• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Gelişimsel Kalça Displazisi Pavlik Bandajı

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

mimiciik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2011
4
2
36
İstanbul
Merhabalar arkadaşlar. Bebeğim 5 aylık. 1 aylık ultrasonundan beri kalça gelişimsel kalça displazisi halk deyimiyle kalça çıkığıyla uğraşıyoruz. Çift bezle iyileşir dedi bir dr iyileşmediği 5. Ayda çekilen röntgenle belli oldu. Önceleri hep ultrason çekilmişti. Başka bir dr a gittik. Pavlik bandajı bağlandı. Bebeğimi öyle görmek beni kahrediyor. Sık sık ağlıyorum. Bebeğim de çok huzursuz. Uyku düzeni de kalmadı. Saatte bir en iyi durumda 2 saatte bir bağırarak uyanıyor geceleri. Kucakta uyumak istiyor. Gün aşırı banyo yapan bebeğim şimdi hafta bir kez yapabilecek. Dr 12-14 aylık olana kadar bandaj kalabilir dedi. Nası geçecek bunca zaman bilmiyorum. Tecrübeleri olan arkadaşlardan yardım istiyorum.

Şimdi bu gönderiyi yazdığım kabus günleri hatırladım. Çok zor günlerdi. Kimse de cevap yazmamış malesef.

Neyseki herşey güzel bir şekilde sonuçlandı.Dr. Gazi Zorer sayesinde bebeğim iyileşti. Pavlik bandaj ilk takıldığında bebeğim de ben de çok zor günler geçirdik. İlk hafta çok zordu. Alışma evresi. Hiç uyumadık. Sonra alışıverdik ve günler hızla geçmeye başladı. Pavlik bandaj sebebiyle duruşundan dolayı hiç bir kıyafeti olmadı. Small beden pijama altı alıp paçalarını kısaltıp daraltıp lastik takarak özel dikim pantolonlar giydirdik. Haftada bir banyo yaptığından bandajı çıkaramadığımızdan iç bodysini değiştiremediğimizden altını hep temiz tutmaya özen gösterdik. 5 aylıkken takılan bandaj 9 aylıkken çıktı. Bandaj çıktığında upuzun kızım ve hepimiz çok mutlu oldyk.

Gecikmemize yol açan, doktorluğu iyi insanlığı sıfır olan Dr.Tuncay Centel'den ve insanlığı iyi ama doktorluğu iyi olmayan Dr. Tolga Keskin'den uzak durun derim. Onlar değil başkaları çıksaydı karşımıza herşeyi daha kısa sürede ve bebeğim daha küçükken atlatabilirdik.

Çok şükür şimdi bebeğimiz iyi. Kötü doktorları Allah'a havale ediyorum. Başkalarının da canını yakmamalarını diliyorum.

Kalça çıkığı tanısı konan bebeklerinizi mutlaka birden fazla pediatrik ortopediste gösterin. Biz yaşadık siz yaşamayın.

Canim merhaba. Ayni durum bizdede var simdi. Kizim rontgen sonucuna gore takmak zorunda freskayi. Cok uzgunum .hareketsiz nasi duracak hic bilmiyorum.

Aleyna çok geçmiş olsun. Allah'tan sana sabır, bebeğine sağlık diliyorum. Çok zor zamanlar ama bitiyor bir şekilde. Biz artık takip ediliyoruz. 15 yaşına kadar sürecekmiş takip. 2-3 yaşında normal gelişimi yakalayabilirmiş halen biraz gerideyiz. Şimdi emekliyor 1 yaşında oldu. Kalın beze devam ediyoruz yürüyene kadar.

Bir şey sormak istiyorum; 1.ayda teşhis edilen durumda 3.aya kadar ultrason çektirdiniz mi? Yoksa 5.ayda röntgen mi çekildi? Yani ultrason iyi çıktığı halde sorun devam edebiliyor mu?

