Genital bölgemle ilgili sorularım..

georgie

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2013
73
11
18
İstanbul
Merhabalar, ben 20 yaşında bir üniversite öğrencisiyim bazen merak ettiğim konuları (özellikle kıl tüy meseleleri :KK1: ) google'dan arayıp bakarken buradan sizlerin yorumlarınızdan tavsiyelerinizden deneyimlerinizden faydalandım.. Samimiyetinize güvenerek bir kaç soru sormak istiyorum. Bunları sormak için üye oldum.. Konuyu yanlış yere açtıysam da kusuruma bakmayın.
Genital bölgemi çirkin buluyorum sanırım bu çoğu kadının düşündüğü bir şey.Neyse benim sorunum o değil. Özür dileyerek arkaya doğru iç kısımdaki kılları alıp almadığınızı soruyorum. Şunu da merak ediyorum normal doğum yapan ablalarım acaba tertemiz mi girdi doğuma çok merak ediyorum acaba ileride benim başıma gelse ayıp olur mu doktora?
Son bir sorum o da genital bölgemle alakalı iç kısımda klitorisin üst tarafında sivilce gibi küçük kabarıklıklar var sıkmaya çalıştım yine beyaz (katı diyebilirim çünkü direk sıvı akmadı ) iltihap çıkıyor. Annemle paylaşmadım bunları ona göstermekten de utanıyorum. Umarım doktorluk önemli şeyler değildir her türlü yorum ve yardımızı bekliyorum şimdiden teşekkürler...

Son düzenleme:
Ben elimden geldiğince yardımcı olayım :)

Evet arkadakileri de alıyoruz. Doğum yapmadım ama şimdiden alıyorum. Aldıkça azalıyor biliyorsun. Doktora ayıplığından ziyade temiz olmaz orasının sürekli tüylü olması. Onun dışında cildin alerjik olabilir ve sivilceler bu yüzden oluyor olabilir. Tavsiyem onları elleme. Sıkma çünkü hem yara olur hem iz kalır. Ama miktarı çoksa ve rahatsız oluyorsan doktora gitmelisin. Genital bölgeni göstermeye çekiniyorsan bile göğüs kısmını bir cildiye uzmanına gösterebilirsin. Eğer ağda ile alıyorsan yaklaşık 2 saat o bölgeye su değdirmemeye çalış. Bu da sivilce yapabilir. Bir süre böyle dene, hâlâ geçmezse o zaman doktora görün derim ben.

Ben elimden geldiğince yardımcı olayım :)

Evet arkadakileri de alıyoruz. Doğum yapmadım ama şimdiden alıyorum. Aldıkça azalıyor biliyorsun. Doktora ayıplığından ziyade temiz olmaz orasının sürekli tüylü olması. Onun dışında cildin alerjik olabilir ve sivilceler bu yüzden oluyor olabilir. Tavsiyem onları elleme. Sıkma çünkü hem yara olur hem iz kalır. Ama miktarı çoksa ve rahatsız oluyorsan doktora gitmelisin. Genital bölgeni göstermeye çekiniyorsan bile göğüs kısmını bir cildiye uzmanına gösterebilirsin. Eğer ağda ile alıyorsan yaklaşık 2 saat o bölgeye su değdirmemeye çalış. Bu da sivilce yapabilir. Bir süre böyle dene, hâlâ geçmezse o zaman doktora görün derim ben.

Cevabınız için çok teşekkür ederim...Benim rahatsız olduğum daha doğrusu normal olup olmadığını bilmediğim iç kısımdaki kabartılar..Göğsümdekilere epilasyon yapmıyorum sadece siyah nokta gibi oldukları için başladım bir kere sıkmaya sürekli sıkıyorum.ince küçük tüylerle birlikte irin çıkıyor. Tekrar teşekkür ederim..

