Genital herpes(uçuk)gebelikte coktehlıkelı vajinalbölgede,hamile hanımlar dikkat.

burcusb

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2010
266
2
96
İzmir
hanımlar merhaba şu dönemde aktif olarak bunu yaşıyorum ve nedir diye merak ettım öğrendıklerım benı cok uzdu. yarın dr a gidecegım umarım kötü bişey yoktur.Önceden enfeksiyon kaptıgım testlerde cıkmıştı ancak neden olduguna baktıramamıştım. şimdi ise
1aydır 2hafada bır gelip giden yanı tam geçiyor derken tekrarlayan bu uçukları yaşıyorum yanı aktifler sanırım yarın dr a gidecegım benım iiçin dua edin bısey cıkmasın nolur( bu öğrendıklerımı sizlerle paylaşmak istedim herkesin bılgısı olsun ve normal kasıntıyı pişik vs şeyler sanmayın ve kontrol ettirin lütfen. ben ilk cıktıgında pişşik oldum yada mantar fılan sandım önemsemedim sonnradan iyice kabarmalar sulanmalar ve bazen üstü beyaz kabarcıkları farkedınce vede gecmeyıncce dıkkate almaya karar verdım.
umarım tedavı vs ıcın gec degıldır.aman siz yapmayın bunu.. anladıgım kadarıyla benımkı aktif durumda ama umarım dr öyle demez....


Yaygın adı ile uçuk olarak bilinen lezyon, Herpes Simpleks Virus (HSV) adı verilen virüsün yol açtığı bir enfeksiyondur.


Sadece 45 milyon kişi A.B.D.'de bu hastalğa yakalanmıştır ve her yıl 500.000 yeni vaka ortaya çıkmaktadır. Bu tablonun dramatik olan yanı hastaların %80'i ya herhangi bir yakınma ortaya çıkmadığı ya da belirtileri yanlış yorumladığı için hasta olduğunun farkında değildir.

HSV'nin 2 tipi vardır: HSV1 ve HSV2. HSV1 genelde dudak etrafındaki uçuk şeklinde lezyonlara neden olurken, HSV2 genelde genital organlarda enfeksiyon yaratmaktadır.

Virus ilk defa enfeksiyon yarattıktan sonra sinir düğümlerinde sessiz olarak yıllarca bekleyebilmekte ve uygun ortam ve zamanda yeniden enfeksiyona neden olabilmektedir. Bu nedenle HSV enfeksiyonları sinsi enfeksiyonlardır.

Belirtiler
Herpes bulguları kişiden kişiye değişir. ılk atakta genelde virüs ile tamastan sonra 2 gün 3 hafta arası bir sürelik kuluçka devresini takiben yanma, kaşıntı, bacaklarda ağrı, kalça ve genital bölgede ağrı, vajinal akıntı, karın boşluğunda dolgunluk hissi görülebilir. Bu ilk bulgulardan birkaç gün sonra enfeksiyon alanında uçuk tarzı yaralar ortaya çıkar. Bu yaralar vajinada ve rahim ağzında olabilir. 3-4 gün içinde bu yaralar iz bırakmadan kaybolurlar. Bu aşamadan sonra virus omurilik düzeyinde sinir köklerine giderek yerleşir ve burada inaktive halde beklemeye başlar. Pekçok kişide de periyodik olarak re-enfeksiyona neden olur. Bu reenfeksiyonlar esnasında virusler sinirler boyunca ilerleyerek genelde ilk enfeksiyonu yarattığı alanların yakınında yeni lezyonları yapar.Her enfeksiyon atağı esnasında gözle görülebilen lezyonların bulunması şart değildir. Çoğu zaman fark edilmeyen ataklar olur. Bu dönemlerde vajinal salgılar ile virüs yayılımı olduğundan kadın cinsel partnerine hastalığı bulaştırabilir.Genital herpeste görülen lezyonlar devamlı kalıcı değildir; yani tedavi ile veya kendiliğinden geçer. Ancak çeşitli zaman dilimlerinde tekrarlama (rekürrens) olasılığı yüksektir.

