Gelinlik Modelleri Gelin KIRMIZI kurdele takmak zorunda mı?

Bizde adettendir...
Evden cikmadan önce Baba yada erkek kardes takar ve o kurdeleyi
Damat gerdekde cözer...

Benim cok hosuma gidiyor....bende takmistim.....cok güzel bir duygu

Acikcasi tam tersine takilmadigi zmn benim tuhafima gidiyor....

gorunus acısından banada cok ters gelıo yanı sonucta belıne onu baglayıp bakıre olmayayan ınsanlarda var o saflık durustluk ınsanın ıcınde vıcdanında olmalı baskalarını belkı kandırabılır ama kendını ASLA!!! adet yerını bulsun dıe takarım ama cıkarabıldıgım en kısa zamanda cıkarırım dıe dusunuyorum:):):):):):)

kızlar yenı evlıyım evde kusagım takıldı salona gırmeden cıkarttım kusagı tum dugun boyunca onunla durmak ıstemedım ıyıkıde durmamısım cd lere vıdeolara resımlere baktıkta gelınlıgımın muhtesemlgını goruyorum sevmeyenler benım gıbı yapabılırsınız

kemer taktigin zaman insalarin senin bekaretini simgeledigini mi dusunuyolar ne sacma bir benzetme ayrica guzelim bembeyaz gelinligin ortasinda kirmizi bir serit fotograflara bak bakayim hangisi goze hitap ediyorbenneyaptımki

takmam ben.
cok isterlerse evden cıkarken takarım arabaya binerken de cıkarırım diğer arkadasların fikirlerine sonsuz saygım var ama sevmiyorum o bantı ve yüklediği anlamları.mesela davul zurna da istemem asla.
garip miyim neyim -tatlicadiarzu-

sırnaşık şey sırnaşık şey ama gerçektende hediye paketi gibi oluyor

demek herkesin fikri ayri, bence öyle degil.... zaten takan kizlar hakkind amillet "aaa bu daha kiz" diyen olmuyor, takmadigin zamanda "aaah bu bakire degil" diye de konusulmuyor herhalde.... bazi kizlar bakire olmadanda takiyorlar ya ona uyuz oluyorum, ona bakarsaniz beyaz gelinlikte temizligin bekretin safligin simgesidir, o zaman gelinliginizide beyaz giyinmeyin sengözlerimebaksanab

kemer taktigin zaman insalarin senin bekaretini simgeledigini mi dusunuyolar ne sacma bir benzetme ayrica guzelim bembeyaz gelinligin ortasinda kirmizi bir serit fotograflara bak bakayim hangisi goze hitap ediyorbenneyaptımki

fotograf cekerken cikartin ya bunda ne var allah allah

örf ve adetlerede saygi kalmamis artikklava:

Herkezin görüşü farklı işte kaydirigubbakcemile3

tabiki buna birsey demiyorum, takmayan takmasin banane sevmeyen sevmesin istemyen istemesin, ama bu sacmadir adetle alakasi yoktur falan filan denilmesi benim icin asil sacmalik, sonucta bu bizim dinimizde adettir, saygi duymak gerek büyükler icin cok önemlidir

valla ben taktım.babam takmıştı.zevkle taktım.çokda hoşuma gitti.kötüde durmuyo bence.gelinlik zaten her gelinde muhteşem duruyor.bi incecik kırmızı kurdelemi bozacak o güzelliği. kaydirigubbakcemile5

Türbanlı bir üye, "bizlikten çıktık sizin yüzünüzden" demiş. Siz kim,biz kim efendim anlayamadım.
Başka bir üye de,"Türk'üz,Müslüman'ız" filan demiş. Ben müslüman değilim,olsaydım da takmazdım. Bekareti elaleme duyurmak için bele kocaman kırmızı kurdela takmak gibi mantıksız ve belaltı bir geleneği sürdüremem kusura bakmayın. Günümüz Türkiyesi için çok geri kalmış bir adet olduğunu kabul etmek yanlış olmaz zannedersem. Ama isteyen taksın tabii bir şey diyemem,zevk meselesi sonuçta.

Taksınlar valla onca yıl beklemişim kendimi eşime saklamışım bekaretin sembolüyse ben bu sembolü seviyorum takarım...adetler gelenekler her de kötü değildir ya bunda ne var ki cok şükür carsaf isteme olmadıktan sonra..asıl kötü olan o işte.

Evden çıkarken erkek kardeşim altın bilezikle kırmızı kurdeleyi belime bağladı.Daha sonra kayınvalidemlere gittik, benim meşelik kocacım(akşam canımı sıktı sağolsunkaydirigubbakcemile:dilcikar:) kafamdan aşağı para ve çerez ataraktan kafamı kırmaya çalıştılülülülülülükaydirigubbakcemile3 Ve ben kayınvalidemlerde zaten gelinliğimi çıkardım biraz dinlendim.cokacimcoookDaha sonra kuaföre gittik kurdeledeki bileziği koluma taktım.
Ordaki adet evden çıkarken beline bağlanması.Ben de şıkır şıkır gelinliklere yakıştırmıyorum kurdeleyi.
Bekaret simgesi olabilir ama bekaret raporu değil.Bana göre kişisel tercih meselesi istyen takar isteyen takmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…