Gelinlik Modelleri Gelinliğim için yardım

siniotriyal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2014
10
0
33
Merhaba arkadaşlar,
Burada yeniyim 2 gündür baya bi okuma yaptım gelinlik konusunda. Burada bana yardımcı olabileceğinizi düşündüm. İnşallah olur.
Benim düğüne 2.5 ay gibi bir zamanım kaldı. Haftaya okulum açılıyor. Bu hafta artık bir yerle anlaşmalıyım.. 2 kere Fatihi gezdim ama ne kafamdaki modelin olduģu bir tane gelinlik ne de kaliteli kumaş kullanan bur gelinlikçi gördüm.. Sadece Bursa pazarının kumaşları çok kaliteliydi. Orasıda istediğim gelinliģn 2800-3400 arasında bir şey olacağini söyledi
1) Bursa pazarında daha önce gekinlik diktiren var mı? memnun mu?
Bir kerede Eminönünde kumaşcıları gezdim,tülden dantele santuğa kadar bütün kumaşlara dokundum,fiyat aldım... Keşke gezmez olaydım ! Yani bugüne kadar çevremde gelinliğe o kadar para veren arkadaşlarımın fahiş fiyat ödediklerini gördüm.( çünkü kumaşlar ve kaliteleri ortadaydı.
Geçen gün Kadıköy Altıyol'da gelinlik baktım. Biraz ferahladım Fatih'ten daha iyi gelinlik modelleri vardı fiyatlarda daha makul. Baya bir gezdim. Antik Butik diye bir yer en hoşuma gidendi. Kumaşları güzeldi ama dantellerini bir türlü beģenemedim.Orada 2600 fiyat aldım en son olarak. Sorum şu:
2)Orada diktirmeli miyim??Çünkü her şey iyi gisiyordu ki nette orayla alakali tek bir tane kötü baya kötü bir yorum okudum. Uzak durun paranızla rezil olursunuz diyordu.
3) Sizin içinizden orada gelinlik diktiren biri var mıydı?
4) Önümüzdeki günlerde tekrar Kadıköy' e gideceģim. Burada adını çokça duyduğum ama uğramadıģım bi kaç gelinlikçi var . Tunaliz, Nurbanu gibi. Başka bir öneriniz var mı?? Buralarda diktiren arkadaşlar görüşünü yazabilir mi?
Son olarak nasıl bir gelinlik istediğime gelirsek şöyle: tek parça A kesim bir gelinlik istiyorum. Bedenide dahil olmak üzere kumaş olacak. Arkası kuyruklu olacak. 3 numara tarlatan. Yani çok kabarık olmayacak. Seçtiğim dantelden bir pelerin yaptiracağım ama omuzlarimi kapatan değil şal gibi göğsümde birleştirip şık bir şeyle tutuşturulacak bir pelerin . Bunu yaptırmam gerekiyor tesetturluyum ve üst bedenm büyük .. Pelerinden aşağısı dizlerima kadar dümdüz olacak . Pelerinden kullandığım dantelden aplikler olacak dizden aşağı kısımda dikine olarak . (ya da eteği dümdüz olup arka kuyrukta A pile şeklinde mi dantel olsa? ) Hayalimdeki gelinlik yaklaşık olarak böyle. Ekstra ufak değisiklikler olabilir. Mesela kol manşetkerimde dantelden küçük aplikler gibi.
Velhasılı sizce fikrim nasıl? Elinizde bu anlattığıma benzer bir görsel var mı?? Bana fikirlerinizi yazarsaniz çok makbule geçer... Haftaya fakülte baslayacak
Lütfen gelinlik seçmeme yardım edin

Yukarıya yazmayı unutmuşum sizce gelinliğin bedeninde kullanacağım kumaş ne olmalı?? Saten,mikado, ziberlin,şantuk, tafta??
Bütçem 2000 tl. Sizce böyle bir gelinliği bu fiyata diktirebilir miyim?? illa Fransız dantel olmasına gerek yok yani basit durmayan kordoneli dantel filanda olabilir.

