Gemi de çalışan biriyle sevgili / sözlü /evli olan var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Marymery

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2022
16
9
Merhaba, başlıkta belirttiğim gibi, gemi de çalışan biriyle sevgili veya evli olan var mı aranızda?
Benim erkek arkadaşım 4 aydır gemide ve normal de 2 ay sonra yani ağustos sonu inmesi gerekiyor ama bu uzayabilirmiş. (yerine kimseyi bulamazlarsa veya uygun liman yoksa..) bir de şimdi korsan bölgesine gidiyorlar, insan huzursuz oluyor ya bir şey olursa diye.
Aynı durumu yaşayan birileri varsa yorum yapabilir mi lütfen , bu süreci nasıl atlattiniz?

Nasıl atlattiniz derken ?
İş uzamis..Yahut uzayabilir.
Yani burada atlatilacak bir durum yok..
Çünkü henüz yaşanmış bir olay yok.
Bence fazla evhamlisin.
Yani sonuçta kolay bir süreç değil, aslında biraz destek istediğim için bu paylaşımı yapmıştım. Evham var illa, sonuçta sevdiğin biri aylarca uzakta ve bir şey olsa haberin olmayacak.

Evli ve cocuklu tanidigim var. Maddi olarak asiri zorda olduklari icin adam gemiye gitmiş bir kaç yıl oluyor gideli, başina da bir şey gelmedi. Evliyken yapilacak iş değil bence.
Aynen evliyken tabi çok zor olur. Zaten onun da son gidişi gemiye. Ama ilk defa uzağa giden gemi de çalışan biriyle sevgili olduğum için merak ettim.

Sonuçta bu tek seferlik bir endişe değil, ilişkiniz ciddiye binerse emekli olana kadar bu stresleri çekeceksiniz. Evli olup aylarca sizi ve çocuklarınızı göremeyecek mesela. Haber alamadıkça aklınız çıkacak özellikle hamileyken çok zor.

Bence bunları bir düşünün. Kaptan, asker evlilikleri çok zor bence.

Asker olması gibi işte sürekli aklınız kalacak eğer çok seviyorum katlanırım dersen bilmem ama bence çoluk cocukta olunca zor.

Yok bu gemiye son gidişi, ben önce den belirttim çok zor olur evliyken diye, o da istemiyor bir daha gemi de çalışmayı.. geldiğinde başka bir işe girecek.

Ex nisanlim da deniz adami idi. Calisma sartlarina gore degisse de yurtdisi gidiyorsa min. 6 ay gelmiyordu. Evde kaldigi sure de 1 ayi gecmezdi. Cok mesakkatli 1 iliski gercekten surdurmesi epey zor.
Cesit cesit ulkelere gidiliyor. Bazen kaliniyor limanda yuklemeler uzun surunce. Kendisi cok iyi 1 insandi ama ben devam edemedim. Cunku surekli yalnizlik durumu hakim oluyor. Yeri geliyor baska kitalara gectiginde 10 gun tel. Cekmedigi oluyor. Ben yapamadim. Zaten uzak mesafe iliskisi surdurecek kadar az kiskanc degilim yapi olarak. Surekli huzursuzluk yasiyordum. Sonunda da nisani atip boyle evlilik istemedigime karar verdim ve bitirdim.
Ciddi dusunceleriniz varsa iyi analiz edin diyebilirim size.

Gemide çalışanlar ekonomik anlamda çok çok iyi kazanıyorlar bildiğim iki aile var refah düzeyleri çok iyi . Maaşları döviz üzerinden biri mühendis diğerini bilemiyorum.

Mantıklı düşünmeniz taraftarıyım. Devam etmeniz ekonomik olarak size çok iyi gelecektir.

Gelince Türkiyede ne iş yapacak? Siz çalışıyor musunuz? Geliriniz ne durumda?

Ben belirttim zaten ileride evlilik olduğunda istemediğimi gemiye gitmesini, o da istemiyor, beni tanımadan önce başvurdu, çok tanışmıyorduk zaten, ama zamanla bağ oluştu, bir birliktelik başladı. Ama normal de ağustos sonu inmesi gerekiyor kontratı bitiyor kendisi kaptan değil, gastronomi bölümünde, ama yerine birini bulamazlarsa uzayacak.. Tabi ben de bitirmek istemiyorum iyi bir insan ve anlaşıyoruz, bu devirde iyi insan nadir çünkü..

Zaten kendisi gemi de yemek falan yapıyor. Gastronomi yani. Çok tanışmadan gitti ama zamanla bağ oluştu birliktelik başladı ve seviyoruz birbirimizi. İleriye dönük konuştuğumuz da da bidaha gitmek istemediğini belirtti, geldiğinde başka bir işe başlayacak fakat ne olur bilemem belli değil. Ben şuan çalışmıyorum, ama çalışmaya başlayacağım yakında.

benim kuzenım gemi kaptanı en az 4 an fazla 6 7 ay gemide kalıyor ama ama mertebesine göre maasları cok cok yuksek aylık 70 bin 110 bin ki dolarla maas alıyorlar
sizin sevgiliniz ne is yapıyor pozısyonu nedir

benim kuzenım gemi kaptanı en az 4 an fazla 6 7 ay gemide kalıyor ama ama mertebesine göre maasları cok cok yuksek aylık 70 bin 110 bin ki dolarla maas alıyorlar
sizin sevgiliniz ne is yapıyor pozısyonu nedir
Kendisi gastronomi üzerine çalışıyor. Peki 7 ay dan fazla sürdüğü oldumu? Bana diyor ki yerime kimseyi bulamazlarsa veya uygun liman yoksa Eylül ekime kadar uzayabilir. Hoş dilekçe vermiş ama bir an önce gelse. İyi olacak

valla en güzel koca adayı bence gemide calısanlar :))) bi kere aylık gelirin cok cok cok yuksek oldugu icin geldiginde istediginiz yere kolay seyahat edebilirsiniz yarın cocugnuz olur rahatlıkla iyi okullara verirsiniz birde koca ne kdar uzak o kadar iyi hahaahhaah
zeki kadın böyle meslegi olan adam secer ohhh gemide sadece erkekler var zaten hemen karısına gelir ne güzel 6 ayda bir sevgili gibi 1 ay dolu dolu takılır paraları harcarsınız sonra gene isine gider

Yok zaten bidaha gitmeyecek ben kesinlikle istemiyorum ayrı kalmak. Hele çocuk oldumu daha zor.

sürebilir yerine birini bulamazsA AMA Söyle diyim eger baska bir meslegi yoksa burda 7 bine calısıcagına orda belki 30 bine 50 bine calıısyor maasını biliyormusunuz birde mantıklı düsünmek lazım sıkıntı cekip yanında mı olsun bolluk icinde olup 4 ayda bir mi olsun

birde bekarları böyle uzatma kontratı daha cok yapıyorlar ama kisi evliyle 4 ayda bir gelip gidebiliyor

bekar nasılsa diye patronlar ilk onları tercih ediyo

Yok zaten bidaha gitmeyecek ben kesinlikle istemiyorum ayrı kalmak. Hele çocuk oldumu daha zor.
valla kuzenımın de 2 kızı var mis gibi kolejlerde okudu her dogum oldugunda eve 1 sene yardımcı kadın tuttular maddı acıdan böyle bolluk varken ben olsam asla sizi dinlemem kusura bakmayın 7 bine sürünücegime burda 30 bin alırım rahatıma bakarım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…