Genital Herpes ile ilgili tecrübelerim

miumiu2

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2017
17
7
Selamlar,

Herpes'le ilgili web'de de burda da yeterince bilgi (özellikle bu hastalığı geçiren insanlar tarafından) bulamadım. Zamanında yaşadığım zorlukları ve bu ruh hali içinden nasıl kurtulduğumu sizlerle paylaşmak istedim.

Herpes'le ilk karşılaşmam 2012 senesinde oldu. O dönem hayatımdaki erkek arkadaşım yüzünden HPV virüsü kaptım. Kendisinin uzun seneler yurt dışında geçmişi olmasına bağlıyorum. Bu virüsün yurt dışında daha sık görüldüğünü duymuşsunuz. Ben daha çok küçüktüm ve tecrübesizdim. Erkek arkadaşım bunun kendisinden kaynaklandığını asla kabul etmeyip benim psikolojimi bozmaya başlamıştı. Tabi o dönem ben herpes olduğumu bilmiyordum. Bir cinsel hastalık geçiriyorum fakat ne olduğunu bilmiyordum.

2012 yılında, Herpes'i ilk geçirdiğimde vajinamda birkaç sivilce çıktığını sandım. Akşama doğru ateşim 39lara çıkmıştı. Titriyordum, karnım ağrıyordu çok ağrım vardı. Beni acile kaldırdılar ve idrar yolu enfeksiyonu olduğumu söyleyip iğne yaptılar. Hiçbiri etki etmedi. Bu korkunç ağrılarım 2-3 gün sürdü sonrasında hafifledi. Ama lezyonlar geçmemişti. Sonrasında ben genital siğil olduğumu düşünmeye başladım internetten kendime en tecrübeli ve bu konularda uzman gibi görünen 'Nevra Topalismanoğlu'na randevu aldım. Yakma cihazları hazırlanırken beni kontrol ettiğinde Herpes olduğumu söyledi. Tedaviye başladık. Burda dikkat çekmek istediğim konu Nevra Hanım'ı asla tavsiye etmiyor oluşum. O kadar moral bozuyor ki siz zaten moral olarak bitmiş çıkıyorsunuz poliklinikten. Hasta olduğunuz için size aşağılık bir insanmışsınız gibi davranıyor. Bana kurduğu cümleleri hatırlıyorum da 'tüm virüsleri almışsın vücuduna...' Hele o bakışları. Gerçekten insanı inanılmaz rahatsız eden tavırları ve bakışları hatta ses tonu bile size ikinci sınıf insanmış hissi yaşatmaya çalışıyor. Nevra Hanımla 3 ay geçirdim ve hastalığımda asla yol alamadım. Ne zamanki iyi bir doktora denk geldim. Tüm sorunlarım düzene girdi. Hastalıklarım azaldı. Senede 3 atak dışında Herpes geçirmiyorum.

Herpesin tedavisiyle ilgili konuya gelirsek, tedavisi yok. Virüsü tamamen vücuttan atabileceğimiz bir tedavi yöntemi yok. Çıktığı zaman yapılacakları şöyle sıralayabilirim;
-Eğer doktor ilaç verdiyse onu dediği şekilde uygulayın. Elinize ameliyat eldivenleri giyerek uygulayın çünkü direkt temas herpes için önerilmiyor.
-İlaçsız da geçiyor. Lezyonların geçme süresi 4-5 gün.
-El ile dokunmayın, oynamayın çıktığı gibi kendiliğinden sessiz sedasız geçiyor. Oynarsanız virüsü diğer bölgeye bulaştırma ihtimalimiz var.
-Temizliğinize dikkat edin. Ben çıktığı dönemde gün içinde günlük ped değiştiriyorum sık sık.
-Yıldızlı tavsiyem: Bir pamuğa 'Batticon' döküp lezyonların olduğu bölgeye bastırın. (silerek değil) Bastırıp çekin. Bu virüslerin hem yayılmasını engeller, hem de mevcut lezyonun iyileşmesini sağlar.

Şimdi moral konusuna değineceğim. Öncelikle hastalığınızın ne olduğundan emin olun. Sonra onunla savaşmanıza yardımcı olacak doktoru bulun. Ondan sonrası tamamen sizde bitiyor. Moralinizi yüksek tutun. Kendinizi suçlamayın. Başkasını da suçlamayın. Bununla yüzleşip savaşmaya başlayın. İlaçlarınızı kullanın ve her zaman POZİTİF DÜŞÜNÜN. Vücudunuz da bunun karşılığında size pozitif dönecek bundan emin olun.

Sağlıklı günler hepinize.

