Gelinlik Modelleri Gelin KIRMIZI kurdele takmak zorunda mı?

anlamına falan inanmıyorum da ben de takmıştım çünkü babam için önemliydi.büyükler bazen geleneklere anlamsızca sahip çıkıyor.kırmamak lazım.

Saçma ya da değil isteyen takar istemeyen takmaz bence zorla taktırılmamalı hihoyyyt
Gelinliğimle uyarsa ben takarım, baktım ki kötü duruyor o zaman takmak istemem :delphin:
Ama takarsamda yıllardan beri gelen bir gelenek olarak takarım, bekaretimi göstermek için değil. Bu yolla bekaretini göstermek bence de hoş değil...
Ama çoğu kişi anlamını bilmiyor sanırım ben burda öğrendim mesela kaydirigubbakcemile3

arkadaşlar bende bu kırmızı kurdela olayını sa.ma buluyorum. yani hakikaten "buyrun size kızınızı ellenmemiş bi şekilde veriyoruz" gibi bi mesj oluo.hoş değil. bazen adetlermiz aşırı muhafazakar oluo bazende aynı bu kurdele olayı gibi gayet alenen herşeyi belli eden tarzda oluo. yani adam kzını yandaki bakkala ekmek almaya göndermio mesela ama evlendrirken de gayet mahremi ortalığa dökerek "buyruuun kızımızı" diyerek verio. bu da tuhaf bence. bence bizim asıl sahip çıkılması gereken adetlermiz, evlenen gelini kayınvalidesi ve kayınpederinin kendi kızları gibi görmeleri, aile bağlılığı, sevgi, hoşgörü, anlayış, güleryüz olmalı. kurdele filan gayet havada adetler bence. ama tabiki bende mecburen babama taktırcam ve arabada çıkartıcam. maksat gönül kırmamak sonuçta.

bence tamamen örf,adetle ilgili nie alın size ellenmemiş kız olsun bende evlenirsem takarım sonra çıkartırım yarım elma gönül alma gibi bişey ..

Sahsen ben sirf büyüklerin gönlünü yapmak icin evden cikarken ader yerini bulsun diye kusagi baglattiririm salona girerkende takili durur ama ilk danstan sonra baybay derim kurdaleye.
Millet nereden malzeme cikaracagini bilmiyor Bizim buralarda bi gelin duvagi acik salona girince acaba bu kiz bakire degilmi diye konsulmus. :uhm:

o kemer bekaret değil kudret kemeri olarak bilinir, arzu edenler biraz türk tarihine ilişkin kaynakları inceleyebilir..
ayrıca ben evden çıkarken bağlattım, o anın resmedilmesi, evden çıkarken çekilmesi için hatta fotoğrafçıdan özel bir talepte bulundum siyah beyaz resme sadece kurdeleyi renkli olarak koyun dedim (umarım atlamadan yapar bunu), sonra kayınlara gittik konvoyla, belimde idi, sonra ben çözemedim, kayın valideme çözdürdüm, sanırım onda da kaldı kurdele :)
zaten aşkımın çeyizlerine sarılı idi sahibine döndü diyebiliriz :)

Sahsen ben sirf büyüklerin gönlünü yapmak icin evden cikarken ader yerini bulsun diye kusagi baglattiririm salona girerkende takili durur ama ilk danstan sonra baybay derim kurdaleye.
Millet nereden malzeme cikaracagini bilmiyor Bizim buralarda bi gelin duvagi acik salona girince acaba bu kiz bakire degilmi diye konsulmus. :uhm:

oha dicem kızma.... kaydirigubbakcemilekaydirigubbakcemile

zevkler ve renkler tartışılmaz. Ama babam kurdelemi belime bağlarken her ikimizde çok duygulanmıştık düğün salonuna girene dek çıkartmamıştım.

