Getinal Bölge Sivilce Problemim

SouvveniR

❤+❤ = ❤❤
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Mart 2012
11.481
8.058
448
İstanbul
Benim ciddi bir problemim var. Yıllardır bununla uğraşıyorum ve sonunda değerli fikirlerinize danışmaya karar verdim.
Sizden lütfen yardım rica ediyorum, hem bu konudan müzdaribim ve bir an önce kurtulmak istiyorum, hem de ilerisi açısından önemli benim için.

Benim cildim çok hassas olduğu için ağda yapamıyordum.
Her ağda yaptığımda cildim tahriş oluyor ve almış olduğum kıl köklerinde (aşağıda paylaştığım fotoğraftaki şekilde) sivilce oluşuyordu.
Düşünün, her bir kıl kökünde oluyor bunlar ve çok can yakıyor malesef ki
Ağda da dediğim gibi deriyi de çok fazla tahriş ettiği için 1-2 denemeden sonra bıraktım.
Jilet ile aldığım için dolayısıyla tüyler biraz daha kalın ve kıl halindeler. Bu durum da son zamanlarda çok canımı sıkmaya başlamıştı.
Benim için sorun değil jilet ile almak, fakat kıl yoğunluğu ne kadar olmasa rahatsız ediyor.
Hele bir de nişanlıyım, 5-6 aya kadar da evleneceğim kısmetse. Ama evlenmeden önce daha pratik bir yöntem bulma çabasındaydım.
Tüy dökücü krem hiç denemedim çünkü getinal bölge olduğu için, gereksiz problemlere meyil vermek istemedim.
Bazı topikleri okuduğum kadarı ile tüy azaltıcı özelliği olan kremler vs. varmış, onları denemeyi hele hiç düşünmedim... Yani bu konuları araştırmadım zannetmeyin diye yazıyorum.

Lazer epilasyon düşünmedim değil.
Lazer epilasyonla ilgili ilk olarak sorunum, bu konularda rahat bir insan değilim, herhangi bir merkeze gidip bu işlemi getinal bölgem için yaptıramam.
İkinci sorunum ise, Lazer Epilasyonun şimdiye kadar yan etkisi görülmemesine rağmen, sonrasında ne gibi bir yan etki yapacağı?
Netice itibari ile daha çocuk sahibi olmadım, eminim bir çok kişi yaptırmıştır ve herhangi bir sorun yaşamamıştır, çok memnundur, bir sözüm yok.
Ama kendimi bu konuda riske atmak istemiyorum. Bu seçenekte benim için kafadan elenmiş durumda.

Geçenlerde bir arkadaşımla konuşuyorduk, o da Haziran'da evleniyor, nasıl bir çözüm bulduğunu sordum.
O da bana epilasyon makinası ile aldığını ve artık getinal bölgesini alıştırdığı için aynı ağda gibi kılların ince ve daha uzun sürede çıktığını belirtti.
Cilt tahrişinden muzdarip olduğum için ağda yapmıyordum çokçası ve canım yandığı için, bir de bu yöntemi denemek istedim.
Netice, yine hüsran. Bütün gece azar azar alarak - canım yandığı halde - bu işlemi yaptım, tüylerimi alabildim.
İlk gün hiç birşey olmadı, 2. günün yarısından sonra sivilcelenme başladı. Ama inanılmaz bir durum.
Anneme gösterdim, inşallah geçer dedi. 3. gün gösterdim kadıncağız korktu resmen, bir daha asla yapma dedi haliyle.
Fakat ben artık bu soruna bir çözüm bulmak istiyorum.
Neden bu kadar sivilceleniyor? Antibiyotikli krem kullanıyorum ve ardından pudra kullanıyorum ki iç çamaşırımla temas halinde canım acımasın diye.
Fakat bütün bunlara rağmen canım yanıyor.
Lütfen bir fikir verin kızlar? Bir an önce bu sivilcelenmeye çözüm bulmak istiyorum. Zira, tüyler tekrar çıktığında yine denemek istiyorum...

Foto: internetten buldum, bu şekilde bir sivilcelenme, fakat her bir kıl kökünde mevcut (kök derken, tüyü aldığım yerlerde)

banyo yaptıktan hemen bir kaç saat sonra dene almayı.
yine sivilce olur ama daha az olur.

Bilgi için çok teşekkür ederim.
Tekrar deneyebilme cesaretim olacak mı bilmiyorum gerçi
Ama rahatlığım açısından, bir kere daha deneyeceğim. Tekrarlarsa aynı sorun, ya artık bir jinekolağa gideceğim, ya da yapacak birşey yok.
Eski usüle devam ederim, her ne kadar istemesemde...