canım genital bölge her bayanda değişiklik gösterir şekil biçim bakımından, herkesin parmak izinin farklı olması gibi :) bende çok rahatsızım ve çirkin olduğunu düşünüyorm ama yapacak birşey yok, sağlıklı olsun yeter :)
bahsettiğin irinli gibi içinden tüy cıkan sivilceler bende de oluyor, ve bende sıkıyorum. çok nadir oluyor ama bende. bir sorun teşkil ettiğini düşünmüyorm.
klitoris bölgesindeki bahsettiğin kabartılar hakkında bi fikrim yok, yaşamadım, duymadım da. eğer kafana takılıyorsa bence bi doktora git, iki dakikalık bi çekinme durumundan dolayı kafanı sürekli buna takmana değmez.
kıl tüy temizliği benim en büyük çilem :14: canım çok yanıyor ağdaya hiç vuramadım. eldivenle topluyordum. işin içinden çıkamadım lazer epilasyona gideceğim yakın zamanda. ilerisi için de iyi olacak epilasyon. bahsettiğin doğum döneminde bunu kafama takmayacağım en azından :) ve zaten hamileliğin son aylarında genital bölge temizliği yapmak zorlaşıyor. bende bekarım ama ablalarımdan biliyorm. oyuzden önlem almak lazım :34:

canım genital bölge her bayanda değişiklik gösterir şekil biçim bakımından, herkesin parmak izinin farklı olması gibi :) bende çok rahatsızım ve çirkin olduğunu düşünüyorm ama yapacak birşey yok, sağlıklı olsun yeter :)
bahsettiğin irinli gibi içinden tüy cıkan sivilceler bende de oluyor, ve bende sıkıyorum. çok nadir oluyor ama bende. bir sorun teşkil ettiğini düşünmüyorm.
klitoris bölgesindeki bahsettiğin kabartılar hakkında bi fikrim yok, yaşamadım, duymadım da. eğer kafana takılıyorsa bence bi doktora git, iki dakikalık bi çekinme durumundan dolayı kafanı sürekli buna takmana değmez.
kıl tüy temizliği benim en büyük çilem :14: canım çok yanıyor ağdaya hiç vuramadım. eldivenle topluyordum. işin içinden çıkamadım lazer epilasyona gideceğim yakın zamanda. ilerisi için de iyi olacak epilasyon. bahsettiğin doğum döneminde bunu kafama takmayacağım en azından :) ve zaten hamileliğin son aylarında genital bölge temizliği yapmak zorlaşıyor. bende bekarım ama ablalarımdan biliyorm. oyuzden önlem almak lazım :34:

Çok teşekkür ederim yorumun için.. Tüm vücut lazer en büyük hayalim diyebilirim :1:

canım sorularına cevap vereyim evet kılarımı alıyorum her daim temiz olsun istiyorum kuaförde aldırıyrum ama lzerde düşünüyorum bende de sivilce çıkıyor bepanten krem sürüyorum geçiyor sıkma iz kalabilir
bu arada herkez vajinasını begenmeye bilir çok normal

canım sorularına cevap vereyim evet kılarımı alıyorum her daim temiz olsun istiyorum kuaförde aldırıyrum ama lzerde düşünüyorum bende de sivilce çıkıyor bepanten krem sürüyorum geçiyor sıkma iz kalabilir

merhaba,ben de lazer epilasyon yaptırmak istiyorum ,siz araştırdınız mı ,bir yer tavsiyesinde bulunabilir misiniz ve hangi lazer çeşidini yaptırmalıyım ?

bunun bi standardımı var ben ne açıdan beğenmiyosunuzki:26: bilmediğim için soruyorum birinden duymuştum doktora kist için gittiğinde istersen ameliyatla düzeltelim demişler kıza estetik yapalım demiş doktor kızda nesini beğenmediyse artıkdedi aklıma geldikçe gülerim:1:

ben ne var ne yok alıyorum canım..doguma gırdıgımde de temızdım.. ama dogumda o kadar sorun olmadıgını bılıyorum..tabı orman gıbı olmasında .D
bır de sıkma bence..sıkıntılı bırsey oldugunu sanmıyorum..kıl dönmesı falan mı acaba

ben izmirde yaşıyorum siz de izmirde misiniz ? bir kaç merkezden görüşme randevusu aldım yarın gidip görüşeceğim...isterseniz size de bilgi verebilirim

bunun bi standardımı var ben ne açıdan beğenmiyosunuzki:26: bilmediğim için soruyorum birinden duymuştum doktora kist için gittiğinde istersen ameliyatla düzeltelim demişler kıza estetik yapalım demiş doktor kızda nesini beğenmediyse artıkdedi aklıma geldikçe gülerim:1:

Standardı yok tabii ama ne biliyim bakınca hoş bi izlenim bırakmıyo :1:

Ön kısımda çıkan o küçük içi dolu kabarcıklar mikrop belirtisi olabılır canım,herpes diye arat bi görünüşü o şekilde oluyorsa hep eğer kan tahlılı yaptırman gerekir.sadece kıl dönmesi diye göz ardı etme.

