Gene bir sorunum var..

NurTopum

Annesinin can damarı..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2012
844
13
318
İstanbul
Bebişimizin hareketlerini hep karnımın sağ tarafında bariz hissederdim.Tekmelerini daha çok.
Fakat pazartesi günü bir kıpırtı oldu karnımda.
Sanırım kuzum döndü emin değilim.
O zamandan beri sağ tarafımda tekme falan hissetmiyorum.
Kasığımın altında hisseder oldum sadece,oda nadir.
Hafif titremeler hissediyorum falan..
Morelimiz gene bozuldu kısacası.
Ha bugün düzelir,ha yarın düzelir derken malesef bir değişme yok.
Bize gene dr yolu göründü.
Çok korkuyorum negatif bir durum olmuş mudur diye..Dr'a gitmeye korkuyorum:(
Bebekler pozisyon değiştirdiğinde hareketlerinin hissetme derecesi düşer mi arkadaşlar?
Ben hep karnımın sağında hissederdim dedim,bebek nasıl duruyordu acaba merak ediyorum.

doktoruna gözüksen keşke aşağı inmiş olabilir yada dönmüş olabilir

Gittik..Çok şükür bir sorun yok şimdilik.
Beboşumun ayakları tam kasık kısımında.
Dr çok tecrübesizdi ama..Bebeğin duruşuyla alakalı olabilir mi dedik,hayır dedi.
Nette duruşu ters ise hissedilmeyebilinir diyor.
Fakat ayakları kasık kısmında ters olmuyor sanırım.
Ultrasonda döndü meleğim ama ben hissetmedim.
Anlamadık gitti kısacası:(

86 kere konu okunmuş.
Fakat hiç yorumu olan yok.
Demek tecrübeli anne yada anne adayları çok az.
Konuyu yanlış yere açtım galiba ben.

merhabalar benımde sorunum var şuan adetım 45 gun geçti bugun lan testi yaptıracam sabah idrar testi yapayım dedim bi adet tek ve bi adette enine doğru bi çizgiii ilk defa goruyorum bu hafta hep test yaptımmm bu nekiiiiiiiiiiiiii:((((((((((((((((((

merhabalar benımde sorunum var şuan adetım 45 gun geçti bugun lan testi yaptıracam sabah idrar testi yapayım dedim bi adet tek ve bi adette enine doğru bi çizgiii ilk defa goruyorum bu hafta hep test yaptımmm bu nekiiiiiiiiiiiiii:((((((((((((((((((

canım evde test yapacaksan Predictor al mutlaka.daha garantili oluyor.biraz daha pahalı ama olsun.aklında soru işareti kalmaz en azından.ama bugün kan testi yaptıracaksın zaten,inşallah bebek vardır.ama testlerin negatif çıkması da enteresan gerçekten

Nurtopum, kac haftalık gebesin bilmiyorum ama bence cok takılmalara bu kdr dinlenmemeye çalış.
Ben simdi 27. Haftamdayim ve 22 haftaya kadar hic bı sey hissetmiyordum senin gibi panik yapiyirdum. Hatta tam tamına hissetmem 25. Hafta diyebilirim.
Dr uma sordum hic cevreden denilenleri de takma takılma dedi. Sen her hareketini hissedemezsin ayrıca içerde cocuk futbol oynamıyor dedi :)
Bir de dikkat ettimki ultrasonda sırtını donüyor kıpır kıpır elini kolunu oynatıyor ben hissetmiyorum o zaman anladımki demekki her hareketini bilmiyorum.
Simdi de bazen bütün gün hic rahat durmuyor cok hareket ediyor bı gün de nerdeyse hic oynamıyor. Ama ben artık düşünmemeye kendime gunu zehir etmemeye karar verdim.
Ben de karnımın farklı farklı yerlerinde hissediyorum ama artık onu da takmıyorum. Çünkü ciddi moral bozukluğu oluyor ve bebeğimize de yansıyor . İcini ferah tut.
Bir de bana dr um rahmin iyi büyüdüğünü karın kısmıyla bebeğim arasında mesafe olduğu icin cok hissetmemin normal olduğunu söyledi

