Gelinlerin Geleneksel Kurban Şenlikleri Başlasıııınn :)

Morusevenanne

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2015
837
1.052
33
Her bayram bi çoğumuz eşleri ile, ailesi ile, eşinin ailesi ile türlü sıkıntılara giriyor. Bazılarımızın eşi zor durumda bırakıyor, bazılarımın eş ailesi.. Malesef türlü huylu insanlarla hayat yürütüyoruz. kimse sizin gibi değil. Eşler bile bazen saçmalıyor bize göre :)

Eşinin ailesi ile baya baya sorunları olan, malesef eşinin ailesini sevemeyen, bu sebepten evliliğinin ilk 8 ayı kavga gürültü sinir krizleri depresyon ile geçen , ama son 3 aydırda bunları kendi çapında biraz olsun aşabilmiş, yuvasına gereken huzurun anahtarını bulup bi güzel gemisini yürüten ben'in bir sorusu var :) KK'da açtığım konularda hem eleştiri hem fikir hem de önerilerle kurtardım ben akıl sağlığımı inanın. Çok minnettarım sizlere. Sorunumla ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler :)

Geçen sene evlendik. evlendikten kısa süre sonra kurban bayramı geldi. sıfır eve (kira) taşındım ve madur oldum 9 ay boyunca. Hiçbir beyaz eşyamı kurmadı bayi. Çok detaylı ama neyse kısa kesicem. bizde idareten mini ofis buzdolabı ile idare ettik. e buzluğu mini minnacıktı. ve kurbanda hayvan kesildi 40 kilo et düştü bizim hissemize. buzluğum olmayınca kv'nin buzluğunda kaldı. 3 hisse oldu benimki ile evlerine giren et. yani 120 kilo et girdi onların evine, buzluğuna. Ve inanın, Allah şahidim. avcumun içi kadar 5 poşet yedim kendi evimde. Eşimin ailesi hergün et yiyor. köfte, çöpşiş, kebap, ızgara hepsi aynı anda hemde. Köfte kızartıyorlar, yanında kayseri yağlaması. kırmızı et sevmeyenlerede tavuk şiş. Neyse malum 40 kiloydu et, bi gün gittim ve akşama et yapıcam anne buzluktan et verir misin götüreyim dedim. Kalmadı dedi Hiç kalmadığını söyledi. O zamanlar ben toyum tabi. Söyleyemiyorum diyeceğimi. Peki dedim sustum. Acayip içlendim sonra. Hayret ettim nasıl yediklerine. Sonra bi gün şeytan dürttü beni buzluklarına baktım çaktırmadan. Etler duruyodu, üzerlerine yazmış etin neresi olduğu. Yok kavurmalık, yok boyun eti yok kaburga. Salak gibi bununda tartışmasını yaşadım eşimle. Çok ayıbıma gidiyor Allahın etinin konusu oluyor diye. Kalkıpda al bunuda götür hiç demedi. hep ben istedim.

Dünde yine bayram, hayvan, et konusu açıldı. Kendi annemle babam adak adamış bana, o kesilecekmiş. Abimde benim için kurban kestiriyormuş. Ama eve gelmicek etler, dışa gidecek. bunuda kv duydu. E sizin kurban bizim olur o zaman dedi daha duyar duymaz. Bende eve girmicek o kesilen hayvanların eti dedim. Kv'de Olsunsiz ne yiyeceniz buraya koyarız yine dedi. Bende sanmıyorum ya, kendi buzluğuma koyarım dedim. Eşimde öööööle sessiz duruyor. bu mesele burda kalmaz, bayram günü bile konusu olcak ADIM gibi biliyorum. hepsi istemicek etim evime konsun. bu gibi konularda öyle bir hale bürünüyorlarki, asalak, yapışkan sömürücü birer tip oluyor hepsi gözümde.
Ama ağırıma gidiyor arkadaşlar, niye onlara vereyim ben? onlarında olacak, onlardada kesilecek. Sizce bunu sorun etmem çok mu kötü? vereyim döve döve gere gere yesinler mi?
Vallahi çok ayıbıma gidiyor etin kavgasını yapmak ya. hele bi de kurban yani bu. Aman şunu derim kırılırlar günlerini de geçtim. KÜT diye lafı söyleyeyim diyorum. Ama ne diycem?
Ya ben eşimle evime yeri geldi peynir alamadım, utanmıyorum bundan. Bi kez bile ne yiyip içiyosunuz demediler. Aksine eşimin kartını kullandılar (şirketinin verdiği 350 tl'lik yemek kartı)
Çok ağırıma gitmişti. Annemle babam market alışverişimi yaptı teee öte şehirden gelip. Bunlar gere gere hergün ızgara yaptı. Konu çok basit belki ama, valla böğrüme oturuyor ya.

Etin hepsini dağıtırdım yine de onlara bırakmazdım heralde. Yedikleri ette Değilim ama yaptıkları çok ayıp. Kurban Bayramının anlamını bilmiyorlar heralde. Kendin löp löp yedikten sonra ne anlamı var? Sende payından dağıtacağını dağıt ve geri kalanını at buzluğuna.

kendi kestikleri kurbanı afiyetle yesinler bir de sizinkinde niye gözleri var acaba buna açgözlülükten başka bişey denmez.
kesinlikle konusturmayın bile siz bişey demedikçe devam ederler böyle.

aynen dediğiniz gibi. ette değilim, yapılan muamele dokunuyo bana. Enayi yerine koyuyorlar beni, bizi. inşallah bayram günü payıma düşen etin evime bırakılmasını, orada poşetleyeceğimi söylicem. Halledicem inşallah. değilse her bayram aynı yere gelcem

kendi kestikleri kurbanı afiyetle yesinler bir de sizinkinde niye gözleri var acaba buna açgözlülükten başka bişey denmez.
kesinlikle konusturmayın bile siz bişey demedikçe devam ederler böyle.
bu bayram bunu halledersem bu işi her seferinde üstesinden gelirim. cahille cahil, hadsizle hadsiz oluyorum artık bunların içinde. onlar edepsizleşirse bende edepsizleşcem. Geçen bayramda hiç bana vermediniz, zoruma gidiyor bizim kurbanımız bu ve benim de et yemeye ihtiyacım var hamileyim diyetimde hergün et var dicem. etin başında bi onlar çekiştirir bi ben çekiştirirmişim Rezillik artık

kkııızzz detaylı anlatmayaydınn ıyıydı kebap cesıtlerını canımı cektırdın allahtan ben antepdeyım
sahsen bız etın yarısından fazlasını dagıtıyoruz... kurban kendımız yıyelım kebap partısı ıcın degıl bence
buzlugumuzda okadar az kalıyorkı o kurbandan bıraz fazla bana kalsa ıcım rahat etmıyor
bence dagıtacaklarımız var deyıp alıp dagıtın
kayınvalıdenın buzlugunda kebap cesıtlerı ıcın bekleyen etlerın hıc bı kımseye faydası yok zira

e yani bir de hamilesin ve o çocuğunda hakkı var hem de herkesten çok.
sen al etini ister dağıt istersen kebap yap ye ama al yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…