Bulaşma olduktan bir süre sonra kişinin genital bölgesinde "çok şiddetli kaşıntılar" görülür.Çoğu zaman cilletki bu kaşıntılar derinin mantar enfeksiyonu ile karıştırılarak gereksiz yere kişilerin mantar tedavileri almasına sebep olabilir. Kaşıntılardan kısa bir süre sonra da genital bölge de döküntülü ve bazan ağrılı lezyonlar ortaya çıkar.Genital sahada ortaya çıkan bu lezyonlar ağızda çıkan uçuklara benzer şekilde olup, kırmızı ve sert bir zemin üzerinde iltihabi akıntısı olan döküntüler şeklindedir.

Kaba etlerde, kasık bölgesinde, penis ve dış genital bölgelerdeki kabarcıklı, bazan ağrılı, sulu ve iltihabi lezyonlarda akla ilk genital uçuklar gelmelidir. Bazan kasık bölgesindeki lenf bezlerinde şişlikler de ortaya çıkabilir.

Yine, bulgulara nadiren ateş, baş ağrısı, halsizlik, bitkinlik ve kas ağrıları da eşlik edebilmektedir.




Tanı
Gözle görülebilen lezyonların varlığında tanıyı koymak kolaydır. Ancak bunun HSV olduğunu göstermek için bazı laboratuvar tetkikleri gerekebilir. Bunun en iyi yolu aktif enfeksiyon sırasında lezyonlardan alınacak materyalde viral kültür yapmaktır. Ancak bu oldukça masraflı bir tekniktir. Materyalde virus üretilememesi hastalık olmadığı anlamına da gelmez. Kesin tanının çok zor olması nedeni ile pekçok vaka hatalı olarak teşhis ve tedavi edilmektedir. Kanda yapılan immünolojik testler ile de HSV varlığı saptanabilir. Ancak bu testler aktif enfeksiyonu göstermez. Sadece kişinin hayatının herhangi bir döneminde enfeksiyon geçirip geçirmediğini ve bağışıklık sisteminin virüse karşı antikor geliştirip geliştirmediğini belirler. Antikorlar bulunsa bile bunlar kişiyi yeni enfeksiyonlardan korumaz. Kan testi ayrıca oral ve genital enfeksiyonların ayrımını da sağlayamaz. Son zamanlarda HSV1 ve HSV2'yi ayrıdedebilen kan testleri geliştirilmiş olmakla beraber bunların yaygın kullanımı henüz daha mevcut değildir.

Tedavi
Günümüzde Herpes tedavisi için değişik ilaçlar mevcuttur ancak bu ilaçlar kesin tedavi sağlayamamaktadırlar. Viral bir enfeksiyon olduğu için antibiyotikler etkisiz olmaktadır. ılaçlar sedece ilk atağın şiddetini azaltmakta ve süresini kısaltmakta , daha sonraki atakların ise sıklığını düşürmektedir. HSV enfeksiyonu geçiren kişiler bazı birkaç basit kurala uyarak enfeksiyonun süresini ve bulaşıcılığı azaltabilirler. Bu önlemlerden en basit fakat en önemli olanı enfekte alanı temiz ve kuru tutmaktır.

Uçuk olan bölgeye dokunmamak ya da dokunduktan sonra hemen elleri yıkamak son derece önemlidir.

Lezyonlar tamamen iyileşene kadar cinsel ilişkiden kaçınmak da önemli bir konudur.

Tekrarlayan enfeksiyonlar travma, soğuk algınlığı, adet görme ya da stress gibi vücut direncini düşüren durumlarda ortaya çıkmaktadır.

Riskler
Genital Herpes enfeksiyonu bazı riskleri de beraberinde getirir.Ancak uzun dönem hayat kalitesini etkileyebilecek etkileri yoktur. Gebelik gibi genel vücut direncinin azaldığı durumda olan kişiler aktif enfeksiyon açısından dikkatli takip edilmelidirler. Eğer Herpesin ilk atağı gebelik esnasında ortaya çıkarsa bu durumda virüs bebeğe geçebilir ve bu tür gebeliklerde erken doğum riski her zaman bulunur. Neonatal herpes ile doğan (anne karnında iken virüs ile temas eden ve enfekte olan) bebeklerin %50'sinde nörolojik hasarlar ve ölüm meydana gelir. Bebeklerde beyin iltihabı, göz problemleri, ciddi boyutta döküntüler ortaya çıkar ancak bu bebeklerin büyük bir kısmı antiviral ilaç tedavilerinden yarar görürler. Bebeklerdeki risk büyük ölçüde annenin geçirdiği atağın ilk ya da tekrarlayan atak olmasına bağlıdır. Aktif enfeksiyon varlığını araştırmak için yapılan viral kültürlerin sonucu uzun bir süre aldığı için genital herpesden şüphelenilen vakalarda doğum şekli olarak sezaryen tercih edilir. Eğer aktif enfeksiyon yok ise sezaryen şart değildir .
 