Bir şey sormak istiyorum; 1.ayda teşhis edilen durumda 3.aya kadar ultrason çektirdiniz mi? Yoksa 5.ayda röntgen mi çekildi? Yani ultrason iyi çıktığı halde sorun devam edebiliyor mu?

Evet 1., 2. ve 3,5. aylarda ultrason çektirdik. Son ultrasonda 3,5 aylıkkenkinde iyileşti denildi. Ama ortopedist Dünya Sağlık Örgütünün bu gibi durumlarda 5 aylıkken mutlaka röntgen ile tekrar kontrol edilmesini gerektirdiğini belirtti, biz de 5 aylıkken röntgen çektirdik. Zaten ben şüpheleniyordum ayaklarını farklı tutmasından röntgende de belirgindi.

Ortopedistin açıklamaları bizi ikna etmedi başka doktor aradık ve Dr. Gazi Zorer'e götürdük kızımızı.Hemen pavlik bandaja alındı.Biraz geç ama çok geç değil dedi. 4 ay bandaj da kaldı,9 aylıkken çıkarıldı. 16 aylıkken yürüdü kızım şimdi iyi çok şükür.

Bu haftasonu kontrolümüz var, inşallah kalça gelişimini gösteren açılar olması gerekeni yakalamıştır.

Evet 1., 2. ve 3,5. aylarda ultrason çektirdik. Son ultrasonda 3,5 aylıkkenkinde iyileşti denildi. Ama ortopedist Dünya Sağlık Örgütünün bu gibi durumlarda 5 aylıkken mutlaka röntgen ile tekrar kontrol edilmesini gerektirdiğini belirtti, biz de 5 aylıkken röntgen çektirdik. Zaten ben şüpheleniyordum ayaklarını farklı tutmasından röntgende de belirgindi.

Ortopedistin açıklamaları bizi ikna etmedi başka doktor aradık ve Dr. Gazi Zorer'e götürdük kızımızı.Hemen pavlik bandaja alındı.Biraz geç ama çok geç değil dedi. 4 ay bandaj da kaldı,9 aylıkken çıkarıldı. 16 aylıkken yürüdü kızım şimdi iyi çok şükür.

Bu haftasonu kontrolümüz var, inşallah kalça gelişimini gösteren açılar olması gerekeni yakalamıştır.

Umarım kontrolünüz umduğunuz gibi geçer, prensesinize acil şifalar dilerim.

mrb bizde de aynı sorunnn taktıktan sonra nasıl tutacaz nasıl yatacak en iyi şekilde nasıl kullanacazz bilen varmı

Geçmiş olsun canım
Bebeğiniz Kaç aylık
Benim kızımda 3 aylıkken teşhis konuldu sol kalçasıydı
Yaklaşık 4,5 ay 8 aylık olana kadar pavlik bandajı kullandık
2 ay pavlik bandajı 2,5 ay ortez kullandık
İlk günler cok zordu hem bebeğim hem ben ağlamaktan uykusuzluktan mahvolduk
Sonra zamanla alıştı kontrollerimizde iyileştiğini duymak moral oluyordu
Çok Şükür atlattık o günleri sizde atlatacaksınız inş Allah'ın izniyle
Dr unuz size bilgi vermiş olması lazım nasıl tutacağınız konusunda
Ben küçük ince minder yapmıştım
Emzirirken beşiğinden alması falan rahat oluyordu onun üzerinde yatırıyordum
Tutarkende bacakları ayrık olacak şekilde tutuyordum sürekli
Öyle böyle zaman geçti şükürler olsun
Allah yardımcınız olsun kolaylık versin

