Benimde hamileligimde genital sigil vardi (of cok kotuydu) hpv testim temiz cikti ama ayni zamanda cildiye dr gittim o sigiller dondurulma yontemi ile yakildi uyusturulmadan o andaki acim inanilmazdi bayginlik gecirip durdum ama yakilmasi gerekiyirdu cunku cocuga gecebilirmis ve cildiye doktorum ile surekli iletisim halindeydim ama bana merak etme dogumdan sonra bunlarin hic biri kalmayacak demisti. dogum esnasinda gelicem bakicam eger sigiller var ise normal dogum olmaz demisti ama ben yaktirdigim icin hepsi neredeyse gecmisti kesinlikle mudahale gerekiyor eger cok varsa yaktir icin rahat etsin neyse cok uzattim benim sigillerim gecmisti ve gectigi icin doktorum normal doguma okey vermisti ama ben sezaryan oldum baska nedenlerdenden..merhaba
34.haftalık hamileyim.hamileliğimde genital siğil çıktı.doktorum 2 hafta önce hpv testi yaptırdı.
hpv testim negatif çıktı fakat siğilim halen var.ama rahim ağzına yakın değil daha yukarıda doktorum eğer pozitif çıksaydı kesinlikle sezaryen diyordu.tüm riskleri anlatıp tercihi şuan bana bıraktı siğili olup testi negatif çıkan ve normal doğum yapn var mı?
Sırf bu mesaja cevap verebilmek için üye oldum buraya sitede birşeye bakarken denk geldi.Sigil olduğundan emin misin nasıl negatif çıkiyor varken çok ilginç.Ben siğillerim varken doktorun ısrarla normal doğum yapabilirsin güvenle, bulaşma olmaz demesiyle normal doğum yaptım ve hayatım karardı çocuğa bulaştı ve nerdeyse her ay ameliyat oluyor. Çocuğumun hasta olmasına ben sebep oldum diye çektiğim vicdan azabı ve pişmanlıkları tahmin edemezsin. Asla riske atma derim Keşke kelimesinden daha berbat bir kelime yok çünkümerhaba
34.haftalık hamileyim.hamileliğimde genital siğil çıktı.doktorum 2 hafta önce hpv testi yaptırdı.
hpv testim negatif çıktı fakat siğilim halen var.ama rahim ağzına yakın değil daha yukarıda doktorum eğer pozitif çıksaydı kesinlikle sezaryen diyordu.tüm riskleri anlatıp tercihi şuan bana bıraktı siğili olup testi negatif çıkan ve normal doğum yapn var mı?
Çok geçmiş olsunSırf bu mesaja cevap verebilmek için üye oldum buraya sitede birşeye bakarken denk geldi.Sigil olduğundan emin misin nasıl negatif çıkiyor varken çok ilginç.Ben siğillerim varken doktorun ısrarla normal doğum yapabilirsin güvenle, bulaşma olmaz demesiyle normal doğum yaptım ve hayatım karardı çocuğa bulaştı ve nerdeyse her ay ameliyat oluyor. Çocuğumun hasta olmasına ben sebep oldum diye çektiğim vicdan azabı ve pişmanlıkları tahmin edemezsin. Asla riske atma derim Keşke kelimesinden daha berbat bir kelime yok çünkü
Siğiller son aylarimda ortaya çıktı çok yoğun ve dış bolgedeydi. İçerde hicbisey yok bebeğe bulaşma ihtimali de yok bana güven hicbisey olmayacak dedi doktor Allah gösterecekya akıl tutulması yaşadım heralde inandım bende. Şimdi neden daha çok araştırmadım da güvendim diye çektiğim vicdan azabını asla anlatamam. Ses telleri ve etrafında evet doktor alıyor yine çıkıyor alıyor yine çıkıyor çeşitli ilaçlar deneyeceğiz ama kesin bir çözümü yok maalesef Allah tarafından bir mucize bekliyorum umarım bu mesajımı görür ve ders alır insanlarÇok geçmiş olsun...Gerçekten böyle doktorları Allah düşmanıma bile denk getirmesin ..Birsey sormak istiyorum..Siğiller doğum esnasında bebeğinize nasıl zarar verdi acaba?Ameliyat oluyor dediniz..Ben ses tellerine gelebiliyor diye biliyorum..Sorup sizi üzmek istemiyorum ama siğillerle doğum yapabilecek bayanları burdan uyarmış oluruz.
