• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gelinimiz

Sen annenin evinde oturuyorsun birak konussun catlayana kadar.
Sanki hanim efendinin malida konusuyor orda burda utanmadan ...

Böylelerini dikkaete almamak lazim kendilerini nimeneten sanarlar.

Kocanızı içgüveysi aldılarsa gelininizi de yılan olarak almışlar aileniz. Emin ol o taa yurt dışından kuduruyodur. Kudursun dursun boşverin. Laftan da anlamaz üzerine gitseniz de ısırır. İçinde iyilik olsaydı zaten böyle yapmazdı. Dua edin Allah selamet versin. Abinize yazık olmuş. Ağır olmuş olabilir kusura bakmayın ama bende çok kızdım ayıp yaptığı.

O ev de sanirim gelininizin gozu var. Kanimca o ev size kalacak diye odu patliyor.

Annen tapuyu sana versin. Gelinde altina s...sın. mis gibi yaşa kocanla. Dagdan gelip bagdakine laf sokmasin. Senin hakkin o ev

Gelin görmemis biri sanirim, hersey onun olucak falan saniyordur. El kizi diyip gecin ona cevap vermeye bile degmez. Aileler mali bu oglumun su kizimin diye bölüyor, bu damadin bu gelinin diye degil, gelininiz saf bilmiyor herhalde.

Birde bu gelinlerin damatlari cekememisinide anlamiyorum. Ben bekardim daha ablam nisanli, abim evliydi annem mangal yapip herkezi cagircagi zaman gelinin surati bes karis oluyodu, damatta kosa kosa gelir simdi hemen diyordu, annem bir iki kez bozduda daha sesi cikmiyor.

Abim uzulmesin diye... diyorsunuz ama a abiniz sizin uzulmenizden rahatsizlik duymuyor. Nasil olacak?

Terbiyesiz ya! O neymiş annenin 2 evi varsa ileride zaten sizin olacak o ne diye oradan müdahale ediyormuş.Bazı gelinlerde,kayınvalide,görümcelerde sorunlu oluyor.Bir taraf iyi olsa illa biri kötü olacak!!

Abim uzulmesin diye... diyorsunuz ama a abiniz sizin uzulmenizden rahatsizlik duymuyor. Nasil olacak?

Rahatsız olsa da bir uyarıyor iki uyarıyor sonra da laf dinlemiyor diyor. araları zaten bozuk gibi bu gibi birsürü olaylardan dolayı. Evet bende abime kızgınım, ama karısı sonuçta ben şunu yap bunu yap diyemem sustur derim o susturamıyorsa ben sustururum ama ozaman da o daha beter karşılık vericek eşim duyucak araya giricek işler yine karışıcak. ah evli olmasaydım ben ne abimi ne eşini umursamazdım . aslında en çok aileme kızgınım babama eve geçerken eşim istemiyor biz kiraya çıkalım dedim niye istemiyomuş size laf eden biri olursa karşısında beni bulur dedi de işin içine gelini oğlu girince ses edemedi.

merhaba kızlar 1 yıllık evliyim ben, ailem şehir dışında çalıştığı için annemle babamın satınaldığı iki evden birine yerleştik. Ev yeni ve boş bekarken de hep kredi taksitlerine yardımcı oluyordum aidatlarını ben ödüyorum. bunlar tabi bir gerekçe değil orada oturmamızın en büyük sebebi işyerime yakın olması ve de yeni ev annem kiraya vermeye kıyamadı onun yerine sen yerleş bana kira öder gibi kenara paranı koy dedi. bende ev için çekilen krediyi ödüyorum her ay. yani bir nevi ha kirada oturmuşum ha annemin evinde maddi olarak bir değişiklik yok. böyle olduğu halde evliliğimden 5 ay sonra gelinimizin orda burda eşim için iç güveysi diye konuştuğunu bize acıdığını bir evleri bile yok asalakların gibi şeyler söylediğini hatta bunu bir sosyal paylaşım sitesinde yazdığını gördüm. abime direk onun görselini çekip gönderdim söyle saçma sapan şeyler yazmasın bu nedemek diye. abim hiç birşey söylemedi ve ordan kaldırılmadı da o yazı. bu arada onlar da yurt dışında yaşıyor. sonra yine aynı şeylere devam edince eşim de duydu bildiğiniz kanlı bıçaklı olduk tabi.
Sonra abim aman siz ona bakmayın huzurunuzu kaçırıp rahatınızı bozmasına izin vermeyin gibi şeyler söyledi bize ama olanlar oldu birkere.
O kadar kötü birşey ki bir tek kardeşiniz var, ve bir araya gelemiyorsunuz . artık gelinimizin olduğu yere benim eşim gelmiyor. ben yine abimin hatırına gördüğümde selamlaşıyorum ama kinim öfkem çok. zatenn kırk yılda bir görüyorum.
Tavrımda çok kararsızım sırf abim üzülmesin diye olumsuzluk çıkarmıyorum ama abime de kırgınım. çok iyi niyetli merhametli bir insan. kimseyi kırmak istemiyor.
Ama o kız evliliğimin en güzel zamanlarında benim huzurumu kaçırdı günlerce uyuyamadım.
Allah da onun huzurlu olmasına fırsat vermez elbette biliyorum etme bulma dünyası. bu zamana kadar en ufak kötü sözüm kötü niyetim olmadığı halde neden bunları yaşadım bilmiyorum. Allah hiç birinizin ailesine huzursuzluk vermesin.
Kendisi turkiyeye gelince ailenle mi yasiyor? Kendi evleri var mi? Belki ondan kiskanip cekemiyordur.. Mesajlarin resmini cekip abine gondermek hic olmamis kotu gorumce durumuna koymussun kendini hakliyken haksiz durumuna dusmussun. Yengenle kendi aranizda konusmaniz lazimdi neden abini karistiriyorsun ki?

