Genetik test kanserden koruyan genin çalışmaması ne demek

Sonami

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2023
1.275
1.457
25
Kızlar genetik test sonucunda doktorun dediğine göre vücudu kanserden koruyan bi gen varmış o gen sonlandırılan gebeliğimdeki bebekte çalışmıyomuş aktif değilmiş anne babadan geçen bişeymiş bi kaç ay sonra eşimle benden test alıp hangimizden geçtiğini bulucaklarmış. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?

Merhaba hangi gen olduğunu söylediler mi? Sizin ailede ya da eşinizin ailesinde kanser geçirenler var mı? Bende de kanser tamir genleri silinmiş.

Merhaba hangi gen olduğunu söylediler mi? Sizin ailede ya da eşinizin ailesinde kanser geçirenler var mı? Bende de kanser tamir genleri silinmiş.
Benim bildiğim bizim ailede annemin dayısı dışında kanserli kimse yok. Eşimin tarsfında eşimin bildiği kimsede yok. Tp53 genin adı. Eşimle ben bi kaç ay sonra test yaptırcaz. Bizden mi geçmiş mutasyon muymuş öğrenicez

Umuyorum sizlerden geçmemiştir. Hamilelik sırasında bunun tespit edilebilmesi ne güzel. Nasıl tespit edebildiler? Ben 14 yıl önce hamileyken böyle bir şey bilmiyordum. Şimdi kızım için endişeleniyorum. Ben de msh2 geninde delesyon çıktı. En azından kızım ileride hamile kalırsa kendi bebeği için bunu test ettirebilme sansı olsun.

Tabi ki öncelikle geçmiş olsun. Bir daha böyle bir şey yaşamayın sağlıkla çocuğunuzu kucağınıza almanız nasip olsun. Ama doğsaymış gen mutasyonu ile çok zor bir hayat onu bekliyor olabilirdi.

Umuyorum sizlerden geçmemiştir. Hamilelik sırasında bunun tespit edilebilmesi ne güzel. Nasıl tespit edebildiler? Ben 14 yıl önce hamileyken böyle bir şey bilmiyordum. Şimdi kızım için endişeleniyorum. Ben de msh2 geninde delesyon çıktı. En azından kızım ileride hamile kalırsa kendi bebeği için bunu test ettirebilme sansı olsun.
Sağlıklı 2 yaşında bi oğlum var. Bende onun için endişeleniyorum. Doğacak olan bebekte 2li test taramasında fiziksel ve zihinsel olarak etkileneceği engellilik bulguları oldu. Sırtında omurga bölgesinde deri açıklığı vardı, omurgası doğru şekilde oluşmamış sinirleri bi keseyle dışarı taşmıştı. Ayrıca beyincik ve beyinde ve dışarıdan kafa yapısında sorunlar vardı. 14 haftalıkken gebeliği sonlandırdık. Birebir bağlantılı değil ama tp53 hücre bbölünmesini düzenlediği için etkili olabilirmiş. Genetik doktoru öyle anlattı. Eğer eşimle bende çıkarsa oğlumda risk altında, hayatı boyunca düzenli kanser taramasına girmesi gerekicek, tabi çıkan kişide. Bizde bunun bebeğe ait bi mutasyon olmasını umuyoruz

Tabi ki öncelikle geçmiş olsun. Bir daha böyle bir şey yaşamayın sağlıkla çocuğunuzu kucağınıza almanız nasip olsun. Ama doğsaymış gen mutasyonu ile çok zor bir hayat onu bekliyor olabilirdi.
Evet öyle tabi. Eğer testte eşimde ya da bende bi sorun varsa bi sonraki gebeliği genetiği kontrol edilmiş sağlıklı bi bebek olmadı için tüp bebek yoluyla yapmalıymışız. İnşallah kızınız için bu sorunlar kolay çözülebilir olur

X