Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bizim doğuştan sırtında küçük bir et parçasıyla doğru et beni gibi birseydi çocuk doktoru beyin cerrahisine yönlendirdi emar falan çekildi öyle anlaşıldı. Urodinamide karın içi basıncına bakıyor orda basınç fazla çıktığı için ameliyat kesin olması lazım dedi yoksa bekleticekti doktorMerhaba acaba durumu nasıl anladınız ve test nasıl yapılıyor
beyin ve sinir cerrahisine götürün direkt yoksa süreç uzuyor çocuk doktoruna bile götürseniz sizi oraya yonlendirecekBebeğim daha 9 günlük bende kuyruk sokumunda değişiklik farkettim. İlk hangi bölüme götüreceğimi bilmiyoru m
Çocuk doktoru normal dedi. Kalça kemiği o dedi.beyin ve sinir cerrahisine götürün direkt yoksa süreç uzuyor çocuk doktoruna bile götürseniz sizi oraya yonlendirecek
İyi çok şükür çok geçmiş olsun.birsey olsaydı ultrasondada çıkardı çok sevindim sizin adinizaÇocuk doktoru normal dedi. Kalça kemiği o dedi.
içim rahat etsin diye Ultrason ile bakıldı. Ultrason da normal çıktı. Sizce yine de götürmeli miyim
Allah razı olsun insallah sizinde çocuğunuz şifa bulur tez zamandaİyi çok şükür çok geçmiş olsun.birsey olsaydı ultrasondada çıkardı çok sevindim sizin adiniza
Merhaba geçmiş olsun öncelikle.cocuk küçükken bakımı daha kolay oluyor çok faZla hareketli olmamış oluyor.bide böbrekleri ve mesaneyi çok etkilemeden yapmak iyi olur gibi.ama tabii doktorlar daha iyi bilir .bizim et parçası vardı içeri uzantısı olabilir diye yaptılar hemenMerhaba benim bebeğimde 3,5 aylık bizede 1 aylıkken tesadüfen belinde çukur olması sebebi ile gergin omurilik teşhisi koyuldu. Ama bize de 6 aylıkken tekrar bakalim ameliyata suan gerek yok 1-2 yaşında yapılır dediler. 4 doktora gittik hepsi ayni şeyi söyledi. Erken ameliyat ettirmek daha mi mantıklı?
Çok geçmiş olsun anladığım kadarıyla 1 aylıkken ultrason ile bakıldınız. Peki 6 aylıkken nasıl bir muayene yapılacak bilginiz var mı?Merhaba benim bebeğimde 3,5 aylık bizede 1 aylıkken tesadüfen belinde çukur olması sebebi ile gergin omurilik teşhisi koyuldu. Ama bize de 6 aylıkken tekrar bakalim ameliyata suan gerek yok 1-2 yaşında yapılır dediler. 4 doktora gittik hepsi ayni şeyi söyledi. Erken ameliyat ettirmek daha mi mantıklı?
Ultrasonla bakıldı ayrıca emar çekildi. 6 aylıkkende emar ile bakacaklar diye düşünüyorum. Çünkü ikisini kıyaslariz demişlerdi.Çok geçmiş olsun anladığım kadarıyla 1 aylıkken ultrason ile bakıldınız. Peki 6 aylıkken nasıl bir muayene yapılacak bilginiz var mı?
Evet küçükken hareket daha az olduğu için daha kolay olur muhtemelen bende küçükken olsaydı diye düşünüyorum böyle sürekli düşünmek daha zor oluyor ama şuan gerek yok diyorlar. Belirti göstermesi 3-4 yaş dedi doktor.Merhaba geçmiş olsun öncelikle.cocuk küçükken bakımı daha kolay oluyor çok faZla hareketli olmamış oluyor.bide böbrekleri ve mesaneyi çok etkilemeden yapmak iyi olur gibi.ama tabii doktorlar daha iyi bilir .bizim et parçası vardı içeri uzantısı olabilir diye yaptılar hemen
Sizi çok iyi anlıyorum Rabbim hayırlı zaman ne zamansa onu kolay etsin en kısa zamanda sağlığına kavuşsun yavrunuzEvet küçükken hareket daha az olduğu için daha kolay olur muhtemelen bende küçükken olsaydı diye düşünüyorum böyle sürekli düşünmek daha zor oluyor ama şuan gerek yok diyorlar. Belirti göstermesi 3-4 yaş dedi doktor.