ahh ahh böyle gelinleri toplu imha edeceksin bizimde başımızda 3 tane var bunlardan hatta yeni sürüm maşallahları var bunlar ne ki...:KK14:

Kendisi turkiyeye gelince ailenle mi yasiyor? Kendi evleri var mi? Belki ondan kiskanip cekemiyordur.. Mesajlarin resmini cekip abine gondermek hic olmamis kotu gorumce durumuna koymussun kendini hakliyken haksiz durumuna dusmussun. Yengenle kendi aranizda konusmaniz lazimdi neden abini karistiriyorsun ki?
kendi evleri burda da var hem burda hem orda ev istedi ailemde kabul etti zaten o konuda hiç sıkıntı çıkarmadılar, abimi neden karıştırıyorum çünkü onun uyarması daha etkili olur dedim biliyorum ki ben bişey söylesem benim canımı daha çok sıkıcak üstüne bir ton daha laf yapıcak. fazla da yüz göz olmak istemedim çünkü terbiye sınırlarını aşan birisi malesef busefer daha çok tartışma olacaktı. benden de 3 yaş küçük kendisi.

kendi evleri burda da var hem burda hem orda ev istedi ailemde kabul etti zaten o konuda hiç sıkıntı çıkarmadılar, abimi neden karıştırıyorum çünkü onun uyarması daha etkili olur dedim biliyorum ki ben bişey söylesem benim canımı daha çok sıkıcak üstüne bir ton daha laf yapıcak. fazla da yüz göz olmak istemedim çünkü terbiye sınırlarını aşan birisi malesef busefer daha çok tartışma olacaktı. benden de 3 yaş küçük kendisi.
Anliyorum kotu niyetle soylememissin abine.. Ama o gelin denen sahsiyet abine aynen sunu demistir "neden seni bana karsi dolduruyor? kendi agzi dili yok mu? bana direk soylemeye tenezul etmemis mi?" gibi gibi abini doldurmustur hakliyken haksiz duruma dusmussundur..

Anladigim kadariyla kiskanc ve seni cekemeyen biri.. Zaten yakinda degil izne geldiginde fazla yuz vermeyin kudurmasin. Senin yerinde olsam gozune gozune sokarim o evi ya da ne biliyim esinle aran iyidir baska yonden iyisindir hepsini gozune sokardim.

baban gelinine bir sey demedimi

yok birşey demedi sadece abimle konuştu o da. ama gelinle araları pek de iyi değil daha önce bir olay daha olmuştu burda annem babam geldiğinde biz yeni evli olduğumuz için abimlerin evinde kalmışlardı 1 hafta, anneme mesaj atmıştı eşyalarımı düzgün kullan diye. hatta bende bir cumartesi eşim işteyken annemlerin yanına gittim kahvaltı yapmaya ve fotoğraf paylaşmıştım annem geldi anne kahvaltısındayım diye onu görünce gelin çıldırmış kuzenimden eşimin numarasını istemiş karısını alıp benim evime gitmesin dicekmiş falan. benim kuzenime diyo bakarmısınız :) halbuki eşimin numarası abimde var istese alır. amacı ortalığı karıştırmak.
o günden sonra annem babam ne evlerine gider ne de çok iyidir araları.

gelinimiz diye sahip çıkmışısınız bide kıskanç gelin boşverin görmezden gelin bence daha çok kudursun :KK76:

Anliyorum kotu niyetle soylememissin abine.. Ama o gelin denen sahsiyet abine aynen sunu demistir "neden seni bana karsi dolduruyor? kendi agzi dili yok mu? bana direk soylemeye tenezul etmemis mi?" gibi gibi abini doldurmustur hakliyken haksiz duruma dusmussundur..

