• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Genetik test hakkında bilgi Sahibi olanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Edacnr

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2019
1.820
974
123
34
Merhaba 27 haftalık erken doğum yaptım ben nedeni belli değil şimdi tekrar bebek sahibi olmak istiyorum ama ilk kaybım olduğu için devlet genetik testi karşılamıyor ben özelde yaptırsam fiyat nedir bilen var mı birde ilk kayıpta genetik teste gerek varmı erken doğumla arasında bir bağ varmı

Merhaba hangı ildesınız bılmıyorum ama zeynep kamılde yaptırmıstım genetık testi yani devlet karsılıyor sadece bekleme suresı bıraz uzun 40 50 gun gıbı bır sure sonra cıkmıstı sonuclarımız umarım bır daha acı tecrubelerınız olmaz son olsun inş 🙏🏼

Canım ben de devlette yaptırdım tıp fakültesinde benimkini de karşılamıştı. Çok geçmiş olsun. Umarım sağlıklı bir hamilelik yaşarsınız en kısa zamanda

Merhaba hangı ildesınız bılmıyorum ama zeynep kamılde yaptırmıstım genetık testi yani devlet karsılıyor sadece bekleme suresı bıraz uzun 40 50 gun gıbı bır sure sonra cıkmıstı sonuclarımız umarım bır daha acı tecrubelerınız olmaz son olsun inş 🙏🏼
Erz
cok teşekkür ederim Erzincan da yaşıyorum burda yapılmıyor sanırım Erzurum da yapılır ama orda da ilk kayıp tan sonra mı yapılır bilmiyorum

Geçmiş olsun, Allah acınızı haiffletsin inşallah.
ben ilk kaybımdan sonra dr un “acele etme bi daha dene” demesine rağmen yaptırdım. İyi ki yaptırmışım. Bi şey çıkmayabilir evet ama çıkadabilir, ve çıkarsa ikinci kaybı beklemeye ne gerek var diye düşündüm. ÖNce devlet karşılamaz dedikleri için özel de yaptırdım (2000e yakın bir ödeme yaptık) sonra tıp fakültesine gittik sonucu göstermek şçin. Biz bunu kabul etmeyiz tekrar yaparız dediler. Yaptılar ve ücret almadılar. Tıp fakültesine başvurun bence, boş yere para verdim ben. Hem de tıpta eşimden de kan aldılar, daha detaylı bi inceleme oldu. İkisinde de sonuçların çıkması uzun sürüyor. Testin özelliği bu. Özel de 25 gün tıpta 30 gün sürdü, manidar değil yani

Bir de dr unuz rahim ağzıyla ilgili falan bi yorum yaptı mı rahim muayenesi de önemli.

Bir de yapılmıyor değilmiş tavsiye etmiyorlarmış. İlk kayıplar “olabilir” görülüyor ancak sizin durumunuz farklı zaten. 12 haftaya dek olan kayıplar olağan görülüyor ve dr lar boş yere test yapmayalım diyorlar. 27 hafta erken doğum ve nedeni araştırılmalı. İmkanınız varsa tıpı deneyin. Hatta mümkünse perinatoloji ile başlayın. Rahim muayenesini ve testleri falan daha detaylı yapıyor onlar.

Başınız sağ olsun. Benim hiç bir kaybim yokken tüp bebek tedavisine başlayacağım zaman genetik bölümüne gidip yaptırmıştım, hatta ismedigim testleri bile yaptı doktor. Eşime de yapacaklarını söyledi ama biz özelde yaptırmıştık ne yazık ki.

Ama ilk kayıpta karşılamıyor iki kayıp sonrası deniliyor

Erz

cok teşekkür ederim Erzincan da yaşıyorum burda yapılmıyor sanırım Erzurum da yapılır ama orda da ilk kayıp tan sonra mı yapılır bilmiyorum
Tedavı olacagınızı veya bebek planladıgınızı soylersenız yardımcı olacaklardır dıe dusunuyorum

Bir de yapılmıyor değilmiş tavsiye etmiyorlarmış. İlk kayıplar “olabilir” görülüyor ancak sizin durumunuz farklı zaten. 12 haftaya dek olan kayıplar olağan görülüyor ve dr lar boş yere test yapmayalım diyorlar. 27 hafta erken doğum ve nedeni araştırılmalı. İmkanınız varsa tıpı deneyin. Hatta mümkünse perinatoloji ile başlayın. Rahim muayenesini ve testleri falan daha detaylı yapıyor onlar.
Çok teşekkür ederim üniversite hastanesine gitmek istiyorum inş orda testleri yaparlar

Merhaba ben de bir dış gebelik şu anda kimyasal gebelik yaşıyorum 😔 ben de yaptırmayı planlıyorum, neden böyle oluyor 😢 Eşimde morfoloji %2 çıktı ama sayı ve hareketlilik gayet iyiydi, doğal yolla hamile kalabiliyorum ama embriyo bi şekilde devam edemiyor. Umarım genetik temiz çıkar, üzgünüm ..

