• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geyik Muhabbeti / Off-Topic

Birşeye cevap yazarken diğerini cevaplamayı unutuyorum...
İyice leyla oldum ben yaaa... :31:

Valla canım herhalde ben yokken sakin olacak burası...
Ama tatil dönüşüm muhteşem olur inşallah... :16: :16:

Birşeye cevap yazarken diğerini cevaplamayı unutuyorum...
İyice leyla oldum ben yaaa... :31:

Valla canım herhalde ben yokken sakin olacak burası...
Ama tatil dönüşüm muhteşem olur inşallah... :16: :16:

benim mutfak deneyimim hiç yok zamanla olacak diye düşünüyorum :26: o yüzden o kadar kişiye yemek yapamam yapsam da tadını tutturamam diye düşünüyorum :26: neyse ki onlarda anlayışlı :31:

bence de dönüşün muhteşem olsun düğünün balayın harika geçsin :16::16:

benim mutfak deneyimim hiç yok zamanla olacak diye düşünüyorum :26: o yüzden o kadar kişiye yemek yapamam yapsam da tadını tutturamam diye düşünüyorum :26: neyse ki onlarda anlayışlı :31:

bence de dönüşün muhteşem olsun düğünün balayın harika geçsin :16::16:

Anlıyorum canım, ama yemek yapmak çok kolay biliyor musun?
İlk yapışında bazen tadı tutturamayabilirsin, deneyimsizlikten. Fakat sonraları daha da güzel oluyor ;)

Kolay pratik yemekleri dene derim, en azından misafirine sunabileceğin pratik ama güzel yemekler yapabilirsin başlangıç olarak...

Sonra seninle bol bol paylaşırız ;)

Valla canım tek istediğim tatil ve huzur...
Zaten inşallah bu isteklerimden sonra bomba gibi olacağımdır... :32: :32:

Anlıyorum canım, ama yemek yapmak çok kolay biliyor musun?
İlk yapışında bazen tadı tutturamayabilirsin, deneyimsizlikten. Fakat sonraları daha da güzel oluyor ;)

Kolay pratik yemekleri dene derim, en azından misafirine sunabileceğin pratik ama güzel yemekler yapabilirsin başlangıç olarak...

Sonra seninle bol bol paylaşırız ;)

Valla canım tek istediğim tatil ve huzur...
Zaten inşallah bu isteklerimden sonra bomba gibi olacağımdır... :32: :32:

dün tel şehriye çorbası yapayım dedim salçasını fazla koymuşum eşim beğenmedi sanırım yüzünden belliydi :26:

birde kaderin baharatlı patates tarifini yaptım o güzel oldu soğanda koydum benimki çok sever pişmiş soğanı :9:

zamanla olacak sanırım .. keşke daha önceden tecrübe edinseydim :50:

Yok canım ya sıkma canını olur olur herşey olurrr...

Ben pilavı daha tutturamıyorum, inşallah onu da yapıcam...

Bir de domates çorbasının kıvamını tutturamıyorum...

Oy desene afiyetle yediniz... :56:

Yok canım ya sıkma canını olur olur herşey olurrr...

Ben pilavı daha tutturamıyorum, inşallah onu da yapıcam...

Bir de domates çorbasının kıvamını tutturamıyorum...

Oy desene afiyetle yediniz... :56:

yedik ama keşke daha güzelini yapabilseydim :31: neyse ki benim bu konudaki deneyimsizliğimden haberi vardı :9:

Sormak istediğin bir şey olursa sorabilirsin..

Bende eski işim sağolsun en erken 21:30 da evde olduğumdan yıllardır suya sabuna istesem bile dokunamadım.. O saatte eve geliyordum , babamlar yemeğini yemiş çayını içiyor olurdu zaten..

Bende acemi sayılırım, bir de hem iş hem ev olunca pratik şeylere ihtiyaç duymuyor değil insan..

O patates tarifini beğendiysen tavuk göğsünü doğrayıp ekleyebilirsin yanına.. Hoş oluyor..