Geçmiş olsun canım
Bebeğiniz Kaç aylık
Benim kızımda 3 aylıkken teşhis konuldu sol kalçasıydı
Yaklaşık 4,5 ay 8 aylık olana kadar pavlik bandajı kullandık
2 ay pavlik bandajı 2,5 ay ortez kullandık
İlk günler cok zordu hem bebeğim hem ben ağlamaktan uykusuzluktan mahvolduk
Sonra zamanla alıştı kontrollerimizde iyileştiğini duymak moral oluyordu
Çok Şükür atlattık o günleri sizde atlatacaksınız inş Allah'ın izniyle
Dr unuz size bilgi vermiş olması lazım nasıl tutacağınız konusunda
Ben küçük ince minder yapmıştım
Emzirirken beşiğinden alması falan rahat oluyordu onun üzerinde yatırıyordum
Tutarkende bacakları ayrık olacak şekilde tutuyordum sürekli
Öyle böyle zaman geçti şükürler olsun
Allah yardımcınız olsun kolaylık versin
bebeğim 3 haftalıktı farkettik 2 haftadır takıyoruz boyunluğa benzer bi ürün bacak arası ayrık ilk zamnlar bizde çok zorlandık hala zorlanıyoruz emmemie bile etki ediyor düz yerde yatıyor ayakları yukarda olduğundan hafgif bi yastık koyuyorummm inşallah düzelir bebeğimi çok sarmalayamıyorum bezini açarken yavrumm çok rahatlıyor.cevapladığın için teşekkürler

Sizin çok erken farkedilmiş
Bence sizinki daha çabuk iyileşir ne kadar erken farkedilirse o kadar iyi :-)
Bizim yaz sıcaklarına denk gelmişti
ayda yada 15 günde bir banyo yaptırmamız gerekiyordu bezini değiştirirken çıkartamıyordum bile :KK43:
O sıcaklarda mahvolmuştu kuzum ama iyileşti şükürler olsun
Bence Bahara kadar iyileşir inşallah
yazın rahat rahat emekler kuzucuk :KK68:

Ne güzel bir sorunla karşılaşıp daha süreç içinde yaşadıklarını paylaşmanız bunlar ışık tutuyor bizlere bişey sorup ortadan kaybolmak değil teşekkür ederim.bende bir şey sormak istiyorum bizde usg çektirdik değerli iyi çıktı çok şükür 5.ayda bizde tekrar çektirmek m8 acaba

Anneler merhaba benimde bebeğimin sol kalçasında gelişme geriliği var pavlik bandaj uygulanacak ama bn şimdiden korkuyorm Nasıl
Bi süreç bizi bekleniyor

Anneler merhaba benimde bebeğimin sol kalçasında gelişme geriliği var pavlik bandaj uygulanacak ama bn şimdiden korkuyorm Nasıl
Bi süreç bizi bekleniyor
Merhaba baya bir sure gecmis uzerinden ama sormak.istedim... benim de bebegimin sag kalcasinda gelisim geriligi tespit edildi. Fakat 4 hafta sonra tekrar gelin dendi. Yani 4,ayda gidicez bakalim... sizin açilariniz kacti acaba,pavlik bandaj kullandiniz mi surec nasil gecti :( umarim.bebeginiz iyidir su an..

Merhaba baya bir sure gecmis uzerinden ama sormak.istedim... benim de bebegimin sag kalcasinda gelisim geriligi tespit edildi. Fakat 4 hafta sonra tekrar gelin dendi. Yani 4,ayda gidicez bakalim... sizin açilariniz kacti acaba,pavlik bandaj kullandiniz mi surec nasil gecti :KK43: umarim.bebeginiz iyidir su an..

Merhaba,

Benim kızımda 45 günlükken tespit edildi. 2,5 aylıkken pavlik bandaj kullanmaya başladık. İlk hafta gerçekten zor geçti. Doktorumuz zaten söylemişti. Canı acımıyor ama bacaklarini istediği gibi hareket ettiremediginden daha fazla sevgi isteyecek demişti. İlk bir kaç gün zorlandık. Sabahlara kadar uyumadi, ağladı. Kizim ağlıyor diye ben ağlıyorum, ben ağlıyorum diye annem ağlıyordu. Bir hafta geçtikten sonra alışmıştı ama bu kez de kucaktan inmemeye basladi. İlk 21 gün taktıktan sonra kontrole gittik, sol bacak istenen acıya gelmiş ama sağ bacak hala devam ediyordu. 1 ay daha takmamız istendi. Bu cumartesi yanı 25 Mart'ta kontrolümüz var ama benim ümidim Yok. Çünkü sağ bacağını çok hareket ettiriyor ve ben bu yüzden istenen acıyı yakalayamadığını düşünüyorum. Rabbim hepimizin Yardımcısı olsun ve başka dert vermesin evlatlarımıza.
şimdiden farkedilip önüne geçebilmek mühim. İlk hafta zorlanabilirsiniz ama korkmayın.

