• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinlik Modelleri gelinliğimi seçtim galiba, bir yorum lütfen :)

sedergine

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2008
249
0
0
Ankara
Kızlar dün kayınvalidemle onun bir terzisine gittik, belki Ankara'da yaşayanlar varsa fikir olsun: Kızılayda dolmuş duraklarının sol tarafında Hosta'nın olduğu yerde Mukaddes Moda Evi diye bir yer. Mukaddes Hanım çok tatlı bir bayan, k.validemin söylediğine göre çok da sabırlıymış, modeli sen değiştir dedikçe değiştirirmiş hiç üşenmezmiş. Aklınızda olsun, malum gelinler çok stresli oluyor o dönemde, hepimiz böyle anlayışlı bir terzi isteriz di mi :9:
Neyse uzattım :9: Kızlar gelinliğimi seçtim. Aynen bu modeldeki gibi istiyorum, straplez üstü dantel altı tül ama kalçaya oturan kısmın bu modelde biraz danteli az yani birden bollaşıyor sanki. O yüzden o kısmını Pronovias'ın Alce'si gibi yaptırmayı düşünüyorum, tülün üstüne de danteller insin biraz diye. Eteğinde de aynı şekilde su olarak insin istiyorum biraz. Sizce nasııılll? :44:

Eklentiler

• $Detalle.jpg
    $Detalle.jpg
    27,9 KB · Görüntüleme: 75
  • $Detallea.jpg
    $Detallea.jpg
    36,1 KB · Görüntüleme: 72
  • $Detalleb.jpg
    $Detalleb.jpg
    26,3 KB · Görüntüleme: 79
  • $Alce.jpg
    $Alce.jpg
    38,8 KB · Görüntüleme: 65
canım öncelikle hayırlı olsun diyorum Allah mutlu etsin umarım bu neşen evlilikten sonrada devam eder Allah ayırmasın...:69:
gelinliğe gelince çok hoş ben ok beğendim.boyun 1.62 imiş ama güzel bi ayakkabı ile tamamlarsan yeterli olucaktır diye düşünüyorum.kısa değilsin ortalama boy oranındasın merak etme :61: topukluyu giy zaten 1.75 olursun :1::1::1: oda sana yeter :8: mutluluklar tekrardaaaaan :32:

Altına yüksek topuklu bi ayakkabı gıyersen.bence gayet hoş olur..çok asil bi gelınlık yaa.Çok begendım :) hayırlı olsun...en kısa zamanda üstünde görmek isterız yalnız şimdiden mutluluklar:16:

canım öncelikle hayırlı olsun diyorum Allah mutlu etsin umarım bu neşen evlilikten sonrada devam eder Allah ayırmasın...:69:
gelinliğe gelince çok hoş ben ok beğendim.boyun 1.62 imiş ama güzel bi ayakkabı ile tamamlarsan yeterli olucaktır diye düşünüyorum.kısa değilsin ortalama boy oranındasın merak etme :61: topukluyu giy zaten 1.75 olursun :1::1::1: oda sana yeter :8: mutluluklar tekrardaaaaan :32:

Canım çooook saol, darısı bugünlerin hayalini kuran tüüüüm arkadaşların başına :66:
Moralin için çok saol bu arada :9: Ya boyumla ilgili bir sıkıntım yok ama işte insan gelinliği böyle sülün gibi modellerin üstünde görüp de beğeniyor sonra üstünde görünce o havası kalmaz mı diye bi tırstım açıkçası. Ama kurtarıcılarımız topuklular saolsun :9:
Kalça kısmı için sence nasıl? Alce gibi yaptırsam mı acaba yoksa böyle mi bıraksam. Ya aslında çok farklı da değil ya işte benimkisi de kıllık :9:

Altına yüksek topuklu bi ayakkabı gıyersen.bence gayet hoş olur..çok asil bi gelınlık yaa.Çok begendım :) hayırlı olsun...en kısa zamanda üstünde görmek isterız yalnız şimdiden mutluluklar:16:

Canım beğenmene çok sevindim. Ya o kadar kararsız bir insanım ki, kaç sene oldu resmen gelinlik bakmaya başlayalı bir türlü karar veremedim. Gelinlik bakmaktan hepsi birbirinin aynısı gibi gelmeye başlamıştı ki yeter dedim kendime seç birini ve bırak orda artık :9:
Bana bi giymek nasip olsun boy boy koyarım buraya canım resimlerimi :66:
Güzel dileklerin için çok saol.. A bu arada kalça kısmı için ne düşünüyorsun olduğu gibi mi bıraksam hafif Alce gibi mi yaptırsam? :26:

Çok güzel ve zarif bir model. İnşallah güzel dikerler, memnun kalırsın canım:70:

Çok güzel ve zarif bir model. İnşallah güzel dikerler, memnun kalırsın canım:70:

Tatlım işte aklımdaki tek soru işareti o biliyor musun.. Çünkü çok yakın bi arkadaşım çok güzel bi gelinlik modeli bulmuştu kendi düğününde ama terzisi mahvetti modeli, gerek kumaş seçimi gerek dikişi çok fenaydı. Umarım benim başıma böyle bişey gelmez.. Kayınvalidemin o naz çeker, tam istediğin gibi de yapar demesine güveniyorum.. Gerçi bir tane daha varmış Tunalı'da terzisi ona da bi bakıcam sanırım. En azından önceden diktikleri gelinlikleri kıyaslarım da bir karara varırım diyorum :26:
Peki sence kalça kısmı nasıl rozelindacım? Alceninki sanki biraz daha yavaş genişliyo gibi, öyle mi yaptırsam aynen mi bıraksam?

Tatlım işte aklımdaki tek soru işareti o biliyor musun.. Çünkü çok yakın bi arkadaşım çok güzel bi gelinlik modeli bulmuştu kendi düğününde ama terzisi mahvetti modeli, gerek kumaş seçimi gerek dikişi çok fenaydı. Umarım benim başıma böyle bişey gelmez.. Kayınvalidemin o naz çeker, tam istediğin gibi de yapar demesine güveniyorum.. Gerçi bir tane daha varmış Tunalı'da terzisi ona da bi bakıcam sanırım. En azından önceden diktikleri gelinlikleri kıyaslarım da bir karara varırım diyorum :26:
Peki sence kalça kısmı nasıl rozelindacım? Alceninki sanki biraz daha yavaş genişliyo gibi, öyle mi yaptırsam aynen mi bıraksam?

Bende Ankara'dayım canım ama bu konularda tecrübesizim. Bildiğim güvendiğim bir terzi yok. Olsa önerirdim sana. Gelinlikte seçtiğin kumaşta önemli, mutlaka kumaşını gör. Ona göre de kararını vermiş olursun.
Kalça kısmına gelince, benim fikrim, üstteki resimdeki gibi olsun. Yani çok aşağılara inmesin.. Bu benim tercihim hani:34:
Bu arada ne güzel gelinlikte açık gelinlik kavganız yok, muhtemelen ben istediğim gelinliği bile giyemiyeceğim:14: çünkü sevgilimin ailesi çok dindar, şimdiden uyarıyor beni kıyafetlerim konusunda:44:

işte bu mesele çok önemli. hani tecrübeli biriyse dikişi de güzel olur, sonuçta modelde bir zorluk yok. tabii aceleye gelmemesi de iyi olur.

bence bu gelinlikte en kritik nokta kumaş seçimi. tamam pronoviasa 5000 lira vermeyelim ama bu görüntüde bir gelinlik istiyorsak da paraya biraz kıyıp en kalitelisinden kumaş kullandırtmak gerekir. eğer sana 1000 tlnin altında fiyat veriyorlarsa aynı duracağından şüphe ederim ben...

Bende Ankara'dayım canım ama bu konularda tecrübesizim. Bildiğim güvendiğim bir terzi yok. Olsa önerirdim sana. Gelinlikte seçtiğin kumaşta önemli, mutlaka kumaşını gör. Ona göre de kararını vermiş olursun.
Kalça kısmına gelince, benim fikrim, üstteki resimdeki gibi olsun. Yani çok aşağılara inmesin.. Bu benim tercihim hani:34:
Bu arada ne güzel gelinlikte açık gelinlik kavganız yok, muhtemelen ben istediğim gelinliği bile giyemiyeceğim:14: çünkü sevgilimin ailesi çok dindar, şimdiden uyarıyor beni kıyafetlerim konusunda:44:

Fikrin için saol canım. Diyorum ya aslında aralarında nerdeyse hiç fark yok işte benim kıllığım :9:
Gelinlikte açıklık konusunda ben çooooook önceden demiştim istediğim gibi gelinlik giyicem diye ve çok kararlı bi şekilde söylemiştim. İtiraz etse de giyerdim yani, zavallım da gözümdeki ateşi gördü heralde ki tamam hayatım nasıl istiyorsan dedi :9: Ama normalde kıyafet konusunda da rahatımdır, tek problemimiz dekolte ve mini etektir. Yoksa dizimin biraz üstünde olan eteklere ne bileyim kolsuzlara bikiniye falan bişey demez saolsun :69:
Sen nişanlının ailesi ile uyum sağlayabilirsin canım inşallah, insanın bişeyi kendisi istemeden sadece karşı taraf istiyor diye yapması mutsuz edebilir çünkü.
Herşey gönlümüzce olur inşallllaaaaahhhhh :64:

işte bu mesele çok önemli. hani tecrübeli biriyse dikişi de güzel olur, sonuçta modelde bir zorluk yok. tabii aceleye gelmemesi de iyi olur.

bence bu gelinlikte en kritik nokta kumaş seçimi. tamam pronoviasa 5000 lira vermeyelim ama bu görüntüde bir gelinlik istiyorsak da paraya biraz kıyıp en kalitelisinden kumaş kullandırtmak gerekir. eğer sana 1000 tlnin altında fiyat veriyorlarsa aynı duracağından şüphe ederim ben...

Çok haklısın canım. Basit bi model olduğu için dantelinin güzelliği ve tülünün kalitesi çok çok önemli benim için. Ben şahsen dantelin iyisinden kötüsünden çok anlamam o noktada anneme güveniyorum. Ben Ankara'dayım da ailem Bursa'da oturuyor, malum Bursa kumaş cenneti. Ordan en güzel kumaşı bulmamız lazım baya bi araştırıp. Gerçi terzi kumaşı ile birlikte 2250 dedi ama kumaşını biz seçeriz belki sadece dikiş parasını veririz kadına.
Düğünümüz de ekim 8, daha 6 ay var ben şimdiden tuttum terzi yollarını ki dediğin gibi aceleye gelip de şişirmesin benim gelinliğimi :10::9:

Fikrin için saol canım. Diyorum ya aslında aralarında nerdeyse hiç fark yok işte benim kıllığım :9:
Gelinlikte açıklık konusunda ben çooooook önceden demiştim istediğim gibi gelinlik giyicem diye ve çok kararlı bi şekilde söylemiştim. İtiraz etse de giyerdim yani, zavallım da gözümdeki ateşi gördü heralde ki tamam hayatım nasıl istiyorsan dedi :9: Ama normalde kıyafet konusunda da rahatımdır, tek problemimiz dekolte ve mini etektir. Yoksa dizimin biraz üstünde olan eteklere ne bileyim kolsuzlara bikiniye falan bişey demez saolsun :69:
Sen nişanlının ailesi ile uyum sağlayabilirsin canım inşallah, insanın bişeyi kendisi istemeden sadece karşı taraf istiyor diye yapması mutsuz edebilir çünkü.
Herşey gönlümüzce olur inşallllaaaaahhhhh :64:

Teşekkür ederim canım, güzel düşüncelerine. Henüz nışanlı değiliz ama kıyafet konusu epey sorun olacak gibi aramızda. Askılı, kolsuz, mini etekler yasak. Onları geçtimde istediğim gelinliği giyemezsem çok üzülürüm. Akşam telefonda konu gelinliğe geldi. Kendisi önceden nışanlılık yaşadı, düğüne yakın bir zamandada ayrılmıştı, bana eski nışanlısının gelinliğinin açık olduğunu, öyle giymesine izin vermedim, oda üstüne bolero diktirecekti dedi. Buda benim canımın sıkılmasına yetti:14: Ben bolero sevmiyorum dedim.:19: Benim hayalimde gelinlik modelim var, inşallah giymek nasip olur dedim. Bilmiyorum canım:44:
Bu arada konunu dağıttım özür dilerim, içimi dökmem gerekti birilerine:70:

Son düzenleyen: Moderatör:
Back