Merhaba ben de bir dış gebelik şu anda kimyasal gebelik yaşıyorum 😔 ben de yaptırmayı planlıyorum, neden böyle oluyor 😢 Eşimde morfoloji %2 çıktı ama sayı ve hareketlilik gayet iyiydi, doğal yolla hamile kalabiliyorum ama embriyo bi şekilde devam edemiyor. Umarım genetik temiz çıkar, üzgünüm ..
Kan pihtilasmasina da baktirin lütfen bu sorun çok çıkıyor

MErhaba umarım en kısa sürede saglıklı bır hamılelık yasar evladınıza kavusursunuz sanırım sorun morfolojıde ama sperm kendını 3 ayda yenılıyor tavsıyem aralıkla spermıyogram testı yaptırmanız morfolojı ıle ılgılıde danısmanız genetık test yaptırdıgımda pıhtılasmayada bakmıslardı yasadıklarınızın nedenlerınden bır dıgerı de pıhtılasma olabılır tekrar hamıle kalmadan once testlerınızı yaptırmanızı tavsıye ederım saglıcakla

MErhaba umarım en kısa sürede saglıklı bır hamılelık yasar evladınıza kavusursunuz sanırım sorun morfolojıde ama sperm kendını 3 ayda yenılıyor tavsıyem aralıkla spermıyogram testı yaptırmanız morfolojı ıle ılgılıde danısmanız genetık test yaptırdıgımda pıhtılasmayada bakmıslardı yasadıklarınızın nedenlerınden bır dıgerı de pıhtılasma olabılır tekrar hamıle kalmadan once testlerınızı yaptırmanızı tavsıye ederım saglıcakla
Yanıtınız için teşekkür ederim çok kibarsınız 🙏🏻 Hepimiz sağlıkla alalım evlatlarımızı kucağımıza inşallah, evet şimdi hepsine baktıracağız inşallah 😔

Geçmiş olsun, Allah acınızı haiffletsin inşallah.
ben ilk kaybımdan sonra dr un “acele etme bi daha dene” demesine rağmen yaptırdım. İyi ki yaptırmışım. Bi şey çıkmayabilir evet ama çıkadabilir, ve çıkarsa ikinci kaybı beklemeye ne gerek var diye düşündüm. ÖNce devlet karşılamaz dedikleri için özel de yaptırdım (2000e yakın bir ödeme yaptık) sonra tıp fakültesine gittik sonucu göstermek şçin. Biz bunu kabul etmeyiz tekrar yaparız dediler. Yaptılar ve ücret almadılar. Tıp fakültesine başvurun bence, boş yere para verdim ben. Hem de tıpta eşimden de kan aldılar, daha detaylı bi inceleme oldu. İkisinde de sonuçların çıkması uzun sürüyor. Testin özelliği bu. Özel de 25 gün tıpta 30 gün sürdü, manidar değil yani

Bir de dr unuz rahim ağzıyla ilgili falan bi yorum yaptı mı rahim muayenesi de önemli.
Allah o dıktora akıl fıkır versın nasıl okuyor nasıl mezun oluyor nasıl doktor oluyor bu bazıları anlamak mumkun deıl kendı kendımızın doktoru oluyoruz bazen boyle bos tıpler yuzunden

Merhaba.Ben de henüz gebelik yok,düşünüyoruz.Benim babamın 3 sene önce akciğerine pıhtı attı.2 sene öncede acaba bende de var mı diye genetik uzmanına gittim ve bir değerim homozigot çıktı.Bebek düşünmeden önce öğrenmiş oldum.Çoğu doktor pıhtılaşmanın düşüklerle alakası olmadığını düşünüyor ve bir genetik uzmanı bana gebelik olursa ve düşerse demek ki sende vardır dedi.Yani illa düşük yaşamamızı bekliyor kimi doktor pıhtılaşmanın etkili olup olmadığını bulmak için.Gittiğim kadın doğum uzmanı sonucumu görünce hemen kan sulandırıcı hapa başlattı.Gebe kalınca iğneye başlarız dedi.Iyi bir doktora denk gelmek önemli.Umarım testleriniz temiz çıkar.Ama pıhtılaşma çıksa bile bunun iğne ve hapla tedavisi var.Içinizi rahat tuttun.:)

Kızlar anlayan var mı sonuçlarım?2kaynım var..

Eklentiler

• DABD0544-848D-4179-8D6D-13838AD01113.webp
    DABD0544-848D-4179-8D6D-13838AD01113.webp
    29,5 KB · Görüntüleme: 31
Back