• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gelin yatağı

parlak saten şık nevresimleri geçirirsiniz yatağa,bir de adettendir,normal bir çarşafın 4te1 i kadar bir bez konur yatağın içine(malum ilk gece muhabbeti,gösterileceğinden değil ya adetten işte):jeyyar:,yatak örtüsüyle örtülür(mümkünse allı,pullu,süslü şıkıdım şıkıdım bi yatak örtüsü)üstüne damatın pijamaları ve gelinin seksi gecelikleri konulur(sanki giyinecekler de)delikafadulden,kıyıya köşeye şampanya ya da şarap sıkıştırılırsa da süper olur:bbo:

O değil de takla atma olayı süpermiş. delikafadulden

katiliyorum, bu takla isi nedir yaaa:roflol::roflol::roflol::roflol:
düsünsene damadin gelini o halde gördügüne :roflol::roflol::roflol:
adam deli bu der birakir orada vallakafamçokkarıştıkafamçokkarıştı

bu nasıl bir gelin yatağı?
anam gelinle damada yer kalmamış üstünde.
valla benim yatağımda ne çikolatalar, jelibonlar vardı ne de takla atanlar.
bütün taklaları kendimiz attık.
eve sağdıç, yenge-teyze de gelmedi..
başbaşa evimize gelmiştik..

Bizim oralarda gelinin yatağının olduğu oda baştan aşağı temizlenir, yeni yatak örtüleri serilir ve yatağa ufakda bir bez parçası serilir. Arkasından odaya tatlı, çerez, içeçeklerle hazırlanmış bir tepsi bırakılır...Hepsi bu... Gerisini gelinle damat halleder. :)

bizde gelın yatagı vardır...
gelın eve getırılırken yanında gelının(kız tarafından) teyzesi veya yengeside bulunur..
sonra 2rekat sukur namazı kılar gelın ve damat... gelın ve damada nasihat ederler ve
kız tarafı geri dondunde eve buseferde erkek tarafından bır buyuk gelır
sonra erkek tarafından (yenge - gorumce) tarafından hazırlanan önce yemekler.. ardından yemıs,cerez,meyve..içeçek gibi seyler.. bir tepsiye hazırlanıp yatak odalarına konur.. sonra yenge yada gorumce gelının elını damada vererek nasihat edip mutlulluklar diler.. ve evden ayrılır...
bizdede böyledirr bende böyle biliyorum :lepi:
parlak saten şık nevresimleri geçirirsiniz yatağa,bir de adettendir,normal bir çarşafın 4te1 i kadar bir bez konur yatağın içine(malum ilk gece muhabbeti,gösterileceğinden değil ya adetten işte):jeyyar:,yatak örtüsüyle örtülür(mümkünse allı,pullu,süslü şıkıdım şıkıdım bi yatak örtüsü)üstüne damatın pijamaları ve gelinin seksi gecelikleri konulur(sanki giyinecekler de):

evet cnm bunlarda var :1rolleyes:

Neyy?? Gelin yatağın üstünde takla mı atar :roflol::roflol:

:roflol: :roflol: :roflol:
buna hala gülüyorum ya :) nasıl bir adettir ilk defa duydum şaka gibi geldi.
:)) :lepi:

bizdeki bildiğim tek adet gelinle damada yiyecek pilavla tavuk hazırlanır, sabah kahvaltılıkları dolaba konur ki uyanınca aç kalmasınlar, başucuna bir tatlı içecek konur şerbet mesela ama o eskidenmiş.

ayrıca çikolata çerez çimen içki keyif yapacaklarsa, (ama zaten yeterince eglenilmiş yenilip içilmiş olması düşünüldüğünden bunlar da konmaz).

yatağın üzerine kızın geceliği, adamın pijaması konur.
ve yatağı uzun yıllar sağlam bir evlilik yapmış bir kadına yaptırılır yani nevresimi çarşafı o örter yatağa.
bizim adetlerimiz bu kadar gelin yatağıyla ilgili.

:içelim:

parlak saten şık nevresimleri geçirirsiniz yatağa,bir de adettendir,normal bir çarşafın 4te1 i kadar bir bez konur yatağın içine(malum ilk gece muhabbeti,gösterileceğinden değil ya adetten işte):jeyyar:,yatak örtüsüyle örtülür(mümkünse allı,pullu,süslü şıkıdım şıkıdım bi yatak örtüsü)üstüne damatın pijamaları ve gelinin seksi gecelikleri konulur(sanki giyinecekler de)delikafadulden,kıyıya köşeye şampanya ya da şarap sıkıştırılırsa da süper olur:bbo:

süpersinnn :jeyyar:

bu ne yaa bu kadar çok süsü yataktan kım toplayacak damadın uykusu gelır gelın toplarken ben ugrasmam hem yatkodasının mahremıyetı var ben yatakodamı kendım serecem kımseyı de elletmıycem kullanılcak sekılde olcak ya ne bu saçma bence gamyoncuiremsu

bu ne yaa bu kadar çok süsü yataktan kım toplayacak damadın uykusu gelır gelın toplarken ben ugrasmam hem yatkodasının mahremıyetı var ben yatakodamı kendım serecem kımseyı de elletmıycem kullanılcak sekılde olcak ya ne bu saçma bence gamyoncuiremsu

evet bencede cok fazla sey var burda, bide dedigin gibi yatakodasi mahrem biyerdir kimsenin isi yok orda kötükedihüsokötükedihüso

ayy çok güldüm gelin taklamı atar yatakta dediniz ayy hele bide görsem yarılırım heralde g..tünü dikicek millete karşı çocuk gibi taklamı atacak ayy :roflol::roflol:

hımm ilk defa duydum bizdede farklı oldu.
çeyiz sermeye giderken annem yanında götürdü başka bi şeyler.
1.5 metrelik bir beyaz çarşaf koydu annem.
sonra onu yatağa serilen diğer çarşafın üstüne serdi adetmiş kızdım alsında biraz. annemde dedik i göstermek içind eğil bu adettir, hem temiz olur dedi. öyle kaldı.

ama nişanlım çalıştığı için evimizde kalıyor yatak odasında yatmış battı çarşaf dedi. iyi de olmuş içime sinmemişti zaten :delphin:

bizde gelin yatağını evliliği düzgün çocuk sahibi namazında olan biri yapar.kızın çeyizinde olan dantelli nevresimler kullanılır.yatağı hazırlayan kişi dualar okur kurarken hayırlı olsun diye.yatak örtüsü serilir.böyle bizde.

bende 2008 gelinlerindenim benim gelin yatağımı çeyizimi serymeye gelen kendi tarafımdan olan akrabalarım yaptı önce beyaz bir lastikli dışı havlu gibi koruyucu serdiler yatağa sonra onun üstüne 1 metrelik beyaz bir çarşaf serdiler kenarları oyalıkaydirigubbakcemile3 onun üzerine dantelli karyola takımımı serdiler onun üzerinede almış olduğum saten çokkk şahane bir yatak örtüm vardı kırık beyaz renginde onu serdiler işlem tamamdır olay budur haaa birde 6 adet annemin yapmış olduğu kenarları oyalı mendil bıraktılar yastığın aldına ..... odamın kapısınada kırmızı kurdela yapmışlardı çokkk güzeldi yaaazemuszemus

Back