Son düzenleme:
evet.. canım.. hamile arkadasları bilgilendirdiğin için teşekkürler.. unutulmamalı ki bu tarz bir rahatsızlığı olan hamileler normal doğum yapamazlar.. bebeğe de bulaşma riski var..
 
rica ederım n demek ben yaşıyorum sanırım bunu yanı tehşisi konmadı ancak enfeksıyon oldugunu bılıyordum ve şimdi tüm belirtiler buna çıkıyor umarım kımse yasamaz. inanın cok zor bırsey bu kaşıntılar ınsanı cıldırtıyor bı yandan acıyorda ayrıca zaman zaman ıgneler batıyormuş gibi oluyor sulanmada oluyor cevresınde ve kabarcıkların uzerınde eger böyle bır buluya rastlayan varsa baktırsın lutfen benım gıbı önemli bişey degıldır deyıp yada enfeksıyon oldugunu bılıpte neden dolayı oldugunu arastırmamazlık yapmayın. ve dua edın nolurr bebegımı cok seviyorum ona bırsey olur dıye cok korkuyoorum. yarın 3.5 da randevum var hanımlar şans dıleyın...
dogum seklı onemlı degıl suanda yeterkı bebegım saglıklı olsun bırsey olmasın....zaten normalde de sezeryan olmayı dusunuyordum ama bu sefer farklı bebeklerımızı saglıkla kucagımıza almak dılegıyle....
 
Son düzenleme:
Teşekkürler nde de vajinal bölgede varis çıktı 30.haftadan sonra.çok ağrı yapıyor,ve büyük.bu yüzden ve doğumsal kalça çıkıklığı sebebiyle sezeryan olucam.bu tür şeyler hamilelik sonrası geçiyormuş.yani inşallahohaoldumsmile
 
bugün gittim dr a sezeryan dedı gercekten bu hastalıgı kapmışım. 19 mart sezeryan gunu verdı ama 18 de olabılır cunku 19u kayınpederın doogum gunu bebeişim aynı gun dogum gununu kımseyle paylaşsın istemiyorum:) ona özel olsun :) ama cok sukur gayet saglıklıymış melegımmm :)))
allah hepimizi yavrularına saglıkla kavustursun ınsallahh...
 
öncelikle geçmiş olsun burcusb.ya arkadaşlar benim de genital bölgede et bene benzer bişiy çıktı dudak kenarlarında da 2-3 kabartı var 1 aydır ama sizin dediğiğiniz gibi sulu değil ve hiç bir ağrı falan yok.önemsemeyip doktora sormamıştım ama bu gittiğimde sorucam umarım sezaryan demez ben normal doğuma hazırlamıştım kendimi
 
 
benım drumda daha muayene etmeden tum doktorlar gibi mantar olabılır dedı sonra ben bu hastalıgın adını söyledım ozaman bakalım bi dedi baktı bırde bı alet yardımıyla da baktı. daha oncesınde de zaten enfeksıyon oldugum testlerım de cıkmıstı ama ben uzerıne dusmemiştim pişiktir mantardır dıye dusunup enfeksıyon dedıklerınde 1ayı gecmstı neden yanı n enfeksıyonu olduguma baktırmamıstım. lutfen önemseyın ve baktırın öyle bırsey olmasada baktırmakta yarar var...
buarada herzaman sulu olmuyormuş bılgınız olsun. yapılan testlerde enfekksıyon vs bısey varmı cıkıyor zaten.ben önceden testte enfeksıyon kaptıgımı ögrenmıstım zaten tekrar yapıldı elle muayene de de bu sonuc cıktı olsun bebısım saglıklı olsunda...

ayrıca her akıntıyı kasınmayı daa bu hastalık sanıp panık olmayın sadece baktırın nolur olmaz.
 