Merhaba,

Benim kızımda 45 günlükken tespit edildi. 2,5 aylıkken pavlik bandaj kullanmaya başladık. İlk hafta gerçekten zor geçti. Doktorumuz zaten söylemişti. Canı acımıyor ama bacaklarini istediği gibi hareket ettiremediginden daha fazla sevgi isteyecek demişti. İlk bir kaç gün zorlandık. Sabahlara kadar uyumadi, ağladı. Kizim ağlıyor diye ben ağlıyorum, ben ağlıyorum diye annem ağlıyordu. Bir hafta geçtikten sonra alışmıştı ama bu kez de kucaktan inmemeye basladi. İlk 21 gün taktıktan sonra kontrole gittik, sol bacak istenen acıya gelmiş ama sağ bacak hala devam ediyordu. 1 ay daha takmamız istendi. Bu cumartesi yanı 25 Mart'ta kontrolümüz var ama benim ümidim Yok. Çünkü sağ bacağını çok hareket ettiriyor ve ben bu yüzden istenen acıyı yakalayamadığını düşünüyorum. Rabbim hepimizin Yardımcısı olsun ve başka dert vermesin evlatlarımıza.
şimdiden farkedilip önüne geçebilmek mühim. İlk hafta zorlanabilirsiniz ama korkmayın.
Merhaba,

Merhaba oncelikle cok.gecmis olsun. Umitsizim demeyin belli olmaz belki duzelmistir açilari..
Bize de martin 1inde alfa açisi 52 dendi. Ama cocuk cok kipir kipirdi surekli bacak atma hareketleri yapiyodu ve doktor o anda cekti hemen sag bacagi... Benim.icim rahat etmedi belki bi yanlislik vardir dedm ve baska bi ozel hastanede tekrar cektirdm 1 hafta sonra.. orda bu sefer 62 dendi ayni bacagin alfa açisina.. Sorun yok mu.nasil.yani dedim, yok dedi radyolog...Tekrsr eski hastanedeki cocuk doktorumuzla irtibata gectim, bi ortopediste gosterin 4hafta sonra dedi..Acikcasi psikolojimi.cok bozmustum o ara ve 3.bi hastaneye gitmektense 4hafta sonrayi beklemeyi yegledim. Ustune sanki dusmek.istemedim 2.cekimden sonra.. kendimi oyle inandrdim galiba,2.cekilenin dogru olduguna.. :/
Ta ki bugune kadar. Alt degistirme esnasinda bebegimin bacak pililerine bi bakayim dedim, ilk pili sanki biri asagida biri yukarida ama sonrakiler esit. Diz altindaki de esit sonraki cizgi de..topuklarini esit seviyede tutup bakiyorum. Gerci bacaklari birlestirmek yanlis elbette ama.. gobek.ustu bi yastign ustune yatirip.arka pililerine baktigimda sanki esitsizlik var gibi ve bu moralimi bozdu :( .. bakalm gidicem 2haftaya kadar. O zamana kadar 3 bez falan baglayayim bari.. 1haftadir brakmstm.geri baslycam :(

merhabalar.benim kızıma da 3 aylıkken kalça da gelişim geriliği farkedildi.yaklasik 3 aydir pavlik bandaji kullanıyoruz.artik iyice umutsuzluga kapıldım.bu bandaj çıksa da kızıma rahatça sarılsam.yaşayan herkese acil şifa versin Rabbim.

