sende sorun yok canim.bende senin gibi düsünüyorum bu konuda, tamam taktim.ama icim kesinlikle rahat degildi,hoslanmadim, sevmedim.ve dügün salonunda kocamin israrina ragmen cikardim.
benim icin kirmizi kurdale parcasi gururumun simgesi olamaz.
bu kocamla benim aramda olan bi mesele olmali,bu sekilde millete gösteris yapilmasi cok ters geliyor bana.
ben babam acisindan düsündüm. o farkli bi görüse sahip, onun icin kizini o kirmizi kurdaleyle evden cikarabilmis olmak gercekten bi gurur.
Kizimi korudum,büyüttüm ve simdi sana emanet ediyorum
ayrica bunu kocaya kacip, 1 ay sonra dügün yapanlar bile takiyor. ne anladim ben o zaman bundan? ne anlami var... sirf adet yerini bulsun diye körü körüne yapilan birsey.
tabiki haklisin , yani herkesin görüsü düsüncesi farkli.., bi tarafta sana cok hak veriyorum bakireysem kimene haklisin kocamla benim aramda..., ama birde su varki baglatmassan hayir ben kesinlikle istemiyorum dersen millet konusur ( bizim insanimiz böyle hemen vir vir vir vir dirdir baslarlar iste niye iste söyle iste böyle.) tabikide yine onlara ne sempatiksalakcinni ama ben sahsen takarim vede "beni hediye paketi yaptilar", "bekaretimi gösteriyorum" "gururm inceldi" gibi sacmaliklarda düsünmem cünkü hic ama hic alakasi yok bence... o herkesin kendisine göre düsündügü bisey..., ezelden taaa eskilerden beri bu adetimiz varmis ve sürdürmekte isterim..., takmaktan kacinmamda gocunmamda , aksine gurur duyarim bu yasima gelmisim helal süt emisim, kocamda biliyor bakire oldumu bende , beni taniyan herkesde... gururlar takarim basim dik , öyle kacipta 1 ay sonra dügün yapanlar gibi veya evlenmeden önce halt yemis olanlar gibi yalanciktan takmiyorum diye :) bayanssulusmile
tabiki haklisin , yani herkesin görüsü düsüncesi farkli.., bi tarafta sana cok hak veriyorum bakireysem kimene haklisin kocamla benim aramda..., ama birde su varki baglatmassan hayir ben kesinlikle istemiyorum dersen millet konusur ( bizim insanimiz böyle hemen vir vir vir vir dirdir baslarlar iste niye iste söyle iste böyle.) tabikide yine onlara ne sempatiksalakcinni ama ben sahsen takarim vede "beni hediye paketi yaptilar", "bekaretimi gösteriyorum" "gururm inceldi" gibi sacmaliklarda düsünmem cünkü hic ama hic alakasi yok bence... o herkesin kendisine göre düsündügü bisey..., ezelden taaa eskilerden beri bu adetimiz varmis ve sürdürmekte isterim..., takmaktan kacinmamda gocunmamda , aksine gurur duyarim bu yasima gelmisim helal süt emisim, kocamda biliyor bakire oldumu bende , beni taniyan herkesde... gururlar takarim basim dik , öyle kacipta 1 ay sonra dügün yapanlar gibi veya evlenmeden önce halt yemis olanlar gibi yalanciktan takmiyorum diye :) bayanssulusmile
bu da elşi sözlükten alıntıdır.gelinliğin üstüne bağlanan kırmızı kuşağın, halk arasında bilinen adıyla bekaret kemerinin aslı. pagan bir ögedir. gelin hanımın babası tarafından baba ocağından dışarıya adımını atarken eşikte bağlanır. "benim kızım bakiredir, haberiniz ola" banner'ı değil, "benim güzel kızım, her güçlüğe katlanasın, gayretli olasın" temennisidir.
kırmızı kurdalenin anlamı BEKARET DEĞİLDİR.
o gayret kuşağıdır. geçimli gayretli olsun diye takılır. dua ile takılır ve çözülür. kan gelsin kızım KIZ ÇIKSIN diye değil.
bu da elşi sözlükten alıntıdır.
gayret kuşağı - ekşi sözlük
kimse o kuşakla bakire olmaz. o bir etiket değil.