Açıkçası kesinlikle takılır ya da takılmaz veyahutta ben asla takmam demiyorum.
Ama bir şey dikkatimi çekti, kimileri ÖCÜymüş gibi yaklaşmış, kimileri de hiç görmemiş. Bana bu yorumlar çok saçma geliyor.
Evlilik çağındaki her genç kıız kırmızı kuşağı bilir ama kimi takar kimi takmaz, o insanın isteğine kalmış...

Kan simgesi.Sevmiyorum ben böyle cinsellik çağrıştıran şeyleri.O kırmızı kurdelayı takan bakire de takmayan değil mi yani?Bakirre olmayan biri de takınca heh tamam bu kız bakireymiş falan desinler.İkinci evliliğini yaparken de takanlar var.Onları da saçma buluyorum.Kadının kocaman çocuğu var ne demek istiyosa belinde kırmızı kurdela çıkıyosırnaşık şey

bızde dugunun sonunda kızın kac tane abısı varsa onlar baglar vedalasır duvagını kapatıp salondan gonderırler malum yere

Üzerinize alınmayın yanlış anlamayın lütfen herkesin adeti farklı tabi ama hediye paketi gibi.Bence böyle şeyler artık yapılmamalı:1no2: Benim düğünümde olsaydı çok utanırdım

erkek kardeşim taktı gurur duydum.........

elleri titriyordu kardeşimin ama ben onun bı tanecik ablasydım.....gururla cıktım hiç çıkartmadım.. bekaretlıkle ne alaka........

straplezdi gelınlıgım.. çokta uygun degıldı öyle ekstradan aksesuar takmaya.. kardeşim taktı.. eşimde çıkardı.. adetlerı sevıyorum... ellerım ayaklarım kınalıydı.. hiç utanmadım kınamdan.. kınamla denızede gırdım... basımada örtturdum kırmızı eşarbı...

ben bıraz ananecıyım sanırım..

Ben de tüm âdetleri yaşamak gerçekleştirmek isteyenlerdenim...Sonuçta bir kere evleniyoruz Allah'ın izniyle... sonradan yapmadığım şeyler için pişmanlık duymaktansa, ilerde hoş bir anı olarak kalacak herşeyin tadını çıkarmak isterim...

Zaten stüdyo fotoğraf çekiminde o kurdele olmadan en güzel fotoğrafları çektiririz, salonumuza baş köşeye koyacağımız fotoğrafları...önemli olan "o anı" duygusallığı yaşamak bence...

21. yüzyıldayız ve şehirde yaşıyoruz,köyde değil. Ben öyle bir şeyi hiç düşünmedim,zaten ailem de modern insanlar,öyle saçmalıklara gerek duymuyorlar. Bir de her şeyi geçtim,çirkin yahu!

takarım heralde snrada çıkarırım belki yada hiç takmam.takarsamda bunu insanlara bişe ıspat etmk amacıyla yapmam.onunla değlki bekaret.bakire olmayan birisi takınca alarmı falanda ötmüyo sırnaşık şey adet işte illada mantıklı olması gerekmiomuş demkki adetlerin..ama babam dua edipde belime takacağı için isterim takılmasını...

ben de ileride evlenecek olursam takmayı düşünmüyorum kırmızı kurdele
ille de tak denirse evden çıkarken takar sonra çıkarırım

Ben taktım kırmızı kurdele..kaydirigubbakcemile2
Ama takmıcam deseydim bir şey demezlerdi annem babam..:1hug:
Bizde evden çıkarken değil, düğün biterken takı törenin başında baba ya da abi bağlar kurdeleyi geline..
Sadece böyle bir anım olsun diye istedim açıkçası..:utangac:
Babacığım bağlamıştı,pişman değilim ben valla..hihoyyyt

EVDEN GELİN ÇIKARKEN ABİ VEYA BABA BAGLAR.BENCE MUHTEŞEM BİR AN DUYGU.DÜGÜN YERİNE GELİNCEDE ÇIKARTILIR YA KAPIDA YADA İÇERDE.
sorun edilcek konu degil.SAÇMALIK İSE HİÇ DEGİL.ha itici gelebilir saygı duyulsun yeter.

Back