gerçekten dostluk var mı?

katniss everdeen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2015
16
2
her insanda olduğu gibi bende dost diye tabir ettğim kendime yakın insanlarla karşılaşıyorum. ama sonunda ne oluyorsa oluyor biyerlerde hata yaptığımı düşünüyorum.çare bulamıyorum belki dersiniz seninki de dert mi diye ama malesef ..sessiz biriyim,herkeze bianda ısınmaz kanım ama tersleşmemde elimden geldiğince uyum sağlamaya çalışırım.üniversite öğrencisiyim ve burda gerçekten dost vrmış diyebileceğim kimseyle karşılaşmadım hep ya yanlş anlaşılıyorum yada sırtımdan vuruluyorum. bazen kalabalığın içinde kendimi yapayanlız hissediyorum.çıkar ilişkisi içinde herkez..sahte geliyo davranışlar sizce gerçek dostu nasıl bulabilirim sizce nerede hata yapıyorum yada gerçekten dostluk var mı?

hani derler ya komşu komşunun külüne muhtaç diye konuşmasan olmuyor güvenmek istemiyorum kimseye ama elimde olmuyor sonunda gene ve gene yapıyorum aynı hataları

etrafıma baktığımda insanlar o kadar yakın ve sıkı dostluk kurmuş gibiler ki kendimi dışlanmış gibi hissediyorum sorunun bende olduğnu düşünüyorum

hani derler ya komşu komşunun külüne muhtaç diye konuşmasan olmuyor güvenmek istemiyorum kimseye ama elimde olmuyor sonunda gene ve gene yapıyorum aynı hataları

Konuş ama her sırrını, her derdini anlatma, üniversite de tanışıp çok iyi dostluklar kuran arkadaşlarımda var. İnsan tabii birilerine güvenmek istiyor ama bunu iyi seçmelini. Kaçıncı sınıf?

3 dediğiniz gibi herkeze güvenmemeye çalışıyorum bu yüzden arkadaş sayımda azdır üç senede toplasan sürekli knstuğum on arkadaşım yoktur beni üzen aslında bir tane olsun ama tam olsun ynlş mı düsnyrm

Bu zamanda zor canim zor. Elindekiyle yetin bence.. Guzel kaliteli zamanlar gecir az olan arkadaslarinla. Fazlası kötü. .

üniveristede kendi kendine yetmek çok zor belkide ben beceremiyorum notu bile hiç tanışmadığı insanlardan isteyenler vr bn öyle yapamam nrmlde knstuklarmdan bile isteyemiyorum .ama herşeyide kendim anlayamıyorum yardım almak istiyorum ve bunu dost dediğim insanlardan istiyorum ama onlar beni duymazlıktan geliyolar bn mi ynlş dsnyrm bilmym ama kendmi insnlarn göznde degersiz hssdyrm bütün sınıfın yptrması gereken bi programı bn arkdsm ddgm insandan rica ettm ama hala yptrmadm iki hftadır ama bütün sınıfın programını o arkadsm yptı knstugu knsmadıgı herkezin ama bn her söyledgmde unuttu gecende gelecgm deyip bni sınıfta bırakıp gitti ve gelmedi bnde cok üzüldüm ;(

Hunger games manyagiyiz galiba?
Bende oyleyimdirde

Uhm konu dagilmasin.
Canim dostluklar edinir insan, ama bu dostum olsunda kim olursa olsun diye olmaz.
Elbet zamani gelicek senin gibi dusunen birisini bulucaksin .
Sana tavsiyem su an dost lazim bana diye arayisa koyulma.
Cunku dostum diye bilmen icin ince bi suzgecten gecirmek lazim insanlari.
Hemen guvenip dost sayarsan sirtindan vurulursun..

Dostluk var. Ama dost, aranip da bulunan bir sey degil. Biriyle once tanisirsin, arkadas olursun, sonra dostluk, samimiyet zamanla olusur. Kafadan dost ararsan hayal kirikliginla kalirsin. Duzgun tanimadigin insanlardan fazla beklentilere girer durursun. Bu tur sikayetler bana cocuksu geliyor. Dost arayip bulamamak, kazik yemek filan... Bu kadar drama gerek yok arkadaslik, dostluk icin. Fazla beklentilerinizden ve olcusuz iliskilerinizden oturu bunlari yasiyorsunuz bence. Insanlara acik olun, ve iliskilerinizi zamana, oluruna birakin.

hic tanımadıgı insanlardan not isteyebilenlerden biri de bendim
hicbirinde de "aman şu kızı kullanayım" diye dusunmedim, hatta yuksek aldıysam ozellikle o kisiyi bulur tesekkur ederdim, tam yapışkan insan modeli vermeyene de gonul koymadım, kendi notu, kendi kararı
eminim bana cok uyuz olan da vardır, tam tersine benim gibi normal karsilayan da,
ancak bir o kadar da notlar sınavlar icindeki karmasada tanısıp guzel arkadaslıklar kurduklarım oldu.