Merhaba benim de bebeğimde lipom ve gergin omurilik var. Ayrıyeten belinde ufak bi et parçası var. Bizim doktorumuz da 6 aylıkken kontrol istedi. Muayene ile değil de mr ile bakıyor omurilik sinirler ne durumda diye. Bize de en erken yaşıma yakın yapalım dedi. Ben de geç olacağını düşünüyordum. Ancak bu durum zaten tee hamileliğin 18. Gününden itibaren yani hamile olduğumuzu bilmezken oluşuyormuş. Çocuğunuz zaten 9 ay böyle büyümüş dedi. Hiçbir ultrason anne karnında bunu anlayamaz spina bifida gibi bariz bi açıklık olmadığı sürece dedi. Bu ameliyat kararında da 2+2=4 diye bir şey yok dedi. Hani olsa da bazı sıkıntılar olabilir olmasa da dedi. Bu durumla yaşamayı öğreneceksiniz dedi. Ama tabi benim çocuğum olsa ameliyat ettirirdim dedi. Bir de atıyorum idrarını tutamama gibi semptomlar gelişmeden olursa daha iyi olur tabi dedi. Yaşına yakın yapılmasını istemesi de damar yolunun zor bulunmasıymış. Biz bi ilaçlı mr çektirelim dedik mr merkezindeki hemşire ben 6 aylık damar yolunu açamam dedi yenidoğan hemşiresi getirttik. Aralıkta 10 aylıkken olmasına karar verdik şimdilik bakalım.Çok geçmiş olsun anladığım kadarıyla 1 aylıkken ultrason ile bakıldınız. Peki 6 aylıkken nasıl bir muayene yapılacak bilginiz var mı?
Merhaba çok geçmiş olsun.Merhaba benim de bebeğimde lipom ve gergin omurilik var. Ayrıyeten belinde ufak bi et parçası var. Bizim doktorumuz da 6 aylıkken kontrol istedi. Muayene ile değil de mr ile bakıyor omurilik sinirler ne durumda diye. Bize de en erken yaşıma yakın yapalım dedi. Ben de geç olacağını düşünüyordum. Ancak bu durum zaten tee hamileliğin 18. Gününden itibaren yani hamile olduğumuzu bilmezken oluşuyormuş. Çocuğunuz zaten 9 ay böyle büyümüş dedi. Hiçbir ultrason anne karnında bunu anlayamaz spina bifida gibi bariz bi açıklık olmadığı sürece dedi. Bu ameliyat kararında da 2+2=4 diye bir şey yok dedi. Hani olsa da bazı sıkıntılar olabilir olmasa da dedi. Bu durumla yaşamayı öğreneceksiniz dedi. Ama tabi benim çocuğum olsa ameliyat ettirirdim dedi. Bir de atıyorum idrarını tutamama gibi semptomlar gelişmeden olursa daha iyi olur tabi dedi. Yaşına yakın yapılmasını istemesi de damar yolunun zor bulunmasıymış. Biz bi ilaçlı mr çektirelim dedik mr merkezindeki hemşire ben 6 aylık damar yolunu açamam dedi yenidoğan hemşiresi getirttik. Aralıkta 10 aylıkken olmasına karar verdik şimdilik bakalım.