Afiyet olsun İlkay, beğenmene sevindim :3:

teşekkür ederim tatlım sayende afiyet oldu :56:

eşim dün beni aldı eve giderken dedim "markete gidelim" "neden" dedi

"yağlı kağıt alcaz" dedim "anlamadım ama alalım bakalım" dedi :9: sonra da onu beğendi çorbamı beğenmedi .. patatesi bu kadar mı yaptın dedi :31:

Sormak istediğin bir şey olursa sorabilirsin..

Bende eski işim sağolsun en erken 21:30 da evde olduğumdan yıllardır suya sabuna istesem bile dokunamadım.. O saatte eve geliyordum , babamlar yemeğini yemiş çayını içiyor olurdu zaten..

Bende acemi sayılırım, bir de hem iş hem ev olunca pratik şeylere ihtiyaç duymuyor değil insan..

O patates tarifini beğendiysen tavuk göğsünü doğrayıp ekleyebilirsin yanına.. Hoş oluyor..

tavsiyelere ihtiyacım var hele ki pratik şeylere :31:

teşekkür ederim tatlım sayende afiyet oldu :56:

eşim dün beni aldı eve giderken dedim "markete gidelim" "neden" dedi

"yağlı kağıt alcaz" dedim "anlamadım ama alalım bakalım" dedi :9: sonra da onu beğendi çorbamı beğenmedi .. patatesi bu kadar mı yaptın dedi :31:

:) Bende patatese doyamam , eşimde hatta..

O yüzden bir tepsi dolusu yaparız.. Yaparız derken bazen o , bazen ben.. Hangimiz müsaitsek..

Eşinin yanında yap , öğrensin.. Başka işin olur, patatesi ona yaptırırsın :34:

Aynı tarife tavukta eklenebilir.. Yanına pilavla hoş bir tabak hazırlayabilirsin.. Önden bir çorba..

Eşimin pek çorba ile arası yok, ona kocaman bi tabak salata ver yesin tamamdır :9:

:) Bende patatese doyamam , eşimde hatta..

O yüzden bir tepsi dolusu yaparız.. Yaparız derken bazen o , bazen ben.. Hangimiz müsaitsek..

Eşinin yanında yap , öğrensin.. Başka işin olur, patatesi ona yaptırırsın :34:

Aynı tarife tavukta eklenebilir.. Yanına pilavla hoş bir tabak hazırlayabilirsin.. Önden bir çorba..

Eşimin pek çorba ile arası yok, ona kocaman bi tabak salata ver yesin tamamdır :9:

mutfakta salata yapmaktan başka bana bir yardımı olacağını sanmıyorum ama öyle olmaması için yanımda olması için savaş veriyorum açıkçası bu ilk günleri nasıl değerlendirirsem öyle gider belki :31:

dün başı çok ağrıyordu uyudu ben yemek hazırlarken o yüzden birşey diyemedim :31:

mutfakta salata yapmaktan başka bana bir yardımı olacağını sanmıyorum ama öyle olmaması için yanımda olması için savaş veriyorum açıkçası bu ilk günleri nasıl değerlendirirsem öyle gider belki :31:

dün başı çok ağrıyordu uyudu ben yemek hazırlarken o yüzden birşey diyemedim :31:

Evet nasıl alıştırırsan öyle gider..

Bugün de senin başın ağrısın :34: bakalım ne yapacak beyefendi..

Şartlarınız eşit sonuçta.. O da çalışıyor yoruluyor sende..

Hamur işi ile aranız nasıl.. ?

Ben bayılırım :16: o yüzden yemekten çok hamur işine yatkınım..

onla da aram iyi değil diğer yemek işleri gibi :9: ama hepsini öğreneceğim azimliyim bu konuda :6:

en çok fırın yemeklerini seviyorum aslında ben yani tat olarak :31:

hamur işlerinden ne tavsiye edersin tatlım :34:

Evet nasıl alıştırırsan öyle gider..

Bugün de senin başın ağrısın :34: bakalım ne yapacak beyefendi..

