- 8 Mart 2011
- 25.898
- 28.128
-
- Konu Sahibi Edademir239
Merhaba arkadaşlar , daha öncede eşimle ilgili bir sıkıntımı paylaşmıştım. Evlendiğim ilk günlerde balayına gittiğimizde facebook adresimde bir mesaj. Annem hakkında anneme ulaşamadığına dair annemin ondan kaçtığına dair annene haber ver bana ulaşsın vs. diye bir metin. adamı daha önceden tanıyorum. Yani şu şekilde adamın anneme musallat olduğunu biliyoruz.Oda annemin anlattığı kadarıyla ama iş polise yargıya kadar çıkmıştı. Adamdan bir türlü kurtulamadık.Sonrasında şehir değişikliği , çevre değişikliği yaptık ve kurtulduğumuzu düşünüyordum. Fakat adam sosyal medyadan bir şekilde anneme ve bana ulaştı. Bende balayındaydım ve eşim mesajı gördü. Mesajı görünce bende annemin ilişkisi olup olmadığını bilmiyorum ama adam anneme musallat olduğunu biliyorum dedim. Eşiminde aklında şühpeler çoğaldıda çoğaldı. Kurban Bayramında ailemin yanına tatile geldiğimizde eşim laptopta oyun falan oynurdu. Daha sonra eve döndüğümüzde bana söyledi. Sana o mesaj atan adamın hep laptopta arama geçmişinde ismini gördüm. Hep profili gezilmiş vs. dediğinde ben ihtimal vermemiştim. Şimdi eşimde bazı ( ve genelde bu sebepte içinde olmak üzere ) tartıştık ve 1 aya yakındır ailemin evindeyim. Eşime inanmıyor ve ihtimal vermiyordum fakat Annemin çok yakın görüştüğü bir bayan arkadaşıyla telefon konuşmasını dinledim. Ve hala internettten ona baktığını ve hatta arayacağım onu ama güvenmiyorum eşime söyleceğinden korkuyorum vs. gibi konuşmalar geçti. Pek dinleyemedim yakalanma korkusuyla ve kısa konuştu zaten şimdi kızım burda o gittikten sonra daha detaylı konuşalım bunları vs dedi. artık dinlediğimden mi şüphelendi bilmiyorum. Eşim annemle kesinlikle görüşmek istemiyor. Benim görüşmeme asla karışmıyor ama kendi gelip gitmek istemiyor. Baban kardeşlerin çok iyi insanlar ve onlara haksızlık yapıldığını düşünüyorum ve gelmek istemiyorum olurda gelirsem babana yapılan haksızlığı kaldıramam rol yapamam söylerim diyor. Napıcağımı bilmiyorum arkadaşlar anneme sorsam inkar ediyor ama kendi kulaklarımlada duydum. Eşim'le annemin bu meseleleri yüzünden aslında bozuğuz. .Çünkü en ufak bir tartışmamızda illaki konusu geçiyordu ve eşimle şimdi mesajlaşıyor ve hala ilişkimizi değerlendiriyoruz. Beni sevdiğini, benim hatrıma annemle görüşüp babama suskun kaldığını ama artık bunu daha fazla devam ettiremeyeceğini söylüyor. Annenle görüşmem için beni zorlama yada ailenle diyor. Sen görüşebilirsin buna karışmaya hakkım yok zaten diyor beni çok sevdiğini söylüyor ve benden ayrı kalmak istemediğinide söylüyor. Off napıcağımı bilmiyorum ve inanılmaz çaresiz hissediyorum kendimi. Lütfen saçma sapan yorumlar istemiyorum gerçek düşüncelerinize ihtiyacım var. Bu ciddi bir konu çnkü.
durumun zor Allah yardımcın olsun.Yani şimdi eşine 'evet sen haklıymışsın annem o adamla görüşüyor bunu duydum' da diyemezsin.Öte yandan baban eşini bekliyor.Durumu eşine üstü kapalı anlatsan ve babanın ancak eşin geldiğinde seni göndereceğini söylesen ve sonra bu olaya dahil olmasan.Annenin hatası yüzünden huzurunu bozma derim açıkcası.Sonuçta kulaklarınla şahit olmuşsun.Eşinde haklı tepki göstermekte sanki.
Ne olursa olsun eş de olsa ailen hakkında herşeyi bilmemesi gerekir.
Gün gelince böyle tepsi tepsi dökerler eteklerindeki taşları.
(bunu bana kuzenim demişti)
cidden haklı.
Eş de olsa herkes herşeyi bilmemeli.
Ama bir yerde eşine de hak verdim. Aynı şeyi kv yapsa sen de görüşmek istemeyebilirdin.
İyi de eşin hasta ruhlu bir insan değilse niye uydursun ki böyle bişeyi? Evini terketmen çok saçma olmuş.Şöyle bir durum söz konusu ki, Eşimden ayrılmak üzere buraya geldim annemi suçladğını düşünmüştüm. Şimdi hak veriyorum az önce işittiğim telefon konuşmasından sonra. Ama şöylede bir gerçek varki Babam bunların hiç birini bilmiyor ve eşin seni gelip burdan alacak özür dileyecek diyor. Eşimde diyorki bak babanı çok seviyorum ve çok iyi bir insan ama sana söyliyim gelirsem o kadının babana neler yaptığını söylerim diyor. Napıcağımı bilemiyorum babam sen kendin gidersen bizi sil diyor.