ben de antik butik ile anlaştım ancak daha 2. provam bile olmadı. siz nasıl bir yorum okudunuz beni de bilgilendirebilir misiniz? ben dükkanda bulunduğum süre içinde gelinliğini teslim alanlardan olumsuz bir şey duymadım ama bu olmadığı anlamına gelmez.

https://tr.foursquare.com/v/butik-antik-haute-couture/5244223a11d2769d0efa3c22

Açıkçası bu yorum ne kadar doğru ne kadar gerçek bilmiyorum.. Butik antik gelinlik kadıköy yazinca bu çıkıyor direk.
Zan altında birakmak istemem ama benim içime sinmedi yani dantellerde hoşuma gitmemişti birde 2600 bütçemi aşıyordu. Ben orayla anlaşmadım.
Lakin siz içinizi ferah tutun.
Ben biraz pimpirikliyim en başından beri aklımda olan bir yer vardi oraya yaptırmak istiyordum gelinliğimi ama emin olmak için bir sürü gelinlikçi gezmem gerekmiş
Şimdi en baştan beri aklımda olan gelinlikçiyle yazışıyorum inşallah anlaşabiliriz. Öyle.
Sizinkide hayrolsun inşallah

Sizin de hayırlı olsun :) valla bir kişinin yazdığı bir yorumla karalamamak lazım sonuçta rekabet piyasası. siz nerede diktirmeye karar verdiniz acaba?

Henüz tam anlaşmadık:) ama anlaşmayı umuyorum inşallah yazışıyoruz:)) Buradaki herkesin tanıdığı birisi Minenes:) İnşallah hayırlısı olur. Selam ile

Sizin de hayırlı olsun :) valla bir kişinin yazdığı bir yorumla karalamamak lazım sonuçta rekabet piyasası. siz nerede diktirmeye karar verdiniz acaba?

Canım aslında sorularına net cevap veremiyorum çünkü bende daha ailelerin tanışması aşamasındayım ve gelinlik olaylarına girmeme en az 2 ay var =) ama sadece fikir olarak şunu söylemek istiyorum (sadece tek bir arkadaşımdan duydum bunu sen yine de araştır!!) gelinliğin kumaşına diktireceğin terziyle karar vererek ve beraber kumaşçıları gezip sen kendin kumaşları alırsan dolayısıyla terzi sadece senden dikim parası alacak. Böylelikle çok kaliteli gelinlikler bile çk uyguna geliyormuş. Sana tavsiyem kumaşları kendin al terzinle beraber git al sadece dikim parası alsın terzin. Tabi önce terzi bulman lazım o konuda bilgim yok işte =)

Cevap için teşekkür ederim arkadaşım.
Sonunda terzimi buldum:)
Minenes ile gelinliģimi tasarladık ayın 27 sinden sonra inşallah provalara başlayacağız.

Cevap için teşekkür ederim arkadaşım.
Sonunda terzimi buldum:)
Minenes ile gelinliģimi tasarladık ayın 27 sinden sonra inşallah provalara başlayacağız.
Ayy çok sevindim hayırlısıyla tam istediğin gibi olur inşallah :) gelinliğin tarzını ve fiyatını sorsam ayıp olur mu ki?

Şimdi gördüm yazılanları.
Umarım sizlerin ki dilediğiniz gibi olmuştur.
Ben de maalesef Butik Antik Gelinlikte diktirdim gelinliğimi. Demo olarak sergiledikleri gelinliği dikemediler. İlk önce diktiler bir gelinlik. Tamamen başka bir şey oldu. Onlar da baktı hiç olmamış. Tamam bi daha yapçaz diyerek demo gelinliği söktüler kalıp almak için. Yine yapamadılar. Dikişleri yamuk yumuk oldu.Modeli kayık oldu. Ben çok sade bir şey diktirdim. O yüzden modeli de dikişleri de çok önemliydi. Terzilerin ve ordaki hanımın tavrından bahsetmiyorum bile. Parayı aldıktan sonra 'biz yaptık bu kadar' dediler. İnsan tabi ki gelinliğinin kusursuz olmasını istiyor. Ben bir dünya para verdim ve ağlaya ağlaya giydim gelinliğimi. Terzi arkadaşım yardım etti dikişleri biz düzeltmeye çalıştık.
Umarım kimse yaşamaz bana yaşattıklarını.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…