anlamı o olmayabilir ama suanda insanlar gelinlere bakirelik simgesi olarak kullanıyor
yaşadığınız bölgeye ve insanların kültürüne göre değişiyor.düğünde kuşağı bol bağlanmış birine annem yada babannem 'hiç gayretli olmaycak bu kız sıkıp da gelicem kuşağını'deyip espiri yapar.
geçenler de bir arkadasım 2. evliliğini yaptı. ilkinde kaçarak evlenmişti 18 inde şimdi 24 yaşında karşı tarafında ikinci evlilği. nikah yapıldı kız krem rengi gelinlik giydi. ve ailesi beline kuşağını bağladı. kimse ona '' aaa ikinci evliliği zaten bakire değil' demedi.
benim çevremde gelinlik giyene gayret kuvvet versin mutlu olsun diye takılır.
bizim burada da beyaz gelinliğin anlamı bekarettir. gelinlik kadar temizim anlamına gelir.
hatta o arkadasta bizim beyazımız kalmadı artık deyip krem giydi.. (bana göre çok saçma)
Türk filmlerinden de hatırlarsanız seni bembeyaz gelinliğinle duvağınla alıcam derlerdi.
bekaretin simgesi kemer değil gelinlik gibi olurdu.o durumda da. ikinci evlilğini yapan bir çok insan herkes hayatında bir kez giyer gelinliği diyerek giymiyor bile.
boshayallersmile
kırmızı kurdalenin anlamı BEKARET DEĞİLDİR.
o gayret kuşağıdır. geçimli gayretli olsun diye takılır. dua ile takılır ve çözülür. kan gelsin kızım KIZ ÇIKSIN diye değil.
bu da elşi sözlükten alıntıdır.
gayret kuşağı - ekşi sözlük
kimse o kuşakla bakire olmaz. o bir etiket değil.
arkadaşım fikrine saygı duyarım... amma velakin öyle cümleler kuruyorsun ki istediğin yöne çek...burada, bunu öyle ya da böyle nedenlerle, ben dahil, takmak istemeyen ya da takmamış olan bir sürü arkadaş var... ne yani şimdi gurursuz mu oluyoruz... ayrıca hem
""beni hediye paketi yaptilar", "bekaretimi gösteriyorum" "gururm inceldi" gibi sacmaliklarda düsünmem"" diyorsun hem de aynı paragraf içinde
""aksine gurur duyarim bu yasima gelmisim helal süt emisim, kocamda biliyor bakire oldumu bende"" diyorsun...
yaniii:1shok:
neyse... sevgilerimle...a.s.
yok ayretmiş yok şöyleymiş değil işte
çoğu yerde bunun anlamı bekarettir
5000tl lik gelinliği 5tllik kurdele ile süslemek de neyin nesi?
hem de kurdele kırmızı,göze hitap etmiyor bir kere
geçen bir düğün resminde gördüm bir arkadaşım gitmiş
kız üstünde kendi adı ve koccasının adı yazılı olan kırmızı kurdeleyi gece boyunca çıkarmamış belinden
üzgünüm ama böyle yapmak için zevksiz olmak gerekir
hadi evde tak çıkar bir derece
ama bütün gece çıkarmamak!
Dediğim gibi 5000tlye gelinlik al,5 tllik kıpkırmızı kurdeleyle süsle
ayrıca bir arkadaş bakire olduğum için gurur duyarım demiş
bakire olmak bir çaba gerektirmiyor
bence okudugun okulla,yaptıgın işlerle gurur duy
bizim ailede kesinlikle takılmaz,annem bile takmamış kaç sene önce
illa geyreti vs simgeleyecek birşey takmak lazımsa
babalar kırmızı kurdele değil fransız dantelinden kuşak taksınlar
gelinliğe de uyar kan rengi de değil!
zevksizin tam tersi zevkli oluyor ,adet olmuyor
birşeyi adet oldugu için güzel bulamayız değil mi?
ileri derecede zevksizlik bence bütün gece üzerine kendi adın ve kocanın adının yazılı olduğu uyduruk kurdeleyi,o kadar zahmetle ve parayla diktirdiğin gelinliğin üzerine giymek
buna güzel duruyor diyene zevksiz derim kimse kusura bakmasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?