Merhabalar;

Ben buraya pavlik bandaj sürecimizin başlangıcını, devamını ve kısmet olursa sonlanışını bilgilendirmek ve inşallah ilerki günlerde dönüp okuyarak "neler atlatmışız, iyi ki de yazmışız, okuyan birileri olursa umarım faydamız dokunur" amacıyla yazıyorum.

Kızıma 69 günlükken sağ Tip 2a, sol tip 2c displazi teşhisi kondu, halk arasında kalça çıkıklığı denen illet vardı kızımda.
Çocuk doktorumuz bir an önce Baltalimanı Kemik Hastanesi'ne götürmemizi önerdi, zar zor randevu bulduktan sonra Levent Polikliniğine gittik. . 2 gün önce çekilmiş kalça us. olmasına rağmen Baltalimanı Hastanesi doktorlarının çektiği us. istedi ki bence mantıklı idi. Ama mantıksız olan şey şuydu: çocuk ortopedisi tedavisi yapan hastanede ultrason yokmuş, us. için Sarıyerdeki mrkeze gitmek gerekmiş. Hatta eşim doktora bu hastane 6 katlı 1 kat eksik yapıp 3-5 ultrason cihazı almak aklınıza gelmedi mi diye sorunca doktor bi garip olmuştu...

Merkez hastanede de 3 dklık us. için 6 gün sonrasına gün verilince anladık kı buralarda işler tanıdıkla ya da şahsi ilişkiler/ ahbap çavuş ilişkileriyle yürüyordu. Sistemi çözmeye gerek duymadan ama eleştirerek hastaneden ayrıldık. Basit bir us. için 6 gün sonrasına randevu veren sistemi çözmek anlamsızdı. Yalnız ;Levent Polikliniği bizi madem us için yönlendirecekti...neyse kafamızda deli sorular kendimizi Gazi Zorer Bey'in yanında bulduk.

Kibar, ilgili, sakin, kontrolu elden bırakmayan yapısı bizi sakinleştirmedi değil. Belli ki sanatında öncü isimlerden...Muayenehanesinde özgeçmişini inceleme fırsatı da buldum, başarılı birisi belli ki. Övdüğümden dolayı başka anlamlar çıkmasını istemem çünkü gerçekten anne olarak sizi rahatlatacak emin bir el bilgili biri arıyor insan. Tedavinin en uygununun bandaj olduğunu, %95 başarı oranı ile sorunsuz bir kalça ile kızımın iyileşebileceği bilgisini kendisinden almak biraz rahatlattı içimizi ama o pavlik bandaj yok mu...o ilk görüntü, ilk emzirme, ilk sarıl(ama)ma

Sonuç olarak bugün -ilk günümüz oluyor- kızıma 71 günlük iken pavlik bandaj uygulamamızı başlatmış oldu kendisi. 5 gün sonraya kontrol verdi, 3 hafta sonra tekrar geleceksiniz ve ayda bir kontrollerimiz devam edecek dendi.

Gelişmelerimizi, tecrübelerimizi ve pavlik bandaj için bulduğumuz ürettiğimiz çözümlerimizi buradan paylaşıyor olacağım.

Şimdilik üzüntümüz çok, umarım sevincimizi de buradan paylaşabilecek seviyelere geleceğiz.

Uzun oldu biraz kusura bakmayın.

Saygı&Sevgiler...

Merhabalar;

Ben buraya pavlik bandaj sürecimizin başlangıcını, devamını ve kısmet olursa sonlanışını bilgilendirmek ve inşallah ilerki günlerde dönüp okuyarak "neler atlatmışız, iyi ki de yazmışız, okuyan birileri olursa umarım faydamız dokunur" amacıyla yazıyorum.

