- 11 Ağustos 2008
- 12.062
- 1.194
- 773
- Konu Sahibi Gulguzeli33
-
oğlum 16aylık,hala 9buçuk kilo.çok iştahsız.zorla yedirdim olmadı,kendi haline bıraktım hiç olmadı.bugüne kadar doktor tavsiyeleriyle polivit,zinfort ve nutrigen'in iki çeşidini denedik ama pek fayda gördüğümüzü söyleyemem.kullandığınız ve farkını gördüğünüz bir iştah şurubu varsa lütfen ben aklımı yitirmeden önce tavsiye eder misiniz?doktoruma danışıp hemen alıcam.
benim oğlumda çok işahsız ne yapsam yemiyo haziranda 3 biticek 4e giricek daha pütürlü şeyleri bile yiyemiyo ya çatalla iyice
eziyorum yada robottan geçitiyorum et,köfte,balık,kıyma bu tür şeyleri asla yemiyo çorbalarına koyduğum zaman bile anlıyo yemiyo
deli olucam ağzında tutmasıda var ne yapsam yutmuyo kendimi paralıyorum parçalıyorum yinede yutmuyo yemeyince yemiyor çok inat yapısı var bu yüzden bende çok dayak yedi artık sinirlerime hakim olamıyorum benimde çevremde hep yiyen çocuk var özellikle görümcemin çocukları kızı 7 yasında 36 kilo oğluda 4 yasında onunda masallahı var boylarında kilolarıda en üst seviyedende üstte ama yiyolar kızı soğanlı maydanozlu yumurta salatası bile yiyo ben dile yiyemedim onu salataların suyunu içiyo et çok yiyolar köfte balık sevmedikleri şey yok keşke benim oğlumda onlar gibi olsaydı diyorum
oğlum 2012 ekimden bu yana hiç kilo almamış ve boyu uzamamış bugünde tarttım tam 2 kilo vermişboyu 99cm kilosu 18 artık kafayı yiycem zaten yemiyodu şimdi grip oldu hiç yemiyo bütün gün ağlıyorum eşimin tarafıda bizde hep iştahlıymışız yiyomusuz görümceminkiler onlara çekmiş benim oğlumda keşke eşimin tarafıa çekseydi hepsi yiyiciler doğduğundan beri kusmasıylada uğrasıyorum
bıktım kusmuk temizlemekten eşimde çok kusuyomuş ama eminimki o çok yemekten kusuyordur oğlumu zar zor yediriyorum onuda ya hemen kusuyo yada gece uykusundan uyanıp kusuyo eline alıp hiç bişey yemiyo
yaa çikolata yenmezmi onu bile yemiyo benim zorlamamla bu kadar oldu en çokta kilosu değil ama boyunu kafama takıyorum 2 tarafta uzun ama oğlum çok uzun olmıycak gibi çünkü alması gereken vitamin ve minarelleri alamıyo özellikel sebze meyve yeşillki ve et ve et ürünleri bunları hiç yemiyo görümcemin çocuklarından biliyorum onlar en çok bunları yerler ve boyları en 3 yas fazla gibi duruyolar uykularınıda çok uyuyolar
nolucak bu oğlumun durumu bilmiyorum balık yağıda kullandım iştah açsın diye hiç işe yaramıyo açta bıraktım hiç umrunda bile değil acıkma duygusu yok aç bırakıncada zorlamayıncada baktım iyice yememeye basladı midesi kapandı yemedikçe yemiyo uykusuzda zaten geceleri uyanmaktan doğru düzgün uykusunu alamıyo ne gece ne gündüz bu kadar bile nasıl büyüdü ben bile hayret ediyorum vitaminsizlikten 4 yasına giricek daha doğru düzgün konusamıyo cümle kuramıyo doktora gitmeyi düşünüyorum kafaya takıyorum niye hala konusamıyo diye hangi birine üzüleyim geceleri uyuyamıyorum gündüzleride hep ağlayarak oğlumla uğraşmakla bağırmakla sinirlenmekle geçiyo bunaldım artık
Cnm benm kızmda bu ayn sonunda bir yaşına grcek 3 ay önce 9 kiloydu on buçuk olmustr şimdi evde bişey yemiyo kesnlikle bende dşarda yediriyom parkta kalabaşık ortamlarda gercekten ile yarıyooğlum 16aylık,hala 9buçuk kilo.çok iştahsız.zorla yedirdim olmadı,kendi haline bıraktım hiç olmadı.bugüne kadar doktor tavsiyeleriyle polivit,zinfort ve nutrigen'in iki çeşidini denedik ama pek fayda gördüğümüzü söyleyemem.kullandığınız ve farkını gördüğünüz bir iştah şurubu varsa lütfen ben aklımı yitirmeden önce tavsiye eder misiniz?doktoruma danışıp hemen alıcam.
yok malesef arkadaşım bende aynı dertten muzdaribim yan etkisi iştah açan bir alerji şurubu var veren hekimlerde var ama benim doktorum kesinlikle önermiyor bende düzenli olarak balık yağı ve nutrigen supra veriyorum benim kızımda 1 yaşında daha 8 kilo yoktur.
