• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

GENİTAL SİĞİL VE HPV ACİLL YARDIM

difemme_

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2025
4
0
1
27
Herkese merhaba.Başıma gelen ve nasıl kurtulacağımı bilmediğim beni fazlasıyla strese sokan 2 gündür gözüme uyku girmemesine neden olan bir konu ile geldim
HPV...
Hikayemi baştan anlatmam gerekirse ben 2,5 yıllık evliyim.Eşim askeri personel bu yüzden evliliğimizin bu sürecinde yan yana değildik.Asker olduğu ve hep uzakta olduğu ayrıca Kıbrısta bile görev yaptığı için ona güvenim azdı ve sırf bu yüzden geçen sene HpV aşısı vuurdurmaya karar vermiştim ama sonra internette okuduklarım aşının daha zaralı olduğu vesaire yazınca vazgeçmişti.(keşke yaptırsaydım). Neyse bu sene eşim bazı sebeplerle 2 aylık bir izne çıktı.İlk başlarda bir problem yoktu sonra eşimin vücudunda değişik yaralar çıkmaya başladı.Ne olduğunu anlamadığımız ve kalçasında kasık bölgesi sırtı yüzü hariç her yerinde.Ben cinsel yolla bulaşan bir hastalıktan şüphe ettim hemen doktora gittik ilk başta doktorda benim gibi düşündü tabi.Yasaklı ilişki var mı diye sordu eşim hayır dedi.Testler yapıldı ve temiz çıktı gül hastalığı tanısı konuldu.
Neyse bundan 1-2 hafta önce duştayken vajinamı yıkarken vajina ağzına yakın kısımlarda bir pürüzlük fark ettim.Önce bu pürüzler kurumuş akıntı sandım çünkü ben aşırı derece de akıntısı olan biriyim.Sonra bu durumu her duşa girdiğimde farkettim ve en son 3 gün önce duştan çıkıncayattım aynanın karşısına inceledim flaşla ve birde ne göreyim SİĞİL.Önce konduramadım,kabullenemedim.Başka bir şeydir dedim ama bir yandan da içim rahat etmedi hemen ertesi güne doktor randevusu aldım tüm gece uyumadan araştırdım durdum.Dün doktora gittim siğil gördüm tahrişten mi ya da neden bilmiyrum dedim.Doktor baktı hani nerde siğil dedi önce (anlayamadım neden göremediğini) elime eldiven takktırıp elimle göstermemi istedi bende gösterdim.Aa hpv bu dedi ama yüzünü falan görseniz birde genç bir doktor benden en fazla 3-4 yaş büyüktür(yaşım 27).O an gözlerim doldu ama tuttum kendimi.Doktor bir şeyler diyor ama sesler kafamda dönüyor sadece.Smear testi aldı sonra beni Hpv kiti ve tes parasıı ödemem için labarotuara yolladı.Sekretere kağıtları verdim fısıldayarak hpv testi mi dedi lanet tolsun dedim bu nasıl bir şey böyle.Sonra diğer sekretere bir şeyler sordu ve o sekreter yüzüme bakıp bağırarak HPV kiti mi dedi herkes bir anda bana baktı ama öyle yargılayıcı bakışlardı ki.Dokunsalar ağlayacağım ama kimse dokunmadı..
Doktorun yanına çıktım HPV testi yaptı ve siğilleri asitle yaktı.Bir hafta sonra sonucun çıkar dedi.Bunların tipleri var eğer iyi tipteyse 6 ayda bir hpv testi vermen yeterli ama diğer türlü bir sonuç çıkarsa farklı bir yol izlenecekmiş.Eşime yazdım hemen arıyor ağlıyor sızlıyor yeminler ediyor ben sana ihanet etmedim yemin ederim diye.Aklım karmakarışık evde tek başımayım uyuyamıyorum gülemiyorum kimseyle konuşmak istemiyorum.Tek yaptığım şey 3 gündür internette Hpv ile ilgili olan her şeyi okumak.Sigarayı bırakın ,stresten uzak durun yazıyorlarda böyle bir durumda nasıl uzak kalayım.Başında böyle bir şey geçmiş,atlatmış herkesin tavsiyelerine,iyi niyetlerine,motivasyonlarına çok ama çok ihtiyacım.Nolur kızkardeşlerim yardım edin.Eşim beni aldattı mı derdi de yüklendi üzerime.Moral bozacak şeyler yazmayın lütfen intiharın eşiğindeyim zaten aylardır.

Back