Nurtopum, kac haftalık gebesin bilmiyorum ama bence cok takılmalara bu kdr dinlenmemeye çalış.
Ben simdi 27. Haftamdayim ve 22 haftaya kadar hic bı sey hissetmiyordum senin gibi panik yapiyirdum. Hatta tam tamına hissetmem 25. Hafta diyebilirim.
Dr uma sordum hic cevreden denilenleri de takma takılma dedi. Sen her hareketini hissedemezsin ayrıca içerde cocuk futbol oynamıyor dedi :)
Bir de dikkat ettimki ultrasonda sırtını donüyor kıpır kıpır elini kolunu oynatıyor ben hissetmiyorum o zaman anladımki demekki her hareketini bilmiyorum.
Simdi de bazen bütün gün hic rahat durmuyor cok hareket ediyor bı gün de nerdeyse hic oynamıyor. Ama ben artık düşünmemeye kendime gunu zehir etmemeye karar verdim.
Ben de karnımın farklı farklı yerlerinde hissediyorum ama artık onu da takmıyorum. Çünkü ciddi moral bozukluğu oluyor ve bebeğimize de yansıyor . İcini ferah tut.
Bir de bana dr um rahmin iyi büyüdüğünü karın kısmıyla bebeğim arasında mesafe olduğu icin cok hissetmemin normal olduğunu söyledi

Sağol canım..Son cümlelerin çok dikkatimi çekti.
Hareket takibi biliyorsun çok önemli,ben kendimi mecbur hissediyorum bu konunun üstünde durmaya açıkçası.
Zaten göz ardı edebileceğim bir sıkıntı olmasa bende doğaldır derim.Fakat bir haftanın sonunda dr a gitme kararı aldık.
Hani panik yaptım,hadi dr a gidelim olayı değil.
Nette 'bebek çok hareketli,tatlı yiyorum oynuyor.Hareketlerinden uyuyamıyorum' gibi mesajları okudukça benimde beklentim haliyle çok oluyor sanırım.
Mesela bu sabah belki on kez tık tık tıkladı beni beboşum: )
ama geçen haftalardaki gibi karnıma falan şiddetli bir şekilde değil tabi.
Umarım bunların hepsi çok normaldir.

Canım tabiki tetikte olmak onemli, ben de cok yapıp günümü zehir ettigimi biliyorum o yüzden diyorum panik yapma. Ben detaylı ultrasona girdim kızım sırtını donmuş Dr yüzünü dönmesini bekliyor donmedi. Bana dediki kalk biraz yürüyüş yap çikolata ye gel dedi. Yürüdüm yedim bende tık yok hissetmiyorum esime dedimki yok hareket etmiyo göremeyecek Dr. Sonra ultrasona geçtik tekrar kızım donmus:) o günden sonra daha rahat olmaya karar verdim demekki her hareketi farketmiyimusuz:)

Evet evet,dünkü dr ultrasonda 'bakın şu anda döndü' dedi..
Bende tık yok tabi: )
ama güçlü hareketleri sanki sağlık belirtisi gibi geliyor işte.
Bakalım: )

Canım özel mesaj yazacaktım ama mesaj sayım 100 olmadığı için yazdıklarımı göndermedi. benim düşüncelerimi içeren arkadaşların mesajlarını beğeniyorum genellikle, bazılarını sadece beğenmeyle yetiniyorum belki hepsine yorum yapıp çok bilmiş gibi görünmemek için. Özellikle 'pardon!' gibi ünlemli ifadeler bana bazen sert gelebiliyor. Tamamıyla benim hassasiyetim.

Canım, son beğendiğim mesaja katılıyorum: arkadaşın dediği gibi; canını sıkma, çok fazla kendini dinlememeye çalış. bebeğin senden etkileniyor bunu unutma.

Bana kalırsa bazen doktorunun dediğini bile çok fazla kafana takma. Biliyorum, sende kolay kavuşmadın, bende kendi çabamızla 1,5 yıl denedikten sonra bebişime kavuştum. Mesela daha önce sana yazmıştım ya, bebeğimin gelişimi 1 hafta geriymiş çok endişeleniyorum diye. İşte bu salı yine gittik. Dr'a sordum arayı kapatmış mı diye. DR dedi ki, ultrason ölçümlerindeki 1 haftalık gerilik önemli birşey değil ki. Bende öylece kalakaldım. Madem önemli değildi o zaman söylemeseydin de bende strese girmeseydim. Dimi ama?