İyi de eşin hasta ruhlu bir insan değilse niye uydursun ki böyle bişeyi? Evini terketmen çok saçma olmuş.
Babanı bir şekilde hatalı olanın sen olduğuna inandır, evine geri dön.
Ya inan eşimle çok konuşuyoruz her dakıka her sanıye mesajlaşıyoruz ama ikna edemiyorum artık o kadın yüzünden yuvamız yıkılıyor diyor anneme karşı çok tepkili görüşmek istemiyor daha önce benim için çoğu kez bir araya geldi görüştü konuştu. Şuan eşimden 1 ay kalmamın sebebide bu ve bu yüzdende eşim çok sinirli ikna edemiyorum. O kadını gönder evden geleyim alayım seni diyor. Eee böyle birşeyde mümkün değiloff
Canım evet yaptığı imalar konusunda haklısın. Buna hakkı yok.1. Evet artık çok büyük tarrtışmalarımızda kayınvalidemle ilgili yada görümcemle iligili tarrtışmalarımızda bu gibi imalarda bulunuyordu bana.
2. Evet herkesin kendi hayat tarzı ama eşim daha öncede senin için çok fazla bağrıma basıp annenle ailenle bir araya geldim annenin bana sokuşturduğu laflara yaptığı hareketlere göz yumdum fakat artık bu durumu yaşamak istemiyorum geleyim seni otogardan vs alayım dıyor evin önünden alayım dıyor ama annenle yüz yüze gelmek istemiyorum diyor. Hatta bazen bana olumsuz örnek olucagını bıle soyluyor. Eşim 32 ben 20 yaşındayım
Bence annene, artık kesin olarak nasıl öğrenebileceksen o şekilde konuşarak onunla ilgisi olup olmadığını sormalısın.. Varsa da yoksa da, bak anne eşim seninle görüşmeme bişey demiyor. Ama niye o gelmiyor dersen senin bu şüpheli durumun yüzünden gibi bişeyler diyebilirsin. Bizim evliliğimizi de riske atma dersin..
Eşiniz çok olgun davranıyor.. Sizin görüşmenizi kısıtlamıyor ve hakkı olan görüşmeme kararına saygı duymanızı bekliyor .
Bu noktada kafanıza takılan ne ? Görüşmemesi canınızı mı sıkıyor ?
Anneniz inkar ettiğine göre konuşmuşsunuz demektir.. Tam tepkisi ne oldu ?
peki bu durumu annenle konuşsan.Bu olanlardan ötürü sana kızgın ve görüşemk istemiyor, beni almaya gelecek fakat seninle şuı an için karşılaşmak istemiyor desen.Belki annende anlayışlı olur ve eşinin karşısına çıkmaz
Ne olursa olsun eşinizin sizi oradan alması zor gelmemeli ona. Ne var işte " karımı seviyorum " deyip geri götürecek hepsi bu. İnat etmesin.
Annenizin bir iki gün bir yere gitme gibi bir durumu yok mu? O evde yokken gelsin. Gerekirse sen anneni tatile yolla, teyzenle falan.Eşim hiç annemle uyuşamadı çünkü öyle yada böyle yıldızları barışmadı.Uyduruyor demedimki Annem dedim ve geldim.
Nasıl inandıracağım inadı inat. Defalarca konuşmaya çalıştım kızım gidiceksen git gittdeee birdaha babam var deme diyor.
Canım evet yaptığı imalar konusunda haklısın. Buna hakkı yok.
Ancak adam görüşmek istemiyorum diyor. Ben de eşimin ailesi ile görüşmüyorum, sabır taşı olsa çatlar derler ya ben de çatladım işte. Aynı eşinin sana söylediklerini ben de eşime söylüyorum belki bu yüzden ister istemez eşini haklı buluyorum. Ancak madem baban böyle konuştu, büyüktür neticede, son bir kez yüz yüze gelsin sonra isterse ömür billah bakmasın annenin yüzüne. Adam haklı güzelim, şu var kimse kimseyi evladı gibi bağrına basmak zorunda değil. Ama saygı göstermek zorunda. Belli ki eşin şimdiye kadar saygısını bozmamış ama canına tak etmiş. Diğer meselelerde tuz biber olmuş bence.
Babama ne deriz ki bu pek bu olmuyor işte.
Annenizin bir iki gün bir yere gitme gibi bir durumu yok mu? O evde yokken gelsin. Gerekirse sen anneni tatile yolla, teyzenle falan.
Kaç yaşında ki anneniz? Facebook çıktı insanlar şaşırdı. Onun değer verdi birine mi durumu çıtlatsanız; konuşup kendine getirse.
Canım sonuçta her evlilkte tartışmalar olur.Tartıştık hatamızı anladık gelip konuşmak istiyor dersin.
Ama annem burdayken gelmiyorkii annemin gitme şansıda yok. Eşim kayınvalidemi göndericekmiş önümüzdeki hafta ama babamda inatla eşinde eşin diyor napıcam bilemiyorum