Bir anne olarak inanin Çok üzüldümSiğiller son aylarimda ortaya çıktı çok yoğun ve dış bolgedeydi. İçerde hicbisey yok bebeğe bulaşma ihtimali de yok bana güven hicbisey olmayacak dedi doktor Allah gösterecekya akıl tutulması yaşadım heralde inandım bende. Şimdi neden daha çok araştırmadım da güvendim diye çektiğim vicdan azabını asla anlatamam. Ses telleri ve etrafında evet doktor alıyor yine çıkıyor alıyor yine çıkıyor çeşitli ilaçlar deneyeceğiz ama kesin bir çözümü yok maalesef Allah tarafından bir mucize bekliyorum umarım bu mesajımı görür ve ders alır insanlar
Bir anne olarak inanin Çok üzüldüm...Allahim yardımcinız olsun şifalar versin inşallah...Ama bence zamanla bebeğinizde atar virüsü diye düşünüyorum..Onların hücreleri daha çabuk yenileniyor çünkü.Hpv'yi 30 yaşından sonra atmak daha zor denilir hep..Yaş ilerdikçe zorlaşıyor ki bebek için çok daha kolay olur.. şuan bağışıklık sistemi gelişmediği için
HPV testi nasıl yapılıyor acaba bende de genital siğile benzer bir şey var ve 39merhaba
Kaç yaşındasınız? 30 yaştan sonra halk sağlığı merkezlerinde ücretsiz yapılıyor ama 39. Haftadaymışsınız sonuç çıkana kadar doğum yapmış olursunuz ben de son haftalarda farketmistim siğilleriHPV testi nasıl yapılıyor acaba bende de genital siğile benzer bir şey var ve 39
. Haftadayim
Anladım ben 38 yaşındayım ama dediğiniz gibi sonuç çıkana kadar dogurum zaten cuma günü sezeryan olacağımKaç yaşındasınız? 30 yaştan sonra halk sağlığı merkezlerinde ücretsiz yapılıyor ama 39. Haftadaymışsınız sonuç çıkana kadar doğum yapmış olursunuz ben de son haftalarda farketmistim siğilleri
Merhaba bende 8haftalık gebeyım bn hamile kalmadan önce rutin kontrolde hpv oldgumu öğrendim siğil yoktu bnde sonra testim poztf cıktı daaha sonra smear testi kolposkopi yapıldı temiz Dr.6ayda bır smear testi ol dedi ve şuanda genital bolgemde bişey yok başka bildgnız varmı sezeryanla da bebeğe geçme durumu varmış yarın Dr. Bahsedıcem bu durumumdanSon edindiğim bilgilere göre DNA daki bir eksiklik yada farklılık bu hastalığın neden enfekte olmuş çoğu bebekte gelismedigini ve çok nadir görüldüğünü açıklıyordu. Sezaryenle de bulaşma mümkün olabiliyormuş.. böyle vakalar da var ama kararın aileye bırakılması daha doğru gibi görünüyor. Kafa karıştırıcı bir konu maalesef iyi araştırmak lazım..
Merhaba bende hpv pozitifim siğilim hiç yok...bu soruyu doktoruma sordum...Sonuçta bunu ne zaman kaptığımı bilmiyorum biri 13 yaşında biri 6 yaşında çocuklarımın.Hatta yine bsna doğumlarımı yaptıran doktoruma "Ben normal doğum yaptım çocuklarıma zararı olmuşmudur diye sormuştum...Oda "siğil olmayınca normal doğum yapabilirsin bebeklerine asla zararı olamaz"demişti.Normal doğum yaptım ikisinide hamdolsun bir şeyleri yok şuan...Ama tabiki o senelerde hpv varmiydi bende bilemiyorum.Merhaba bende 8haftalık gebeyım bn hamile kalmadan önce rutin kontrolde hpv oldgumu öğrendim siğil yoktu bnde sonra testim poztf cıktı daaha sonra smear testi kolposkopi yapıldı temiz Dr.6ayda bır smear testi ol dedi ve şuanda genital bolgemde bişey yok başka bildgnız varmı sezeryanla da bebeğe geçme durumu varmış yarın Dr. Bahsedıcem bu durumumdan
Teşekkür ederim bugun doktoruma söyledim tipleri 6 11 olsa norml yaptrmam dedi siğil yapan onlar içimi rahatlttı çıkma stres yapma vücudun atar onu dedi her doktorun grşu farklı bu arada bilmem hemn aşısı var 585 TL biraz pahalı çocuklarınız yok sizde olmamış soluk borusuna yerleşiyor peki szdeki ne durumda tipleme yaptrdnız mıMerhaba bende hpv pozitifim siğilim hiç yok...bu soruyu doktoruma sordum...Sonuçta bunu ne zaman kaptığımı bilmiyorum biri 13 yaşında biri 6 yaşında çocuklarımın.Hatta yine bsna doğumlarımı yaptıran doktoruma "Ben normal doğum yaptım çocuklarıma zararı olmuşmudur diye sormuştum...Oda "siğil olmayınca normal doğum yapabilirsin bebeklerine asla zararı olamaz"demişti.Normal doğum yaptım ikisinide hamdolsun bir şeyleri yok şuan...Ama tabiki o senelerde hpv varmiydi bende bilemiyorum.