insanlar ne der, ne dusunur diye bu kadar takmamanızı tavsiye ederim,
sınav sırasında kopya istemiyorsunuz ki, karsılıklı olarak not paylasacaksınız ne var bu kadar buyutulecek,
ustelik arkadaslarınızdan bile isteyemediginizi soylemissiniz,
bence "universitede dostluk olmaz" cumleleri kurmadan once insanlarla kurdugunuz iliskide hesapsız cıkarsız bir sekilde sohbet edip zamana bırakarak guven iliskisi kuracagınız iyi arkadaslıklar edinmeye bakın.
elbette kendinizi kullanılıyormus gibi hissettiginizde geri cekilmeyi unutmayın.

sizi duymamazlıktan geldiklerini soylemissiniz ama belki de gercekten muhabbete kapılıp duymamıs olabilirler, neden hemen alınganlık yapıp kabugunuza cekiliyorsunuz ki?
kasıtli olarak sizle gorusmek istemedikleri icin yapıyorlarsa yanlarında bulunmanızın da bir manası yok zaten.
hem kendinize de paşalar gibi yetersiniz, onlara guvenip gitmediniz ya o bolume.
zaten ister istemez grup odevleri oldukca zorunluluktan dahi bir araya gelip kaynasabileceginiz ortamlar oluyor.

bu konuyu kafanıza cok takmamanızı, kim ne dusunur ne der diye cok dusunmemenizi ve her sohbet ettiginiz kisiden de buyuk beklentiler icinde olmamanızı tavsiye ederim.
ayrıca sınıftan kafa dengi birini bulmasanız dahi orası universite, topluluklar aracılıgı ile ortak ilgi alanlarınız dogrultusunda bir araya geleceginiz bircok insan var, hem farklı disiplinlerden kisilerle kurdugunuz diyaloglar sayesinde ogrnedikleriniz size yepyeni kapılar acabilir, okulunuzun size sundugu imkanlardan faydalanın

teşekkür ederim fikirleriniz için ben bu yönlerden hiç düşünmemiştim ancak sessiz biri olduğum için okulun aktivitelerine katılamıyorum çekiniyorum ve tabi ki her konuştuğum insana dostum olacak gözüylede yaklaşmam aslnda sorunda blkıde orda aradaki mesafeyi hep korumaya calısıyorum cnkü bazen samimiytle yklstgm insanlar bni ynls anlayabiliyo . not isteme meselesinde ise bnmde not sayesinde tnstgm insanlar oldu bnm kasteddiğim sey not isteyip snra selam bile vermeyen insanlardan olmak istememek blki bn ve cevremdeki insanlar ynls düşüyordur ama not istedkten snra yolda görse selam vermeyen insnlara çıkar ilişkisi diye bakıyorlar burada ve ben gerçekten ama gerçekten hiç kimseye zarar vermek kırmak istemiyorum muabbetlerimizn arası da kıracagımı düşündgm için susmayı tercih ediyorum. çevreme hep gülümseyerek knsmaya clsyrm elbtte yüzde yüz basamam bnmde kendmce üzldgm seyler oluyo ve karsmdaknlere yansıtıyorumdur aynı sekilde karsımdakılerde bna . ama bn bazı dvrslarn sdce bna özel ypldgını dsnyrm bazen iyimser dsnmek yoruyo beni bazen gercekten biliyorumki bu bi dert degil ama 3 senedir bu okuldaym ve hala ynlz hissetmek üzüyo bni ve bilmyrm glba karakterimde vr insnlara güvenmek istiyorum

Maalesef simdiki ortam cok kotu.Benimde ortaokuldan edindigim bi kac dostum var.Onun dİsinda universiteye gidiyorum suan orada da 4 kisilik bir arkadas grubum var ama guveniyormuyum hayir tabiki daha cok yeni taniyorum sizde hickimseye guvenmeyin idare edin belki okul bittikten sonra gercek dostlugu bulursunuz hic belli olmaz umutsuz olmayin.

Minimum beklenti=minimum hayal kırıklığı.
Dostluk kavramına çok fazla anlam yüklemiş olabilir misiniz?
Elbette dostluk diye bir şey var ama kendiliğinden uygun şartlarda gelişen bir ilişki bu.
İnsanlara ve kendinize zaman ayırın, kendinizin ve ilişkilerinizin gelişmesi için de zaman tanıyın.

size de oluyo mu bilmyrm ama bn üniversiteyi cok frklı hayal etmstm gzel günler gecirecgmi dsnmstm tabikide su güne kdr gecirdgm hersye şükürlr olsun ama bnm bütün üni hytm odamda tk bsma oturmakla yada sıkntıdan uyumakla geciyo bu tvrm asosyal oldgmu göstrr bkıde ama aslnda elmden gldgnce insnlara uyum sglarm ama herkezle de knsamam samimi gelmeli bna knstgm insan hani bzn diyorum ki mezun olup gidcgm ve ünide ne yptn ddklernde aklıma tek odada tk bsma gecirdgm zamanlar glck

Dostluk tabiki var ama dost demek için iyi tanımalısın. Zira ben dostum ayağına arkandan konuşanlar, kendi Çapında oyun oynayanlar var. Böyle dostun olacağına Mert düşmanın olsun.

Lutfen yazarken sesli harfleri de kullanin ve okunakli yazin. Yazdiklariniz anlasilmiyor. Ve sitede bu tur yazmak yasak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…