genel not ortalamam hakkında yardım...

telliket

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2010
159
2
118
İstanbul
bu sene dgs ile geççiş yaptım 8 ders aldım. işletme bölümüyüm. 5 aa, 2 ba ve 1 ab geldi notlarım. dönem not ort. 3.78 genel not ort. 1.77 görünüyor. kaldım mı? bu notlara 1.77 düşük değil mi?

geçiş yapmadan önceki genel ortalaman neydi

ben genel ortalama 2 yada katı olcak diye biliyorum eee ozman siz 1,77 ile kaldınız :S ama bana da düşük geldi ortalamanız bu notlara göre

aöf hakkında bi bilgi sahibi değilim ama sana şöyle açıklayabilirim belki biliyorsundur.geçmek için yılsonu ortalaması önemli olan yani genel ort. ve kaçıncı sınıf olduğuna bağlı.benim okuduğum ünide 1.sınıf geçme ort.sı 1.75 ti 2.3.4.sınır geçme ort.sı 2.00 dı.

yuksekokuldan geçiş yaptım 2.99 du.
o zaman bir anormallik var. dersleri zaten vermişsin. geçişten önceki ve sonraki ortalaman da yüksekken genelinin düşmesi çok garip. benim eşim de aöf işletmede. senin aldığın notlardan daha düşük notu olabiliyor bir tane ama onun dışında aa ab falan olunca onur belgesi yolluyorlar. yani o notlarla kalmana imkan yok. ama geneli neden düşüyor? onu bence bi aöf büro falan arayarak sor öğrenci işleri gibi bir birimi vardır.

öncelikle bana yardım eden herkese teşekkür ederim. bu gün aöf ye gittim. daha önce kayıt yaptırıp okumamıştı. sınava falanda girmemiştim. o yüzden o zamanki ortalamam sıfır olarak kabul edilmiş. şimdi kayıt yenileyip başlayınca şimdiki ortalamamla eski ortalamamın ortalaması alınmış ve bu yüzden düşük gelmiş. çok enteresan ve saçma bi olay. aöf de aynı şeyi söylüyor ama sistem böyleymiş.... bende sizi bilgilendirmek istedim. ikinci dönemde dersleri yüksek tutup 2.00 ı geçmeye çalışıcam . yardımlarınız için sağolun.. :))

yuksekokuldan geçiş yaptım 2.99 du.

merhaba bende sosyal hizmetler okuyorum bu yıl son yılım dgs ile erzurum aof ye geçiş yapmak istiyorum dgs nasıl oluyor sınav çok zor mu bilgilendirirseniz çok iyi olur çokta güzel olur

merhaba bende sosyal hizmetler okuyorum bu yıl son yılım dgs ile erzurum aof ye geçiş yapmak istiyorum dgs nasıl oluyor sınav çok zor mu bilgilendirirseniz çok iyi olur çokta güzel olur

ben anadolu üniversitesi aöf ye geçiş yaptım. erzurumu bilemiycem ama anadolu üni.aöf için dgs sınavına girmene gerek yok. diplomanla falan başvuru merkezlerine başvuruyorsun.( başvuru zamanı gerekli belgeler açıklanır onları toplayarak gidip kaydını yaptırıyosun)
DGS sınavında da geçen sene dokuzeylülü kazandım. tekstil mühendisliği. gitmedim o ayrı.... dgs sınavı zor diyebileceğim bi sınav artık. çünkü geçen sınava kadar kolay sayılabilecek bi sınavdı. ama geçen sene çok zordu. 80 mat ve 80 turkçe sorusu var. geçen seneyi saymazsak sorular ortalama düzeyde.kolayda var zor da. mantık soruları eleyici önemli sorular. dgs de önemli olan süreyi yetiştirmek. turkçede özellikle hızlı okuyup anlamak önemli diye düşünüyorum. umarım yardımcı olabilmişimdir... :)

zaten anadolu üniv açık öğretimdeyim onu 4 yıllığa tamamlıcam sınava nereye başvurdunuz türkçeme güveniyorum ama matematiğim hiç yok

Dgs icin osym nin sitesinde dgs basvurulari duyurusu yapilir. dgs.org danda takip edebilirsin. duyurulan tarihler arasinda osym basvuru merkezlerinden sinav giris kaydini yaptiracaksin ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…