Doğuma Hazırlık Genel mi epidural mi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

eymeninannesif

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2014
95
34
88
Mrb hanımlar. Ilk doğumum 5 yıl önce sezeryandi. Bunda da öyle olacak ama genel anestezi mi almalıyım yoksa epidural mi karar veremedim.hemşirem epidural önerdi. Hatta doktorum spinal epiduralden bahsetti.bebegimi hemen kucagima alip emzirebilmek adina hos geldi ama ben belden uyusturulmaktan korktum ve karar veremiyorum.tecrubeli olanların fikirlerini almak isterim

Merhaba, İlk doğumunuz genel anestezi ile oldu anladığım kadarıyla. Size kalmış açıkcası. Spinal doğsa da hemen emzirebilir misiniz bilmiyorum çocuğu alıyorlar aşısı vs işlemlerini hallediyorlar, kontrollerini yapıyorlar. Ben bacaklarımı hissetmeme hissi beni korkuttuğu için genel anestezi almıştım. Spinal anestezi yapılıyordu takip olduğum hastanede. Anestezi hekimi baş ağrısı yapabileceğini bol bol yatıp dinlenmem gerekeceğini söylemişti. Belki de yaz ayı olduğu için öyledir bilemiyorum.

Genel anestezide de her şey hemen olup bitiyor ayılır ayılmaz çocuğunuz kucağınızda oluyor aslında. Dediğim gibi karar size kalmış.

Ben hemsireym bana sorsalar spinal derim, evet zorlugu var ama uyutulmak beni korkutur acikcasi...birde genelde bebegi de etkiliyor spinalde daha az etkiliyor yanlis bilmiyorsam...ama spinalin zorluguda var tabi ki sonrasinda soylenenleri yapman gerekir, bir kacgun yastiksiz yatarsin , bol bol bitter cikolata yersin ve bol su icersen bas agrisi olmaz

Benimde çok kararsız kaldığım tek konu bu.. kaç gündür tek düşündüğüm şey.. spinalden epiduraldan korkuyorum.. genel basit geliyor bana nedense..

Evet baş ağrısı olabileceği söyleniyor orası da ayrı bir tedirginlik tabi‍

Benimde çok kararsız kaldığım tek konu bu.. kaç gündür tek düşündüğüm şey.. spinalden epiduraldan korkuyorum.. genel basit geliyor bana nedense..
Aynen bana da genel daha iyi geliyo. ilkinin verdiği tecrübe mi acaba diyorum ama sadece bebeğim için en iyi olanı seçmek de istiyorum.insallah en doğru kararı veririz.bebeginize hayırlısıyla kavuşun inşallah siz de...

Ben epidural sezeryan olmuştum, eğer sezeryan olacaksa benim seçimim epiduralden yana, uyanma sıkıntısı, mide bulantısı ve baş ağrısı gibi hiçbir problem yaşamadım. Doğar doğmaz bebişimi gördüm, o ana ortak oldum. Doğumdan sonra da ağrım oldukça epiduralden azar azar bir kaç doz halinde verdiler. Çok rahattı açıkçası aman aman bir ağrıda çekmedim. Allah nasip ederse ikinciyide öyle düşünüyorum..

Epidural sezaryen oldum anestezici cok onemli bir faktör bence burada. Emsey de yaptim dogumumu ve cok memnun kaldim bebeğimi doğar doğmaz gördüm hemen emzirebildim tavsiye ederim

Bende 3 buçuk ay önce doğum yaptım yüksek tansiyon sebebi ile spinal oldum. Genel anestezi de uyanamama durumu varmış. Pişman değilim(gerçi bana sormadılar 12 saat sancının sonunda kendileri karar verdi) ama aşırı baş ağrıdı yaptı. Sadece yatar durumdayken hafifliyordu ama emzirirken falan çok fena oldum. Anastezi doktoru sende aşırı yan etkisi oldu die kafamdan 6 tane iğne vurdu yarım saate geçer dedi ama ertesi gün anca geçti

Merhaba ben epidural sezeryan oldum kesinlikle tavsiye ediyorum operasyon esnasında yada sonrasında yatarken ne agri ne aci hic bir sıkıntım olmadı tek bana acı veren operasyondan sonra ilk ayaga kaldirdiklarinda yürürken çok canım acıdı. İki üç adım atıp geri yataga geciriyorlar zatwn ve o acı anında geciyor. Ertesi gün ikinci ayaga kalkış çok daha basit. Bol bol yurumek ve su icmek ile gercekten 2. Gunden itibaren ayaklandim emin olun dogumdan sonra emzirmek ( meme ucu tahrisi dolayisi ile ) dogumdan daha zor oldu benim icin :) ozellikle dogum hikayemi yeni bir baslik acip detaylari ile paylasmak istiyorum. Cunku normalde kafamda genel anestezi vardi ve bir gece once bu forumu talan edip hastaneye gidecegim sabah epidural sezeryan olmaya karar verdim. Bence burda yazilanlar o kadar onemli ve kiymetli ki tum detaylari ile hepinizle dogum hikaywmi paylasmak istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…