• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gençliğin ve uzun yaşamın anahtarı GÖZYAŞI

esyn

Nirvana
Kayıtlı Üye
23 Mart 2007
2.578
12
683
Diğer
Yaşamak için her gün vücudumuzdan dışarı atmamız gereken; dışkı,

idrar, ter ve sümük gibi maddeler vardır. Saçımızı ve tırnaklarımızı

da belli aralıklarla kesmemiz lazımdır. Boşaltım ve salgılama

yapmaksızın bir gün bile yaşamamız mümkün değildir. Yukarıda sayılan

maddelerin tümünde ortak bir özellik olduğunu belki fark

etmişsinizdir: Vücudun dışına çıktıklarında hepsi birer atıktır.

İçerideyken onların kirli olduğunu düşünmeyiz ama, vücudumuzu terk

ettikleri andan itibaren bize artık temiz görünmezler.

Ancak, dışarıya attığımız bir madde vardır ki, bizde hiçbir zaman

Tiksinti uyandırmaz: Gözyaşı.

Gözyaşı da bedensel bir atıktır ama, kimse ona diğer atıklara baktığı

gibi iğrenerek bakmaz. Hipokrat gözyaşını bir atıktan çok, beyinden

gelen bir beden sıvısı olarak görmektedir.

İnsanlar duygulandıkları zaman genellikle ağlarlar. Güçlü duygular

gözümüzden yaş getirir ancak, fizyolojik olarak bu genlerin ortaya

çıkardığı bir durumdur ve zihnimizin genlerimizi nasıl etkilediğinin

göstergesidir.

Ağlayacak kadar heyecan duymak güzel bir şeydir. Üzüldüğümüz zaman

ise, güzelce ağlamak bizi rahatlatıp kendimizi daha iyi hissetmemizi sağlar.

Kendimizi iyi hissetmemiz, iyi genlerimizin harekete geçtiğinin

işaretidir.

Birçok yaşlı insan, derin duygulanmaların uzun yaşamın anahtarlarından

biri olduğunu belirtir. Aynı şey, yaşlarını göstermeyen insanlar için

de geçerlidir.

Uzun ve dolu dolu bir ömür sürebilmek için; sizde kalbinizin

derinliklerinden gelen içten duygular uyandıran işlerin ve ilişkilerin

peşinden gitmenizi şiddetle tavsiye ederim.

Genetik Zekâ-Yaşamın İlahi Sırları / Dr. Kazuo Murakami

:smiley-cool:

Paylaşımın gerçekten çok güzeldi. Kimi insanlar göz yaşlarını akıtırken bunu zayıflık belirtisi olarak görürler. Ve belli etmemeye çalışırlar. Veya kimine göre bu bir yenilgidir. Bana göre bu mucize bazı durumlarda büyük bi rahatlatıcı.

Paylaşımın gerçekten çok güzeldi. Kimi insanlar göz yaşlarını akıtırken bunu zayıflık belirtisi olarak görürler. Ve belli etmemeye çalışırlar. Veya kimine göre bu bir yenilgidir. Bana göre bu mucize bazı durumlarda büyük bi rahatlatıcı.

Gerçekten insan ağlayınca bir rahatlık hisseder, hep içine atmakla olmuyor......

:smiley-cool:

valla gözyaşı dökerek uzun yaşayacagıma kahkaha alıp erken giderim daha iyi kaydirigubbakcemile3
zırlak bi hayat benim tarzım olamaz :delphin:

Güzel miş ya ağlamak bencede güzel bir duygu evet bencede ağlamak o olaydan ne kadar çok etkilendiğini gösterir...ağlamak illaha ki acidan üzüntüden olmaya bilir...merhamet duygusu sevinç daha bir çok şeyden olur.mesela ben çok etkilendiğim her durumda ağlarim zir zir anira anira değil tabi kide sulu göz değilim ama ağlarim demek ki benim beynim direkten gözlerime veriyor hislerimi...şikayetçi değilim ohhhh yaşasin ağlamak...ama en güzelide mutlulukdan ağlamak di....

ben baya bi uzun yaşıycam o zaman :roflol: herşeye ağlar, en ufak şeye de gülerim ehehe

1 kahkaha 1 kg et yemek gibidir derler ya, artık bu yazıdan sonrada şöyle bir sonuç çıkardım. demek ki hiçbişeyi içe atmamak gerekiyor zarar veriyoruz bünyeye

dini konularda bilğisine çok güvendiğim bir ablam
herzaman der günde 10 dk aglayın diye
ruhu temizler
diye
hergün yapmıyorum ama
bir aglayınca aglamadığım günleri
telaf ediyorum
şakkıdı şakkıdı şakkıdı

ağlamak gülmenin kardeşi derler. öyle hemen herşeye ağlamam ama faydasını öğrenmek iyi oldu. artık bi ağladımmı daha susmam:))))))))

ben ağladığımda kendimi yaşlanmış gibi hissediyorum rahatlama duygusu falan olmuyo valla:çok üzgünüm:

evet arkadaşlar dikkat edin kadın ömrü erkek ömründen daha uzun oluyo bende duymuştum ağlamanın ömrü uzattığını kadınlar daha çok ağlıyolar çünkü malesef ağlatıyolar erkekler içlerine atar genelde ömürleri kısa oluyo bide derlerki gülmek ömrü uzatır mış peeeehh

çok ilginç bi bilgi.. sewdim ben bun yaakaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

Ahh ahh ben de çok ağlarım/ağlardım demek isterdim ama artık gözyaşlarım içime akıyor.
Neyse artık bir gün telafi edeeriz inşallah.

bende bayağa sulu gözlüyümdür.aslında hiçde sevmem zırt pırt ağlamayı ama beni gercekten üzen bişeye elimde olmadan ağlarım.
uzun yaşamakla bağlantısıda bana garip geldi.sanki doktorlar, kadınlara teselli için söylemişler gibi düşündürdü bana

Ne mutlu ağlayabilene..hiç kimseden hiç bir ortamdan çekinmeden gözyaşını dökebilene...

içe atıp kendini sıkmak yerine ağlamak tabiki daha iyidir bece de
burdaki mantık kendini rahat bırak,ağlamak istediğin zaman,hüzünlendiğin,duygulandığın zaman ağla dır,hane yoksa dur ömrü uzatıyomuş ben günde bikaç öğün ağlıyayım değildir heralde:1closedeyes:

gözyaşı dökerek uzun yaşanıyorsa benim hiç ölmemem gerek:roflol::roflol::roflol:

Bu yüzden kadınlar o kadar üzülüp erkeklere oranla daha uzun yaşıyorlar demekki..

Back
X