Ön kısımda çıkan o küçük içi dolu kabarcıklar mikrop belirtisi olabılır canım,herpes diye arat bi görünüşü o şekilde oluyorsa hep eğer kan tahlılı yaptırman gerekir.sadece kıl dönmesi diye göz ardı etme.

Çok teşekkürler ilgin için.Baktım da öyle değil Allahtan...Benimki affedersin iç kısımda kalıyo klitoris varya onun biraz üstünde bi tanesini sıktım içinden beyaz irin çıktı.

Son düzenleme:
Bir de bu genital bölgedeki ve koltuk altındaki siyahlıklar için expigment işe yarıyor mu? Doktora sormayı düşünüyorum ama kullananlardan da tavsiye isterim :) Yüze de sürülüyo mu bu ilaç?

Kızlar bu fotoğrafta gördüğünüz şey uçuk Hsv 1 hepimizin bilgiği dudaktaki Hsv 2 ise cinsel uçuk hpvden farklıdırbazı doktorlar malesef bunu bile bilmiyor ! Hpv bambaşka 140dan fazla türü olan sadece 2-3 tanesi siğil yapan onun dışındaki bazı tiperli hiçbir belirtisi olmadan rahminize yerleşip sinsice siğil yapmadan hücrelerinizi bozarak ilerleyen bir virüstür,tedavi oldugunuz müddetceve kendinize iyi bakarsanız bağışıklık Hpvyi temizler.Ama tedavi olup o bölgeyi imha etmeniz ve bagısıklıgı yükseltmeniz lazım .Bu resimdeki ise cinsel bölge uçuğu dedigimiz cinsel ilişki veya cinsel temastan (sevişme)kapılan HSV yani uçuğun tip 2si.Aynı şekilde bu da hpv gibi gibi çook uzun süre aktifleşmeden kalabilir daha sonra uçuk olarak ortaya cıkabilirveya kapılan ilişkiden Sonra 2 gün -3 hafta içinde çıkabilir veya dedigim gibi yıllar sonra cıkabilir. HSv Tip 2 2 yani cinsel uçuk hpv ailesinden tanamiyle farklı bir virüstür hpvnin kan testi yok kana geçmez ama Hsv yani uçuğun kan testi de vardır.Hsv Tip 2 uçuk virüsünün kan testinde ortaya cıkması için gereken süre minimum 3 aydır.Bu süre 6 aya kadar uzayabilir.Uçuk testlerinin bazıları hem dudaktaki uçuk tipi olan Hsv Tip 1,hem de cinsel uçuk tipi olan Hsv Tip 2ye aynı anda bakar bu test tamamiyle tanı koymadan ultra yanlış bir testtir cünkü dudaktaki ucuk zaten 10 insandan 9unda aktif veya pasif olarak uyudugu için sonuc hep pozitif cıkar.Önemli olan cinsel uçuk için özel bakılan testin yapılmasıdır sadece Hsv tip 2ye özel yalnızca cinsel tipine bakan kan testini yaptırmalısınız.Hsv tip 2 kapıldıgında vücutta ilk önce Igm yükselir yani virüs kapıldıktan sonra ilk haftalarda hsv tip 2 ıgm yükselir ama hsv 2 ıgm dudak uçuğu veya diğer vücuttaki virüslerdende etkilenebildigi için genelde yüksek cıkabildiginden cinsel uçuk tanısını koymada yetersiz kalır Igmden sonra vücutta 3-6 ay sonra Hsv tip 2 IGG yükselir ve hayat boyu kalır .Igg ortaya cıktıktan sonra artık IgM virüsün sadece aktif olarak cıktıgı zamanlarda Yükselir diğer zamanlarda düşer.Bundan dolayı cinsel uçuk kapıldıktan sonra kişinin haberi olmayabilir yıllarca sessiz kalabilir ama vücuda bi zararı yoktur bildiginiz uçuk sadece skıntıya gerek yok yani neyse bunlardan dolayı en son ilişkinizden sonra minimum 3 ay bekleyip (lezyon yani uçuk cıkmasa dahi ki uçuk cıkmıyor bircok kişide kapsa bile) kan testi yaptırıp tip 2 ye özel : HSV TİP 2 IGGye baktırmak istiyorum