Gelin kaynanaa - gelin kaynana

IyiliktenMarazDogarmis

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2021
54
3
Arkadaşlar iki yıllık evliyim. 9/10/19
Eşimin ailesinin, annesinin hele diktatörlük yaptığını bilmiyordum hiç öyle olduklarını göstermediler bana.
Yanıyorum bitiyorum akıl ve beden sağlığım ağır sıyırmaktadır!!
Eşim hep sürekli ailesinin tarafını tutuyor, anneside eşimi aileme karşı doldurup duruyor artık eşim ailem gile ne gitmek istiyor nede konuşmak istiyor. Onlara gidelim dediğimde işim gücüm var çok yorgunum deyip geçiyor. Kendin git gör diyor ben gidincede yüzü hali hep ekşi ve soğuk oluyor.
Adama şikayetlerde bulunmaya başladım tek tük (pek konuşkan değilim) sabrım tükendiği için kendimi zorluyorum bişeylerden şikayet etmeye. O zamanda “yok ailemde öyle konuşmada” “yok idare etde” “yok başımı şişirme sıkma boğma benide” yok şu yok bu işte.
Allahımmm..
Yani acıl destek hattıdır diye buraya geldim bana yardım edin tavsiye mi kızlar ya neyse artık acıl yardıma ihtiyacım var. Kocamı ne yazıkki çok seviyorum, o yüzden bırakıp gitmiyorum.

Hiç ikna ve kandırma kapasitem yok kızlar bunada yardımcı olun insanlık namına

Eşinizin ailesi aile de sizinki bostan korkuluğu mu acaba? Eşinizi çok seviyor olabilirsiniz ama eşinizin ailenize yüz çevirebileceği anlamına gelmez. Yani ailenizle ilgili ne yaşandı bilemiyorum ama durduk yere sadece kendi ailesini sayıyorsa ortada bir sıkıntı vardır ve bu sıkıntı ilerde büyüyebilir.

Eşinizin ailesi neden sizin ailenize dil uzatıyor?iki yılda ne yaşandı Allah aşkına??
Ne mi yasandi, kaynanamin diktaturune bas egmedigim icin anneme sikayet ediyor KENDI KIZINI annemde bana sordu « esini seviyonmu » bende evet dedim, karismiyor yani demiyor bana don geri diye, neyse daha esimi doldurup duruyor kaynanam suan aramiz o kadar kotu ki, icim oyle yaniyor ki, Allahtan acil sifa guc diliyorum.. suan ruhen yerlerde surunuyorum

Farkindayim.. sabrermeye calisiyorum kendi kendime diyorum ki neyse zamanla gideriz annemlere cift olarak (ben 2 saatlik uzakliktayim ama yine bana birakiyor istedigim zaman gidebilirim yalniz).. sunun %99.99 farkindayim ki, benim kocami annesi yonetiyo artik bastan sonra kadar.. seytan diyoki ara sunlari deki « abi ne istiyonuz oglunuz beni dovup suruklesin kopegi kulu hizmetcisi olayim benim istedigim arzularim soz hakkim olmasin, ama tabi sizinde kuklaniz olayim tam oglunuzun kuklaniz oldugu gibi » ama dur tmm sabret simdi bunu bahane ederler oglani benden tam uzaklastirirlar diyorum.....

Adam sizinle konuşkan olmadığınız için evlenmiş. siz susacaksınız o konuşacak

Simdi bu biraz esinin yetisme tarzindan kaynaklaniyor olabilir..
Eger Kv her firsatta oglunu gelinine karsi kiskirtip kavgaya sebep oluyorsa;
Kocan da en sonunda "Anne ben artik erkek oldum,bak karimi dinlemiyorum,ne istersem yaptiriyorum"
demek icin karisini asagalayip,umursamiyor olabilir.
Adam annesinin kaprisiyle karisi arasinda bir secim yapmis ve kaprisi secmis.
Bu konuda yardim almalisiniz bence..İdeal evlat olma egilimi var bence esinizde.Annenin gozune girme cabasi icerisinde.

İdeal koca,anneye gore;esini dinlemeyen,soz dinleten evlat modeli.
Yanlis olan ise kocanin bu unvani kazanmak icin karisini ve evliligini unutmasi.

Ülkem evliliklerinde taraflara göre idealizim
Kaynanaya göre ideal evlat kılıbık olmayandır
GEline göre ideal koca pısırık olmayandır
Adama göre ise ideal eş/anne kayırandır görmeyen duymayan bilmeyendir
Konu sahibi ya gül diken ilişkisini yaşayacaksın yada

walla kayinvalideler genelde kiskanc oluyorlar, erkek kizin ailesini ziyaret edince mutlaka arayip adamin basini utuluyorlar, adam da triplere giriyor boyle. ben olsam salaga yatardim, gelmiyorsa gelmesin, kendim giderdim. gelince surat asarsa birak asik otursun, hic tribini cekmeyin. onun ailesini sikayet etmeniz de bi sey degistirmez, mesafe koyacaksiniz

annenle konus bence, annene sikayet ediyorsa annenin uslubunca kayinvalideyi susturmasi lazim.

Eşinin değişmesi lazım eş ailesi ne yaparsa yapsın eşin çok afedersin bir mal ise hiçbir şey değişmez. Anasının memesinden ayrılmamış biri daha. Hep derim böyle zamanlarda bel altı vuracaksın ki anlasın hasbam tabi anlarsa.

Kendi ailen içinde söylenen sözleri yiyip yutma onlarda anne baba. Herkes haddini bilsin. Oğlan doğurunca iki kat fazla anne mi olmuş kayınvaliden!

sen uzaklaşmayı denesen , ailenin yanına gitsen ,

umarım çocuk yoktur
Uzaklasirsam simdi dahada fazla kotu olmaz mi aramiz..? Bence uzaklasirsam tam biter onlarinda istegi o..
Bi tartisma sonrasinda esim dedi, artik elimi cektim ne yaparsan yap dedi, bu lafina cevap vermedim cunku cok agir ve kotu biyere gidebilir.....

Onlar bana karsi zaten kotu davraniyorlar bana sorsan biktim zaten onlardan, ama ayrildiktan sonra ya hayat kuramazsam, isten ayirmisti beni, evlendigimizden issizim evdeyim, bi kuzenim var evlenemedi senelerdir, ya bende oyle olursam, bunlarin haricinde, ya cok ozlersem bunu? Kotu hasta vs olursam?
(Cocuk yok)

annenle konus bence, annene sikayet ediyorsa annenin uslubunca kayinvalideyi susturmasi lazim.
Annem konussa da konusmasada kaynanm yer bitirir annemi, sirtlan ya kadin, diktator iste biri bisey desin bitti yani. Annemde maalesef mi desem ne, boyle bi kadin degil, ya kavga cikar ya cinayet ne bilim

(Bu arada « alinti » ne oluyor?)

Allahim canim cikti su dediginizi okutken cunku maalesef ki haklisiniz!!!! Tamda ustune bastiniz, ideal evlat anneye babaya karsi, ideal kardes ablalarina karsi, yani ideal es degilde %100 ideal evlat bakis acisinda. Bide anne baskin biri olursa karakterli felan, oglan ne yapsin, yaniyomda bu oglan bunlarin elinde kullaniliyo yiyorlar cocugu, orda buraya kukla..! Tamda benide bu sekilde yonetmek istiyorlar, icim varya kusasim var yaniyorum, esime bagliyim maalesef ve bugun yarin patlamasindan korkuyorym, varya asiri soguk asiri yuzsuz, buyuye mi ugradik dicemde kaynanamin yaninda buyu diz coker

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…