• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinlik Modelleri Gelinlik için yorumlarınız

teşekkürler minenes...Çok şirin olmuş, yakışır o zaman:) Gelinlerin saçları hep topuz...Bermeo modelinde salık saç abest mi olur acaba? Ama topuzda o gelinliği daha ciddi yapar??

ben açık saç pek sevmiyorum gelinlerde, hiçbir zaman nerdeyse. bence senin çözümün, biraz önce arkadaşımızın paylaşmış olduğu tipteki -eğer becerebilirlerse ki şüpheliyim- doğal duran bir su dalgası ile yapılmış, tercihen örgü içeren bir dağınık topuz modeli olur. ben daha önce de senin gibi kırdüğünü isteyen arkadaşımız aqualilye bella'nın saç modelini önermiştim...

twilight-breaking-dawn-bella-wedding-dress-kristen-stewart-c.jpg

pronoviasın en beğendiğim modellerinden birisi. saç modeli için Birce Akalay'ın düğün fotoğraflarına bakmanı öneririm. bir de Tuba Büyüküstün'ün asi dizisinde düğündeki saçına. onun da duvağı senin istediğin tarzda sanırım. bir kaç tane de resim eklemeye çalıştım ama başardım mı bilemiyorum çünkü ilk deneyimim :)

Eki Görüntüle 378206 Eki Görüntüle 378207 Eki Görüntüle 378208

birce akayın fotoları diziye ait değil sanırım, kendi düğünü...Eki Görüntüle 378299 $eldiven.jpg $bermeo.jpg belki bu kombin hoş olabilir...kızın saçı pek belli değil fotograftan ama:)

ben açık saç pek sevmiyorum gelinlerde, hiçbir zaman nerdeyse. bence senin çözümün, biraz önce arkadaşımızın paylaşmış olduğu tipteki -eğer becerebilirlerse ki şüpheliyim- doğal duran bir su dalgası ile yapılmış, tercihen örgü içeren bir dağınık topuz modeli olur. ben daha önce de senin gibi kırdüğünü isteyen arkadaşımız aqualilye bella'nın saç modelini önermiştim...

twilight-breaking-dawn-bella-wedding-dress-kristen-stewart-c.jpg

Gerçekten su dalgası hiç yapılamıyor, halbuki çok doğal duruyor. Dediğin gibi hemen maşa veya sarıp makineye koyuyorlar...

merhaba kızlar... bermeo modeline bayıldım ben.. ama boyum 1.60 üst kısmının askıları o kadar güzel durur mu deneke lasım tabi ki..
benm sizlerden bir ricam olacak,, istanbula ancak haziran gibi gidebileceğim ve düğünüm 22 ağustosta,, pronovias ve akaydan beğendiğim modeller var ama fiyat konusunda pek bir fikrim yok açıkcası,, orjinal gelinlikleri deneyenler fiyatları hakkında beni bilgilendirebilir mi..şimdiden çok teşekkür ediorum..

pronovias bermeo ve akay 2012 coll. 1090 ve 1091 i merak ediyorum doğrusu...

Akay Gelinlik, 2012 Gelinlik Modelleri, Akay Bridal, New Luxury, Elegance, Romantic
Akay Gelinlik, 2012 Gelinlik Modelleri, Akay Bridal, New Luxury, Elegance, Romantic

hmm..ben göğüs kısmı daha oyuk die pek benzetemedim ama, bermeonun askıları gövdeden geldiği için değiştirlmesi fikri de saçma geldi bana da şimdi bakınca :)
minenes bu forum sayesinde blogunu inceleme fırsatı buldum, gelinlik dikim dantel falan için baya yardımalrın dokuncak gibi şimdiden teşekkürler :)
ayrıca sadelik isteğin konusunda da seni sonsuza kadar destekliyorum :)

kızlar orjınal gelinlik fiatları hakkında bilgilenmemm lasım, yardımcı olabilecek kimse yok mu :( ??

hmm..ben göğüs kısmı daha oyuk die pek benzetemedim ama, bermeonun askıları gövdeden geldiği için değiştirlmesi fikri de saçma geldi bana da şimdi bakınca :)
minenes bu forum sayesinde blogunu inceleme fırsatı buldum, gelinlik dikim dantel falan için baya yardımalrın dokuncak gibi şimdiden teşekkürler :)
ayrıca sadelik isteğin konusunda da seni sonsuza kadar destekliyorum :)

kızlar orjınal gelinlik fiatları hakkında bilgilenmemm lasım, yardımcı olabilecek kimse yok mu :( ??

Bu serilerin Türkiye'deki fiyatları 6000-7000TL civarında. Avrupadan aynı seriyi 2000-2500 euro arasındaki fiyatlara alabiliyorsunuz, İspanya'da bu fiyattandı. Bazı siteler var amerikan mesela Wedding Shoppe Inc diye, bu siteden bir arkadaşım ısmarladı, genelde Avrupa'da kaç euro ise, orada o kadar dolar fiyatı oluyor. Yani Avrupa'da 2000 Euro ise, 2000 Dolar civarına alabilirsiniz.

Bu paylaşılan Bermeo da Pomelo da dikimi çok kolay modeller. Ama kordoneli Fransız danteli veya bunların iyi kopyalarından kullandırmak lazım, dantellerin aplike yapılacağı tüller düz değil puantiyeli, bu da güzel bir hava katıyor, ayrıca eteği tarlatan ile kabartmayacak, tül ile kabartacaklar. Yani 7-8 kat tül koymaları lazım eteğe. Bunları yaptıktan sonra neden benzemesin ki..