Anladigim kadariyla kiskanc ve seni cekemeyen biri.. Zaten yakinda degil izne geldiginde fazla yuz vermeyin kudurmasin. Senin yerinde olsam gozune gozune sokarim o evi ya da ne biliyim esinle aran iyidir baska yonden iyisindir hepsini gozune sokardim.
yok ilk söylediğimde bunun yazdığını abime gönderdim söyle kaldırsın diye okadar. ikincisinde eve çağırdım konuşalım diye ikisi de benim yanımdaydı sonra geline benden ne istiyosun söyle dedim . sen rahat ediceksin diye annenler niye benim evimde kalıyo benim tabağımda kahvaltı yapmaya ne hakkınız var falan dedi . bende dedim ki ben okadar şey duyduğum halde seni buraya konuşmak için çağırdım sana hoşgeldin dedim evimi açtım sen tabağı çatalın lafını yapıyorsun dedim. sanki senin evin gelicem tabi dedi bana :) bu arada abim de sus ben sana gelirken ne dedim falan dedi. sonra kız sesini yükseltmeye başlayınca yazık size acıyorum kalıcak eviniz yok falan diyince eşim geldi. o da abimle eşi tartışıyo herhalde sanmış noldu diye bakmaya geldi kız açtı ağzını yumdu gözünü iç güveysi olduğundan bahsediyoruz falan diye. eşim bi şok oldu anlamadım bana mı diyorsun dedi abim o arada eşine sus falan derken işler karıştı yani

yok ilk söylediğimde bunun yazdığını abime gönderdim söyle kaldırsın diye okadar. ikincisinde eve çağırdım konuşalım diye ikisi de benim yanımdaydı sonra geline benden ne istiyosun söyle dedim . sen rahat ediceksin diye annenler niye benim evimde kalıyo benim tabağımda kahvaltı yapmaya ne hakkınız var falan dedi . bende dedim ki ben okadar şey duyduğum halde seni buraya konuşmak için çağırdım sana hoşgeldin dedim evimi açtım sen tabağı çatalın lafını yapıyorsun dedim. sanki senin evin gelicem tabi dedi bana :) bu arada abim de sus ben sana gelirken ne dedim falan dedi. sonra kız sesini yükseltmeye başlayınca yazık size acıyorum kalıcak eviniz yok falan diyince eşim geldi. o da abimle eşi tartışıyo herhalde sanmış noldu diye bakmaya geldi kız açtı ağzını yumdu gözünü iç güveysi olduğundan bahsediyoruz falan diye. eşim bi şok oldu anlamadım bana mı diyorsun dedi abim o arada eşine sus falan derken işler karıştı yani
evlerden irak ya ne gelinler varmis.. abinde ne rahat adammis.. Senin yerinde olsam bir daha muhattap olmam. Keyfimi yaparim o da hasetinden catlasin.

Etme bulma dunyasi elbet ama o mutsuzluk yine abinide etkiliyecek farkindasin demi?
Beddua etme bence.
zaten abimin eşi olduğu için beddua etmiyorum ama eğer bi adalet varsa evliliğimin en güzel zamanlarında beni haksız yere hayattan soğutan kişinin hadi beni geçtim eşim o kadar iyi niyetliydi ki abime ve eşine karşı. en çok onun bu duruma düşmesine üzüldüm. eden bulacaktır birşekilde

bu devirde kiz evlat ile erkek evlat arasinda fark mi varmis allasen... annenin durumu yerindeyse sanada yapar ona da yapar ne var bunu bu kadar buyutecek.. bi de yurtdisinda yasiyor taa oralardan bu kadar huzursuzluk yapiyor

Genel anlamda turk toplumunda boyle evdir arabadir gecimdir fln erkegin saglamasi gerektigi icin,
bence bir nevi kocasiyla yani abinizle hava atiyor..
"Bakin benim kocam herseyimize yetisiyor, gorumcemin kocasida utanmiyor karisinin evinde kaliyor"gibi fln..
Bir cok erkek boyle birseyi hic kabul etmez ve gurur meselesi yapar geri adim da atmaz..

Sizin durum biraz farkli tabi krediyi kendiniz oduyorsunuz..
Ha annenizin evinin kredisi olsun, ha kendiniz ev alip kredisini oduyor olsaniz hep ayni hesap..
Kulaklarinizi tikayin abinizin hatrina da abinizle gorusun tabi yengenize mesafenizi koyarsiniz.

Back
X