Sağlık ocağında tansiyonum düşük çıkıyor her seferinde. Hastanede yüksek çıktığı için dr ekstra tahliller istiyo falan filan. O yüzden bende bu hamilelik sürecini en güzel şekliyle hiçbirşeyi kafama takmadan geçirmeye karar verdim. Sende canını sıkma bu kadar canım. :3:

Dr çok acemiydi,banada 26,27 haftada görünüyor bebeğin kilosu dedi.
Biz dr'un acemiliğine veriyoruz şimdilik,bakalım hep gittiğimiz dr ne diyecek.
26 yı anladımda 27 ne demek yahu?Tam iki hafta son adete göre.
Bizden tahlil falan isteyecekti.Yeni yaptırdık Allah tan tam idrar tahlilini.
İdrarda protein falan var mı diye: )
Ya kilosunu ölçemedi bence,eğer tahlil yaptırmamış olsak belkide dr un lafıyla boşuna tahlil yaptıracaktık.
944 gram çıktı yavrucuğum: )Ölçtü ama ölçtüğü rakamı söylemeden ultrasondan kalktı dr,o derece: )))
Biz tekrar sorunca gene geldi,baktı ve söyledi: )
Umarım dr dandır bu hata.Bebişimizin gebelik şekerinden yana gelişimi önde falan değildir:..:(

Son düzenleme:
Birde bebğin büyüdüğü için hareket alanı da kısıtlanmış olabilir, belki o yüzden daha az hissediyorsundur. Ben genellikle çok yorulursam hissedemiyorum. Dinlenince yeniden başlıyor kerata.
Seninkinin cinsiyeti neydi NurTopum?

Dr çok acemiydi,banada 26,27 haftada görünüyor bebeğin kilosu dedi.
Biz dr'un acemiliğine veriyoruz şimdilik,bakalım hep gittiğimiz dr ne diyecek.
26 yı anladımda 27 ne demek yahu?Tam iki hafta son adete göre.
Bizden tahlil falan isteyecekti.Yeni yaptırdık Allah tan tam idrar tahlilini.
İdrarda protein falan var mı diye: )
Ya kilosunu ölçemedi bence,eğer tahlil yaptırmamış olsak belkide dr un lafıyla boşuna tahlil yaptıracaktın.
944 gram çıktı yavrucuğum: )Ölçtü ama ölçtüğü rakamı söylemeden ultrasondan kalktı dr,o derece: )))
Biz tekrar sorunca gene geldi,baktı ve söyledi: )
Umarım dr dandır bu hata.Bebişimizin gebelik şekerinden yana gelişimi önde falan değildir:..:(

Kilosu çok iyiymiş, maşallah benim o haftada 885 gr gibi bişey demişti. Geçen hafta 31 haftalık ve 1462 gibi bişey dedi.

Naptın hamiş elbisesi aldın mı kendine:16:?

Birde bebğin büyüdüğü için hareket alanı da kısıtlanmış olabilir, belki o yüzden daha az hissediyorsundur. Ben genellikle çok yorulursam hissedemiyorum. Dinlenince yeniden başlıyor kerata.
Seninkinin cinsiyeti neydi NurTopum?

Allah'ın izniyle kız:))Dünyamız,canım kızım.
Eşimle evlenmeden önce hep hayalini kurardık hamd olsun ki,Allah sonumuzu hayır getirir.
Ya dumamm,emin ol bazen göz ardı edilemeyecek dereceye geliyor bu hareket olayı.
Geçen hafta nasıl mutluyduk eşimle.Sabah 5 te wc ye kalktığımda bile tık tık tekmeliyordu.
Her konuştuğumda,sesimi duyduğunda vs..çok güzeldi hareket olayı..ama geçen hafta pazartesi bi dönme hissettim sanki.
Ondan sonra hareketleri azaldı.Cılızlaştı ve seyrekleşti..
Yürüyüş yapıyoruz fark ederdi etmiyor,konuşuyorum hafif sesli yok olmuyor.
Mesela bugün basınç gibi derindende gelse sıklaştı hissetmem.
Bir hafta bekledikten sonra acaba bir sorun mu var diye haliyle gidiyoruz dr'a.

Kilosu çok iyiymiş, maşallah benim o haftada 885 gr gibi bişey demişti. Geçen hafta 31 haftalık ve 1462 gibi bişey dedi.

Naptın hamiş elbisesi aldın mı kendine:16:?

