Gelinlik Modelleri Gelin KIRMIZI kurdele takmak zorunda mı?

BEN TAKMAK İSTEMİYORUM BUGUN ONA YÜKLENEN MANA ÇOK SALAKÇA.SANKİ BEN BUGUNE KADAR BAŞARIYLA KENDİMİ SAKLAMIŞIM VE BUNU CÜMLE ALEME İLAN EDİYOMUŞUM ÇOK BÜYÜK BİŞEY BAŞARMIŞIM GİBİ.KİME NE

bende takmayı düşünmüyorum ha işte evde takılırsa umarım ordada takılmaz ama solana girildiğinde bende cıkarmayı düşünüyorum beden benm bedenim kimseye bişey kanıtlamak zorunda değilim her haltı yiyip bi bekaretimi korucam ama namuslu olucam cok sinir bi durum bu :enbuyukkk:

sacmalık baska bısey deıl.gunumuzde bekaret anlamında kullanılıyo hayatımda hıc kımseye bısey ıspatlamadım.mılletten bana ne damgalı ınek gıbı mı dolasacaz yanı

Benimde kurdalyemi evden çıkarken kardeşim taktı.Ama salonda çıkardım ben kurdalyeyi.Ayrıca çokta saçma buluyorum.Ailemden kimse takmam için ısrar etmedi fakat düğün günü yengem benim için elleriyle üzerine inci işlediği şık özel bir kurdalye getirdi.Bende onun bu ince davranışını karşılıksız bırakmamak için takmıştım.

neyseki bizde düğün bitince kız salondan çıkarken baba takar düğün den sonra yani şanslıyım :)

ya ben rizeliyim bilmiyorum bizim oralarda var mı böyle bi adet. çünkü kayınvalidem kına eşyalarıyla birlikte kuşakta göndermişti
bende görüntüsünden hoşlanmadığım için takmasam olur mu dedim annemde annanem de bizde öle bişiy takılmaz zaten dediler.
takmadım bende sadece kayınvalidem bi sordu takı sırasında göndermeyi unuttum mu ben kuşağı diye bende bizde yoktu öyle bi adet ondan takmadım çok isterseniz yarın düğünde takim dedim şakkıdı
ama o gece evimizde kaldığımız ve sabah yola çıkıp düğüne gittiğimiz için takmadım düğünde de kaydirigubbakcemile2
ama seven veda anında hoş bi anı olduğunu düşünenler takabilir tabi neden olmasın
benim ne babam ne eşim kaldırabilirdi o anı
annem babamın elini öperken bile benden önce eşimin gözleri dolmuştu canım benim :asigim:

Asla takmayı düşünmüyorum. Hele ki bir salon düğünü falan Allah nasip ederse ortama hiç yakışmayacağını düşünüyorum S: Her şeyden önce düğün benim düğünüm ve gelin de ben olacağıma göre kimsenin demesiyle o saçma şeyi dolamam belime S: Takınca bakire oluyorsun da takmayınca bakire değil misin anlamına mı geliyor.Güldürmeyin. O zaman istedikleri kadar düşünsünler (; Her şey benim beynimde ve kocamın beyninde biter gerisi uzaktan bakmakla yetinir (; Haha komik cidden.

bekaretin simgesi kirmizi kurdele.bana da cok hurafe geliyor.ama napalim.takmazsak bakire degil deyecekler uhuhuhu..ben istesem de takicam

sacmalık baska bısey deıl.gunumuzde bekaret anlamında kullanılıyo hayatımda hıc kımseye bısey ıspatlamadım.mılletten bana ne damgalı ınek gıbı mı dolasacaz yanı

:1shok:

