• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geniz eti

Alerji derken? Yani sıkıntı geniz eti değil alerji olabilir mi demek istediniz
Chatgpt şöyle der;

Çocuklarda alerji ve geniz eti arasında şu şekilde bir bağlantı vardır:

- Alerjiler (özellikle polen, toz, hayvan tüyü gibi çevresel alerjenler) bağışıklık sistemini uyarır, bu da *geniz eti*nin büyümesine yol açabilir. Geniz eti, burnun arkasında yer alan ve genellikle bağışıklık savunmasında rol oynayan bir doku parçasıdır.

- Alerjiler, geniz etinin şişmesine ve büyümesine neden olabilir, çünkü bağışıklık sistemi alerjenlere karşı aşırı tepki verir. Bu da çocuğun burun tıkanıklığı, nefes alma güçlüğü, uyku apnesi gibi sorunlar yaşamasına yol açabilir.

- Geniz eti büyümesi ve alerjik reaksiyonlar birlikte, çocuklarda sürekli burun tıkanıklığı ve yutma güçlükleri gibi belirtileri artırabilir.

Özetle, alerji geniz etinin büyümesini tetikleyebilir ve bu durum çocuklarda sık sık burun tıkanıklığı ve *nefes alma sorunları*na yol açabilir.

Chatgpt şöyle der;

Çocuklarda alerji ve geniz eti arasında şu şekilde bir bağlantı vardır:

- Alerjiler (özellikle polen, toz, hayvan tüyü gibi çevresel alerjenler) bağışıklık sistemini uyarır, bu da *geniz eti*nin büyümesine yol açabilir. Geniz eti, burnun arkasında yer alan ve genellikle bağışıklık savunmasında rol oynayan bir doku parçasıdır.

- Alerjiler, geniz etinin şişmesine ve büyümesine neden olabilir, çünkü bağışıklık sistemi alerjenlere karşı aşırı tepki verir. Bu da çocuğun burun tıkanıklığı, nefes alma güçlüğü, uyku apnesi gibi sorunlar yaşamasına yol açabilir.

- Geniz eti büyümesi ve alerjik reaksiyonlar birlikte, çocuklarda sürekli burun tıkanıklığı ve yutma güçlükleri gibi belirtileri artırabilir.

Özetle, alerji geniz etinin büyümesini tetikleyebilir ve bu durum çocuklarda sık sık burun tıkanıklığı ve *nefes alma sorunları*na yol açabilir.
Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ediyorum. Bu hafta göstereceğim alerji için. Altında yatan sebep buysa en azından ona göre tedavi uygularız .

Benim kızımdavda geniz eti dediler, alerji bölümüne sevk etti kbb, alerji bölümünün tedavisiöile amaliyat olmadan geçti. Üniversite hastanesine ya da özelde bir çocuk alerji bölümüne gidebilirsiniz.izmirdeyseniz isim verebilirim.
İnstagramda udi hindi yağını öneriyorlar ben çocuğuma kullanmadım ama benim alerjiye,geniz akıntıya çok iyi geliyor. Kızıma alerji bölümü çare olunca kullanmadım.

Çok teşekkür ederim önerileriniz için. Udi hindi yağını yaklaşık birbuçuk aydır kullanıyorum bu konuda faydasını göremedim malesef . Ama bağışılığına faydası oldu bence.

Back
X