Ben hani ameliyat olmazsa o zamana kadar emekleyemez filan diye korkuyodum öyle bi şey olmaz dedi. Emekledi şükür
Bizim belinde gamze var sadece et parçası vs. yok. Bizede bir daha ki mr uyutularak çekilmeli dediler ama nasil uyuturlar bilmiyorum. Malesef insan tedirgin oluyor. Belkide hiç bir etkisi olmayacak böyle yaşayan yetişkinler var dedi doktor ama insan bile bile ihtime bırakamıyor tabiki.Merhaba benim de bebeğimde lipom ve gergin omurilik var. Ayrıyeten belinde ufak bi et parçası var. Bizim doktorumuz da 6 aylıkken kontrol istedi. Muayene ile değil de mr ile bakıyor omurilik sinirler ne durumda diye. Bize de en erken yaşıma yakın yapalım dedi. Ben de geç olacağını düşünüyordum. Ancak bu durum zaten tee hamileliğin 18. Gününden itibaren yani hamile olduğumuzu bilmezken oluşuyormuş. Çocuğunuz zaten 9 ay böyle büyümüş dedi. Hiçbir ultrason anne karnında bunu anlayamaz spina bifida gibi bariz bi açıklık olmadığı sürece dedi. Bu ameliyat kararında da 2+2=4 diye bir şey yok dedi. Hani olsa da bazı sıkıntılar olabilir olmasa da dedi. Bu durumla yaşamayı öğreneceksiniz dedi. Ama tabi benim çocuğum olsa ameliyat ettirirdim dedi. Bir de atıyorum idrarını tutamama gibi semptomlar gelişmeden olursa daha iyi olur tabi dedi. Yaşına yakın yapılmasını istemesi de damar yolunun zor bulunmasıymış. Biz bi ilaçlı mr çektirelim dedik mr merkezindeki hemşire ben 6 aylık damar yolunu açamam dedi yenidoğan hemşiresi getirttik. Aralıkta 10 aylıkken olmasına karar verdik şimdilik bakalım.
Ben hani ameliyat olmazsa o zamana kadar emekleyemez filan diye korkuyodum öyle bi şey olmaz dedi. Emekledi şükür
Size de çok geçmiş olsun, atlatmışsınız şükür ameliyatı darısı bizim başımıza. Ameliyatın işe yarayıp yaramadığını zamanı gelince anlarsınız demişlerdi. Yani mesela çişini tutabildiğini tuvalet eğitiminde anlayacakmışız.Merhaba çok geçmiş olsun.
Bize de öyle apar topar bir ameliyat olması gerekmez dediler.bizim sırtındaki o et parçasınin içeriye sıvı akışı olur oda enfeksiyona neden olur ihtimaliyle ameliyat olsun denildi.yoksa başka bir hastanedeki doktor yaşını bekleyecekti.ameliyat olalı 3 ay oldu dün kontrole gittik yara yerine baktılar ayaklarının hareket etmesine baktılar çiş kaka yapiyormu diye sordular o kadar 3 ay sonra tekrar kontrole gidicez.
Kaç aylık olacak o zaman? Bizim bulunduğumuz şehirde 6 aylıkken sadece şehir ve acıbadem hastanesi çekiyormuş. Acıbademde uzman işten ayrılmış. Şehir hastanesinde şubata anca randevu vardı. Ankarada özelde çektirdik. Damardan hafif sedasyon veriyorlar. Dediğiniz gibi ileride ne kadar etkisi olacak bilemiyoruz, inşallah sağlıklıca büyürler.Bizim belinde gamze var sadece et parçası vs. yok. Bizede bir daha ki mr uyutularak çekilmeli dediler ama nasil uyuturlar bilmiyorum. Malesef insan tedirgin oluyor. Belkide hiç bir etkisi olmayacak böyle yaşayan yetişkinler var dedi doktor ama insan bile bile ihtime bırakamıyor tabiki.
6 aylık olacak Aralik ayinda. İzmirdeyiz biz 4 doktordan sonra 9 Eylül üniversitesi hastanesinde devam etme karari aldim ilk mr ozel bir merkezde çekilmişti. Nasıl olur hiç bilmiyorum orda çekerler mi sıra mi verirler doktor bir yere mi yönlendirir bilmiyorum. Sizde bebeğiniz ameliyat olduğunda süreç ile ilgili bilgi verir misiniz? Insallah sağlıkla büyürler atlatırız bu günleri.Kaç aylık olacak o zaman? Bizim bulunduğumuz şehirde 6 aylıkken sadece şehir ve acıbadem hastanesi çekiyormuş. Acıbademde uzman işten ayrılmış. Şehir hastanesinde şubata anca randevu vardı. Ankarada özelde çektirdik. Damardan hafif sedasyon veriyorlar. Dediğiniz gibi ileride ne kadar etkisi olacak bilemiyoruz, inşallah sağlıklıca büyürler.