Son düzenleme:
burcusb canım evliliği ne derece etkiliyor bu hastalık. bende de var genital herpes. henüz bekarım ama evlendiğim zaman çok sorun yaratacak bi hastalık mı. eşimle ilişkiye girdiğim zaman sürekli ağrı falan yapar mı. bana biraz bilgi verirmisin çok öpüyorum bebeğini ve seni. hoşçakal. bende bebek sahibi olmak istiyorum çok duygulandım yaaa
 

etkılıyormus canım tabı ben hamılelık surecınde ılışkıye girmedıgım ıcın tam n oluyor bılemıyorum ama doktorumun dedıgıne göre bulaşma riski oluyormus eşime. eger tekrarlayan herpes degılse bı sorun olmuyor ama suanda bende olan gibi tekrarlayansa dıkkat etmen gerek. doktorunla görüş bu konuyu tatlım... gectıgı surelerde ilişkiye girilebılıyormus ama kondom yardımııyla umarım acıklayıcı olmusumdur... tekrar gecmıs olsun... allahım nolur kımse yasamasın bu tıp seyleri...
 
merhaba arkadaşlar...
erkek arkadaşımda genital herpes çıktı 3-4 sene öncesinde.bende hiçbirşey bulamamıştı doktorlar.bi şikayetim yoktu.

daha sonra erkek arkadaşımda bu durumlar tekrarlayınca en sonunda benim dr smear testi yaptırttı bana ve test sonucunda bende de genital herpes olduğu görüldü.

ilaç tedavisinden 1-2 ay sonra tekrar smear testi yaptırdım temiz çıktı.

şimdi benim çekincem şu.ben de daha önce bu hastalık mevcut olduğu halde hiçbir belirti vermemişti.(kaşıntı, yara, vs.)

ben hangi durumda bu hastalığın aktif olduğunu öğrenecileceğim acaba?

hangi durumda tekrar bulaştırabilirim bu hastalığı?

sık sık smear testi mi yaptırmam gerekiyor?

önleyici olarak bi tedavisi var mı, burda tecrübeli olan arkadaşlar var mı?lütfen yardımm : (
 
Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar...

erkek arkadaşımda genital herpes çıktı 3-4 sene öncesinde.bende hiçbirşey bulamamıştı doktorlar.bi şikayetim yoktu.

daha sonra erkek arkadaşımda bu durumlar tekrarlayınca en sonunda benim dr smear testi yaptırttı bana ve test sonucunda bende de genital herpes olduğu görüldü.

ilaç tedavisinden 1-2 ay sonra tekrar smear testi yaptırdım temiz çıktı.

şimdi benim çekincem şu.ben de daha önce bu hastalık mevcut olduğu halde hiçbir belirti vermemişti.(kaşıntı, yara, vs.)

ben hangi durumda bu hastalığın aktif olduğunu öğrenecileceğim acaba?

hangi durumda tekrar bulaştırabilirim bu hastalığı?

sık sık smear testi mi yaptırmam gerekiyor?

önleyici olarak bi tedavisi var mı, burda tecrübeli olan arkadaşlar var mı?lütfen yardımm : (
 

canım teşekkürler bilgi için ama sen evlisin ve bu hastalığı taşıyorsun. yani benim sormak istediğim mutluluğunuza engel teşkil ediyor mu? olaki bu uçuk çıktı 10 gün ilişkiye girmedin eşinle daha sonra normal bi şekilde ilişkiye girilip birdaha çıkana kadar herşey gayet normal yolunda gidiyor mu? öğrenmek istediğim bu aslında.kendimize iyi bakıcaz güçlü olucaz ama evlenmeye engel olacak kadar büyük bi hastalıkta değil değilmi?
 
yok canım rahat ol öyle evlılıgını zora sokacak bısey degıl. tedırgın olmana gerek yok ama ıhmalde etme. gecmesi 3 gunu buluyor buarada oyle cok uzun surmuyor yanı ılacları kullandıktan sonra tabı ılışkıye girmeden once temizligine ve eşinde tabı temızlıgıne dıkkat etmelı tekrar etmesı ıcın tetıkleyıcı mıkrop dahi kapmamalısın...
 

belırtısı olmadan nasıl oluyor bılemıyorum ama yınede bence sen 6ayda bır yaptır testını tekrarlayan olmadıgı surece sorun yok senın cıkmıs ama sonradan temız oldugunu da gormussun.bu iyi umarım bıdaha tekrarlamaz... eger yıne tekrarlarsa yıne bır doktora gorun..ve nolur olmaz dıye kondomsuz ılışkıye gırme bence... sana da tek soyleyebılecegım sımdılık bu. bu hastalıkta temızlık,titizlik cok onemli... akıntın dahı oldugunda yada cok fazlalastıgında bır doktora gorun nolur olmaz... tekrar gecmıs olsun...
 