Bu arada, bu tarz problem yaşayanlara kısaca bilgi vereyim.
En etkili ve çabuk bir şekilde bu sorundan şunları yaparak kurtuldum:

1. Her akşam (çalıştığım için akşamları yaptım, işten eve gelince) Sebamed'in getinal bölge temizleyicisi (3,6 ph değeri olan) ile temizledim.
  2. Ardından antibiyotikli krem ile (eczaneden alabilirsiniz, 2 TL - 10 TL arası fiyatları değişiyor) kremledim.
  3. Sonra iç çamaşırımla temas halinde tahriş olmasın diye, kremi biraz cilt çektikten sonra, pudraladım.
  4. Her akşam bu prosedürü izleyerek, sivilce şeklinde oluşan yaralar kabuklanıp iz bırakacak hale gelmeden geçtiler neyseki.

İnşallah böyle bir problem bir daha yaşamam. İnsanı hayatından bezdirir.
Onu geçtim, o kadar kötü bir görüntüye sahip ki, insanı kendinden soğutacak neredeyse...

Neyseki geçti..

bır cıldıye doktoruna gıdın once sonra karar verınn

o sızı yonlendırır ...her duydugunuz yontemı yapamyın cıld hassastır

canım geçmiş olsun. kıl kökü iltihabı filan mı oluyor acaba.sen cildiyeciye gitmelisin tamda o sivilceler varken. ayrıca ameliyat eldiveni ile kılları yolabilirsin,ya da hassas dediğin için pembe ağdalar oluyor hassas bölgeler için onu da dene.ağdadan sonra filan bişey sürdünmü o mu yaptı acaba.bebe yağı bile yapabilir

canım sen dr neden gitmiyorsun belki önemli birşey,buradakiler ne kadar teşhis koyabilirler ki kendini riske atma ve bir dr görün derim .benim başıma senin sivilcelerinin benzeri ama farklı bir olay gelmişti,2007 yılında ağda yaparken çok fazla ısıttıgım ılık ağdayı bacagıma sürdüm sıcak oldugunu hıssettım ama umursamadım acıya dayanıklıyım,bacaklarımı aldım duşa girdim üstüne bacaklarımı iyice keseledım çünkü ağdadan sonra inanılmaz şişer ve kaşınır kıl kökleri ertesi sabah uyandıgımda tüm bacaklarım istisnasız senın bu sivilcelerden daha beter haldeydi dr gittim bana antibıyotık krem ve bebanten verdi karıstır sur dedı cıldım tahrıs olmus ve mıkrop kapmıs :)) 2 haftaya gectı .

Teşekkür ederim ilginiz için. Şu an zaten düzeldi.
Vallahi ne olduğunu bende anlayamadım, ama sanırım kıl kökü iltihabı olsa gerek En iyi tanımlama bu olacak.
Aslında haklısın, Doktora gitmek en mantıklısı ama gel gelelim diyorum ya, bu konuda çok fazla çekingenim.
Pembe ağdalardan ve hassas cilt ağdalarından da denedim. Kâr etmedi malesef.

Haklısın bu konuda, bende devamlı bunu savunurum zaten.
Eğer ciltte veya vücutta bir problem varsa, kafaya göre iş yapılmadan direk doktora gidilmeli!

Fakat benim durumum hassas olduğu için, bi de ben çok, nasıl desem pipirikliyim

Doktora falan gidemem yani. düşüncesi bile beni rahatsız ediyor, ama ilerde mecbur hallerde gidilecek. Ona da yapılacak bişi yok.
Senin dediğin gibi belki iltihap kaptı diyeceğim, ama bunun oluşmasına meyil verecek bir durum olmadı.
Sen diyorsun ya keselemişsin, ben böyle bir işlemde de bulunmadım. Gayet güzel temiz bir şekilde yattım, zaten hemen oluşmadı bunlar.
Tüyleri aldıktan 1 buçuk gün sonra çıktılar meydana. Ama her seferinde olduğu için artık cildin gösterdiği bir reaksiyon diyorum herhalde.
Bende antibiyotikli krem ve getinal temizleyici ile geçirdim. Hakikaten geçti ve şu anda bir sıkıntı yok. Çok şükür ki

Yine aldığımda aynı sorunlar oluşursa mecburen gideceğim artık, daha fazla ötelemem zaten.

Bir de aklıma gelmişken, bepanten kıl köklerini besler, aklınızda bulunsun. O yüzden ben sadece antibiyotikli krem kullandım

canım doktora gidip her yerini açmazsın korkma. sadece üstte olan bir tanesini açıp şöyle iç çamaşırını çektirerek açarsın gösterirsin.

canım doktora gidip her yerini açmazsın korkma. sadece üstte olan bir tanesini açıp şöyle iç çamaşırını çektirerek açarsın gösterirsin.

