Genetik analiz pgt a

Hilal8469

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2024
26
8
40
Merhaba ikinci tüp bebek için 15 yumurta toplandı.6si embriyo oldu ve 5gune geldi.Doktorum pgt istedi yaşımdan dolayı yaş 40 3 tanesini 32bine pgt yaptırdık ve sonuç transfer edilemez.Cok üzücü neden olmuyor anlamıyorum.Ve eşim her defasında neden hiç bir doktor bizi tedvai etmeye yonelmiyor diyor haklida aslinda tüp bebek bazı doktorlar için sadece kazanç kapısı hastanın maddi manevi emeği hiç umurlarinda değil herşey normal herşey iyi ama sonuç sıfır paylaşmak istedim duygularimi

Çok geçmiş olsun. 35 yaş altı kadınlarda bile pgt normal gelme oranı yüzde 50 diyorlar. Ben mesela 33 yaşındayım pgtye iyi kalite iki embriyo yolladım, biri uygun biri uygunsuz geldi. Bu oran 40 yaşta yüzde 10’lara kadar düşebiliyormuş maalesef, bu durumda olumlusunu bulana kadar kalanları da yollamanız gerekecek sanırım. Çok maliyetli bir süreç😣 kolaylıklar diliyorum inşallah kalanlar arasından uygun çıkan olur🙏🏻 en azından yumurta sayınız yaşınıza göre çok çok güzel, maddi durumunuz varsa eninde sonunda çıkar inşallah güzel embriyo🌼

Haklısınız, aslında neden tutmuyor ya da neden olmadığına yönelik araştırma yoluna girseler iyi olur doktorunuzun adı nedir
Selçuk selcuk doktorum ve pgt yapan labaratuvarin internet sitesini araştırdım.embryace diye bir test var yani pgt ile aynı kromozom sayılarına bakılıyor ama daha az maliyetli aradaki fark embriyo biyopsisi yapılmıyor direk embriyodan içinden sıvı alınıyor.Sordugumda kız bı duraksadı doktorunuzla konuşmanız gerekir dedi .Madem böyle bir sistem var neden biyopsi yapılarak genetik yapıldı aklım almiyor.Sonucta biyopsi dondurulup cozdurulunce bozulma ihtimali yüksek çok arastirmaliyiz bunu anladım bir sonrakine gerek kalmaz inşallah gerekirse daha titiz davranicam.

Çok geçmiş olsun. 35 yaş altı kadınlarda bile pgt normal gelme oranı yüzde 50 diyorlar. Ben mesela 33 yaşındayım pgtye iyi kalite iki embriyo yolladım, biri uygun biri uygunsuz geldi. Bu oran 40 yaşta yüzde 10’lara kadar düşebiliyormuş maalesef, bu durumda olumlusunu bulana kadar kalanları da yollamanız gerekecek sanırım. Çok maliyetli bir süreç😣 kolaylıklar diliyorum inşallah kalanlar arasından uygun çıkan olur🙏🏻 en azından yumurta sayınız yaşınıza göre çok çok güzel, maddi durumunuz varsa eninde sonunda çıkar inşallah güzel embriyo🌼
Çok teşekkür ederim inşallah isteyen herkes hayırlı sağlıklı evlatlar kucağına alır.Bilmiyorum kafam çok karışık testlere bakarsak herkes sağlıksız herkes hasta tüm gebeliklerde down otizim sendromu var.Kuzenime arkadasima bir yakinima ve daha bir çok tanıdığıma sorunlu çocuk dendi doğdular maşallah hepsi saglikli bu cihazlar bilerek hastalıklı gösteriyor.Tup bebek merkezleri para odaklı çalışıyor çok üzücü aldığımız ilaçlar gobegimizi morartan iğneler maddi olarak zorlandığımız eşimizle bu sebepten dolayı kavga etmemiz kimin umurundaki parayı alıp kenara cekliyorlar.Rabbim herkese kolaylık versin.Paran yoksa çocuk sahibi bile olamıyorsun çok üzücü ...

Selçuk selcuk doktorum ve pgt yapan labaratuvarin internet sitesini araştırdım.embryace diye bir test var yani pgt ile aynı kromozom sayılarına bakılıyor ama daha az maliyetli aradaki fark embriyo biyopsisi yapılmıyor direk embriyodan içinden sıvı alınıyor.Sordugumda kız bı duraksadı doktorunuzla konuşmanız gerekir dedi .Madem böyle bir sistem var neden biyopsi yapılarak genetik yapıldı aklım almiyor.Sonucta biyopsi dondurulup cozdurulunce bozulma ihtimali yüksek çok arastirmaliyiz bunu anladım bir sonrakine gerek kalmaz inşallah gerekirse daha titiz davranicam.
Teşekkür ederim

İyi günlet benım de yaşım 36 , 5 tane 5 cı gun embryosu yolladım pgt genetiye cevab bekliyorum ( ınshAllah sağlıklı gelir bir kac tanesi

Benimde yas 42 43 e giriyorum. Ilk tedavide genetikten iyi geldi tutmadi. Ikincide 3 tane 5a kalite embriyo genetikten sagliksiz geldi sok oldum 3’u birden nasil olur yanliskmi hata mi diye dusundum. Ama olmayinca olmuyor. Doktorun zaten umrunda degil ne aradi ne aciklama yapti. Centrum klinige gitmistim. Niye sagliksiz olur ki ya cok uzuldum ne zor sartlarda denemistim bu ikinciyi. Simdi ne yapicam bilmiyorjm keske dogal yollardan olsa. Tup bebek merkezleri para tuzagi mahvettiler bizi bari sonrasinda insan yerine koyup aciklama yapsalar.

X