Gergin omurilik

6 aylık olacak Aralik ayinda. İzmirdeyiz biz 4 doktordan sonra 9 Eylül üniversitesi hastanesinde devam etme karari aldim ilk mr ozel bir merkezde çekilmişti. Nasıl olur hiç bilmiyorum orda çekerler mi sıra mi verirler doktor bir yere mi yönlendirir bilmiyorum. Sizde bebeğiniz ameliyat olduğunda süreç ile ilgili bilgi verir misiniz? Insallah sağlıkla büyürler atlatırız bu günleri.
O zaman mr için sıra filan alınıyor mu ki? Sedasyon verildiği için anestezi uzmanı olması gerekiyor, isterseniz önceden bi soruşturun.
Bizimki de 10 aylık olacak Aralıkta. O zaman ameliyat düşünüyoruz bi aksilik olmazsa. Tabi bilgilendirelim birbirimizi.

O zaman mr için sıra filan alınıyor mu ki? Sedasyon verildiği için anestezi uzmanı olması gerekiyor, isterseniz önceden bi soruşturun.
Bizimki de 10 aylık olacak Aralıkta. O zaman ameliyat düşünüyoruz bi aksilik olmazsa. Tabi bilgilendirelim birbirimizi.
Üniversite hastanesi olduğu için sıra verirler muhtemelen ama biz beklememek için dışarıda cektirebiliriz bakalim ne diyecek doktor Aralık ayında belli olacak.

Merhaba benim de bebeğimde lipom ve gergin omurilik var. Ayrıyeten belinde ufak bi et parçası var. Bizim doktorumuz da 6 aylıkken kontrol istedi. Muayene ile değil de mr ile bakıyor omurilik sinirler ne durumda diye. Bize de en erken yaşıma yakın yapalım dedi. Ben de geç olacağını düşünüyordum. Ancak bu durum zaten tee hamileliğin 18. Gününden itibaren yani hamile olduğumuzu bilmezken oluşuyormuş. Çocuğunuz zaten 9 ay böyle büyümüş dedi. Hiçbir ultrason anne karnında bunu anlayamaz spina bifida gibi bariz bi açıklık olmadığı sürece dedi. Bu ameliyat kararında da 2+2=4 diye bir şey yok dedi. Hani olsa da bazı sıkıntılar olabilir olmasa da dedi. Bu durumla yaşamayı öğreneceksiniz dedi. Ama tabi benim çocuğum olsa ameliyat ettirirdim dedi. Bir de atıyorum idrarını tutamama gibi semptomlar gelişmeden olursa daha iyi olur tabi dedi. Yaşına yakın yapılmasını istemesi de damar yolunun zor bulunmasıymış. Biz bi ilaçlı mr çektirelim dedik mr merkezindeki hemşire ben 6 aylık damar yolunu açamam dedi yenidoğan hemşiresi getirttik. Aralıkta 10 aylıkken olmasına karar verdik şimdilik bakalım.
Ben hani ameliyat olmazsa o zamana kadar emekleyemez filan diye korkuyodum öyle bi şey olmaz dedi. Emekledi şükür
Merhaba benim kızımdada meningosel var ve gergin omurilik 15 günlük çiş yapamıyor ayak hareketleri var. Sonda ile boşaltıyorduk. Meningoseli için ameliyat olacak yarın gerginnomurilik için ise sinirlerini kontrol edecekler olmazsa 1,2 yaşında ameliyat ederiz dediler

Merhaba çok geçmiş olsun biz ameliyat olduk 2 ay oldu ameliyat olalı 4. Ayında oldu elhamdülillah şuan iyiz kontrole gittik onumuzdeki ay tekrar kontrolu var.korkmayin ameliyat olduktan sonra iyi olacak Allahin izniyle
Merhaba siz ne ameliyatı oldunuz bizde yarın olcaz nerde oldunuz

Merhaba çok geçmiş olsun biz ameliyat olduk 2 ay oldu ameliyat olalı 4. Ayında oldu elhamdülillah şuan iyiz kontrole gittik onumuzdeki ay tekrar kontrolu var.korkmayin ameliyat olduktan sonra iyi olacak Allahin izniyle
Merhaba benim kız da yarın ameliyat olcak süreciniz nasıl geçti memingosel ve gergin omurilik var 16 günlük yarın ameliyat olacak

