• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi gelişim

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

rose01

Guru
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2007
602
0
316
Adana
kızlar oğlum şuan 4 ay 20 günlük ve 5900 kilo boyuda 62 cm ilk 2 ay kilo alımı çok güzeldi sonra durdu ne yapacağımı şaşırdım sizce nasıl ve ne yapmalıyım

canim bebeklerin ilk aylarda kilo alimi cok hizli oluyorlar cunku hareketsizler emip uyuyarak zamanlari geciyor ayrica bu donemdeki anne sutunun icerigide buna destek veriyor ama simdi bebekler daha hareketli uykulari daha az bu gayet normal dr soyledi yapacagin sey bol bol emzir sende dengeli beslenki sutunden bebegine gecsin baska yapabilecegin birsey yok dr soylemedikcede ek gidaya agirlik verme dr uyarisini bekle cunku ek gida kilo aldirma amacli degil bebeklerin damak zevkine adapte olmasini saglayan tat ogrenme seklidir yapacagin tek sey dr izleyecegi yol ve emzirmeye devam etmek

kızlar oğlum şuan 4 ay 20 günlük ve 5900 kilo boyuda 62 cm ilk 2 ay kilo alımı çok güzeldi sonra durdu ne yapacağımı şaşırdım sizce nasıl ve ne yapmalıyım

bence senin ek gıdaya hemen geçmen gerek canım..her çocuğun ihtiyaç zamanı farklı bence..meyve pürelerii.. çorbalar falan..çünki emekleyince zaten çok kilo verecek şimdi biraz şişkolaştırmnın zamanı bence..

canım bol bol emzir
dr unun da bilgisiyle ufak ufak ek gıdaya geçebilirsin
benimki 4 ay 26 günlük
68cm 8100gr...

canım benim kızım tam 5 aylık , 6 kg 64 cm . seninki benden iyi yani bu durumda. ben 1 aydır ek gıdalara başladım dr. tavsiyesiyle . kafana takma . bana dr sağlığı iyi dedi maşallah. 5 aylık bebeklerde en alt sınır 5 kg. onun için senin bebiş iyi bence..

biz de aynı dertten muzdaribiz. kızım şu anda 4ay 22 günlük 6,5 kilo.3 aydan sonra emmek istemedi.bir ayda 400 gram alınca dr tavsiyesiyle mamaya başladık ama yine de ayda 600 -700 gram alıyor.meyve suları,sebzepüresi veriyorum.herobeybinin sütlü ballı irmiklisiniseviyor.Ama çok iştahlı değil.ben de ne yapacağıımı şaşırdım.şükür genel sağlık durumuiyi.Allah öncelikle bebişlerimize sağlıksıhhat;sonra da birazcık kiloversin

enim oğlumun iştahı çok iyi maşallah herşeyi yiyor ama çok hareketli birde yazın tadilde yavrum hastalandı çok hırpalandı onun kucağından onun kucağına 2 ayda 1 kilo aldı önce ayda 1 kilo alırdı

benimde aynı derdim va.4 ay 10 günlük boy 64 cm kilo 6400 kilo 300 gr aldı.birde kakasını çok ve gazlı yapıyo.bugün dr ye götürdüm.tetkik verdik sonuçlarda inşallah bişey çıkmazsa mamaya başlayacağız.çok üzülüyorum ama elimden bişey gelmiyor.

Back