Bence bizimde 900 falandır.44 ünü ölçemediği için fazla çıkardı belkide.
Şimdi ben normaldede kilo almıştım pko'dan dolayı.
Haliyle bedenler büyüdü,eski kıyafetlerim olmadı.
Büyük beden kıyafete doydum.Göre göre gına geldi.
Demiştim ya bi iki tuniğim var,az kaldı onları ramazan sonuna kadar giydikten sonra Allah ın izniyle rafa kaldırırım: )
Bayramda bi iki birşey bakacağım inşAllah.Fazla birşey istemiyorum,dediğim gibi büyük beden kabusum oldu: )
Pantolon giyemiyorum bi aydan fazla oldu.
lwc nin eşofmanını giyiyorum kumaş pantolon gibi: )

Allah'ın izniyle kız:))Dünyamız,canım kızım.
Eşimle evlenmeden önce hep hayalini kurardık hamd olsun ki,Allah sonumuzu hayır getirir.
Ya dumamm,emin ol bazen göz ardı edilemeyecek dereceye geliyor bu hareket olayı.
Geçen hafta nasıl mutluyduk eşimle.Sabah 5 te wc ye kalktığımda bile tık tık tekmeliyordu.
Her konuştuğumda,sesimi duyduğunda vs..çok güzeldi hareket olayı..ama geçen hafta pazartesi bi dönme hissettim sanki.
Ondan sonra hareketleri azaldı.Cılızlaştı ve seyrekleşti..
Yürüyüş yapıyoruz fark ederdi etmiyor,konuşuyorum hafif sesli yok olmuyor.
Mesela bugün basınç gibi derindende gelse sıklaştı hissetmem.
Bir hafta bekledikten sonra acaba bir sorun mu var diye haliyle gidiyoruz dr'a.

Bizde hep kız bebiş hayali kurardık, kısmetimize erkek bebiş çıktı. İkincisi kız olur inşallah.
Çok istiyorum bende bi cimcimemin olmasını.

Dönmüş de olabilir bebeğin. Az önce bende bir konu açtım. Benimki henüz dönmediği için döndüğü hissedilir mi ya da döndükten sonra hareketlerinde bi değişiklik oluyor mu hiç bilemiyorum :26:

Bizde hep kız bebiş hayali kurardık, kısmetimize erkek bebiş çıktı. İkincisi kız olur inşallah.
Çok istiyorum bende bi cimcimemin olmasını.

Dönmüş de olabilir bebeğin. Az önce bende bir konu açtım. Benimki henüz dönmediği için döndüğü hissedilir mi ya da döndükten sonra hareketlerinde bi değişiklik oluyor mu hiç bilemiyorum :26:
Allah bağaşlasın oğluşunu inŞAllah.
İkinciside kız olsun emi: )

Konunu gördüm evet,bende çok korkuyorum ya dönmezde sezeryan olurum diye.
Kesilmeye tahammülüm yok,iğğğ Allah sabır versin hepimize başa gelen çekilecek o ayrı.

Bence bizimde 900 falandır.44 ünü ölçemediği için fazla çıkardı belkide.
Şimdi ben normaldede kilo almıştım pko'dan dolayı.
Haliyle bedenler büyüdü,eski kıyafetlerim olmadı.
Büyük beden kıyafete doydum.Göre göre gına geldi.
Demiştim ya bi iki tuniğim var,az kaldı onları ramazan sonuna kadar giydikten sonra Allah ın izniyle rafa kaldırırım: )
Bayramda bi iki birşey bakacağım inşAllah.Fazla birşey istemiyorum,dediğim gibi büyük beden kabusum oldu: )
Pantolon giyemiyorum bi aydan fazla oldu.
lwc nin eşofmanını giyiyorum kumaş pantolon gibi: )

İyi yapıyorsun. Lcw'de hamile kalmadan önceki bedeninizle aynı bedeni alabilirsiniz diyorlar ama hamile reyonunun bedeni bir beden büyük oluyor. Birde ordan beyaz 1 pantolon birde kapri almıştım. İlk denediğimde üstüme cuk oturdu, ama sonradan çok açılıyorlar. Haberin olsun, alacaksan ona dikkat et.
Birde nette ebru maternity var. Mutlaka duymuşsundur, cuma günleri indirimli satışları var. Biraz daha pahalı gibi ama çok kaliteli. Seçmeden önce kendi ölçülerini alıp ona göre seçebiliyorsun. Aklında bulunsun :13:

Back