• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelişiö

nurhira72

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2024
15
3
1
26
Merhaba herkese ben 30 haftalık gebeyim ama gelişim geriliği olduğu söylendi 1 hafta hastanede yattım ciğer geliştirici serum falan verildi taburcu oldum ama yakından takip istendi bebeğim 27 haftalık gözüküyor 1 kilo doktor bana 38 haftayı tamamlayamayacağımı söyledi benim durumumda olup geç doğum yapan var mı yada aynı durumu yaşayan arkadaşlar lütfen yardımcı olun çok merak ediyorum süreci erken doğum yapcaksın dedikleri için korkuyorum açıkçası

Bana da öyle demişlerdi. Hatta daha 7.ayımda acil sezaryenle almak istediler benim sancılarım da vardı. 100 un üstünde çıkıyordu. Her gittiğimde doğum başlamış diyorlardı. Bir de 1 hafta gelişim geriliği, 1 hafta da geç döllenmeden dolayı vardı sata göre 2 hafta gerilik gözüküyordu hep… her gittiğimde doğumun başlamış doğumun başlamış diyip duruyorlardı ne zorlandım, ne ağladım… acil sezaryene izin vermedim. Bebeğin kalp atımları iyi, ben iyiydim. İkimizin de sağlığını riske atacak bir durum yok gerekirse her gun gelirim kontrole. Ama erken aldırmam dedim… imza atarak çıkıyordum hastaneden… ama öyle öyle 38+3 te planlı sezaryenle doğum yaptım ben. 45 cm, 2600 doğdu kızım. Ama cok sükür sağlığı yerindeydi. Minik bir bebekti ama iyiydi. Doğumun ertesi günü kızımla birlikte çıktık hastaneden. Küvez vs gerekmedi. Bebek gayet sağlıklı dediler… 13 aylık şimdi. Hiçbir zaman bir topaç gibi bir bebek olmadı. Hep minik gitti. Ama sağlıklıydı hep çok sükür… sen de sıkma canını. Allah ın izniyle inşallah sen de sağlıklıca kucağına alırsın… telefona hep notlara kaydetmiştim. Benimki de 28+0 da 900 gr mış. 31+3 te de 1400 gr olmuş… gerçi benim 38.haftada son ölçümde 3300 çıkıyordu bebek. 3 doktor da 3300-3500 arası söyledi. Ama bebek 2600 doğdu. Ölçümlere hiç aldanma. Canını sıkma yok yere. Onlar da yanlış oluyor. Doğru olmuyor. Üzme yok yere hiç kendini

Eltimin de ikizleri var mesela. Onun da ikizdi. Erken gelecek, birinin gelişim geriliği var. Öbürünün büyümesini engelliyor, birini alalım. Zaten sağlıklı bebek değil osu yok busu yok diyip bir dunya anomali saydılar kadıncağıza. Çok ağladı ama aldırmadı o da… erken de doğdular onun. Biri 550 gr, biri 650 gr doğdu. Anomali var dedikleri bebekte de ciddi bir anomali yoktu. Kücük diye, gelişmediği için olan birseyler vardı. İkisi de 9 aylık sürecin kalanını kuvezde tamamladılar. Minik olan 2 ay daha fazla yattı onun solunumu falan çok zayıftı. O yüzden daha fazla yattı. Ama ikisi de yaşadı. Büyüdüler bile. Şimdi 2.sınıfa gidiyorlar. Hiçbir şeyleri de yok cocukların… o yüzden hiç üzülme. Gene haftan ileri. 1 kiloyu da görmüş gene çok sükür bebek. Sen 30 lu haftalara gelmişsin… Allah ın izniyle sağ salim gelir inşallah hiç ümidini yitirme. Yarım kilo doğan bebekler bile yaşayabiliyorlar bak. Seninki de tutunur hayata Allah ın izniyle. Ne ölçümlere takıl ne denilenlere. Sen Allah a emanet et bebeğini. İnşallah sağlıcakla doğar miniğin. Hiç üzme kendini. Bana da erken doğum dediler. Vaktinde geldi. Eltiminki erken doğdu ama bak gene yaşadı. Hiiç üzme kendini. Allah ın izniyle o da yaşar annesi. Bebeğin sandığından daha güçlü. Once Rabbime sonra bebeğine güven 💜

benim doktorum bebek artık strese girdiğinde gelişimi yavaslar ve bir an önce doğmak için bebek hazırlık yapar demişti. yani bebek ne kadar gec doğarsa o kadar içerde her sey yolunda, ne kadar erken doğarsa o kadar artık içerde işler ters demekmiş.

benim bebeğim de hep gelişimi 2 hafta önde ilerlerken son haftamızda birden geriye düstü gelişimi. 37+5te de doğum gercekleşti. stres yapmayın bebeği çok etkiliyor. doktorlar gereken önlemleri alır

Back