Diğer soruya cevap vermeyi unutmuşum. Ben şahsen gün ışığında gelinlik ve gelinlerin daha güzel göründüklerini düşünüyorum ve hayır, sadece düz renk beyaz bir elbise bile giyinip başına duvak taksa bir bayan, dolunayda ayın güneşten yansıttığı ışıkla aydınlatması misali ortalığı aydınlatır ve parlar bence. (vuuuu çok romantik oldu ama napayım, gelinliklere hastayım)

Şu çekim bence buna çok güzel bir örnek:

Manuel Mota for Pronovias 2012 Wedding Dresses | Wedding Inspirasi

Son düzenleme:
Diğer soruya cevap vermeyi unutmuşum. Ben şahsen gün ışığında gelinlik ve gelinlerin daha güzel göründüklerini düşünüyorum ve hayır, sadece düz renk beyaz bir elbise bile giyinip başına duvak taksa bir bayan, dolunayda ayın güneşten yansıttığı ışıkla aydınlatması misali ortalığı aydınlatır ve parlar bence. (vuuuu çok romantik oldu ama napayım, gelinliklere hastayım)

Şu çekim bence buna çok güzel bir örnek:

Manuel Mota for Pronovias 2012 Wedding Dresses | Wedding Inspirasi

bence de çok romantik bir yazı olmuş:) Doğru söze birşey denmez...

bermeo modelini görür görmez gelinliğimin modeline karar verdim; fakat her vücut tipine gitmiyor bu gelinlik. askılarının provasını alırken dekolte istemediğim için yakasını yukarıdan tuttum. böyle olunca göğsümün üst kısmı mankendeki gibi güzel durmadı. o şekilde de benim hoşuma gitmeyince straplez olmasına karar verdim. rengi de krem. geçen gün ikinci provaya gittim güzel oluyor gelinlik, altında üç kat hayal tül var 31 mayısta son provaya gidicem 5 haziranda da teslim alıcam inşallah.

Sanırım kuyruk içinde içine minik bir düğmemi bilmiyorum ama birşey koyuyorlarmış. Sonrasında kuyruk kısmını içeriye doğru yerleştirerek daha rahat hareket etmelerini sağlıyorlarmış. Mış, çünkü bu konulara çok acemiyim; kulaktan dolma bilgi:) Mutlaka da vardır; sende gelinlikçine danışıp sonrasında rahat etmek için yaptırabilirsin...

Teşekkürler canım bu bilgi için mutlaka sorucam ;)

bermeo modelini görür görmez gelinliğimin modeline karar verdim; fakat her vücut tipine gitmiyor bu gelinlik. askılarının provasını alırken dekolte istemediğim için yakasını yukarıdan tuttum. böyle olunca göğsümün üst kısmı mankendeki gibi güzel durmadı. o şekilde de benim hoşuma gitmeyince straplez olmasına karar verdim. rengi de krem. geçen gün ikinci provaya gittim güzel oluyor gelinlik, altında üç kat hayal tül var 31 mayısta son provaya gidicem 5 haziranda da teslim alıcam inşallah.

Bir kere Türk bayanlarının gerdan mesafesi zaten kısa olduğu için bir de dekolte kapatma işine girildi mi modeller zaten orijinal halinden çıkıyor malesef...Yalnız eğer başlangıcını yukarı çekecekseniz straples güzel durur mu ki?

Bir kere Türk bayanlarının gerdan mesafesi zaten kısa olduğu için bir de dekolte kapatma işine girildi mi modeller zaten orijinal halinden çıkıyor malesef...Yalnız eğer başlangıcını yukarı çekecekseniz straples güzel durur mu ki?

pronovias'ın aynı koleksiyon içinde berlin modeli var mutlaka görmüşsünüzdür. Straplez kısmı onunla aynı olacak inşallah. Peki sizin fikriniz nedir üçüncü provada yapılabilirse omuzbaşımlarıma hoş bir askı yaptırmalı mıyım?

hilltime merhaba , hayırlı olsun şimdiden :)

ben de bermeo düşünüyorum daha denemedim, aslında hiçbişey yapmadım ama , sen orjinal pronoviasi deneyip de mi karar verdin yoksa sadece netteki fotoğraflardan beğenip mi dikitrmeye karar verdin,, ben korkuyorum denemeden üzerimde duruşunu görmeden diktirme kararı almaya da ondan sordum..

bir de istanbuldaysan nerde diktiriosun, kumaşları nerden aldın, ne kadara ve mümkünse paylaşabilirmizisin fotoğraflarını bizimle,, teşekkürler şimdiden :)

pronovias'ın aynı koleksiyon içinde berlin modeli var mutlaka görmüşsünüzdür. Straplez kısmı onunla aynı olacak inşallah. Peki sizin fikriniz nedir üçüncü provada yapılabilirse omuzbaşımlarıma hoş bir askı yaptırmalı mıyım?

Ben şahsen straples gelinliklerden ziyade askıyı veya kollu olanları hele de iyi danteldense daha çok beğeniyorum. Ama sizin durumunuzu bilemem . En iyisi gelinlikçinizin prova sırasında kenar dilimlerini üstünüze iğneleyerek farklı askı tiplerini size sorması olurdu

gelinlik zarif bence hoss..
ama kir dugunu konseptine pek uygun degil sanki ben olsam etegi lazer kesim dedikleri tullerle kapli kat katli modelleri de dusunurdum...
ama secim senin tabiki
hayirli olsun bu arada canim....

Back