bekarsan evlen derler, evlenirsin çocuk sonra ikinici, nasıl bir toplum olduk sürekli soru sorma halindeyiz, utanmasak yaşlılarada ne zaman ölceksiniz diyeceğiz tövbe yarabbi.

Tam aklımdan bunu geçiriyordum :9: insanlar üzerine vazife olmayan her şeye karışmıyorlar mı deli oluyorum hepsine ....

Maşallah canım :nazar: :nazar: Allah nazarlardan saklasın o zaman...
İyi yanlarının olması güzel tabii ki...
Her daim yapıcı olsun da, önemli olan o...

Sen daha yenisin :1: 1 yıl sonra gel konuşalım :8:
Hevese binerler torun sevelim diye, hele de torunları yoksa..

Canım bir sürü torunları var hatta torunlarının çocukları bile var hala isterse yuh yani ama gerekeni söylerim kimseyi bağlamaz kv. iyidir ama iyi olduğu kadar da kötü yönleri vardır bazen bana çok garip geliyorlar konuşmaları falan... Eşimin ailesindeki bayanlar geriden geliyor biraz illaki çocuk diyenler olacaktır daha 1 aylık evli iken ohh iki kişi çalışıyorsunuz sizde para boldur diyen insanlardan ne beklersiniz ki düğünüde kendimiz yaptık çok şükür öyle aman aman ödememz yok ama ilk başlarda masraf bitmiyor hepiniz biliyorsunuz...

Anlamadım şu kısmı :26:

:9: tahmin etmiştim..yaa bende evde anne babama ...şim diye hitap ediyorum.
mesela nuriye ismi, nurişim diyee:1: anne diyemiyorum..herkesin bir tarzı var sanırım.
anne de derim ama genel de böyle seslenirim.:38: her ikisine de..onun yanında anne kelimesi
-ban- daha resmi geliyor mesela..ya da ismi+anne diyebilirim.

Ben anne baba diye hitap ediyorum, eşime olan saygımdan dolayı.
Çünkü eşim hep annemi annesi gibi görüyor öyle davranıyor.
Annemde çok sever zaten eşimi...

Fakat kayınvalidem "kayınvalide" lafını çok itici bulurmuş.
Bende inadına bazen beni kızdıracak hareketler yaptığında biri beni cepten ararsa falan hemen yapıştırıyorum "kayınvalidemlerdeyiz" :9: :9:
Uyuz oluyor, ama kızdırmasın o da beni durduk yere... :9:

Canım bir sürü torunları var hatta torunlarının çocukları bile var hala isterse yuh yani ama gerekeni söylerim kimseyi bağlamaz kv. iyidir ama iyi olduğu kadar da kötü yönleri vardır bazen bana çok garip geliyorlar konuşmaları falan... Eşimin ailesindeki bayanlar geriden geliyor biraz illaki çocuk diyenler olacaktır daha 1 aylık evli iken ohh iki kişi çalışıyorsunuz sizde para boldur diyen insanlardan ne beklersiniz ki düğünüde kendimiz yaptık çok şükür öyle aman aman ödememz yok ama ilk başlarda masraf bitmiyor hepiniz biliyorsunuz...

Hepimiz arayıp nerden bulmuşuz bunları :1: Gaf yapan yapana

Bizimkilerde kayınpederim fazla sessiz sakin, kayınvalidem fazla baskın.. Alt katlarında kayınvalidemin annesi ve erkek kardeşi var.. ailesi binası..

Baba tarafına düşkün değiller yani hep anne tarafına yakınlar..
Anne tarafından en büyük kaynanam, en büyük torun da eşim, anneannesinin ilk göz ağrısı 'ay parçası' :1:
Ondan galiba hepsi bi heyecan, bi müdahale hakkı gördü kendinde
Bende ilk gelin olduğumdan bunlardan geçiyorum belki de

Ama ikinci gelini heyecanla bekliyorum :1:
O görümcelik yaparım diyen kişinin abisi, herşeye karışan teyzenin oğlu evlenirse ikinci gelin gelmiş olacak çünkü..

:9: tahmin etmiştim..yaa bende evde anne babama ...şim diye hitap ediyorum.
mesela nuriye ismi, nurişim diyee:1: anne diyemiyorum..herkesin bir tarzı var sanırım.
anne de derim ama genel de böyle seslenirim.:38: her ikisine de..onun yanında anne kelimesi
-ban- daha resmi geliyor mesela..ya da ismi+anne diyebilirim.

