- 24 Aralık 2013
- 3.031
- 5.604
- Konu Sahibi turkmenkizi86
Tehlikeli demişti felç riski var dedi
Bazı yerlerde de bel ağrısı kaldı diye okuyorum.
Yok emmedi sütüm gelene kadar sağdım sonra da mamayla devam ettik.Benim kızım 3350 doğdu büyüktü yani.
Nasibi öyleymiş demekki :)
Ben 2 sene evvel kizimi normal dogum beklerken acil sezeryana alindim. Karnim tok oldugu icin zorunlu spinal oldum. Bekleme sansimiz yoktu. Planli olsa korkar kabul edemezdim herhalde. O anda epey şoktaydim bebegim icin cok endiseliydim. Hicbir sey hissetmiyordum. Sonda uyuşturulmadan once oda da takıldı. Hemen ameliyathaneye indim. Karnin tokmu denildi evet denilince spinal iğne yapildi. O anda da birsey hissetmedim. Normalde anksiyete hastasiyim. Ama o an korkmadim sadece bebegimi dusundum. Ve gormek cok guzeldi, agladigini duymak.. sonrasinda mide bulantisi ve bas agrisi baslayinca ilac verdiler kesildi sonrasinda hic olmadi. Odaya geçtiğimde 6 saat hic acı hissetmedim. Bence bu da cok onemli. Hissetmedigin icin o ilk pekişme kolay oluyor.
Suan ki gebeligimde de bir aksilik olmazsa spinal dusunuyorum. Aksine beni genel anestezi korkutuyo
Ben kahvaltı yaptığım için birde lavman yaptılar bana. bende bir anda alındım ama anestezi doktoru su içtiğim için kesinlikle ben risk almam deyip kaldırmıştı beni. Beklemek beni iyice panikletti bir sürü baygin kisi yanimda ayıldı. Işin garibi ben ameliyathanede gözümü açip odaya alındım.
Yok yapmadılar yapsınlarda istemezdim
Sonucta vurdukları herşey cocugada geciyor ondan cok hızlı hareket ediyorlar
Ama gözün korkmasın artılar eksilerden fazla
Herşeyi duydugun icin arada kafasını kaldırıp doktorun hemsireler hatta kim olduklarını hatırlamadıgım doktorlar sürekli sorular sorup duruyorlardı seni sakinleştirmek icin
Bende bol bol dua ettim bilincli bilincsiz zaten totalde 20/25dk icinde sende bebekte cıkmıs oluyorsun ameliyat haneden :)
Herkes sipinal tavsiye ettiği için şu an daha cesaretleyim. Bir doktorunda onaylaması kaldı.
Bende inanmiyodum ama gercekten oyleymis ikincide daha cabuk toparlandim daha kolay kalkip yurudum. Spinal olmasi da avantaj hem uyanik kaliyosun hem daha belden asagisi uyusuk oldugun icin bi anda aci duymuyosun bebegini falan tutup emzirebiliyosun
Darısı başıma o zaman insallah