Herkesin akıl sağlığı yerinde.herkes bu konuda kendisi ile ilgili olan kararı verir.benim ahlakımda kırmızı kurdele takmadığı için hiç kimse "bakire" değil veyahut taktığı için de sizin tabirinizle "damgalı inek "değildir!!! benim ahlakım buna el vermez. geçmişten günümüze kadar annelerimiz,teyzelerimiz,halalarımız v.s herkes beline kuşağını takmıştır.takanlar için kullandığınız bu tabir hiç uygun değil.doğrusu kadınlar kulubunde hemde bir bayanın bir kadının, düğününde kuşak takan kadınlar için bu şekilde "ağır " bir tabir kullanmasını hiç yakıştıramadım... takmak kadar takmamakta hakkınız a.s

ben cok begenıyorum ve takıcam allah ızın verırse o bır sımge ve dugunde torenle takılması cok hosuma gıdıyo:)

ben evden cıkarken takmıstım salona geldigimde cıkarttım bembeyaz gelinliğin özelliğini bozuyo .....

bende bekarim ve evlenirken takmak istiyorum hatta bizim genegimizde o sartmis duyduma göre, beyaz gelinlik kizim tertemiz yüzü ak evimizden cikiyor demekmis ve kirmizi kurdale kendi istegimizle kizimizin sevdigine verdik insallah mutlu olur simgesiymis.. annem bana hep diyor zaten kizim bak yapdin seyleri 2 3 kez düsünde yap, kendine sahip cik, birini seviyorsan oda seni istiyorsa gelsin istesin seni beyaz gelinlinle kirmizi kurdalenle tertemiz verelim seni:) ilk basda böyle uyarmasina kiziyordum ama simdi hak veriyorum.. :)

bende takanları gördüğümde hep derdim hediye paketi gibi diye ama o kuşak bele dolanırken anlıyosun onu neden taktığını ve nasıl bir duygu olduğunu......inşallah herkese nasip olur.....

başkalarının simgeleri olmaktan vazgeçip ne zaman birey olmaya karar verecek kadınlar? kırmızı kurdele üstelik erkek tarafından kızın beline geçiriliyor baba erkek abi ya da erkek kardeş (yaş farketmez yeter ki erkek taksın) bu kızın belini bu yaşa kadar biz bağladık koruduk en büyük malını alın şimdi size verdik siz çözün kemeri gibi birşey. şimdi bana bekarete önemsiz mi diyorsunuz siz diye bik bik diye cevap verecek dar kafalılar da çıkar. düğün beyaz gelinlik hoş şeyler aile kavramı çok önemli düğünde bunun ilk adımı ama bazı gelenekler kadını çok aşağılayıcı ya kabul edin artık.

''alın bakın ben bakireyim zarım yerinde duruyor
daha önce kimseyle birlikte olmadım..
bu akşam olcak nasipse''

bence kurdele bu anlama geliyor,bende takmak istemiyorum ama taktırır bizimkiler..
saçmalık işte..

takanlar bakire,takmayanlar degil gibi bi anlam olmamalı bence....çünkü o zamn bakire olmayan da takar insanları kandırmk için,bakın ben bakireyim diye....

ayy takarsam paket gibi olurum gibi bi düşünceye gerek yok...evden arabaya kadar takıveririm nolcak...
bu kadar büyütülmeye gerek yok...insanlarn kndi kararı takıp takmamak....
o zamn duvakta takmayalım perde gibi ne öyle diyin

Hanımlar,
konuyu olduğu şeklinden farklı boyutlara taşımayın lütfen!
Soru çok basit:
Gelin KIRMIZI kurdele takmak zorundami??

Rica ediyorum topiği amacından çıkartıp,tartışmalara mahal verecek yorumlardan kaçınalım...

ben taktım gayettwe hoş bi gelenek bence :1closedeyes:

bekaret için takıldığını ilk kez burda duydum :1shok: bizde gayret kuşağıdır adı a.s gayretli olsun herşeyle başa çıkabilsin diye takılır

hemde o duygu yaşanmalı derim

valla ben hiçbi yakınımın düğününde görmedim böle bişi bizim sülalede takılmaz öleki babaannemin annanemin düğün fotolarında bile yok yaniii bende takmıcam ayrıca hoşta gözükmüyor gelinliğin üstünde ben yine davulla zurnayla duayla evimden babacımın elinden öperek çıkarım bunu simgeleştirmeye gerek olmadığını düşünüyorum görümcemin beline nişanlım taktı kurdelesini ortam hiç duygusal değildi bikaç espri arkasından kahkahalar koptu güle oynaya çıkıldı evden kaydirigubbakcemile2

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…