• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gen yata evlilik..kzlar yorumlarnz yazn ltfen

OVERnight

Guru
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2008
585
6
318
ben 89 doğumluyum(20) erkek arkadaşımsa 27 yaşında ve seneye okuldan mezun olucak benimse bitirmek için daha 2 senem var,ve o evlenmek istediğini dile getiriyor..bense benim için daha çok erken oldugunu söylüyorum ,o da sürekli nedenini soruyor ne gibi bi zararı olabilecegini soruyor..sizce hangimiz haklıyız ne yönlerden hangimizi savunuyosunuzfisfisfis

Son düzenleyen: Moderatör:
Sen haklısın, çünkü evlilik sorumluluk gerektiren birşey, öğrenciyken altından kalkılması biraz zor olur. Birde hamile filan kalsan o zaman okulamı gideceksin, mide bulantılarıyla falanmı uğraşacaksın ? :uhm: Aceliniz ne? herşeyi hazır olduğunuzda sindirerek yaşayın, sonra sorunlar arasında boğulmaktan en güzel günlerinizi yaşayacağınız yerde mutsuz olursunuz.

kesinlikle sen haklısın..sakın erkenden evlenme meslegini eline almalısın bence okul bitmeli yani..
hiçbirşey şimdiki gibi olmuyor canm malesef hayat şartları sizi nereye sürükler bilemzsin..zaten kaderde evlilik vards bir süre sonrada olur zaten eninde sonunda evlenirsiniz ..
ona seni anlamasını söle
herkez gibi kaygılarından bahset seni seviyorsa anlayacaktır muhakkak!!

KESINLIKE önce okulunu bıtır canım evlılık başlı başına zor .bide okul .hem yaşındaha çokkusuk yaşını doya doya yasa canım evelnınce ister istemz buyumk zorunda kalıyosun çünkü.
bende 19yaşımda evlendım ve 4yıllıkevlıyımve su 4yıla su kucuk yaşıma oyle coksey sıgdırdımkı yoruldum artıkama yaşımoldun olsaydı belkı daha kolayolurdu kabullenmek.
bide aklında evlılık knusunda ufak bı acaba erkenmı sorusu varsa evlenme cunku bu soruyla bı evlılıge adım atmak çöok zor

peki sen hemen evlenmek istiyor musun aslinda okul gibi bir sorun olmasa arada?

Güzel hayaller, ama evlilik sadece bunlardan ibaret değil, maddi- manevi hazır olmak, kimseden yardım almadan geçinebilmek ve daha bir çok şey...Önce okulunu hallet canım, evliliğinizi en güzel şekilde yaparsınız inşallah.

o hayata senden biraz geç atılmış şu durumda canım,27 yaşında yeni mezun oldu diyosun.sen şimdi 20 yaşındasın,seninki olması gerektiği gibi.22 yaşında üniversiteden mezun olucaksın inşallah!bende yeni mezun oldum,yani senin gibi bekarım:kedi:sevgilin belkide kendi kendine artık 27 yaşındayım,hazır hayatımın aşkınıda buldum,mezunda oldum,evlenmenin zamanı geldi diye düşünüyodur.ama sana bencillik etmemeli bence.sen mezun olana kadar o ancak bir iş bulup,düzenini oturtacak.mezun olur olmaz pat diye iyi bi işte bulamıyosun malesef.her şey zaman istyor.sen mantıklı yaklaşıyosun bu duruma,iyi de yapıyosun.evlenirsen okulla nasıl birarada gidecek?çok zor.annem banada 'aman ne var,hem oku,yüksek lisans yap,hemde evlen' derdi,ama mümkün değil.ikisinden birini seçmek gerek.seni gerçekten seviyorki evlenmeyi düşünüyor,2 sene daha bekler bence.hem o arada o da çalışır,para biriktirir biraz.