Merhaba benim kızımdada meningosel var ve gergin omurilik 15 günlük çiş yapamıyor ayak hareketleri var. Sonda ile boşaltıyorduk. Meningoseli için ameliyat olacak yarın gerginnomurilik için ise sinirlerini kontrol edecekler olmazsa 1,2 yaşında ameliyat ederiz dediler
Çok geçmiş olsun meningosel baya nadir görülüyor diye biliyorum. Dün ameliyat oldu galiba. Yeni gördüm msjınızı. İnşallah şifa olmuştur kuzucuğa. Biz de aralıkta lipomyelomeningoselden yani sırttaki yağ tabakasının omuriliği tutmasından kaymaklı gergin omurilik sendromundan ameliyat olacağız. Sizin hamilelikte belli miydi meningosel?

Merhaba çok geçmiş olsun hepinize.biz temmuzda ameliyat olduk 4 aylıkken oldu şuan 8 aylık herhangi bir sıkıntı yok gibi biz de gergin omurilikten olduk.bundan sonra belli aralıklarla takip edilecek.onceligimiz şuan yürümesi

Merhabalar ben de doğuştan gergin omurilik hastasıymışım bunu geç öğrenmiştim ameliyatımı erteledim ama ileri zamanı düşünerek olmayı düşünüyorum ilk öğrendiğim doktor ameliyat olmana gerek yok demişti o yüzden o zaman olmak istemedim şimdi tekrar araştırmaya başladım Cerrah paşada hangi dr gittiniz?

Merhabalar ben de doğuştan gergin omurilik hastasıymışım bunu geç öğrenmiştim ameliyatımı erteledim ama ileri zamanı düşünerek olmayı düşünüyorum ilk öğrendiğim doktor ameliyat olmana gerek yok demişti o yüzden o zaman olmak istemedim şimdi tekrar araştırmaya başladım Cerrah paşada hangi dr gittiniz?
Merhaba geçmiş olsun.suan kaç yaşındasınız ? Ali Metin kafadar çok iyi bir doktor.nasil öğrendiniz peki

Merhaba çok geçmiş olsun hepinize.biz temmuzda ameliyat olduk 4 aylıkken oldu şuan 8 aylık herhangi bir sıkıntı yok gibi biz de gergin omurilikten olduk.bundan sonra belli aralıklarla takip edilecek.onceligimiz şuan yürümesi
Ben 28 yaşındayım 2 yıl önce öğrendim aslında doktorların fark etmemesinden kaynaklı olarak geç öğrendim benim ağrılarımı bel fıtığı olarak sandıkları için belirli bir kilonun üzerine çıkınca bel tutulması ve yürüyememe durumları yaşadım 3 kere en son gittiğim dr fark etti mr da çıktı. Ben çok acılı ve ağrılı çocukluk geçirmedim ya da bunun normal olduğunu sanıyordum
Merhaba geçmiş olsun.suan kaç yaşındasınız ? Ali Metin kafadar çok iyi bir doktor.nasil öğrendiniz pe

Ben 28 yaşındayım 2 yıl önce öğrendim aslında doktorların fark etmemesinden kaynaklı olarak geç öğrendim benim ağrılarımı bel fıtığı olarak sandıkları için belirli bir kilonun üzerine çıkınca bel tutulması ve yürüyememe durumları yaşadım 3 kere en son gittiğim dr fark etti mr da çıktı. Ben çok acılı ve ağrılı çocukluk geçirmedim ya da bunun normal olduğunu sanıyordum
Yine şanslısınız herhangi bir kalıcı hastalık bırakmamış sizde.bizi o kadar korkuttular ki anlatamam size :( hala o doktor odasından nasıl çıktığını bilemem :( Rabbim dermansız dert vermesin

Evet ilk gittiğim dr bana çok şanslıymışsın demişti.Sizin yaşadığınızı ben de yaşadım sonraki gittiğim doktorlar da bana söylediler internetten araştırınca vs çok karamsar olmuştum. Kesinlikle öyle zor insan sağlıkla sınanmasın iyi düşünün iyi olsun

Back
X