Banada doktorum aynısıni sòyledi...Ne bende nede eşimde hiç siğil yok..Evet tabiki bir buçuk senedir olduğunu biliyorum tabi ne zaman kaptım bilmiyorum..hpv16 ve 53 var.Pandemi biraz azalınca tekrar hpv testi yaptiricam.Negatif olabilimek için baya çaba sarfettim evli olduğum halde cinselliğe bile ara verdim inşallah işe yaramıştır.Ben aşı yaptırmadım ama negatif olunca yaptırmayı düşünüyorum.Teşekkür ederim bugun doktoruma söyledim tipleri 6 11 olsa norml yaptrmam dedi siğil yapan onlar içimi rahatlttı çıkma stres yapma vücudun atar onu dedi her doktorun grşu farklı bu arada bilmem hemn aşısı var 585 TL biraz pahalı çocuklarınız yok sizde olmamış soluk borusuna yerleşiyor peki szdeki ne durumda tipleme yaptrdnız mı
Bunu açık soylıyım Yuksek ihtımal cınsel yolla bulaşıyor bende neler içtim neler ama benım bi arkadasım negatife düştü bıraz pskılojık devlet hastanesi Sadi konuğa gttım kolposkopi falan yapıldı yonlendirmedilermi sizi gıdın diye sağlık ocagına gttım git dediler onlarda 6ayda bır gel smear alıp kontrol edıcekler umarım bıraz önce negatife düşeriz benım eşim hiç umursamıyorBanada doktorum aynısıni sòyledi...Ne bende nede eşimde hiç siğil yok..Evet tabiki bir buçuk senedir olduğunu biliyorum tabi ne zaman kaptım bilmiyorum..hpv16 ve 53 var.Pandemi biraz azalınca tekrar hpv testi yaptiricam.Negatif olabilimek için baya çaba sarfettim evli olduğum halde cinselliğe bile ara verdim inşallah işe yaramıştır.Ben aşı yaptırmadım ama negatif olunca yaptırmayı düşünüyorum.
Tabiki cinsell yolla bulaşiyor..Bende 15 senelik evliyim..Aldatıldıysam Artık günahı eşimin boynuna..Ama Tatile gittiğimizde otelin hamamından da kapmış olabilirim.Hamamda sonradan farkettiğim şüpheli durumlar oldu.Vallahi orası karanlık artık hangi durumda olduysa oldu.BUNDAN sonra temizlenmeye çalışıcaz .Yapacak tek şey bu..Bunu açık soylıyım Yuksek ihtımal cınsel yolla bulaşıyor bende neler içtim neler ama benım bi arkadasım negatife düştü bıraz pskılojık devlet hastanesi Sadi konuğa gttım kolposkopi falan yapıldı yonlendirmedilermi sizi gıdın diye sağlık ocagına gttım git dediler onlarda 6ayda bır gel smear alıp kontrol edıcekler umarım bıraz önce negatife düşeriz benım eşim hiç umursamıyor
Tabıki bnde eşimi suçlamıyorum benden öncesi beni ilgilendirmez bebeğime geçmesin yeter belki bnde vardı onda yoktu umarım biranönce negatife düşerizTabiki cinsell yolla bulaşiyor..Bende 15 senelik evliyim..Aldatıldıysam Artık günahı eşimin boynuna..Ama Tatile gittiğimizde otelin hamamından da kapmış olabilirim.Hamamda sonradan farkettiğim şüpheli durumlar oldu.Vallahi orası karanlık artık hangi durumda olduysa oldu.BUNDAN sonra temizlenmeye çalışıcaz .Yapacak tek şey bu..
Şuan bağışıklık sistemi gelişmediği için vücut savasamiyor. Ses telleri de zarar görüyor her defasında anestezi alıyor sürekli psikolojik etkilerini saymıyorum bile.. ömür boyu düzelmeyen hastalar var ya da bı yaştan sonra düzelip bağışıklığı düştüğü anda yine tekrarlayan.. maalesef ki bir tedavisi yok insanı en çok da bu kahrediyor. Çocuğumun gülüşünü, nefesini, hayatını çaldığım düşüncesi beni yiyip bitiriyor. Yine de hamdolsun ciğerlerinde değil en azından bunla teselli etmeye çalışıyorum kendimi