• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinlik Modelleri Gelinliğimdeki drape konusunda yardım

minenes

Guru
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2010
2.740
80
363
İstanbul
Merhaba kızlar,

Gelinliğimi Grace Kelly'den esinlenerek diktiriyorum. Yalnız orijinal gelinliğin eteği önden çok sade olduğu için değiştirmeye karar verdim ve ön çaprazdan bir açılımla dantelin görünmesini istiyorum. Yani şu görüntü hoşuma gidiyor:

19ecddba.jpg

Fotoğraftaki modelde yandan bir açılım yok, kuyruğu yana çekilmiş durumda. Ben şu şekilde bir etek beğenerek yandan açılım uygulatmaya çalışıyorum:

hareketli2.jpg

Gelinliğimin bugün drapeleri ortaya çıktı ve şimdilik çok kabaca şöyle bir görüntü oluyor:

29ckqbm.jpg

Sizce drapeler bu şekilde nasıl olmuş? Bana biraz fazla belirgin oluyor ve üstteki dantelden rol çalıyor gibi geldi.

Bu şekilde çok belirgin oluyorsa, nasıl bir alternatif uygulayabilirim?

Son düzenleme:
çok sağol, en alttaki benim dikimde olan gelinliğim :D drapeler güzel duruyor yani sana göre...

hadı ya bende ınternetten sandım canım gelınlıgın cok hos bence her seyı hos butun gelınlıkler bırbırıne benzememelı zaten farklı gelınlıklerı sevıyorum,en guzelı sneın kı:69:

ama duvagını uzun yap bence canım kısa olmasın

Canım gelinliğim başörtülü olacak :D O yüzden duvak kullanmayacağım, daha doğrusu duvağımla başörtüm bir olacak. Hepsi bitince paylaşırım inşallah.

Bu arada, gelinliğin zaten 1-1,5 metre kadar bir kuyruğu var.

Canım gelinliğim başörtülü olacak :D O yüzden duvak kullanmayacağım, daha doğrusu duvağımla başörtüm bir olacak. Hepsi bitince paylaşırım inşallah.

Bu arada, gelinliğin zaten 1-1,5 metre kadar bir kuyruğu var.

bende onu sorcaktım başötü varsa daha guzel olur tabı ,bıtınce paylaş canım

Gelinliğiniz çok zarif olmuş.Mutluluklar dilerim
Bu arada terzinizide tebrik etmek lazım iyi iş çıkarmış

Gelinliğiniz çok zarif olmuş.Mutluluklar dilerim
Bu arada terzinizide tebrik etmek lazım iyi iş çıkarmış

henüz bitmedi ama teşekkür ederim. daha bu fotoğrafta kollar, yaka, drapeler hepsi iğneyle tuturulmuş durumda :D ama hakkaten terzim iyi iş çıkarıyor sağolsun. işin komiği, terzi mankenine gelinliğim sığmadığı için tüm bu iğneleme işlemlerinin benim üzerimde yapılması gerekti. 3 saat ayakta durup cansız manken oldum :S

ilgilenenler olursa, kadıköy tunaliz modaya diktiriyorum...

canım merhaba. grace kellynin gelinliğini ve alttaki resimdekini çok beğendim. ama drapeler konusunda haklısın, üstteki dantelden rol çalıyorlar. ve drapeleri daha inceltmek lazım bence, 2. resimdeki zerafet bundan kaynaklanıyor. bir de bence drape kumaşı daha ince ve sert bir kumaş olursa daha düzgün durur, senin gelinlikteki kumaş daha kalın ve hacimli dikkat edersen. ve sentetik oranı az olan bir kumaş olmalı ki drape katlandığı gibi kalsın. umarım anlatabilmişimdir canım. mutluluklar.

kesinlikle haklısın
o drapeler dantelin o saflığını zarifliğini biraz arka plana itmiş bence de
nacizane fikrim daha farklı bi kumaşla uygulanması yönünde olurdu
tabi zevk meselesi ama ben şahsen gelinlikte dantel ve tül tarzı kumaşları çok zarif ve şık buluyorum
kumaşlar konusunda bilgim yok ama benim gözümde daha yumuşak daha tül tarzında ama biraz daha yoğun dokulu bi kumaş çok daha hoş durur gibi geldi
tabi öyle bi kumaş varsa :)
yine de bu haliyle de güzel mutluluklar hayırlı olsun

canım gelinliğin çok hoşgörünüyor ama gerçekten drape kısmı takıldı bana da acaba diyorum ki drapeler şu an başladığı yerin 1-2 parmak daha altından mı başlasalar ki???

