Genetik Ayrıştırmalı Tüp Bebek Yaptıranlar

Merhaba benimde dondurulmuş embriyolarim var genetiği göndermek istiyorum ama görüştüğüm bi kac yer cozdurup tekrar dondurmak başarı oranını yarıdan fazla düşürür tavsiye etmiyoruz denildi. Sizde süreç nasıl ilerledi
Merhaba embriyo kalitesi iyi olduğu için %99bozulma filan olmadığı söylendi bence laboratuvar ve embriyologun başarısıyla ilgili bir de embriyo kaliteli olacak bize söylenen de bu şekilde bn Mayıs ortası gibi sanırım transfer olcm

Merhaba benimde dondurulmuş embriyolarim var genetiği göndermek istiyorum ama görüştüğüm bi kac yer cozdurup tekrar dondurmak başarı oranını yarıdan fazla düşürür tavsiye etmiyoruz denildi. Sizde süreç nasıl ilerledi
Ben de yaptırdım hiç bir şey olmadı bozulma vs

Ne demek rica ederim. Siz merak ettiğiniz her şeyi bana sorabilirsiniz bir uzman değilim tabi ama kendi tecrübe ettiğim kadarını seve seve anlatırım. Amin inşallah siz de sağlıkla, huzurla kucağınıza alırsınız. ♥️

Cok tesekkur ederim bi cok cok aciklayici oldu ben mesela bu surecleri hic kimseden duymamistim. Daha once esim ve ben genetik testlerimizi yaptirdik bende sadece kan pihtilasmasi cikti onda da igne kullaniyorum göbek vr koldan. Igneye alisigim bu yuzden bunlar da cok acıtıyor her yerim mor mor oldu. MasaAllah gercekten eslerimiz en buyuk destekcimiz 💞. InsaAllah hayirla, saglikla ve kolaylikla bebislerinizi kucaginiza alirsiniz verdiginiz bilgiller cok kiymetli tesekkur e

Ne demek rica ederim. Siz merak ettiğiniz her şeyi bana sorabilirsiniz bir uzman değilim tabi ama kendi tecrübe ettiğim kadarını seve seve anlatırım. Amin inşallah siz de sağlıkla, huzurla kucağınıza alırsınız. ♥️
Merhabalar bizde tüp bebek yaptırmak için İstanbul’a geldik ancak doktorumuz sağlıklı bi bebek elde edelim diye genetik taramalı tüp bebeğe başlattı şuan 12 buçuk haftalık hamileyim ancak ense kalınlığı 4.3 olarak ölçüldü fetal dna testi yaptırdık temiz çıktı CVS yaptırdık ön rapor temiz çıktı asıl raporu beklemekteyiz birde microarray diye bi testte yaptırdık onuda beklemekteyiz ..böyle bi durum bizi yıktı tabi ne duyduk ne gördük gen taramalı yaptırıpta böyle sonuçlananı

Merhabalar bizde tüp bebek yaptırmak için İstanbul’a geldik ancak doktorumuz sağlıklı bi bebek elde edelim diye genetik taramalı tüp bebeğe başlattı şuan 12 buçuk haftalık hamileyim ancak ense kalınlığı 4.3 olarak ölçüldü fetal dna testi yaptırdık temiz çıktı CVS yaptırdık ön rapor temiz çıktı asıl raporu beklemekteyiz birde microarray diye bi testte yaptırdık onuda beklemekteyiz ..böyle bi durum bizi yıktı tabi ne duyduk ne gördük gen taramalı yaptırıpta böyle sonuçlananı
Çok üzüldüm umarım beklediğiniz testler de temiz çıkar. Ya biliyorum çok zor ama stres çok etkiliyor kendinizi rahatlatacak bir şeyler yapmak iyi gelebilir.

Çok üzüldüm umarım beklediğiniz testler de temiz çıkar. Ya biliyorum çok zor ama stres çok etkiliyor kendinizi rahatlatacak bir şeyler yapmak iyi gelebilir.
Çok haklısınız ..normal yolla gebe kalsam (ki kaldımda bir oğlum var iki buçuk yaşında sağlıklı )veya normal tüp bebek yapmış olsamda bu sonuç gelse olgunlukla karşılayacağım sonuçta tüpte olsa eşleştirilip transfer ediliyor incelenmeden bahtıma ne çıkarsa derim ama bu genetik taramalı tüp bebek sağlıklı bebek dendi herşeyi inceleniyor bakılıp transfer ediliyor dendi ama sonuç bu ..Salı kontrolüm var inş.o ödem yani o kalınlık yok olmuş olur RABBİMİN mucizeleri sonsuzdur

