Merhabalar;
Ben buraya pavlik bandaj sürecimizin başlangıcını, devamını ve kısmet olursa sonlanışını bilgilendirmek ve inşallah ilerki günlerde dönüp okuyarak "neler atlatmışız, iyi ki de yazmışız, okuyan birileri olursa umarım faydamız dokunur" amacıyla yazıyorum.
Kızıma 69 günlükken sağ Tip 2a, sol tip 2c displazi teşhisi kondu, halk arasında kalça çıkıklığı denen illet vardı kızımda.
Çocuk doktorumuz bir an önce Baltalimanı Kemik Hastanesi'ne götürmemizi önerdi, zar zor randevu bulduktan sonra Levent Polikliniğine gittik. . 2 gün önce çekilmiş kalça us. olmasına rağmen Baltalimanı Hastanesi doktorlarının çektiği us. istedi ki bence mantıklı idi. Ama mantıksız olan şey şuydu: çocuk ortopedisi tedavisi yapan hastanede ultrason yokmuş, us. için Sarıyerdeki mrkeze gitmek gerekmiş. Hatta eşim doktora bu hastane 6 katlı 1 kat eksik yapıp 3-5 ultrason cihazı almak aklınıza gelmedi mi diye sorunca doktor bi garip olmuştu...
Merkez hastanede de 3 dklık us. için 6 gün sonrasına gün verilince anladık kı buralarda işler tanıdıkla ya da şahsi ilişkiler/ ahbap çavuş ilişkileriyle yürüyordu. Sistemi çözmeye gerek duymadan ama eleştirerek hastaneden ayrıldık. Basit bir us. için 6 gün sonrasına randevu veren sistemi çözmek anlamsızdı. Yalnız ;Levent Polikliniği bizi madem us için yönlendirecekti...neyse kafamızda deli sorular kendimizi Gazi Zorer Bey'in yanında bulduk.
Kibar, ilgili, sakin, kontrolu elden bırakmayan yapısı bizi sakinleştirmedi değil. Belli ki sanatında öncü isimlerden...Muayenehanesinde özgeçmişini inceleme fırsatı da buldum, başarılı birisi belli ki. Övdüğümden dolayı başka anlamlar çıkmasını istemem çünkü gerçekten anne olarak sizi rahatlatacak emin bir el bilgili biri arıyor insan. Tedavinin en uygununun bandaj olduğunu, %95 başarı oranı ile sorunsuz bir kalça ile kızımın iyileşebileceği bilgisini kendisinden almak biraz rahatlattı içimizi ama o pavlik bandaj yok mu...o ilk görüntü, ilk emzirme, ilk sarıl(ama)ma
Sonuç olarak bugün -ilk günümüz oluyor- kızıma 71 günlük iken pavlik bandaj uygulamamızı başlatmış oldu kendisi. 5 gün sonraya kontrol verdi, 3 hafta sonra tekrar geleceksiniz ve ayda bir kontrollerimiz devam edecek dendi.
Gelişmelerimizi, tecrübelerimizi ve pavlik bandaj için bulduğumuz ürettiğimiz çözümlerimizi buradan paylaşıyor olacağım.
Şimdilik üzüntümüz çok, umarım sevincimizi de buradan paylaşabilecek seviyelere geleceğiz.
Uzun oldu biraz kusura bakmayın.
Saygı&Sevgiler...