Gebeliğe Hazırlık Gençlere bebek yapmiyomusun diye sormayin..

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Morzirhli

Kün Fe Yekûn
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2018
979
628
53
Sakarya
Gercekten artik bence gunumuzun sorunu bu . Yeni evli ciftlere henuz cocugu olmamislara hep illaki soruluyor ben bu durumdan cok sikayetciyim her ortamda soruluyor. Ister istemez insan dusunmuyoruz diyor.. ben oyle diyorum. Sonra kendimi kotu hissediyorum. Sormayin abi. Belki olmuyoda size soyleyemiyo neden insanlari zor durumda birakiyosunuz.. umarim mesajimi okuyan herkea bunu dikkate alir ve sormaz. Birakin kim cocuk yapiyo kim yapmiyo sizi ilgilendirmez..

Evlenmeden önce, evlen artık diyorlardı. Şimdi de çocuk. Ya belki istemiyorum, belki olmuyor sizene ? Gerçekten toplumca aşamadık bunu. Sağlık problemi olabilir neden söylenip canını yakarlar ki insanın? Ayrıca çocuk büyük bir sorumluluk olsun yesin, içsin büyür demeyle olmuyor. Insanlar çok tuhaf maalesef.. Ve bu düzen böyle gider..

Cok haklisiniz. Gercekten aşamiyoruz. Belki bi problemim var neden sana anlatayim. Birde dusunmuyoruz deyince olmuyomu yoksa dusunmuyonuzmu diyolar deli oluyorum.. ben kimseye sormam beni ilgilendirmez

Cok haklisiniz. Gercekten aşamiyoruz. Belki bi problemim var neden sana anlatayim. Birde dusunmuyoruz deyince olmuyomu yoksa dusunmuyonuzmu diyolar deli oluyorum.. ben kimseye sormam beni ilgilendirmez
Benim çocuğum olsa sana ne katacak olmasa ne katacak. Ne kadar cahil kalmışız bu konularda. Bu özeldir kimseye sormaya hakkımız olmayan bir sorudur. Karı koca kararı kendi verir. Cidden çok sinir bozucu olmuyorsa olduracaklar mı ki?

Olmuyor desen ne dicekler gidip dedikodu yapacaklar . Boyle insanlardan uzak durmak lazim. Gercekten artik cok sinirlerim bozulmaya basladi daha 1.5 senelik evliyim yani. Ozellikle kayinvalidem. Tembelsiniz bu konuda deyip duruyo. Bilmiyoki sorunlari. Anlatilmiyoda. Dört gözle torun bekliyorlar

Duymamazlıktan gelinmiyor ve üzülüyor insan biliyorum. Ama bol bol dua et. Vardır Yaradanın bir bildiği eğer hakkında hayırlı ise olur insaALLAH canım.. Kayınvaline de bu konu hakkında birşey söylemesen, rahatsız oluyorum diyemez misin?

80 yaşını aşan teyzeler de tembellik yapıyorsunuz diyo hemen çocuk yapmayınca evleneli 2 yıl oldu 3 düşük yaşadım teyze nin dünyadan haberi yok ama yorum yapma lüksünü kendinde görüyor yorum da müthiş "tembelsin""

Birşey bildiklerinden anladıklarından değil ki sırf boş konuşmak. Bir tanıdığım var rahminde septum var kızcağız derdini anlattı bir keresinde kıza verilen cevap kafana takarsan olmaz. Kimsenin birşeyden çaktığı yok yani kısır oluyosun direk sorun çözülür mü nedir umurlarında değildir

Benimde kayinvalidem ayniydi. 1.5 yil konustu. Bizimde o kadar olmadi. Sonra olunca dış gebelik kanama risk derken yıprandım. Simdi sustu... beni o dönemde mahvetti simdi Allah tan diyo. bir musibet bin nasihatten iyidir sözünü yaşadık kisaca

