Gelinlik Modelleri Gelinliğimdeki drape konusunda yardım

canım şimdi gördüm gelinliğini. mail attığın iyi olmuş. sıra sıra olmuş düğmeler ve ilk baştaki eklediğin fotoda gelinliğin düğmesiz şekli çok daha güzel görünüyordu.
canım birde yaka kısmında da deişiklik yaptıracağım diye yazmışsın sanırım ölee hatırlıyorum. aklına ne takıldı merak ettim. bu şekilde çok güzel duruyor aslında...

ilk eklediğim fotoğrafın daha net olduğunu ve açısının da daha güzel olduğunu hesaba katmamız lazım. ikincide farklı bir odada çektim, telefonla da çekildiğinden ayrıntılar iyice kayboldu. normalde insana daha güzel görünüyor. rengi filan da tam çıkmıyor.

yakası boynuma tam oturmuyor, biraz uzak kalıyor. üstümde dikmedikleri için sorun olmuş.

düğmeleri de söktürüyorum. daha aralıklı diktireceğim, belki de küçültürüm. rengini de kontrol ederim.

arkadaşlar, bu arada gelinlikçim tunaliz moda filiz hanıma da çok teşekkür ederim buradan. 6-7 kere provaya aldı beni, içime sinmeyen noktaları defalarca değiştirdi. tam içime sinmesi için elinden geleni yapıyor, çok sabırlı biri.

Gelinlik ayakkabılarımı da aldım mecbur, boyunu ayarlamaları için lazımdı. Nişanlımla yakın boylarda olduğumuz için o benden uzun kalsın diye kısa topuklu aldım. Öyle arayınca da çok seçenek olmuyor ama bulduğum benim hoşuma gitti.

Dantelimin de artan bir parçasını aldım, şimdiye kadarki resimlerde deseni belli olmuyor diye bir detay koyayım bari dedim...

canım bende takipçinim
bende grace kelly'nin gelinliğini baz alarak tasarlattım gelinliğimi, seninki de çok şık oluyor, mutlulukla giyeriz hepimiz inşAllahhhhhh

canım bende takipçinim
bende grace kelly'nin gelinliğini baz alarak tasarlattım gelinliğimi, seninki de çok şık oluyor, mutlulukla giyeriz hepimiz inşAllahhhhhh

çok teşekkür ederim sizlere kızlar, amin inşallah. bu grace kelly modelini güzel yapmak da amma zormuş. toplamda 10 prova filan yapacağım herhalde tam istediğim gibi olsun diye seninki ne alemde, dikiliyor mu? konusunu aç da görelim

evet canım, dikiliyo benimki de
daha yeni başladık sayılır, şimdiye kadar ki 2 provamdan pek bişe anlamadım açıkçası, kalıp çıkardılar, heryerimi iğnelediler falan :90: bu hafta ki provamda model biraz daha netleşirse eğer, topic açmayı istiyorum, fikirlerinizi almak için, burada yapılan yorumlar çok yerinde beğendiğim 4tane gelinliği biraraya getirip bi model çizdim, umarım hayalimdeki gelinliği yapabilirler...
gelinlik işi hem zevkli hem de çooook zor, hele benim gibi bu işlerin cahiliysen

Kızlar, hepinize görüşleriniz, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Kendim webtasarımla uğraştığım için, müşterilerim benden emek harcadığım ve yaptığım bir şeyi bozmamı istediklerinde yorulabiliyorum. O yüzden de kendi gelinlikçime hiç kıyamıyorum, ama sonuçta bir şeyler yanlış gidiyorsa düzeltilmesi lazım. Böyle dedim ve Filiz hanımla konuştum, aşağıdaki resimler üzerinden şunlar değişecek:

• Düğmeler sökülecek, çok sık dikilmiş ayrıca danteldeki işleme üzerine gelen düğmeler sağa sola yattığından eğrilik var gibi duruyor.
  • Önde çapraz birleşen drapelerin en üst çizgileri, ilk yaptığımız drapelerde dümdüzken ve nerdeyse dik bir açıyla birleşirken, şu anda çapraz değil gibi, önce yana sonra dik aşağıda gidiyor gibi duruyor, o düzeltilip eski drapedeki görüntüye yaklaşılacak.
  • Yaka ilk sayfadaki resimde astarsız, ikincisinde likra astar var ve boynuma oturmamış. yakayı astarsız diktireceğim çünkü zaten deseni orada çok sık.
  • Üstteki dantelin deseni sıklaştırılmak üzere aplik yapılacak.
  • Drapelerin birleştiği noktada şimdi özensiz bir çiçek gibi sarkık duran parça aslında dantelin deseninin bir parçası. o parça aplik yapılarak tam oraya dikilecek.
  • Üstteki düz kumaş organzenin en alt noktası henüz kesilmedi. Drapeler tutturulduktan sonra altı kesilecek, şu an kabaca içeri katlanmış durumda.

