Genital siğil 5 yıl sonra tekrarlar mı?

nocturnus

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2021
12
3
33
Merhaba herkese. 5-6 yıl önce eşimle yeni sevgiliyken kasık bölgesinde siğilleri olduğunu farkettik. Çok da bilinçli değildi bu konuda, ben gibi bir şeyler çıktığını söyledi, ben farkettim siğil olduğunu. Benden birkaç ay önce yaşadığı ilişkisinden geçmiş olduğunu düşündük. Biraz kavga gürültü oldu aramızda ama benden önce yaşanmış bir şey ne denebilir ki.. Neyse yaktırdı tedavisini oldu, ben de hpv için test verdim negatif çıktı olay kapandı. Sonra da evlendik.

Şimdi bu olaydan 5-6 yıl sonra yine 1 tane siğil farkettim kasığında. Sorduğumda bir süredir olduğunu ama yine kavga etmemek için bana söylemediğini söyledi. İnanılmaz sinirlendim böyle bir bencillik yapmasına ve sağlığımı tehlikeye atmasına. Sonradan da içimde bir şüphe oluştu biriyle ilişkiye mi girdi diye. Bunca zaman sonra tekrar edebilen bir şey mi bu gerçekten? Siğillerin hepsi yakılıp iyileşmişti, iyileştikten bunca zaman sonra gerçekten tekrar ortaya çıkabilir mi?

Bu durumu ona ima ettiğimde büyük kavga ettik. Öyle bir şey olsa senden gizli gidip yaktıramaz mıydım dedi. Nasıl böyle bir şey düşünürsün, evet kavga etmeyelim diye sakladım ama bu kadar derin düşünerek saklamadım. Önemsemedim biliyorum hata ettim dedi. Aldattığına dair de hiçbir bulgu yok yani, aynı iş yerinde çalışıyoruz beraber gidip geliyoruz nerdeyse devamlı beraberiz. Ama gizlemesi çok mide bulandıran bir hareket degil mi sizce de? Gelip düzgünce söyleseydi bende yine bunlar tekrar etmeye başladı diye daha iyi olmaz mıydı? Hiç etrafınızda duydunuz mu bunca yıl sonra tekrar eden siğil vakası?

Genital siğilim olmadı ama daha once iyilesen bir siğilim tekrarlamadi. Bana biraz tuhaf geldi. Gunah almak istemem. Bilen arkadaşlar yazarlar umarim.

Eşiniz o dönem sanırım sadece yaktırdı siğillerini. Ne kadar sonra cinsel ilişkiye girmeye başladınız?
Eşiniz negatif testini aldı mı?

Eşiniz o dönem sanırım sadece yaktırdı siğillerini. Ne kadar sonra cinsel ilişkiye girmeye başladınız?
Eşiniz negatif testini aldı mı?
Evet sadece sigilleri yaktırdı, başka bir tedavi olmadı. Tam olarak hatırlayamıyorum ama bir süre ilişkiye girmedik. Ben negatif test aldım ama eşime hiç baktırmadık. Gittiği ürolog da hiç öyle bir yönlendirme yapmadı.

siğilin yakılması virüsü vücuttan tamamen atmıyor, demek ki virüs kalmaya devam etmiş ve bağışıklığı düştüğü bir anda yeniden patlak vermiş. siz de yeniden test verin isterseniz, ilk testi birliktelikten ne kadar sonra verdiniz bilmiyorum ama kuluckada negatif çıkmış olabilir. gerçi 5-6 sene içinde sizde de lezyon oluşması beklenirdi.

Evet sadece sigilleri yaktırdı, başka bir tedavi olmadı. Tam olarak hatırlayamıyorum ama bir süre ilişkiye girmedik. Ben negatif test aldım ama eşime hiç baktırmadık. Gittiği ürolog da hiç öyle bir yönlendirme yapmadı.
Erkekler genelde bu virüste taşıyıcı oluyorlar. Sigillerinin yakılmış olması virüsü taşımıyor anlamına gelmiyor maalesef. Siğillerini yaktırınca virüs yükü düşüyor sadece.
Bağışıklığı düştüğünde de eğer negatif olmamışsa tekrar çıkıyor.
O sırada sizede virüs bulaştıysa birbirinize pinpon etkisiyle bulası devam etmiş olabilir. Kuluçka dönemi oluyor.
Yani hemen aldatma durumu gelmesin aklınıza.
Siğil varken cinsel ilişkiye girmek sizede bulaşı konusunu arttırıyor.
Sizde bir test yapın
Bence siğil varkende ilişkiye girmeyin erkeklere bir şey olmuyor çünkü ne oluyorsa bayanlara oluyor nacizane fikrim.

Ben bu konunun aynısını jinekoloji bölümünde de açsam spam olur mu silinir mi? Belki orada süreci bilenler vardır.