Çok haklısınız ..normal yolla gebe kalsam (ki kaldımda bir oğlum var iki buçuk yaşında sağlıklı )veya normal tüp bebek yapmış olsamda bu sonuç gelse olgunlukla karşılayacağım sonuçta tüpte olsa eşleştirilip transfer ediliyor incelenmeden bahtıma ne çıkarsa derim ama bu genetik taramalı tüp bebek sağlıklı bebek dendi herşeyi inceleniyor bakılıp transfer ediliyor dendi ama sonuç bu ..Salı kontrolüm var inş.o ödem yani o kalınlık yok olmuş olur RABBİMİN mucizeleri sonsuzdur
Tek bir test kaldı yapmadığımız amniyosentez ..o ve diğerleride sınırlı kalıyor burada okuduklarımdan anladığım temiz çıkıpta sağlıksız bebek sahibi olanlarda var sadece bi farkla doğal yolla gebe kalanlar hiç ne okudum ne duydum genetik taramalı tüp bebek yapıpta böyle sonuç alan yok inanın şoklardayım

Merhaba. Benim ve eşimin kronik hastalığı olduğu için biz genetik taramalı tüp bebeğe başladık. Bizim ilk tüp bebek denememiz. Ankaradayız genart laboratuvarı ve Temel Ceyhan Bey le birlikte ilerliyoruz. Adetinin 2. Günü doktora gittim bana sabah 9 da ve akşam 9 da vurulmak üzere iki adet iğne verdi. İğneleri birkaç gün karnımdan vurduktan sonra muayeneye çağırıp yumurtaların büyüklüğünü ölçtü. 2 gün sonra tekrardan çağırdı yine bir ölçüm taptı her şey yolunda dedi ve bugün de çatlatma iğnelerine başladım. Eşimden, benden ve ebeveynlerimizden kan aldıklar. Genetik taramamızı yaptıktan sonra hastalıklı DNA dizilimlerini ortaya çıkardılar. Sonrasında setup olarak isimlendirdikleri bir aşamaya geldik yani sağlıklı embriyoları neye göre seçeceklerine dair bir harita kısacası sağlıksız gen dizilimlerinin bulunduğu bir harita çıkardılar. Çarşamba günü yumurtalarımı toplayıp embriyoları oluşturacaklar. Embriyoların gen taramasını da yaptıktan sonra da rahmime yerleştirecekler. Biz 4 adet geni ayıklamak istediğimiz için sağlıklı embriyo çıkma olasılığımız biraz düşük ama Rabbimden umut kesilmez. Birçok genetik rahatsızlığın önüne bu yöntemle geçebiliyorlar ve sağlıklı fazla embriyonuz oluşuyorsa 10 yıla kadar dondurabiliyorlar. Yani Allah nasip eder de fazla sağlıklı embriyo oluşursa kardeş için tekrardan sıkıntılı süreçleri yaşamamıza gerek kalmayacak inşallah. Ben transfer sürecini vs henüz hiç tecrübe etmedim. Doktorumdan çok memnunum. Ama açık konuşayım iğneler baya acıtıyor maalesef gözünüzü korkutmak gibi olmasın ama bence psikolojik olarak kendinizi hazırlamakta fayda var acımı hafifleten tek şey eşimin her aşamada yanımda olması. (Maşallah)
Rabbim yardımcınız olsun inşallah ben de genetik mutasyon taşıyıcısı olduğum için genetik tarama yapmak zorunda kaldık maddi manevi zor bir süreç Allah yardımcımız olsun ben iğnelere yeni başladım bakalım hayırlısı olsun bizde tek gene bakılacak

Sizin için dua edeceğim çok güzel bir bakış açısıyla değerlendiriyorsunuz süreci bir sağlıklı evladınız da olmuş içinizi ferah tutun bence her şey çok güzel olacak

Sizin için dua edeceğim çok güzel bir bakış açısıyla değerlendiriyorsunuz süreci bir sağlıklı evladınız da olmuş içinizi ferah tutun bence her şey çok güzel olacak
teşekkür ederim çok iyisiniz🙏🏻bugün iki buçukta detaylı konuşacağım doktorumla hayırlısı bakalım ne der

Umarım güzel haberler almışsınızdır
Yaa evet 2.6 ya düşmüş ense kalınlığı şuanda herşey normal görünüyor ama biz yinede araştıracaz neden yüksek olduğunu wes diye bi test varmış onuda yapalım dedi tamam dedim şimdi haber bekliyorum tam sevinemiyorum neden 😔içimde yine bi korku

Yaa evet 2.6 ya düşmüş ense kalınlığı şuanda herşey normal görünüyor ama biz yinede araştıracaz neden yüksek olduğunu wes diye bi test varmış onuda yapalım dedi tamam dedim şimdi haber bekliyorum tam sevinemiyorum neden 😔içimde yine bi korku
Eğer gen laboratuvarı ile çalışıyorsanız maalesef bazı kişi veya kurumlar daha fazla para alabilmek için ebeveynleri endişelendiriyorlar. Siz stres yapmayın isterseniz başka bir uzmandan görüş alabilirsiniz?

Eğer gen laboratuvarı ile çalışıyorsanız maalesef bazı kişi veya kurumlar daha fazla para alabilmek için ebeveynleri endişelendiriyorlar. Siz stres yapmayın isterseniz başka bir uzmandan görüş alabilirsiniz?
Doktoruma güvenim tam oda şaşkın üzgün ama şuan görünen gayet sağlıklı bi bebek dedi ..biz incelemeye devam edicez zamanımız var dedi için rahat olsun dedi

Back
X