Doktorların tedavileri aynı baskılama tedavisi valtrex krem veriyorlar bir de eğer bağışıklık düşükse de bağışıklık güçlendirici haplar. Baskılama tedavisine hep karşıydım karaciğeri hergün ilaç alarak yormak bence çok sağlıklı değil. Uçuk genital bölgede başka yere bulaşmaz genital bölgede herhangi bir yerde çıkabilir sinirler boyunca hareket edebildiği için. Facebookta bacağında çıkanlar vardı gruptaki kişiler ve uzman arkadaşlar bu şekilde söylemişlerdi. Evet uçuk hakkında türkiye de çok bir bilgi yok maalesef. Bu arada katılıyorum en önemli şey pozitif düşünmek ama ister istemez morali bozuluyor insanın benim hala çıktığında moralim istemsizce bozuluyor.

Miumiu cum oncelikle bu guzel ve umut dolu paylasimin icin cok cok tesekkur ederim. Sitede olumsuz yorumlar cok fazla. Tabii ki ilk etapta psikolojiyi cok etkileyen bir hastalik fakat zaman gectikce hastaligi ,kabullendikce ve neler yapabileceginizi artik ogrendikce o kadar da zor olmadigini en azindan insanin yasamini tehdit etmedigini ve aslinda hastalik bile olmadigini anliyor insan. Bu arada hastalarini aşagilayan drlar oldugunu kabullenmek istemiyorum bu cok uzucu. Baticon u hic denememistim. Umarim çooook uzun sure cikmaz fakat cikarsa mutlaka deneyecegim. Benimde tavsiyem tuzlu suya oturmak eger yazsa denize girmektir. Ayrica cinkolu kremler ve agizdan cinko destegi de cok degerli. Herkese saglikli gunler dilerim :)

Kızlar selam bende 1.5 yıllık evliyim eşimden aldım bu virüsü.. bana eşimin ağzından oral yolla bulasti yani Ghsv1.. daha az atak yapması gerekiyor ama temmuzdan beri sürekli atak oluyor. Ve şuan çok şiddetli bi mantar enfeksiyonu ilede uğraşıyorum sizler nasılsınız

Selamlar, evet batticon'u muhakkak deneyin derim.

Arkadaşlar,

Genital siğillerden 4 ayda tamamen kurtuldum. Aslında bende ülseratif kolit vardı ve bunun için bir arkadaşım Krinol Curcumin isminde bir takviye edici gıda önerdi. Kullandım 1-1,5 ay içinde rahatlamıştım. Ancak ben içim rahat olsun diye 4 ay boyunca her gün 1 kapsül şeklinde devam ettim. Benim kullanım amacım farklı olmasına rağmen bu ürünün 4 ay içinde genital siğillerden de kurtulmamı sağlaması nedeniyle çok şaşırdım. Curcumin kanser türlerinin bir çoğuna iyi geldiği gibi genital siğillere de iyi geliyormuş. Ancak benim kullandığım ürün içinde Dünya'nın en iyi curcumini kabul edilen Novasol markalı curcumini bulunduruyormuş. Kesinlikle tavsiye ederim pişman olmazsınız.

Canım senin bahsettigin hpv virüsü bu herpes ayrı bişey.. Ama takviye biseyler bende arıyorum imutor alcaktım ama senin dediğini de bi arastirayim ya ınsallah şifa buluruz

Canım senin bahsettigin hpv virüsü bu herpes ayrı bişey.. Ama takviye biseyler bende arıyorum imutor alcaktım ama senin dediğini de bi arastirayim ya ınsallah şifa buluruz
Curcumin bende kullandim. Herpesin ilk basladigi donemde valtrexe baslamadan eczacinin tavsiyesiyle almistim. Ve kullandigim 2.5 ay boyunca atak yasamadim ki ilk aylar herpesin en aktif oldugu aylardir. Bu etkisi disinda gercekten vucut icin cok onemli etkileri var. Ben tavsiye ederim.

curcumin ben kullandım etkisini göremedim ben de yine de uçuk çıktı. Evet sağlık için faydalı deniliyor ama herpes için değil.

Human Papilloma Virüs (HPV)’ün genital bölgede neden olduğu siğile (verrükaya) verilen isimdir. Dünyada cinsel ilişki ile en sık bulaşan enfeksiyon olan HPV enfeksiyonu, ilk cinsel deneyimini erken yaşta yaşayan ve cinsel partner sayısı fazla olan bireylerde daha sık görülmektedir. HPV genital siğillerin enfeksiyon yapma potansiyeli oldukça yüksektir. Genital siğil çoğunlukla oral, anal ve vajinal cinsel temasla bulaşır. Partnerler arasında bulaşma oranı yaklaşık %60'tır.Yüksek bulaşma oranı nedeni ile cinselliğin aktif olduğu bireylerde hayat boyu genital siğil görülme oranı %50'ye ulaşmıştır.tıbben tam çözümü yoktur krioterapi den başka oda belli süre kaybediyor tekrar çıkıyor pskoloji daha sonra daha kötü oluyor .bizzat kendim yaşadım 3 yıl kurtulamadım bitkisel bir yöntemle kurtuldum 6 ayda. 5 yıldırda hıc kımadı.mail adresimi verıyorum oraya sorununuzu yazarsanız elimden geldiği kadar yardımcı olurum UNUTMAYIN PSKOLOJİ VE BAĞIŞIKLIğınızı bitirmeye yönelik bir savaşı kazanabilirsiniz.herkese sağlıklı günler.mail :