Benim de 10 aylik bir oglum var, 8,6 kilo ve kesinlikle hicbirsey yemiyor sut dahi icmiyor, kimse duruma inanmiyor acikinca yer diyorlar 20 saat bekledim ac gezdi, yurtdisinda yasiyorum ve yardim edecek kimsem yok, Turkiyeden bu konuyla ilgilenen bir drdan yardim istedim duygusal yeme reddi var anoreksiya da olabilir dedi. Biraz arastirdim bebek anoreksiyasi diye birsey varmis bizimkine cok uyuyor, burda yurtdisinda dr a goturdum, hataneye yatirip tup ile besleyelim karnina bir delik acalim birkac yil besleyelim gibi birsey söyledi. Ustelik bunun tedavi ye katkisisi olmadigi gibi sadece beslenme ile ilgisi varmis ve beslenmeyi ögrenme daha da gecikirmis. iki gundur agliyorum. Ben yine kendi usulumuxle kandirarak yediriyorum gelisimi duracak diye cok korkuyorum, aylik kilo alimi dogdugundan beri az ilk defa bu ay zorlamayla normali yakaladi ama hergun daha kötuye gidiyor yedirmek daha zor oluyor. Burda daha önce yazan arkadaslarin tecrubesini merak ediyorum. Simdi bir de turkiyeden vitamin istettim. Ise yarar diye umuyorum. Turkiyede bu isle ilgilenen psikiyatrlar varmis. Tecrubelerinizi ppaylasirsaniz sevinirim.
Merhaba yıllar önce yazmışsınız ama şu an benim oğlum da 4 yaşında aynı problemler var şimdi nasıl çocuğunuz ne zaman normale döndü?benim oğlumda çok işahsız ne yapsam yemiyo haziranda 3 biticek 4e giricek daha pütürlü şeyleri bile yiyemiyo ya çatalla iyice
eziyorum yada robottan geçitiyorum et,köfte,balık,kıyma bu tür şeyleri asla yemiyo çorbalarına koyduğum zaman bile anlıyo yemiyo
deli olucam ağzında tutmasıda var ne yapsam yutmuyo kendimi paralıyorum parçalıyorum yinede yutmuyo yemeyince yemiyor çok inat yapısı var bu yüzden bende çok dayak yedi artık sinirlerime hakim olamıyorum benimde çevremde hep yiyen çocuk var özellikle görümcemin çocukları kızı 7 yasında 36 kilo oğluda 4 yasında onunda masallahı var boylarında kilolarıda en üst seviyedende üstte ama yiyolar kızı soğanlı maydanozlu yumurta salatası bile yiyo ben dile yiyemedim onu salataların suyunu içiyo et çok yiyolar köfte balık sevmedikleri şey yok keşke benim oğlumda onlar gibi olsaydı diyorum
oğlum 2012 ekimden bu yana hiç kilo almamış ve boyu uzamamış bugünde tarttım tam 2 kilo vermişboyu 99cm kilosu 18 artık kafayı yiycem zaten yemiyodu şimdi grip oldu hiç yemiyo bütün gün ağlıyorum eşimin tarafıda bizde hep iştahlıymışız yiyomusuz görümceminkiler onlara çekmiş benim oğlumda keşke eşimin tarafıa çekseydi hepsi yiyiciler doğduğundan beri kusmasıylada uğrasıyorum
bıktım kusmuk temizlemekten eşimde çok kusuyomuş ama eminimki o çok yemekten kusuyordur oğlumu zar zor yediriyorum onuda ya hemen kusuyo yada gece uykusundan uyanıp kusuyo eline alıp hiç bişey yemiyo
yaa çikolata yenmezmi onu bile yemiyo benim zorlamamla bu kadar oldu en çokta kilosu değil ama boyunu kafama takıyorum 2 tarafta uzun ama oğlum çok uzun olmıycak gibi çünkü alması gereken vitamin ve minarelleri alamıyo özellikel sebze meyve yeşillki ve et ve et ürünleri bunları hiç yemiyo görümcemin çocuklarından biliyorum onlar en çok bunları yerler ve boyları en 3 yas fazla gibi duruyolar uykularınıda çok uyuyolar
nolucak bu oğlumun durumu bilmiyorum balık yağıda kullandım iştah açsın diye hiç işe yaramıyo açta bıraktım hiç umrunda bile değil acıkma duygusu yok aç bırakıncada zorlamayıncada baktım iyice yememeye basladı midesi kapandı yemedikçe yemiyo uykusuzda zaten geceleri uyanmaktan doğru düzgün uykusunu alamıyo ne gece ne gündüz bu kadar bile nasıl büyüdü ben bile hayret ediyorum vitaminsizlikten 4 yasına giricek daha doğru düzgün konusamıyo cümle kuramıyo doktora gitmeyi düşünüyorum kafaya takıyorum niye hala konusamıyo diye hangi birine üzüleyim geceleri uyuyamıyorum gündüzleride hep ağlayarak oğlumla uğraşmakla bağırmakla sinirlenmekle geçiyo bunaldım artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?