o üstteki kumaş ipek organza. bana ilk tafta önermişlerdi ancak ben biraz daha uçuş uçuş dursun diye organzayı seçtim. bakalım, bugün dikmesinler dedim, bir daha uğrayıp başka alternatifler deneyeceğim. kumaşı kestikleri için malesef değişim şansım çok kısıtlı :(

bu arada, seçenek olarak drapeleri ütületebilirim, yani daha basık dururlar.

ayrıca, üstteki dantele biraz aplik yaptırmayı düşünüyorum, yani deseni daha sık olacak ve daha fazla taş olacak üstte. ayrıca bir de önden baskı düğmeler inecek tek sıra.

Son düzenleme:
Çok güzel oluyor gelinliğin, henüz dikilme aşamasında ama bayıldım:16: drape konusuna gelince bahsettiğin gibi biraz ütületebilirsin, göz yormuyor, gayet şık olmuş canım:29:

o üstteki kumaş ipek organza. bana ilk tafta önermişlerdi ancak ben biraz daha uçuş uçuş dursun diye organzayı seçtim. bakalım, bugün dikmesinler dedim, bir daha uğrayıp başka alternatifler deneyeceğim. kumaşı kestikleri için malesef değişim şansım çok kısıtlı :(

bu arada, seçenek olarak drapeleri ütületebilirim, yani daha basık dururlar.

ayrıca, üstteki dantele biraz aplik yaptırmayı düşünüyorum, yani deseni daha sık olacak ve daha fazla taş olacak üstte. ayrıca bir de önden baskı düğmeler inecek tek sıra.

ütületme şansın varsa bence daha düz duracağı için iyi olur.danteldeki yoğunlaştırmalar da iyi olur. güle güle giy gelinliğini, çok güzel olacak:nazar:

şimdi gelinlikçiden geliyorum. onun da içine tam sinmemiş zaten. drapeleri açtık. bu şekilde katlayarak pile drape değil de, ikinci resimde görülen gibi sanki kumaşın büzülmesinden doğal oluşan kırışıklıklar şeklinde drapeler yapacağız, yani aynen ikinci resimdeki gibi bir etek olacak. grace kellyninkini de denedik, yani yatay kalın drapeler yaptık, altından biraz düz kumaş inip çaprazdan kumaşı ayırdık ama balık kesimde belden sonraki dümdüz bölge iyi durmadı.

yeni halini çekebilirsem 20 nisanda paylaşırım.

güzel sözleriniz için teşekkürler, daha güzelleri sizin olsun inşallah.

taslak haldeki gelinliğin bu kadar güzelse dikilmişi nasıl olur diye düşünmüyor değilim :69: çok zarif görünüyor gerçekten.. dediğin gibi drapeler dikkat çekiyor. dantelden gözle drapeye kayıyor. ama eminimki sen onada bir yol bulursun canım :21:

kolları çok güzel oturtulmuş. robot gibi bir görüntüsü yok. birde üst kısmına straplez gibi alttan görünüyoo ya nasıl bir kumaş uygulaması yapıldı canım??

grace kelly deki gibi kollarda kumaş düğme düşünüyor musun?

taslak haldeki gelinliğin bu kadar güzelse dikilmişi nasıl olur diye düşünmüyor değilim :69: çok zarif görünüyor gerçekten.. dediğin gibi drapeler dikkat çekiyor. dantelden gözle drapeye kayıyor. ama eminimki sen onada bir yol bulursun canım :21:

kolları çok güzel oturtulmuş. robot gibi bir görüntüsü yok. birde üst kısmına straplez gibi alttan görünüyoo ya nasıl bir kumaş uygulaması yapıldı canım??

grace kelly deki gibi kollarda kumaş düğme düşünüyor musun?

çok teşekkür ederim, senin zevkini az çok biliyorum o yüzden beğenmene sevindim. üst kısımda, ana gövdenin straples olan kalıbı bittikten sonra sadece astar kalınca bir geçiş oluyor, evet. ama o geçiş fotoğrafta biraz fazla belirgin. ışık tam üstten vuruyor, flaş patlaması gibi bir olay olmuş. yoksa gün ışığında hafif bir geçiş görünüyor. aslında ben geçiş belli olmasın isterdim, malum kapalı bir gelinlik. ama üstü senin tabirinle "robot" gibi durmasın diye en kalınından viskon likralı bir astarla kapladık. o da böyle bir sonuç doğurdu.

kolları ben de aynen düğmeli yapacağım, zaten dar kolda elin geçmesi için şartmış...

Back