Son düzenleyen: Moderatör:
Tesekkurler ama buradakiler hsv2 den muzdarip :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaslar benim ilk kil donmesi sivilce gibi bi tane cikti kil donmesi diye sıktim. Oradan bacagimin ic kismina yan yana sirali uc beyazlik cikti daha sonra tek tek sivilce gibi dis dudaklarin alt kisminda. Cikarken muthis kasiniyordu ve yoldum yara oldu tum lezyonlar. Dr gittim ucuga benziyor dedi asiviral tablet ve krem yazdi kullandim iyilesme olmadi su an valtrex 500 mg sabah aksam kullaniyorum fakat bendeki karincalanma ve kasinti hissi hic gecmedi lezyonlar hafif kabarcik seklinde belli oluuor ama ele pek gelen yok. Galiba makatimin icindede var ve muthis mutsuzum bebegimle bile ilgilenemiyorum ne elim ne kolum tutuyor tam bir aydir boyleyim. Yalvaririm yarfimci olun bu hep boyle mi olacak iyilesmeyecek mi

Benim lezyonlar gecti ama karincalanma hic gecmiyor ne olur cevaplayin valtrex iciyorum bi faydasi yok bu sey hic gecmeyecek mi kendi mi asma noktasina geldim

Gecmis olsun cok yaaa bendede popomda sayilir tam makat tarafindada deil bir tane ben mi onu da blmiorm da birsey cikmis sivrilce gibi oyle küçük bisey sadece 1 tane ama bilmiorm gerci popomdada sivrilce hep oluo oda varda onun icin krem kullaniorm hatta sizce herpes denmesi icin ne gibi belirtiler olmalı ne dersek herpes derz bu arada cogalmadi bir tane sadece ve kaşıntı vs yanma filan yok

Simdi nasilsiniz acaba? Ben yaklasik 5 gundur bununla yasiyorum ve iki gun once kendim arastirarak herpes oldugumu anladim. Internette okuduklarimla da moralmen iyice coktum daha yeni evliyim 6 ay olmadi

Berbat durumdayim hala gecmedi simdide rahim agzinda ayni sikayetler var batma yanma aci ve agri. smear sonucu bekliyorum agrim acim cok daha ne kadar dayanabilirim bilmiyorum psikolojik destek alicam mutlaka cunku ruh sagligim hic iyi degil

Berbat durumdayim hala gecmedi simdide rahim agzinda ayni sikayetler var batma yanma aci ve agri. smear sonucu bekliyorum agrim acim cok daha ne kadar dayanabilirim bilmiyorum psikolojik destek alicam mutlaka cunku ruh sagligim hic iyi degil
Canım rahim ağzında olduğunu nerden biliyorsun yada nasıl anladın? Waltrex kullanıyor musun? Hergun kullan onu ve yeşilçay ic meyve ye. Vajinani kuru tut bol şeyler giy çamaşırını değiştir sakın olmaya çalış.. doktorundan baskılama tedavisi iste

3.farkli dr gittim bu dr icin iyi dediler. Rahim agzi falan temiz iyice bakti muayene etti bisey gorunmuyor dedi ama ucuk yoksada belirtileri devam ediyor olabilirmis. Asiviral verdi sabah aksam bir tane. Cipro ve arveles verdi iltihap lurutucu etkisinden dolayi ve vajinal fitil. Fitili killaninca sol tarafta muthis yanma hissediyorum gun icinde. Bir hafta sonra kontrolum var sikayetlerin azalmazsa arastiririz dedi. Genital bolgemi kuru ve temiz tutuyorum. Ama ucuk olsa iki aydir gecmezmiydi sikayetlerim. Hep ayni noktada sorunum var hep sol taraf agri yanma batma yapiyor. Birde ben asiri kafaya takiyorum inanin gunluk islerime bile odaklanamiyorum hic gecmeyecek bitmeyecek gibi geliyor. On yillik evliyim hic boyle bir sorun yasamamistim resmen hayata kustum. En azinan kafaya takmamak icin psikolojik yardim alicam. Yardiminiz icin tesekkurler

Canım bendede herpesvar ve lezyon yok şuan ama yanma şikayeti bendede oluyor vajinanın giriş kısmında.. acaba herpeskaynaklı mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…