Hpv vucuda bir kez girip hucrelere yerlesti mi orda uykuda kalir. Ve zaman zaman belirti vererek ortaya cikar.
Sigillerin ortaya cikmamasi hpvnin vucuttan temizlenmesi anlamina gelmez.
Zaten sigil yaktirmakla hpv temizlenmez.

Dudakta cikan ucuk gibi. Herpes virusu kaynaklıdır.
Bir kez cikti mi omur boyunca vucuttadir bu virus ve bagisiklik dustukce ucuk olarak dudakta portler. Bazen ayda bir bazen yilda bir. Bazen ise senelerce sessiz kalir.
Suan yaklasik 2.5 senedir cikmayip bu gece dudagimda portlemis olan ucugumla yaziyorum.

Hpv vucuda bir kez girip hucrelere yerlesti mi orda uykuda kalir. Ve zaman zaman belirti vererek ortaya cikar.
Sigillerin ortaya cikmamasi hpvnin vucuttan temizlenmesi anlamina gelmez.
Zaten sigil yaktirmakla hpv temizlenmez.

Bir kez cikti mi omur boyunca vucuttadir bu virus ve bagisiklik dustukce ucuk olarak dudakta portler. Bazen ayda bir bazen yilda bir. Bazen ise senelerce sessiz kalir.
Suan yaklasik 2.5 senedir cikmayip bu gece dudagimda portlemis olan ucugumla yaziyorum.
hpv'nin herpes gibi vücutta sürekli kalıp kalmadığı kesin olarak bilinmiyor. yeni kaynaklarda virüsün vücuttan atıldığı, yıllar sonra gelen hpv'nin ya az miktarda bazısında kalan virüs ya da öncesinde kuluçkada olan virüs olduğu yazıyor. bence de bu görüş daha akla yatkın, yoksa rahim ağzı kanseri yaygınlığı en az 10 kat daha fazla olurdu diye düşünüyorum

İnternetten araştırırsanız görürsünüz, tekrar eder. O virüs orda var ve geçmiyo. Dönem dönem de siğil oluşur. Ama size söylememesi çok üzücü. Size eğer hala hpv virüsü bulaşmadıysa, gidip aşısını olun. Bu zamana kadar size bulaşmaması şans tamamen. Gidin hpv aşınızı olun ilk fırsatta. Eşiniz sizi aldatmamıştır rahat olun. 3 adet aşı olacaksınız toplamda altı ay içinde ve hpv nin en tehlikeli 4 türünden koruyor.

O sıra size geçti belki sonra tekrar eşinize geçti ? Bu arada olabiliyor tekrarlıya biliniyor . Her siğilde hpv değildir .

Ben duydum tekrar ettiğini doktorlar yakarken söylüyorlar bildiğim kadarıyla bu kalıcı bir yöntem değil diye.
Eşiniz ne yapmıştır bilemem ama siz eşinize güvenmiyorsunuz bunu aşmanız lazım önce.

Yanıtlar için teşekkür ediyorum. Birkaç doktorla görüştüm, hepsi de tekrar edebileceğini söyledi. Bende şimdiye kadar siğil çıkmaması büyük şans. Hpv testi de yaptıracağım, doktor hpv çıksa bile 1-2 tip çıkar, aşı daha fazla tipe karşı koruyucu, pozitif olsan da yine de yaptırabilirsin dedi. Negatifsem zaten hayli hayli yaptırmam lazım. Ama gardasil 9’u hiçbir yerde bulamıyorum 2 gündür arıyorum. Yaptıranlar 4’lüsünü mü yaptırıyor acaba, ben 9’u kesinlikle bulamıyorum çünkü🤷🏻‍♀️

bu konuda bir bilgilendirme yapmak istedim.

hpv ve herpesin vücutta latent kalma mekanizmaları aynı değildir.

herpes dediğiniz gibi bir kez bulaştı mı ömür boyu sinir ganglionlarında uyur, zaman zaman reaktive olur.

ancak hpv deri epitel hücrelerinde yaşar. hpv tip 6 ve tip 11,iyi huylu dediğimiz suşlardır,genital siğile neden olurlar, ve kişinin bağışıklığı kuvvetliyse vücuttan tamamiyle eradike edilebilirler. yani hpv temizlenebilen bir virüstür. siğile müdahele edilmeyip kendi haline bırakılırsa bile tamamen temizlenebilir ancak kronikleşme ve tekrarlama ihtimali de artar :)

ancak kansere sebep olan 16 ve 18 suşları daha inatçıdır ve genelde kronikleşirler :)

yani demem o ki hpv tamamen silinebilir veya latent kalabilir :)

İstediği tedaviyi görsün vücuttan geçmiyor ne zaman bağışıklığı düşerse o zaman tekrarlar. Ayrıca eşinize kizmayin çünkü siğili biz görmeden 6 ay önce oluşuyor sonra dışarıdan fark ediliyor .merak ettiğin bişey olursa sorabilirsin.bide aşısı var git ince test yaptır sende yine yoksa direk aşısını al vurdur geçmiş olsun

X