• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geniz eti ameliyatı acil

çikolatalxix_sxuxt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2007
467
11
96
Antalya
arkadaslar konuyu umarım doğru yere acmısımdır ...
oğlum 6 yasında yarın sabah geniz eti ameliyetı olucak bunu yasayan arkadsların desteğine ihtiyacım var moralim cok bozukk:(

bence hiç korkmayın benım kızımın 3 bucuk yasında genız etı alındı ama sıkayetlerı gecmedı gecelwrı horlamaktan uyuyamıyordu zayıftı
baska bı doktora gıttık bademcıklerınınde alınması gerektıgını soyledı 4 yasındada bademcıklerı alındı oncekı amelıyattan kalan genız etlerıde temızlendı bende cok korkmuştum ama ıyıkı yaptırmısım kızım rahatca uyuyor kıloda aldı
doktorunuzu ıyı secın hıc korkmayın derım geçmiş olsun

Çok kolay ameliyat sonrası. Benim yavrum 2.5 yaşındaydı ameliyat olduğunda. Beni korkutan kızmı narkoz alacak olmasıydı. Ameliyattan sonra birkaç saat sıkıntısı oldu. Bir de ameliyathanede korkmuş. Ama akşam üzeri koşuşturup duruyordu hastanede. Ha bir sorun da yemekle alakalı. Yemek yemek istiyordu. Acktım diyordu ben de kahroluyordum:14:

bence hiç korkmayın benım kızımın 3 bucuk yasında genız etı alındı ama sıkayetlerı gecmedı gecelwrı horlamaktan uyuyamıyordu zayıftı
baska bı doktora gıttık bademcıklerınınde alınması gerektıgını soyledı 4 yasındada bademcıklerı alındı oncekı amelıyattan kalan genız etlerıde temızlendı bende cok korkmuştum ama ıyıkı yaptırmısım kızım rahatca uyuyor kıloda aldı
doktorunuzu ıyı secın hıc korkmayın derım geçmiş olsun

Merhaba,
Benim 4,5 yaşındaki oğlumda da geniz eti var, alınması gerekiyor, dr bademciği de alma tarftarı ancak sık bademcik hastalığı geçirmediğinden şüpheli yaklaşıyorum, dr geniz eti alındıktan sonra bademciğe yük bineceğinden sonradan yaşayabileceğimizi söylüyor. sizde durum nasıldı? neden ilk ameliyatta bademcik de alınmadı? bademcikleriyle sorununuz yok muydu?
teşekkür ederim.

benim oğlum şuan 3,5 yaşında haziran da hem geniz eti hem bademcikden ameliyat oldu.15 günde bir enfeksiyon geçiriyodu.geceleri hep horlayarak uyuyodu.sanki nefesi kesiliyodu.çok sıkıntımız vardı.başta çok korktum.anestezi alıcak falan diye ama.şimdi iyiki de yaptırmışım diyorum.çok rahatladı.iştahı açıldı kilo aldı,konuşması gelişti..
fakülte hastanesinde yaptırdık.doktorunuza güvenin bence. ameliyat diyorsa yaptırın

Merhabalar. Eğer çocuğunuzda geniz eti problemi varsa tereddüt etmeden aldırmanızı tavsiye ederim. Bizim gibi zamanla eriyeceğini düşünüp beklerseniz ciddi sorunlara neden olabiliyor. Bilindiği üzere her bebek geniz etiyle doğuyor. Genelde 4 yaşından sonra eriyor. Oğlum sık hastalanan, iştahsız, zayıf,göz altları mor ve çökük bir çocuktu. Uykusunda ağzı açık halde horlar, aşırı terler ve yatakta debelenip dururdu. Sık sık bademcik ve orta kulak iltihabı olurdu. Fazla antibiyotik kullanmak durumunda kalırdık. 4 yaşındayken çocuk doktorumuz bir KBB uzmanına götürüp geniz etine baktırmamızı tavsiye etti. Biz de götürdük hem de prof. Neyse muayene etti ve geniz etinin 4/5 oranında olduğunu ve bunun büyük bir oran olduğunu söyledi. 7 yaşına kadar erir, aldırma konusunda acele etmeyin dedi. Biz de etmedik ve hata ettik. Mevcut şikâyetlerimiz devam etti hatta 1. sınıfın yarısını neredeyse hasta geçirdi.Artık acillere gitmeye başladık. Yine acile götürdüğüm bir seferinde gençten bir doktor bilgisayarda oğlumun hastalık kayıtlarını görünce bu kadar sık hastalanması normal değil, KBB a götürün dedi. Hastanede yapılan tetkiklerde geniz etinin hâlâ durduğunu ve buna bağlı olarak beta stroptökok bakterilerinin bademciklerine yerleşmiş olduğu, antibiyotiklerin artık etkisiz hale geldiği acilen geniz eti ile birlikte bademciklerinin de alınması gerektiği anlaşıldı. Aksi halde bu bakteri kalp kapakçıklarına, böbrek ve eklemlere yerleşerek tehlikeli sonuçlara sebeb olabiliyormuş. Bizde hemen hastaneye yatırdık. Bademcik ameliyatı deyip küçümsememek lazım, zor ve sıkıntılı bir ameliyat. Oğlumun kanaması olmuş, içeriye akmış.Midesine hortum salıp boşalttılar, kanamayı durdurmak için boğazına müdahale ettiler.Oğlum çok hırpalandı.O günleri hatırladıkça hâlâ kendimi kötü hissederim. Allah bu sıkıntıları kimseye yaşatmasın. Aradan 3,5 yıl geçti ve oğlum bir daha hiç hastalanmadı. İştahı açıldı, kilo aldı hatta biraz fazla bile aldı diyebilirim.Uyku kalitesi düzeldi. Önceki şikâyetlerimizin hiç birisi kalmadı...

geniz etinde ameliyat yada radyofrekans dan başka yöntemle tedavi yöntemi deneyen varmı kızım çok küçük kıyamıyorum ama bütün kış hastaydı. dr larda alerjik dedi durdu bi gün kulağından sancılarla acile yetiştik tabii bende ordaki dr a anlattım burnundan kulağı oldu dedim oda kbb sevketti ama ilk gittiğimiz dr alerjik rinit burnunda et büyümüş dedi ama bi tane antihistamin vermedi alerjiye karşı vede alerjinin ne oldugunu bile öğrenmedi.damla serum fizyoloji sogukalgınlıgı için şurup verdi. 2. gittiğimiz dr frafik filmde geniz eti var burun eti değil dedi alınması gerekiyor dedi. 3. gittiğimizse çocuk burnundan nefes alamadığı halde iyi dedi gönderdi bu konuda istanbul için dr tavsiye eden varmı kbb alanında

Back