Şimdi anladım :1:

Ben dayısına dayı, teyzesine teyze diyorum
Bi komşuya dermiş gibi :1: X teyze mesela

Ama anne diyemiyorum
Eşim der, anneme anne babama baba diye
Hatta annem de bana kayınvalidene anne de, bekler, ayıp olmasın diyor ama huy bu yani elimde değil

Hatta bi itiraf daha

Annecim demem kendi anneme bile 'anne' derim :17:
Cidden yapı bu

Kayınvalidemi de seviyorum aslında herhangi bi sebepten değil istemediğimden demiyorum sadece benle alakalı

Ben anne diyorum ilk başlarda siz diye hitap ediyordum ama eşim o şekilde mesafe koyarsan alışamazsın onlarda sana alışamaz içten ol kendin ol mesafeni yine koru ama bu şekilde değil dedi ben de onu kırmadım rahatım yani alıştım mesafemide koydum :9:

Bu arada az önce kv aradım köye gittiğinden beri aramıyordun bir mutlu oldu ki anlatamam kaç kere aradığım için teşekkür etti... bir sürü de dua etti :9:

Hatta bi itiraf daha

Cidden yapı bu

Kayınvalidemi de seviyorum aslında herhangi bi sebepten değil istemediğimden demiyorum sadece benle alakalı

yapı meselesi tabi ki..işyerinde genel de patronuma x abi derler.hani samimiyiz de ama 2 yıldır hiç abi diyemedim.yaş farkımız da
öyle aman aman değil.ama diyemiyorum bende abi falan.:26:

Şimdi anladım :1:

Ben dayısına dayı, teyzesine teyze diyorum
Bi komşuya dermiş gibi :1: X teyze mesela

Ama anne diyemiyorum
Eşim der, anneme anne babama baba diye
Hatta annem de bana kayınvalidene anne de, bekler, ayıp olmasın diyor ama huy bu yani elimde değil

Senin bu saatten sonra söylemen çok zor aslında baştan söyleye bilseydin keşke...

Hatta bi itiraf daha

Cidden yapı bu

Ben de anneme anecim demem yapı gereği gerçekten hatta ben de öyle durup durup sarılma olaylarıda yoktur soğuk dururum ama tabiki onları çok seviyorum :16: Ama eşim kendi annesine de benim anneme de arılıyor dururken...:9:

yapı meselesi tabi ki..işyerinde genel de patronuma x abi derler.hani samimiyiz de ama 2 yıldır hiç abi diyemedim.yaş farkımız da
öyle aman aman değil.ama diyemiyorum bende abi falan.:26:

Bizim patron ayda yılda bir uğrar
Müdür var 40 lı yaşlarında , samimi biri, herkes abi der

Ben Bey derim, o da bana Kader Hanım der mesela
Diğerlerine adıyla hitap ediyo, zaten yaşça da büyük kendisi
Arada Kader dese de sonra toparlıyo çoğu zaman, çekiniyo mu insanlar benden ne :1:

Tek Müdüre değil
Sekreter hariç o benden 2 yaş büyük diye ona ismi ile hitap ediyorum
Diğer personellere de Bey veya Hanım derim

Senin bu saatten sonra söylemen çok zor aslında baştan söyleye bilseydin keşke...

Ben de anneme anecim demem yapı gereği gerçekten hatta ben de öyle durup durup sarılma olaylarıda yoktur soğuk dururum ama tabiki onları çok seviyorum :16: Ama eşim kendi annesine de benim anneme de arılıyor dururken...:9:

Yok ya pişman değilim :1:
Onlar da bu konu da bişey demedi eşimde.. Demek ki onlarda pek önemsemiyo
Ben böyle daha mutluyum, desem ne bileyim kendimi garipserdim sanırım :1:

Aynen
Annem der ki diğer kızlarım beni hep öper sarılır 'Kader ve abisi bi bayramda bi kandilde öper :17: '

Bizim patron ayda yılda bir uğrar
Müdür var 40 lı yaşlarında , samimi biri, herkes abi der

Ben Bey derim, o da bana Kader Hanım der mesela
Diğerlerine adıyla hitap ediyo, zaten yaşça da büyük kendisi
Arada Kader dese de sonra toparlıyo çoğu zaman, çekiniyo mu insanlar benden ne :1:

Tek Müdüre değil
Sekreter hariç o benden 2 yaş büyük diye ona ismi ile hitap ediyorum
Diğer personellere de Bey veya Hanım derim

Bizim 3 patronumuz var üçüde hergün şirkette ve bizim ile birlikte çalışıyorlar ben de xx bey derim öyle iş ortamında abi abla tuhaf oluyor zaten..

3 tane muhasebeden arkadaşa, eşime, sekretere adı ile hitap ediyorum burda :1:
Onlar yaşıt benle çünkü

Eşim kolay gelsin der mesela
Ben teşekkürler derim

Herkes güler, siz tanışıyo musunuz diye :1:
Tek iş yeri diye değil dışarda ve ailelerle isek ben adı ile hitap ederim eşime mesela

Eşim işyerinde dikkat eder, başka yerde dikkat etmez her şekilde hitap eder :1: canım cicim aşkım gibi

Back
X