İşte böyle kızlar. Umarım bu değişikliklerden sonra güzel bir gelinlik çıkacak ortaya.

teşekkürler kızlar. ama bu aralar öncekiyle şimdiki resimlerine bakıyorum ve açıkçası moralim biraz bozuluyor, keşke hiç oynamasaydım mı diyorum. inşallah bahsettiğim düzenlemeler yapıldıktan sonra içimde ukde kalmaz. artık önceki haline dönmemin de hiçbir yolu yok...

Son düzenleme:
canım ben kapalı gelinliklerden pek hazetmem normalde...
ama senin seçimin çok zarif olmuş, çok güzel olmuş..ayrıca harika taşıyorsun...
gelinlik diktirmek her zaman risktir; ufak tefek şeylerde sıkıntı yaşasan bile içine dert etme...
çünkü bence her haliyle çok güzel görüneceksin...maşallahhh

cnm ilk sayfadaki gelinliğindeki pile drapeyi beğenmemiştim. ama şimdi kullandığın büzgü drape daha hoşuma gitti
evet düğmeler özensiz görünüyor,zaten sende bunun farkındasın. birde içindeki bustiyer görünüyormu bana mı öyle geliyor anlamadım:44: yani straplez görüntüsü var,hiç hoşuma gitmedi. için görünüyor sanki. astar yapılacakmı içine yoksa böylemi kalacak?

drapelerin birleştiği yere çiçek tarzı birşey olursa güzel olur diye mesajlarda fikrimi belirtmiştim. gerçektende güsel duracak gibi
ayakkabılarında hoş.keşke ayakkabının burnuna dantelinden yapıştırma imkanın olsa,bütünleşir diye düşünüyorum

drapeler konusunda içime su serptin, teşekkürler. şu an dantelin altında kalın likralı beyaz kumaştan astar var. açıkçası bu astar konusunda oldukça sıkıntı çektim. benim gelinliğim sülalenin ilk tesettürlü gelinliği olduğu ve kararımı desteklemedikleri için açıkçası bu çok kalın astarlardan kullanamadım, çünkü kalıp gibi duran tesettür gelinliklere karşı çok olumsuz bir tavırları var. grace kellynin gelinliğinin üst tarafının havasını yakalamak istedim ki onların da beğenebileceği ve ağızlarını tutacak bir şey çıksın ortaya.

renk farkını ben de çok dert ettim, acaba dedim kalıp beyaz yerine ten rengi mi dikilseydi de görünmeseydi, ama onu da istemediler. tenim kesinlikle görünüyor hissi vermediği için buna razı oldum. bir de gelinliğimin duvağı tül yani şeffaf değil ipekten opak olacak ve omuzlarıma, kollarıma düşecek o yüzden biraz daha rahat edeceğim...

bir de tam geçişin olduğu noktada dantelden biraz aplik yapacağım, o da olumsuzluğu azaltacaktır.

Son düzenleme:
hımm anladım cnm
ama keşke daha farklı bi astar kullanma şansın olsaydı ve içindeki straplez görüntüsü ortadan kalksaydı. bu astar işini ben hiç ama hiç anlamıyorum. bende nişanda elbise dikdirdim,tam 3 kattı. yani dışarıdaki katı elbisenin kendisiydi ve içinde iki kat daha kumaş vardı. ben şok olmuştum.içimin görünmesine imkan yoktu. bu 3 katın üstünde artı olarak dantel ve işleme vardı. ay o elbiseyi nasıl taşıyabildim aklım almıyor. şimdi 5 dk duramam içinde çok ağırdı

buarada senin yerinde olsam,başkalarının düşünceleri için kendimi bu kadar yıpratmam. bende çevrem ne der? ya beğenmezlerse? diye çok düşünürüm ama inan yanlış yapıyoruz.hele hele gelinlik için kimse umrumda olmaz. bu senin en özel günün, bugünde başkalarını memnun etme çabasından uzak olmalısın.
ailede ilk kaplı gelin sen olacakmışsın ne güzel.Allah diğer aile fertlerine de nasip etsin inş.
ama sen kendi içine sinen birşeyi onları düşünmeden yaptırırsan, eminim onlarda beğeneceklerdir.

insanları dinlememek mümkün olmuyor işte, bir de ben kendi akranlarımdan ilk evlenenim. annem,babam, halam vs vs. akrabaların gözleri hep üstümde ve tabi ki kendi hayallerini bende yaşamak istiyorlar, onları da anlıyorum. bu yüzden karışmamalarını isteyemiyorum.

gelinliğin kendisinin görüntüsü beni rahatsız etmiyor dürüst olmak gerekirse. belki sen de fotoğraf yerine kendisini görsen daha çok severdin

isteklerim için yine randevu verdi. gelecek salı gittiğimde 7. provam olacak benim kadar sık provaya giden oldu muuu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…