bende öyle zannederdim,ama olmuyomuş canım.bi düğün yapmak,ev düzmek bayağı bi masraflı oluyomuş.bizim arkadaşlar yeni evlendi.'her şeyi orta karar yaptık,aldık,çok aşırısına kaçmadan,20 milyarı buluyor' dediler düğünüyle,kınasıyla,eşyasıyla.bizde derin bi iç çektik 'iyiymiş,azmış' gibisinden:çok üzgünüm:

eğer evlenmenizi gerektiren bir durum yoksa mümkün olduğunca geciktir derim ben.hele ki okulun daha bitmemişken.erkek arkadaşın seni seviyorsa her şekilde bekler bence.ben 18 yaşımda evlendim,mutsuz ya da pişmanmıyım,kesinlikle hayır ama benimki şanstı,Allaha şükür mutlu bir yuvam var.eşimle aşık olmuştuk birbirimize ama ailem kesinlikleçok karşıydı eşime,bu yüzden ya evlenecektik ya ayrılacaktık,bizde kimseye haber vermeden gidip evlendik,8 sene oldu :)) ama içimdeki en byük uhde üniversiteye gidememek oldu! bir çok sebep bir araya geldi ve ben çok istediğim üniversiteye gidemedim.bu yüzden mutlaka okulunu bitir kardeşim,ne olursa olsun bitir

ne gerek var ya okulunu bitir diplomanı al bi işe başla hem eşyalarını da kendin zevkine göre rahat rahat alır döşersin evini, zorlanmazsın da yani.. benim sevgilim mezun oldu aralık ocak gibi atanır başlar çalışmaya yani garanti bi işi olduğu halde biz daha düşünmüyoruz evlenmeyi kaldı ki zaten benim okulumun bitmesine 2 sene var mezun olayım çalışmaya başlıım derken en erken 25 yaşında evli olacaz biz de :) biz de birbirimizi çok seviyoruz ama bizim için en uygunu böyle gibi görünüyo şimdi.. acele etmeye gerek yok, her şey zamanında olsun ve hayırlısıyla olsun :Saruboceq::Saruboceq:

yani o öyle klasikevlilkler gibi olmıcak bizim hayatımız diyor..birlikte yemek yapıcaz oturup yicez ,sabah beraber uyanıcaz,yatagımızda oynaşıcaz,alışvere gidicez,mısırımızı patlatıcaz filmlerimizi izlicez.sıkıntı dert tasa uzak tutucaz çevremizden diyor..kariyer her zzaman yapılır diyor...ben çok kötü ilişkiler yaşadım gerçkten dogru insanın sen olduguna inannıyorum seni kaybetmemk için herşeyi yaparım,insanlar çoğu zaman elindekinin değerini bilemiyor,sende onlar gibi olma falan diyor..

ama işte bi şekilde büyük sorumluluk diyorum bende o da nasıl bi sorumluluk diyor,senden çocuk istemiyorum diyor,ben evde oturucam git çalış demiyorum diyor ,birlikte yavaş yavaş bi hayat kurucaz diyor

bu sözleri evlilik planlayan 10 erkekten 10u da istisnasız söyler
ama gel gör ki gerçekten bunları yapip katıksız mutlu olanların sayisi 1-2yi geçmez...
20yaş evlilik için çok erken bir yaş
24 yaşındayım bana bile ara ara erken evleniyorum gibi geliyoken seni düşünemiyorum...
bırak okul bitsin
seven erkek değil 2 yıl 12 yıl da olsa bekler
1 fim takıp 2 mısır patlatıcaz 3 de oynaşıcaz diye evlilik için asla acele etme :delphin:

yani o öyle klasikevlilkler gibi olmıcak bizim hayatımız diyor..birlikte yemek yapıcaz oturup yicez ,sabah beraber uyanıcaz,yatagımızda oynaşıcaz,alışvere gidicez,mısırımızı patlatıcaz filmlerimizi izlicez.sıkıntı dert tasa uzak tutucaz çevremizden diyor..kariyer her zzaman yapılır diyor...ben çok kötü ilişkiler yaşadım gerçkten dogru insanın sen olduguna inannıyorum seni kaybetmemk için herşeyi yaparım,insanlar çoğu zaman elindekinin değerini bilemiyor,sende onlar gibi olma falan diyor..

ama işte bi şekilde büyük sorumluluk diyorum bende o da nasıl bi sorumluluk diyor,senden çocuk istemiyorum diyor,ben evde oturucam git çalış demiyorum diyor ,birlikte yavaş yavaş bi hayat kurucaz diyor

bunlar evlenmeden önceki klasik erkek lafları.bunlara sakın kanma.bir müddet yapar sonra herşey sana kalır.sen kendini hazır hissediyorsan evlen.bende 19 yaşında evlendim.şimdiki aklım olsa 23 ten önce evlenmem.hayatın sorumluluklarını yüklenmek karşıdan bakıldığı kadar kolay değil.