diceksiniz reçeteye veya doktora gitmenize gerek yok bi tıp merkezinde bu testi yaptırmak istiyorum diyin danışmaya direk sizin kanını alıp tesi yapıyolar.veya özel bir labaratuvara gidin bunu yaptırmak istiyorum diyin yapıyolar test fiyatı (tıp merkezi fiyatı:40 tl,özel labarstuvar fiyatı:90 tl) Bi de cinsel uçuk kan testi hassastır her cihaz yakalayamaz uçuğu bundan dolayı yurtdısında herpes select gibi daha hassas uçuk cihazları kullanılıyor kanda uçuğu yakalamak için türkiyede yok,ama muadilleri ona benzeyen bazı uçuk cihazları var.Mesela herpes selectin Türkiyedeki benzer testi Euroimmun uçuk testidir bunu da Biruni Labaratuvarı yapıyor.Aynı şekilde Siemensin cihazı iyidir uçuğu yakalamada Mavi labaratuvar siemens kullanıyor,yine Vircell ucuk da fena değildir onu da synevo labaratuvar yapıyor ve Trinity Biotech ucuk cihazı da cok basarılıdır İstanbul Üniversitesi Hastanesi bunu kullanıyor .Buralarda 3-6 ay bekledikten sonra kanda Hsv 2 Igg testi yaptırın garanti olsun diye bikac ay sonra gidip tekrarlatmanız yeterli.Kan testinin dısında bi de sürüntüyle teşhis koyma; Diyelim ki siz cinsel uçuk kaptınız uçuğunuz cıktı genitalde cıkar cıkmaz ilk 2 gün içerisinde gidip oradan örnek aldırın oradan sürüntü alıp lezyondan inceliyolar ama sürüntü daha sonraki günlerde alınırsa cıkan kabarcıklardaki (ki bazen sulu kabarcık olmadan kızarıklık iritasyon kesik acısı gibi bi acı çiş yaparken acı bacaklarda ağrı grip benzeri vücutta steş yükselmesi uçuk çıkarken seklinde de gösterebilir kendini.) bu kabarcıklar cıkar cıkmaz alınmazsa oradan sürüntü içindeki uçuk virüsleri pasifleşip geri dönebildikleri için cilt altına bu sürüntü örneginde uçuk kaçabilir ve %50 oranında çıkmayabilir .Uçuk vücutta silinmez latent kalır ama bi zararı yok zaten bircok insanda var uçuk çıkmmıyo bile .Karşı tarafı korumak için baskılana tedavisi alıcaksınız Asiklovir gibi ilacı var günlük 1 tane onu kullanıp + latex içeren Durex Ekstra Koruma gibi bir prezervatif kullanın ve ilişki sonrası duş aldırın karşı tarafa geçmiyor böylelikle.Aldıgınız uçuk ilacının vücuda bi yükü yok ,uçuk ilacı kullanıp kan testi yaptırmayın ama. Cünkü ucuk ilacı kullanıldıgı müddetce virüs kalıyo ama kan testinde yok denecek kadar azaldıgı için cıkmıyor uçuk ilacı kullandıktan sonra test olunursa.En bulasıcı dönemil uçuktan spnraki ilk bir yıldır bu dönem ağır geçer daha sonra nadiren cıkan bagısıklık düşmedikce çıkmaz ama karşı tarafa bulasma ihtimali var ki o ihtimali önlemek içinde evlenene kadar uçuk ilacı +prezervatif işinizi görecektir.Asemptomatik olan yani belirtisi olmayan birçok bayanda uçuk rahmin içinde oldugu için belirti vermez cook yıllar sonra bir tek rahimde yara yapabilir o da ya öyle bırakılır veya yakılır bi zararı yok cünkü o kadar uçuk cıkarda o dönem kuru tutucaksınız hemen uçuk kremi ve ilacı kullanıcaksınız daha rahat geçer böylelikle ama ilk lezyonlar agrılı olur ikk 1 yıl ondan sonra sivilce gibi cıkar geçer veya iç taraftaysa farkına bile varmazsınız geçer gider

Back