Genç yaşta dil altı bağı

Melmalikmel

Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2014
4
0
6
34
İstanbul
Oncelikle herkese merhaba! Bu ara panik yaptigim ve taktigim bir konu mevcut. 18 yasimdayim ve dil
alti bagimi kestirmek istiyorum. Discim ben yaparim dedi ama annemin yegeni peltek kaldi ve ben korkuyorum. Yaptiran yada bilgisi olan lutfen yardim edin. Simdiden tesekkurler

Merhaba. Öncelikle, ne gibi bir şikayetle dil altı bağınızı kestirmek istiyorsunuz? Eğer konuşmanızla ilgili bir engel teşkil ettiğini düşünüyorsanız, bu her zaman dil altı bağından kaynaklı olmayabilir. Dişlerinizdeki boşluklar da konuşmanızı etkilemektedir. Kimi zaman konuşma (fonasyon) ile ilgili problemler, tamamen alışkanlık kaynaklı da olabilir. Kimi konuşma egzersizleri ile, dil altı bağı kesilmesine gerek kalmadan bu sorun çözülebilir. Dil atı bağının kesilmesi, çocukluk döneminde, yani hasta henüz büyüme-gelişim döneminde yapılır ki, komşu dokular (yanak,dişler,dudaklar vb) bundan etkilenmesin, kişi konuşma problemleri yaşamasın diye. 18 yaşına gelmiş bir bireyde, dokular zaten şekillendiğinden pek faydası olmayabilir. Eğer sormak istediğiniz "bir diş hekimi bu işi yapabilir mi?" ise, evet, bu diş hekiminin alanına giren bir işlemdir. Sağlıklı günler...

Cogu zaman kelimeleri yuvarliyoruz ikizimle ve karsimizdaki insanlar tekrarlamamizi istiyorlar. Kurslardan ziyade hem daha iyi durmasi ihtimalide olup kestirme karari aldik. Bunu hakkinda arastirma yapmistim ve sonucunda dil alti baginin kalin,ince olma durumu soz konusu olmustu. Ailemiz vazgecirmek icin cabaliyor,biraz korkuyorlar. Discinin yapabildigini ogrenmem cok iyi oldu. Cok tesekkurler

Back