karşılaştık bak burdasın :) birde verdiğin cevap inan içime su serpti rahatladım bi nebze. canım çok korkuyordum ben evlilikte hep sorun yaratır diye. bazı sitelerde evlenip boşanan oluyomuş sırf bu hastalıktan bilmem nekadar doğru. yalandır bence insan sevdikten sonra üstesinden gelir diye düşünüyorum. sen mutlusun sonuçta değil mi? yani eşinle aranda problem olup duruyormu bu hastalık
 
mutluyum tabı cok sukur allah bozmasın.... hamılelık surecımde cıktıgı ıcın tam olarak etkısını yasamadık tabı cınsel hayatımızda cunku bız hamıleyken ılışkıyı kestık sankı bebegımızın rahatını bozacakmısız gibi geldıgı ıcın. bosanmalar fılan sacma bence arada gercek bı sevgı saygı baglılık ve ıstek varsa sorun yaratmaz yaratmamalı bence... su donemde aylardır ılışkıye gırılmedıgını dusunursek bu hastalık daha kolay bısey bence sonucta yasayıp sorun olmasındansa hıc yasamamak daha zor ve ılışkı acısından daha onemlı bence. ama cok sukur herseyımız yolunda ayrıca gelıp gecen bı hastalık bu arada tekrarlıyor okadar ee eşin anlayıslı olması onemlı tabı bu durumda. ama hersey ılıskıye girmek degıl zaten ara ara gelıp gıdıyor oyle bı problem olmaz rahat ol... ınsanlar kanser oluyor,sakat oluyor ama cınsel hayatlarına devam edıyorlar onemlı olan aradakı sevgı saygı baglılık ve tabı arzunun kaybedılmemesi gerisi boşş... ama yınede ıhmal etmemek lazım. saglıga ve temızlıge dıkkat edılınce bısey olmuyor... ayrıca oyle haftalarca fılanda surmuyor ılacları aldıktan en gec 3gun ıcınde gecmıs oluyor... uzun surmedıgı ıcın sorunda olmaz...
 
kaç zamandır bana buderece moral veren olmamıştı. üstelik genital herpes hastası ve evli birinden bunları duymak tam benim konuşmak için sormak için arayıpta bulamadığım bişeydi. çok teşekkürler canım ya. valla okadar minnettarım sanaki anlatamam. arkadaşlar ellerinden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyorlardı ama onlar karıştırıyordu beni genital siğil sanıyorlar yaktır falan dediler. bu uçuk biliyosun farklı bişey siğille alakası yok. neyseki senle konuştum ohhhh yaaa :)
 
relaxx sekerım relaxx rahat ol. oyle cok buyutulecek bısey degıl ama ıhmal edılecek bıseyde degıl tabı.. hamılelık surecınde yada tekrarlayan durum varsa bebek acısından sorunlar yaratıyor buyuzden cok onemlı ve cıddı ama o durumda da normal dogum yapamıyorsun bebege bulasma mıkrop kapma rıskı oldugundan dolayı,onun dısında buyuk bı sorun degıl bence....kasınmalar vs dısında sosyal hayatı pek etkılemıyor.. eş ilişkilerinde de dedıgım gıbı dıkkatlı olmak yeterlı... ıhmale gelmez ama panıge de gerek yok. tek panık hamılelık ve dogum surecınde o durumlarda cok onemlı onun dısında cok sorun yaratmıyor... elımden geldıgınce her turlu bılgıyı paylaşırım seve seve ben yasadım yasıyorum kımse yasasın ıstemem... herzaman sorularına cevap verırım... yıne beklerız:)))

hanımlar bu hastalıga dıkkat ozellıkle evlı hamıle olanlar... cok cıddı sonucları olan ancak dıkkat edıldıgı tedavı edıldıgı ve temız olundugu zaman korkulacak bısey yokk... yeterkı hamılellıkte dıkkatlı olun ozellıkle...işte ozaman buyuk sorunlar yaratır...
 
ben de nihayet doktora gösterdim çok şükür sadece varismiş benimki normal doğum yapamıycam diye çok korkmuştum
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…