Şimdi insanlarin ruyalarina giriyo aa kizin oluyo gördüm, Şunu gördüm bebek, bunu hissettim bebek... hele kayinvalidem sagolsun suan bile adetlerime üstüne görmedir der.. DEGIL..
kizlar bizi hic birakmazlar emin olun biz kendimizi zorlariz yipraniriz sanki hic cocuk istemez gibi icimiz kan aglayarak olmasin deriz erken deriz. 1 kere olur kardes nerde der hemen baslarlar.. Allah yardimcimiz olsun insallah

Ayy kizz sonuna kadar sana katiliyorum küçüğünden büyüğüne kadar taniyip tanimayan bile soruyor cocuk var mi yok mu nie dusunmuyorsunhz. Dedigin gibi deniyoz olmuyor ama bunu soyleyemiyorsun herkese bide insalar sordukca daha stres oluyorum bu yuzden de olmuyor zaten baski altinda hissediyorsun kendini

Bebek olana kadar bebek nerde, yaş geçmesin, erken yaşta yap sonra uğraşmak çok zor. Hadi 1 tane oldu. 1 yaşına gelmeden daha başlarlar 2.yi düşün arasını sakın açma. Şimdi yaptın yaptın bak sonra 5 sene düşünmezsin zorlukları görünce. Zaten evdesşn çaşışmıyosun hazır evdeyken işin ne sanki 2.yide doğur 3.yü de doğur. Bunu ima ederler yani. O yüzden herkesee kulağınızı kapayın takmayın umursamayın. İçinizden sanane diyin gülün geçin. Sağol ben almıyim Allah çok isteyene versin. Hiç olmayana versin bana 1 tane verdi çok şükür. Diyip geçiyorum. Baktım olmadı kim sorarsa ısrar ederse seni götürelim dr a tüp bebekle falan sen doğur bi tane daha ben bakarım diye espriye vuruyorum :) maalesef kolay hamile kalınmıyor bazısı pat diye kalıyor. Alkol sigara düzensiz beslenme ama bakıyosun ilk aydan hamile kalıyo çatur çatır doğuruyo. Ee biz hamile kalana kadar uğraş yok beslenme yok o yok bu, sonra hamile kalınca da olay bitmiyor ki kayıplar yaşıyoruz Allahın işine karışılmaz onu uygun görmüştür bize. Ben 5 hamilelik geçiridm 1 tanesi sağlıkla yanımda çok şükür. Son kez denicem olursa olur inşallah Allah yazmışsa Kaderimize gelir 2.de ama olmazsa kendimi öldüremem heralde boş boş konuşsun etraftakiler umrumda olmaz. Millet doğursun dursun napalım :) güle güle büyütsünler

Malesef canim. Dusunmuyorum olarak biliyor o

Evet gercekten birileri bunlara dur demeli. Cok gecmis olsun bu arada canim

Evet canimm rabbim evladina saglikli uzun omur versin insallah.

Hayatımda ilk kez gördüğüm kişi bile çocuk yapın diye baskı yapıyordu. En son patladım. Kim bakacak çocuğa, parasını mı vereceksiniz bakıcının? Eve gelip 2-3 yaşına kadar bakacak mısınız çocuğa? Biz istemiyoruz. Torun isteyen varsa gelsin kedileri sevsin, evde iki tane çocuk var zaten dedik sürekli. Sonra hamile kaldım. Şimdi de dertleri ee nasıl bakacaksınız? Kim bakacak? Tek başınıza zor olmaz mı? Ayy kedilerinizle de nasıl olacak? Bari onları satın/birine verin/sokağa atın Milletin ağzı torba değil ki

Bana da kayınvalide sordu evlendiğimizde dedim 7-8 ay istemiyoruz. Çevre soruyormuş da. 7-8 ay oldu yine başladı soruğu ay kalamadım ekstra adetim gecikti beni umutlandırdı. Eşime de kendisine söyledim. Bana süreklş sorup durma anne olursa ven zaten söylerim. Psikolojik baskı olunca hiç olmuyor. Güzellikle söyledim tabi. Bi daha sormadı.

Ama yakın arkadaşlarıma soruyorum. Kötü niyetim olmadığından. Ben de onlarla paylaşıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…