Merhabalar,
Kimyasal Peeling ile deneyimlerimi sizinle paylaşmak istiyorum. Benim arkadaşım Cildiye Hekimi ve bana 2 yıl önce çok yüzeysel olarak uygulamıştı. Şu dönemde, sivilce izlerim beni rahatsız ettiği için TCA (Trikloroasetik asit) i araştırdım. Nasıl olur, seanslar vs. sonra internetten %20 lik TCA solüsyonu aldım. Çok az miktarlarda yüzümdeki sivilce izlerine sürdüm 2dk bekledim ama bu arada inanılmaz yanıyor, sonra yıkadım. İlk sürülen yerler, protein parçalanması nedeniyle beyazlaşıyor, hemen nemlendirici sürmeniz gerekiyor, uzun bekletirseniz daha derinlere iniyor, neyse 2-3 gün içersinde çok iyi bakmanız, spf içerikli kremler kullanmanız ve mümkünse makyaj yapmamanız iyi olacaktır. Sürülen bölgelerde deri, yanmış gibi bir görüntü veriyor, ama bir kaç gün içinde bu bölge soyulup, alttaki pembe taze deri ortaya çıkıyor. Bu arada etraftaki herkes ne oldu, ayy, yazık gibi youmlar yapıyor, eğer sürmenizden itibaren 10 gün dayanırsanız (kahverengileşen, sonra soyulup pembeleşen derinizi görmezden gelirseniz), sonuç harika oluyor. Ben 6 hafta aralıklarla 2. seansımı yaptım, izlerde baya azalma oldu, cilt ışıldadı ve canlandı, ama skarlar için 3-4 defa yapılırsa sonuç alınıyor. Yani bir sürdüm, hop ertesi günü bebek gibi bir cildim olacak gibi bir hayal kurmayın. No Pain, No Gain (Acı yok, kazanç yok)