Kızıma 69 günlükken sağ Tip 2a, sol tip 2c displazi teşhisi kondu, halk arasında kalça çıkıklığı denen illet vardı kızımda.
Çocuk doktorumuz bir an önce Baltalimanı Kemik Hastanesi'ne götürmemizi önerdi, zar zor randevu bulduktan sonra Levent Polikliniğine gittik. . 2 gün önce çekilmiş kalça us. olmasına rağmen Baltalimanı Hastanesi doktorlarının çektiği us. istedi ki bence mantıklı idi. Ama mantıksız olan şey şuydu: çocuk ortopedisi tedavisi yapan hastanede ultrason yokmuş, us. için Sarıyerdeki mrkeze gitmek gerekmiş. Hatta eşim doktora bu hastane 6 katlı 1 kat eksik yapıp 3-5 ultrason cihazı almak aklınıza gelmedi mi diye sorunca doktor bi garip olmuştu...

Merkez hastanede de 3 dklık us. için 6 gün sonrasına gün verilince anladık kı buralarda işler tanıdıkla ya da şahsi ilişkiler/ ahbap çavuş ilişkileriyle yürüyordu. Sistemi çözmeye gerek duymadan ama eleştirerek hastaneden ayrıldık. Basit bir us. için 6 gün sonrasına randevu veren sistemi çözmek anlamsızdı. Yalnız ;Levent Polikliniği bizi madem us için yönlendirecekti...neyse kafamızda deli sorular kendimizi Gazi Zorer Bey'in yanında bulduk.

Kibar, ilgili, sakin, kontrolu elden bırakmayan yapısı bizi sakinleştirmedi değil. Belli ki sanatında öncü isimlerden...Muayenehanesinde özgeçmişini inceleme fırsatı da buldum, başarılı birisi belli ki. Övdüğümden dolayı başka anlamlar çıkmasını istemem çünkü gerçekten anne olarak sizi rahatlatacak emin bir el bilgili biri arıyor insan. Tedavinin en uygununun bandaj olduğunu, %95 başarı oranı ile sorunsuz bir kalça ile kızımın iyileşebileceği bilgisini kendisinden almak biraz rahatlattı içimizi ama o pavlik bandaj yok mu...o ilk görüntü, ilk emzirme, ilk sarıl(ama)ma

Sonuç olarak bugün -ilk günümüz oluyor- kızıma 71 günlük iken pavlik bandaj uygulamamızı başlatmış oldu kendisi. 5 gün sonraya kontrol verdi, 3 hafta sonra tekrar geleceksiniz ve ayda bir kontrollerimiz devam edecek dendi.

Gelişmelerimizi, tecrübelerimizi ve pavlik bandaj için bulduğumuz ürettiğimiz çözümlerimizi buradan paylaşıyor olacağım.

Şimdilik üzüntümüz çok, umarım sevincimizi de buradan paylaşabilecek seviyelere geleceğiz.

Uzun oldu biraz kusura bakmayın.

Saygı&Sevgiler...

Merhabalar

Bugun bandajla 15 gunumuz bitmis oldu. Uygulama olarak zibinin ustune bandaj takiliyor. Haliyle zibini degistiremiyorsunuz. Bu yuzden zibinin ustune bir bluz, yelek, hirka vs giydirdik ki hem usumesin hem de-bebegim cok kustugundan-zibindan iceri kustuklari girmesin. Ilk hafta zorlandik tabii biraz eksi eksi koktu cocuk ama 2.hafta pratigini bulduk. Onluk-kusma bezi gibi onlemlerle zibini 2. Hafta temiz kaldi.
2 kere banyo yaptirabildik. Bandaj haftada 1 kere bebegi yikamak icin cikacak demisti doktor sokup takmayi da ogrendik.ilk haftadan sonra alt degistirmede prtiklik kazaniyorsunuz. 5 gun sonraki kontrol randevumuzda 3 hafta sonra tekrar geleceksiniz dedi doktor bey onu bekliyoruz. Alistik diyebiliriz ama bandaji acinca bebegimiz kocaman olmus bunu gorunce biraz burulduk. Cunku doyamadan hemen bandaji takmak zorunda kaldik...

Back