Canım merhaba,
Evlilik öyle dışarıdan görüldüğü kadar kolay değil.Keşke herşey tv izlemek,mısır patlatmak kadar güzel olsaydı...Annem derdi hep...Size evlilik toz pembe gözüküyor;ama öyle değil evlen göreceksin derdi.Ben haklı bulmazdım annemi.Belki de sen de şuan da bizim dediklerimizi haklı bulmuyorsundur..

Bir günümü anlatayım canım...Sabak 7,30'da kalkıyorum,apar topar giyinip işe gidiyorum...Bütün gün iş zaten.Eve gel yemek hazırla,yemek ye derken saat 9 oluyor..Bir de ertesi günün yemeğini yapacaksın tabii ki....Bu arada çamaşır,bulaşık ve ütü de var.Ha bir de temizlik.Hafta içi eşim ütü,çamaşır ve temizlik olayını sevmez.Bundan dolayı gezmem gereken haftasonumu bunlara ayırıyorum.Arada kadın tutabilirsem(Faturalardan,kredi kartlarından artan kalırsa) rahatım...
Ay sonu çabucak geliyor zaten....Herşey baba evindeki gibi rahat değil canım..ıyi düşün ve taşın.Herşey şuanda sana çok cazip gelebilir;ama madalyonun bir de diğer tarafından bakmaya çalış...

Ama işte bi şekilde büyük sorumluluk diyorum bende o da nasıl bi sorumluluk diyor,senden çocuk istemiyorum diyor,ben evde oturucam git çalış demiyorum diyor ,birlikte yavaş yavaş bi hayat kurucaz diyor

walla canım evlendıkten sonra her evlilik bi sür sonra klasik evlilik katogorisine giriyor sen nekadr oyle olmucak desende oluyor.
Eşin hep guzel yonlerındne bahsetmiş eşin çok mu zengin yadaçokmu olgun biri de sana hıç bi olumsuz şey yaşatmıycagından emin

benım ıÇın evlılık
gelınlıgımı gıycem sevdıĞım yanımda olcak nıkahımız kıyılcak herkes bızı alkıŞlıycak eŞım benı Öpcek.
Nıkahtan sonra gezcez eglencez.
AkŞam evımze eglcez eŞımle bırlıkte uyucam.hep gezcez hep mutlu olcak Çunku evlendık bız..
EŞım hep benı sevcek hep benı Özluycek hep benımle ılĞılencek tı baŞka hıÇbı sey gÖrunmuyodu gÖzume
eŞım evlendıkten yakŞalık 1ay sonra ıŞe baŞladı kendı ıŞımzdıÇunku.
Sabh kahvaltısını yaptı ıŞe gıttı o evdne Çıkınca yanlız kalınca Öyle uzuldum kı onu Özlemeye baŞlamıŞtım ıŞ yerıne vardı ve aradım napıyosun ben Şımdıden Özledım senı yaa dedım
ben beklıyorumkı bende aŞkım bende .Çok Özledım akŞamı sabırzılkıla beklıyorum dıycek
benımkı dedıkı
ee ne varkı bunda 5dakıka once Çıktım evden akŞam yıne gelcemya eve gÖrursun benı dedı
ıŞte ılk yenılgımı orda almıŞtım hala unutmam eŞımın o ses tonunu bıraz alaycı umursamaz tavrını.

evlılık Öle oynaŞcam guluscem mısır patlatcamdeĞıl malesef gulum ya.
Bızıe kızıyosundur belkı ama hayatın gercegı bu bunu bılerek baŞlarsan daha az uzulursun

Back