Daha başlığı okuyunca pitbull olduğunu anladım.Kolay kolay köpekler korksalar bile sahiplerine öldürücü zararlar vermezler.Ama pitbull için geçerli değil tabi.Bide bu pitbull alıp besleme merakını hiç anlamıyorum.Onunla aynı evde uyku bile uyuyamam vallaAllah korusun
dengeli cins mi dengesiz cins mi ?
bunu ayırmamız pek mümkün değilken hiç beslemesek bu cinsi olmaz mı?
Şehrin göbeğinde çok gereksiz.
Dağda bayırda filan bekçilik için normal de ,şehirlik yerde daha uygun cinsler var.
Alman Çoban Köpeği gibi,ne bileyim Retreıval gibi,Doberman gibi.
Alman çobanın, rottweilerın, dobermannın, ya da dogonun da farkı yok o açıdan bakarsanız. Saldırgan yetiştirmek isteyen insanlar bu ırkları da, ismini yazmadığım diğer bir sürü ırkı da zaten saldırgan yetiştirebiliyor.
Bu konuda shot'a katılıyorum atlantistengelenkadin, pitbull'un ırk özelliğinde saldırganlık vardır ama bunu tetikleyecek bir eğitim vermezseniz sorun yaşama ihtimaliniz düşer.
Çok şirin gözüken bir Terrier'de bilinçli insanların elinde olmazsa saldırganlaşabilir.
Ölen delikanlı karakter olarak nasıldı bilmiyorum, köpek sahibini ne sebeple ısırdı bilmiyoruz, belki korktu tehlike gibi gördü, belki yardım amaçlı, bilmeden fikir yürütebilmek zor fakat bu olayı baz almadan genel bir yorum yapmak gerekirse, hayvanlar sahiplerinin karakterini yansıtırlar.
Huzurlu ve sakin bir ortamda büyüyen bir hayvan gayet dingin, sevecen ve özgüveni yerindeyken agresif bir ortamda yetişen bir hayvan saldırgan ya da aşırı korkak, tedirgin olabiliyor.