Şartlarınız eşit sonuçta.. O da çalışıyor yoruluyor sende..

bugün annemler ve kayınvalideler yemeğe gelecekler yemekleri siz yapıp geleceksiniz buyrun dedim anneme o da tamam dedi :9:

iki kişilik yemeği bile zor yapıp yetiştiriyorum işten geldiğimde çünkü zaten tecrübemde yok :26:

onla da aram iyi değil diğer yemek işleri gibi :9: ama hepsini öğreneceğim azimliyim bu konuda :6:

en çok fırın yemeklerini seviyorum aslında ben yani tat olarak :31:

hamur işlerinden ne tavsiye edersin tatlım :34:

Öğrenirsin öğrenirsin.. Kolaymış zaten.. Bende yeni yeni öğreniyorum :9:

Halinden anlıyorum o yüzden..

Fırın yemeği daha kolay zaten.. Doğra doğra at tepsiye.. Sulu istiyorsan salçalı su ekle.. Fırın pişirsin :9:

Ben bezelye çok severim , fırında olunca daha hoşuma gider mesela.. Bezelye, küp küp patates ve tavuk.. Fırına veriyorum.. Salçalı su eşliğinde.. Güzel oluyor.. Misafir için bile yapılabilir..

Hamur işi deyince en kolay ve çabucak pişen.. Teflonda peynirli börek gelir aklıma..

2 yumurta ve yarım litreye yakın sütü derin bi kapta çırp.. 3 adet yufkanın bir buçuğunu böle böle bu sütlü karışıma batır ve tavaya diz.. Çeçil peyniri, beyaz penir ve maydonoz ekle.. Kalan bir buçuk yufkayı da sütlü karışıma batırıp üstünü ört..

Her iki tarafını da pişir.. Hemecik pişiyo fırın gibi değil, kontrol et yakma.. Afiyet olsun... :56:

bugün annemler ve kayınvalideler yemeğe gelecekler yemekleri siz yapıp geleceksiniz buyrun dedim anneme o da tamam dedi :9:

iki kişilik yemeği bile zor yapıp yetiştiriyorum işten geldiğimde çünkü zaten tecrübemde yok :26:

İlk seferlik öyle olabilir.. Ama ilerde tek annenler değil birçok misafirin olacak yeni gelinsin ev görmeye gelenin olacak..

Hem öğrendiğinde annenleri de tekrar ağırla, göster daha güzel yemekler bildiğini artık :9:

Öğrenirsin öğrenirsin.. Kolaymış zaten.. Bende yeni yeni öğreniyorum :9:

Halinden anlıyorum o yüzden..

Fırın yemeği daha kolay zaten.. Doğra doğra at tepsiye.. Sulu istiyorsan salçalı su ekle.. Fırın pişirsin :9:

Ben bezelye çok severim , fırında olunca daha hoşuma gider mesela.. Bezelye, küp küp patates ve tavuk.. Fırına veriyorum.. Salçalı su eşliğinde.. Güzel oluyor.. Misafir için bile yapılabilir..

Hamur işi deyince en kolay ve çabucak pişen.. Teflonda peynirli börek gelir aklıma..

2 yumurta ve yarım litreye yakın sütü derin bi kapta çırp.. 3 adet yufkanın bir buçuğunu böle böle bu sütlü karışıma batır ve tavaya diz.. Çeçil peyniri, beyaz penir ve maydonoz ekle.. Kalan bir buçuk yufkayı da sütlü karışıma batırıp üstünü ört..

Her iki tarafını da pişir.. Hemecik pişiyo fırın gibi değil, kontrol et yakma.. Afiyet olsun... :56:

hmm lezzetli olacağa benziyor :56:

bezelyeyi bizde çok severiz .. her fırsatta yeni şeyler deneyeceğim artık böyle böyle zamanla kaparım bu işi diye düşünüyorum :31:

İlk seferlik öyle olabilir.. Ama ilerde tek annenler değil birçok misafirin olacak yeni gelinsin ev görmeye gelenin olacak..

Hem öğrendiğinde annenleri de tekrar ağırla, göster daha güzel yemekler bildiğini artık :9:

öğrenince öyle yaparım tabi ki ama daha yemek işlerine alışamadım .. herkeste yemeğe gelmesin canım hemen çaya gelsinler öyle görsünler evimizi :9:

zaten taşınıyoruz bu evden bu ay sonu yada ekim başı :26: pek kimseyi kabul etmeyi düşünmüyorum nasılsa ev değişecek diye :26:

Back
X