Desteğin ve yorumların için çok teşekkür ederim.
Şu anda geçtiği için, doktora gitsem de pek birşey diyemeyecek.
Ama aynı durumla karşılaşır karşılaşmaz gideceğim, buraya da yazarım bilgileri

aynı sorun ablamda da vardı hemde ağrılı ve acılı doktora gitti ve lazer epilasyon yaptırmasını tavsiye etti ablamda 3 ay sonra evlenicek ve başka bi yöntem kullanıyor hemde lazer kadar pahalı değil gerçektende hem sivilceleri geçti hemde kılları azalmaya başladı özelden mesaj atarsan sana bilgi veririrm canım yardımcı olabilirsem sevinirim

Ozelden yazabilirmiyim bilmiyorum ama deniyecegim.
Fakat sen de bilgiyi buradan verebilirsen daha iyi olur, en azindan benim haricimde de sorun yasayan arkadaslar bundan faydalanabilirler belki.
Insallah iyi bir yontemdir ve insallah bende de ise yarar...
Cunku hakikaten sinir bozucu ve bir an once kurtulmak istedigim bir durum...

canım aynı sorun bende de var.seni çok iyi anlıyorum.ben 32 yaşında ve evliyim.bende ağda , eldiven v.s pek çok denemeden sonra vazgeçtim jiletle devam ediyorum.hatta bazen fazla olmasada jilet yaptığımda bile oluşabiliyor.

bende ağdayla alırdım.her bir kökünde sivilce çıkardı.sonra onlar iyileşene kadarr canım yanar.tam iyileşti derken tekrar çıkmaya başlardı.ya kıllı ya sivilceli görebiliyordum.o yüzden vazgeçtim.

bir çözüm bulursan mutlaka yaz.bende uygulayayım.çok büyük sevaba girersin.:)

canım banada yaz özelden .bende ayn ısorunla karşı karşıyayım.

keske bir an once cozum bulabilsem...
makina ile almamdan bu yana tuyler zaten azaldi, jilet vurmaya da cekiniyorum, su ara sagliksal anlamda da biraz SIKINTIM oldugu icin makina ile tekrar almaya da firsat bulamadim. Ama bu soruna kesin bir cozum bulursam mutlaka paylasacagim...

canım banada yaz özelden .bende ayn ısorunla karşı karşıyayım.

Malesef arkadas bana da ozelden herhangi bir yanitta bulanamadi daha.
Belki isleri vardi, belki de musait degil bu aralar siteye giremedi.. Eger kendisinden de bir cevap alirsam sana da mutlaka bilgi gecerim..
Kisa zamanda cozum buluruz insallah

canım makinayla nasıl dayanıyorsun.makina yaptığında sivilcelenme olmuyor mu.ben makinayla hiç denemedim.ama eldiven normal ağda,sir pek çok şey denedim.lazeri bikini hizama denemek için bir kez yaptırdım.tek atış çok acıdı başlamadım.dediğin gibi lazerin daha ne zararı var oda bilinmiyor.

inşallah bir çözüm buluruz.birde sivilcelerden sonra kıl ters yöne çıkıp batıyor dimi.benim ilk almaya başladığımdan beri oluyordu.

offf aynı dert bende de var....annem eskiden bende de oluyodu sonra kendiliğinden geçti olmadı bidaha dedi ben de bıraktım artık uğraşmayı

offf aynı dert bende de var....annem eskiden bende de oluyodu sonra kendiliğinden geçti olmadı bidaha dedi ben de bıraktım artık uğraşmayı

bu sorun sadece bende var sanıyordum.annem benimkini gördüğünde resmen korktu.inanamadı.ben yıllardır ağda yapmıyorum artık.çok kötü oluyor.ağda yapılırken çektiğim acı yetmiyor gibi günler sonrada sivilcelerin acısını çekiyorum.

Deli cesareti diyelim

Canim yandi tabii ki alirken ama agda acisindan farki yok... Ben ama birden her tarafi alarak yapmadim, ufak ufak dinlene dinlene 2 - 2 bucuk saatte alt tarafi bir getinal bolgeyi alabildim. Tabii derinin ince olan taraflarini alamadim. Derdim tuyleri azaltabildigim kadar azaltmak.. Yoksa jilet hakikaten buyuk kolaylik ama bunun bir de hamilelik donemi var, yaslilik donemi var... O zamanlar ne yaparim?

Sivilcelenme oldu iste, benim de en buyuk problemim bu. Simdi alali 1 ay oldu denilebilir ama hala orasi temiz duruyor su an. Tuyler azaldi ve seyreklesti.
Benim agri esigim yuksektir biraz, belki ondan daha dayanabildim emin degilim. Ayak parmagimi catlatmisim, bir de ustune dun aksam elimi kestim, o yuzden bu ara pek kendimle ilgilenemiyorum.. Fakat duzelir duzelmez bir kere daha ayni yontemle alacagim.. Bakalim, kil kokleri biraz daha zayiflamis olacagi icin belki gecen ay yasadigim sivilcelenme sorunlarini bir daha yasamam diye dusunuyorum.. Size de bilgi gecerim...

Yok bu sorunu o kadar cok kisi yasiyor ki..
ama sanirim tuy yapisinin ve ten yapisinin onemi cok buyuk.
Benim cildim cok hassas ondan boyle oluyor, yoksa arkadasim makinayla aliyor gayet memnun hicte sorun yasamiyormus...
Alistirabilirsem bakalim... Insallah alisir da kurtulurum bu SIKINTILARdan... Artik icime fenalik geliyor yani...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…